Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:37 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás 2018 - Origo: a Kúria a Fidesz kárára tévedett
Felidézték: a Fidesz az Ab-hoz fordult, mert több ezer levélszavazatot érvénytelenítettek arra hivatkozva, hogy nem szabályos borítékban küldték el. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szavazatszámlálói a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése alapján minden "hagyományos" postai borítékban feladott szavazatot érvénytelennek minősítettek, pedig erre a vonatkozó jogszabályok nem adnak lehetőséget.

Kiemelték: a választási eljárási törvény egyértelműen felsorolja, hogy milyen okokból lehet érvénytelennek tekinteni egy levélszavazatot, ezek között pedig nem szerepel az, hogy nem az NVI által kiküldött borítékban küldték vissza a szavazatot.

Úgy folytatták: az NVI-nek regisztrálnia kell minden érvénytelennek nyilvánított szavazatot, az érvénytelenségi ok megnevezésével együtt. A "hagyományos" postai borítékban feladott szavazatokat hivatalosan azért nyilvánították érvénytelennek, mert "nem volt lezárva a boríték". A Fidesz által delegált megfigyelők észlelték ezt a visszásságot, a helyszínen
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 19:51
Választás 2018 - Hidvéghi: a Fideszt érte a legnagyobb sérelem a szavazatok összesítése során
Hidvéghi Balázs szerint az Alkotmánybíróság csütörtökön kimondta, hogy a Kúria döntése "jogsértő és törvénytelen" volt.

Ezzel a Kúria egy, feltehetően a Fidesz által elnyert mandátumot gyakorlatilag elvett a párttól - fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: több ezer szavazatot nem vettek figyelembe a választási eredmények megállapításánál, amelyeket ha figyelembe vettek volna, nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy eggyel több parlamenti mandátumot szerzett volna a Fidesz.

A kommunikációs igazgató délután a közmédiának nyilatkozva felidézte: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése szerint több mint négyezer levélszavazatot nem vettek figyelembe és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban.
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 19:26
Választás 2018 - Fidesz: jogsértés történt a szavazatok összesítésekor
Kifejtette: a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése szerint több mint négyezer levélszavazatot nem vettek figyelembe és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban.

A Fidesz szerint nyilvánvaló jogsértés történt - közölte Hidvéghi Balázs.
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 17:43
A Nemzeti Közművek októbertől több havi részszámlát küld ki egy borítékban
A számlák értéke, befizetési határideje változatlan marad, a fogyasztók az aktuális számlát a csekkek jobb felső sarkában lévő sorszámmal tudja beazonosítani - hívja fel a figyelmet a társaság közleményében.

Az éves elszámoló számla továbbra is külön érkezik majd.
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 12:02
Tállai: szerdán még le lehet adni az 1 százalékos rendelkező nyilatkozatokat
A világon egyedülálló lehetőséget, amely szerint a megfizetett adó 1 százaléka felajánlható egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 százaléka pedig egy technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a Nemzeti Tehetségprogramnak, érdemes kihasználnia mindenkinek - emelte ki Tállai András.

Az államtitkár elmondta, hogy mintegy 660 ezren kérték, hogy szja-bevallásukat munkáltatójuk készítse el. Ők 1 százalékos rendelkező nyilatkozataikat május 10-éig lezárt borítékban leadhatják munkáltatójuknak is. A borítékra rá kell írniuk adóazonosító jelüket és a borítékot annak ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg alá is kell írniuk.

A rendelkező nyilatkozatokat a bevallástól függetlenül postán vagy személyesen is el lehet juttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) egy lezárt - a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott - borítékban, illetve az ügyfélkapun keresztül elektronikusan. Tállai András megjegyezte, hogy május 22-éig az egyéni vállalkozók is elküldhetik
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 07:05
Eurovíziós Dalfesztivál - Kiírták A Dal 2017 pályázatát
pályaműveket is vár a zsűri, ebben az esetben azonban minden dalhoz csatolni kell a szöveg magyar fordítását. Az MTVA számít a külföldi szerzők dalaira is, az ő pályázatuk akkor tekinthető érvényesnek, ha olyan magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű előadó énekli el, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel.

A Dal 2017 részletes pályázati kiírása a mediaklikk.hu/adal címen érhető el. Idén november 20-án éjfélig lehet postán beküldeni a kinyomtatott pályázati adatlapot zárt borítékban, ajánlott levélként. Emellett, november 18. és 20. között az MTVA székházának A portáján is átveszik a pályázatokat 10 és 18 óra között.

A pályaműnek tartalmaznia kell a hangzóanyagot audio fájl és mp3 formátumban CD-n vagy pendrive-on, valamint a dal szövegét, ha az nem magyar nyelvű, annak magyar fordítását is CD-n vagy pendrive-on. A határidőig beérkezett, a feltételeknek megfelelő versenydalok közül szakmai előzsűri választja ki azokat, amelyek az élőben sugárzott nemzeti elődöntőkön
velemenyezd, 2016. október 10. hétfő, 16:12
Kvótareferendum - NVI: már 153 ezer levélcsomag visszaérkezett
Mint írták, az országos népszavazáson a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhattak, amennyiben szeptember 17-ig regisztráltak az NVI-nél. Összesen 274 627 választópolgár került be a levélben szavazók névjegyzékébe.

A választópolgárok a levélcsomagot három módon juttathatták vissza az NVI-hez: visszaküldhették postán úgy, hogy az október 1-jéig megérkezzen, leadhatták a külképviseleteken szeptember 29. és október 2-a között, valamint a népszavazás napján leadhatták Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi (oevk) választási irodában

Az NVI tájékoztatása szerint kedd délelőttig összesen 153 526 levélcsomag érkezett vissza az irodához, ebből 64 283 érkezett postán, 2411 az oevk-székhelyekről és 86 832 a külképviseletekről (de még kedd délután érkezhetnek további levélcsomagok a külképviseletről, ezek darabszáma szerdán lesz végleges).

Az NVI a beérkezett levélszavazatok azonosító nyilatkozatainak (a külső borítékoknak) az
velemenyezd, 2016. október 04. kedd, 14:52
NFM: több mint egymilliárd euró értékben kötött le forrást közlekedésfejlesztésre Magyarország
A közlemény szerint a tagállamok küldötteiből álló bizottság pénteken véglegesítette a második pályázati körben támogatásra érdemes projektek listáját. Ezzel Magyarországnak sikerült lekötnie a teljes rendelkezésre álló forrásmennyiséget, ami egyetlen másik visegrádi országnak sem sikerült - írták.

A CEF-forrás felhasználásával korszerűsíthetik egyebek mellett a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakaszt, a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonalat és a déli összekötő Duna-hidat, illetve a második ütembe léphet a GSM-R vasúti távközlési hálózat kiépítése.

A CEF ezen felül támogatja 35 mozdony felszerelését az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer 2. szintjének (ETCS2) megfelelően, az M15-ös és M70-es autóutak négysávossá alakítását, valamint a dunai hajózás lehetőségeit bővítő több beruházást - áll a közleményben.

A 2016 őszén megjelenő harmadik pályázati felhívásban már a más országok által fel nem használt forrásokért is "harcba lehet szállni" állami vagy magán projektjavaslatokkal -
velemenyezd, 2016. július 08. péntek, 15:52
NFM: 250 milliárd forint uniós támogatás juthat közlekedésfejlesztésre
A közlemény szerint a háromfordulós eljárásban így Magyarország, a tavalyi nyertes projekteket is beleértve, a nemzeti borítékban elkülönített 1,08 milliárd eurót már a második pályázati körben teljes egészében képes lehet lekötni.

A végleges döntést július végén hozza meg a tagállamok küldötteiből álló bizottság - írták.

A CEF-forrás felhasználásával korszerűsíthetik egyebek mellett a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakaszt, a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonalat és a déli összekötő Duna-hidat, illetve a második ütembe léphet a GSM-R vasúti távközlési hálózat kiépítése.

A CEF ezen felül támogatja 35 mozdony felszerelését az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer 2. szintjének (ETCS2) megfelelően, az M15-ös és M70-es autóutak négysávúsítását, valamint a dunai hajózás lehetőségeit bővítő több beruházást - áll a közleményben.

A tárca felidézte, Magyarország a tavalyi első pályázati felhívás keretében - a nemzeti keret negyedét lekötve - nettó 86 milliárd forintot nyert el
velemenyezd, 2016. június 20. hétfő, 13:31
Közgyógyellátás 2016
kérelmező lakcíme szerint illetékes járási hivatalnál, a kérelmező lakcíme szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál vagy közös önkormányzati hivatalánál, valamint a kormányablaknál lehet benyújtani. A kérelem elbírálásához a havi rendszeres gyógyító ellátásokról a kormányrendelet 10. számú mellékletét képező igazolást, a háziorvos tölti ki. Ezen kívül a jövedelmi feltételek fennállását is igazolni kell. A háziorvosi igazolást - a beteg szignóját követően - zárt borítékban a kérelmező nevének és Társadalombiztosítási Azonosító Jelének feltüntetésével kell csatolni a kérelemhez. A borítékon a -háziorvosi igazolás közgyógyellátás igénybevételéhez - szövegrészen túl fel kell tüntetni a háziorvos nevét és bélyegzőszámát is. NEM KELL CSATOLNI A HÁZIORVOS IGAZOLÁSÁT, HA A KÉRELMEZŐ NYILATKOZIK ARRÓL, HOGY EGYÉNI GYÓGYSZERKERET MEGÁLLAPÍTÁSÁRA NEM TART IGÉNYT

ALANYI JOGCÍMEN KÖZGYÓGYELLÁTÁSRA JOGOSULT A JÖVEDELMI HELYZETTŐL ÉS A HAVI RENDSZERES
horvathnemagdi, 2015. december 20. vasárnap, 12:19
Kihirdette a levélben való szavazást lehetővé tevő törvényt a román államfő
A törvény a parlamenti választások esetében könnyíti meg a hivatalosan külföldön élő román állampolgárok voksolását, akik előzetes regisztráció után maguk nyomtathatják majd ki az internetről letöltött szavazólapjukat, amelyet kettős borítékban juttatnak el a választási hatósághoz.

Az elnöki hivatal közleménye emlékeztet rá, hogy Iohannis államfővé választása óta sürgette a törvény elfogadását, hiszen arra "az egész társadalom várt", és lehetővé teszi, hogy "minden román élhessen választójogával, bárhol is éljen a világban".

A jobbközép jelöltjeként induló Iohannisnak tavaly úgy sikerült legyőznie az elnökválasztáson esélyesebbnek tartott szociáldemokrata ellenfelét, Victor Ponta akkori miniszterelnököt, hogy a választópolgárok a második fordulóban valósággal fellázadtak a diaszpóra választójogának elszabotálása ellen. Feltételezésük szerint ugyanis az első fordulóban a kormány rossz szervezéssel szándékosan nem biztosított megfelelő feltételeket arra, hogy a külföldön dolgozó, hagyományosan
velemenyezd, 2015. november 19. csütörtök, 19:14
1/4
Képek, videók
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Választási lehetőség
sacimama
2013. június 05. szerda, 00:51
MDF választási lap
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:18
Carter választási központ
mecsery
2013. január 16. szerda, 05:05
12672-valasztasi-regis ztr
menusgabor
2013. január 04. péntek, 15:34
MDF választási program
lacipecsenye
2012. december 26. szerda, 08:37
választási regisztráció.j
orsi1
2012. október 28. vasárnap, 12:56
választási beszédek.jpg
agica2004
2012. április 30. hétfő, 11:50
választási budi.jpg
orsi1
2011. augusztus 18. csütörtök, 13:29
vonatkep5.gif
bujocska2
2012. február 10. péntek, 16:15
vonatkep4.gif
bujocska2
2012. február 10. péntek, 16:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.