Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 03:23 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi praktikák
kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
Ha a
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.

Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
Ha a másnapos
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Nagymamáink házi praktikái
megfonnyad.
• Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
• Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
• Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
• A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
• Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.
• A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
• A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
• A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
sütéshez

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjük.

Letakarjuk és 15-20 percig hagyjuk hogy az élesztő feljöjjön.

Aztán mehet hozzá az olaj, majd a só. Itt már kézzel dolgozzunk. Kicsit keverjük el, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már kicsit összeáll a tészta, adjuk hozzá a tojást is. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a nokedli állagú tésztánkból jól kezelhető tészta nem lesz. Szükség esetén pótoljuk.

Letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, azután kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezzünk nagyon vékonyan alá.

Pohárral vagy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. Konyharuhára tesszük a fánkokat, kicsi helyet hagyva köztük, majd lefedjük egy másik konyharuhával és kelesztjük további 20 percet. Azért jobb konyharuhát használni, mert így tuti
koszegimarika, 2019. február 04. hétfő, 21:01
Tallóztam
burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.


A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.


A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A bablevest rántás helyett úgy lehet sűrűsíteni, hogy a benne főtt zöldséget össze kell turmixolni. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

.
11. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és télen, amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Jobban megtartja az ízét és illatát.

12. Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
Konyhai turpisságok!
megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

12.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

13.
Ha túl világos,sápadt a tojás sárgája,piskótához,rántottához, nokedlihez,stb.teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.

14.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem,hogy a benne főtt zöldséget
összeturmixolom.Így mindenki megeszi,finom és egészséges is!

15.
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
16.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Tallóztam
belőle hagymás májat.

Mirelit leveles tészta 150Ft a hipermarketekben, ezt kinyújtod, megkened melegszendvicskrémmel, batyukat vagy kifliket hajtogatsz belőle, és sütőben megsütöd. Ha van valami felvágottad vagy mirelitzöldséged, azt megpirítod/megpárolod, és rászórhatod a krémre.

A lángos is jó, ha megvannak a hozzávalók, begyúrod a tésztát, beteszed hűtőbe, 4-5 napig eláll, mindig annyit veszel ki, amennyit felhasználtok, kisütsz néhányat.

Paprikás krumpliba szaggathatsz nokedlit, sokkal kiadósabb lesz.

Bolti lecsó, nokedlival, tésztával vagy tarhonyával. Valami olcsó virslit is karikázhatsz bele."

"Csirkefarhátból (nagyon olcsó), nyakból, illetve pár répából (3db kb hatvan ft), egy paprikából (az ilyenkor mondjuk drága, de nyáron olcsóbb), egy fej hagymából, egy krumpliból és szemesborsból kiadós leves lesz és napokig lehet enni. Ha ezt összeadom, akkor levestésztával kijön kb 500 Ft-ból, ha jól vásárolsz."

"Baconbe tekert csirkemáj :)
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 07:16
Tallóztam
Lecsó nokedlivel

Hozzávalók:

1 kg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva
1 db csípős zöldpaprika - darabolva
3 db paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva
2 nagyobb vöröshagyma 0,5-1 cm-es karikákra vágva
1 gerezd fokhagyma - átnyomva
1 doboz paradicsompüré /140gr/
1 csapott kanál cukor
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva
2 nagyobb szál füstölt lecsókolbász

A nokedlihez:

3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de resnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Most tesszük bele még a csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Nem soká levet is fog
horvathnemagdi, 2018. április 10. kedd, 10:04
27 Konyhai tanács
felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A bablevest rántás helyett úgy lehet sűrűsíteni, hogy a benne főtt zöldséget össze kell turmixolni. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

.
11. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és télen, amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Jobban megtartja az ízét és illatát.

12. Ha a másnapos kenyeret pár percre
aranyag, 2017. december 27. szerda, 17:02
1/16
Képek, videók
Házi kókuszkefír .jpg
pacsakute
2019. július 21. vasárnap, 21:57
png házikó
eva6
2019. július 15. hétfő, 10:31
házikó.jpg
durcimarcika
2019. június 12. szerda, 20:23
házikó1.jpg
durcimarcika
2019. január 05. szombat, 18:16
Havas házikó
eva6
2019. január 03. csütörtök, 13:10
Mézeskalács házikó
eva6
2018. december 20. csütörtök, 20:12
Karácsonyi házikó
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:09
istenes kép házi áldás.jp
zsokica45
2018. április 28. szombat, 20:52
kutyus házikó.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 23:07
Házikó
sanci81
2018. február 19. hétfő, 16:38
A legtöbb,amit tehetünk..
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:56
péter átveszi a díjat1230
maroka
2017. december 30. szombat, 23:05
Tomy átveszi a dijat
lovaszmarika
2012. július 15. vasárnap, 16:31
LMP átveszi.jpg
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:40
Anita átveszi a diplomát
szeva953
2010. augusztus 09. hétfő, 15:43
Címkék
másik konyharuhával, masszához tegyünk, benne főtt, meleg vizet, húsok átveszik, aromás illatokat, bablevest rántás, túrógombócot érdemes, megkelt tésztát, faszénparázsra babérlevelet, tálba mérjük, edény aljához, szárított zeller-, nokedli állagú, legkönnyebben eltávolítani, élesztő feljöjjön,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.