Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:35 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A szódabikarbóna
a hasnyálmirigy szódabikarbónát képes előállítani, azért, hogy képes legyen ellensúlyozni a szervezet savasságát, és a vér pH-szintjét is ki tudja egyenlíteni, mert ha ez nem történik meg, gyulladások alakulhatnak ki a szervezetben, főként az emésztés és a légzőszervek területén.
Sajnos az idő múlásával szervezetünk egyre kevesebb szódiumot termel, ami azért kockázatos, mert így megnő a gyulladásos betegségek kialakulásának esélye. Főként a legveszélyesebbnek, a ráknak.

Egy nemrég napvilágot látott kutatásból, amelyet a Dr. Raphael Kalani, a Salt Lake Cityben működő Utah Egyetem professzor vezetett, az derült ki, hogy a vérben lévő szódabikarbóna szintjéből következtetni lehet az egyén várható élettartamára, Tehát minél nagyobb a szódabiarbóna koncentrációja a vérben, annál tovább élhet valaki. Azoknál, akiknek a vérében az átlagosnál alacsonyabb volt a szódabikarbóna szintje, a kutatás szerint 24 százalékkal nagyobb az esélyük, hogy évekkel korábban fognak meghalni, azokhoz viszonyítva,
lovaszmarika, 2018. október 10. szerda, 08:47
Az angol királyok félig magyarok
Nagy-rédei János. 1659-ben Rhédey Ferenc de nagyréde mint Erdély fejedelme grófi címet, és címert kap I. Lipót császártól. /Királyi könyvek, 12/225./
A Rhédey család grófi címereClaudia Erdőszentgyörgyi Rhédey kastélyban látja meg a napvilágot 1812-ben. Szülei gróf Rhédey László és Inczédy Ágnes. Igen kiváló nevelést kap. Bájos, nagyon okos hölgy válik belőle, mikor fel cserepedik.

Mint minden főúri családnak, nekik is van a bécsi császárvárosban palotájuk. Itt éri a családot az a megtiszteltetés, hogy 1830 évben I. Ferenc császár és magyar király meghívót küld nekik az évi farsangi bálra. A bál forgatagában megismeri a délceg katonatisztet, Sándort, Württemberg hercegét, s rögtön bele is szeret. A kölcsönös vonzalom hamarosan
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
Nagyvárad híres cukrászdája, a Japport
művészek is hamar megkedvelték az állandóan zsibongó termeket és teraszt. Márvány asztalainál a délelőtti órákban írók, újságírók, művészek foglaltak helyet, élvezve a világvárost sugalló hely nyugalmát. A délutáni óráktól az eleven, lüktető, felhőtlen szórakozás színhelyévé vált a Japport, ahogy az egész város nevezte a cukrászdát. De lássuk, ki az az ember, akinek a város ezt a páratlanul népszerű intézményt köszönheti.

Japport Viktor régi patrícius család ivadéka. Karánsebesen látta meg a napvilágot, 1888-ban. Iskoláit szülővárosában végezte. Később idekerült városunkba és többé már el sem akarta hagyni Nagyváradot. Gyakran hangoztatta, hogy ez a mindig nyugat felé orientálódó város úgy megfogta, hogy többé nem akarja elereszteni, ő maga pedig ki akarja venni részét ebből a nagyra törő iparkodásból. Fiatal korában lépett a cukrászi pályára és megtanulta a mesterség minden titkát. Az önállóvá válásig törhetetlen munkabírással dolgozott és igyekezett nevet szerezni a szakmában. Az első
irmus, 2018. június 17. vasárnap, 14:26
A rendíthetetlen ólomkatona......
nap, s valaki hangosan kiáltotta:

- Az ólomkatona!

A nagy halat kifogták, piacra vitték, s ott eladták - így került a konyhára, ahol a szakácsnő a nagykéssel fölhasította. Két ujja közé csippentette a katonát, s bevitte a szobába. Mindenki látni akarta a világjárót, aki még hal gyomrában is utazgatott. De az ólomkatonának nem szállt a fejébe a dicsőség. Az asztalra állították, hát - furcsa dolgok esnek meg a világban! Ugyanabban a szobában lelte magát, ahol valamikor meglátta a napvilágot; ugyanazokat a gyerekeket, ugyanazokat a játékokat látta maga körül. Ott volt a kis papírkastély is, kapujában most is ott állt fél lábon a takaros kis táncosnő, másik lába a magasban - ő is rendíthetetlen maradt. Ez úgy meghatotta az ólomkatonát, hogy hajszál választotta el a sírástól, már-már kicsordultak szeméből az ólomkönnyek. De a sírás mégsem illett volna hozzá. Csak nézte a táncosnőt, a táncosnő meg őt, de szót nem váltottak.

Az egyik kisfiú most, se szó, se beszéd, fölkapta az
agica2004, 2018. március 16. péntek, 12:17
A pesti forradalom és a sajtószabadság
születésed napján, magyar szabadság!"

Adjunk igazat Petőfinek; a magyar sajtótörténet új, polgári periódusát valóban innen, e fordulattól kell számítanunk, amellyel az országgyűlés elvi határozata is majdnem egybeesett.

Március 16-án reggel az Ellenzéki Kör ablakába tűzött zászlók közül a nagyobbik e feliratot viselte: ,,Éljen a sajtószabadság!" Hasonló zászló alatt vonult fel három pesti nyomdának mintegy 150 munkása is. A hírlapok ezután már cenzúra nélkül láttak napvilágot. Több lap az első napokban címlapjára is rányomatta feltűnő betűkkel: ,,A sajtó szabad!" Vahot Imre, a Pesti Divatlap szerkesztője, a következő számban Vörösmarty Szabad sajtó című versét közölte:

Kelj föl rab-ágyad kőpárnáiról
Beteg, megzsibbadt gondolat!
Kiálts fel, érzés! melly nögyél
Elfojtott, vérző szív alatt.

Oh, jöjjetek ki, lánczra vert rabok,
Lássátok a boldog, dicső napot,
S a honra, melly soká tűrt veletek
Derűt, vigaszt és
ametiszt54, 2018. március 15. csütörtök, 10:28
Molinót feszített ki a Fidelitas a DK lakossági fórumán
Csabát, aki már hárommilliárd forintos adóelkerüléssel is gyanúba keveredett?

Virágh Előd úgy fogalmazott, látható, hogy az Altus Portfólió Kft. által finanszírozott bűnszervezet és a DK vezetése között olyan összefonódás van, amelyet már a hatóságok is kíváncsian vizsgálnak, Kecskeméten már meg is hallgatták Dobrev Klárát.

Az ügyvezető alelnök azt mondta, szeretnék tudni, hogy a DK más vezetői is részt vettek-e a "tiltott pártfinanszírozási útvesztőben".

Szavai szerint "nemrég látott napvilágot", hogy Oláh Lajos testvére lett annak a "svájci-angol hátterű offhore adótrükköző" cégnek a tulajdonosa, amely a sajtó szerint "energetikai ügyletekben nyelhetett el" olyan pénzeket, amelyek a Czeglédy-ügyhöz hasonlóan, útvesztők során a pártkasszába kerülhettek.

Virágh Előd hangsúlyozta: azt is szeretnék tudni, hogy Oláh Lajos hatékonyabban végezte-e a DK finanszírozását, mint az országgyűlési képviselői munkáját a VI. és a VII. kerületben.

Párkányi Eszter, a Fidelitas szóvivője úgy
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 21:30
Nemzeti konzultáció - Halász János: Európa nagy erénye, hogy különböző kultúrák békében élnek együtt
Európának úgy, hogy minden migráns hozzávetőlegesen 9 millió forintnak megfelelő eurót kapna az első két évben a lakhatási és egyéb kiadásaira, ezt az uniós tagállamokban többi között adóemelésekkel és tagállamoknak nyújtott támogatások csökkentésével lehetne biztosítani.

Halász János kitért arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex adatai és egy NATO-tanulmány szerint is 2020-ig megközelítőleg 60 millió bevándorló érkezése várható Európába.

A szóvivő azt mondta: egy nemrég napvilágot látott dokumentum szerint az európai parlamenti (EP) képviselők között 226 olyan ember van, akit Soros Györgyhöz köthető alapítványok "megbízhatónak" tartanak, és ez nagyobb létszám, mint EP legnagyobb - néppárti - frakciója.

Halász János kitért arra, hogy Magyarországon is vannak, akik a Soros György által tervbe vetteket támogatják, közülük Lendvai Ildikó szocialista és Niedermüller Péter DK-s politikust említette, akik - fűzte hozzá - maguk mondták, hogy Soros György mellett
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 20:23
Fizetőssé tették négy kijevi klinikán a műtéteket
1-jétől be akarták vezetni, viszont az ukrán egészségügyi minisztérium csak június 30-án adta át az intézményeknek a műtétek árát tartalmazó listát és a késedelemnek a műtétekre várakozó betegek látták kárát, mert mostanáig várólistára kellett őket tenniük és hazaküldeniük.

Az ukrán kormányzat előirányozta az egészségügyi rendszer átfogó reformját, amihez törvényjavaslatokat is benyújtottak már a parlamentnek. A rendszerben tervezett változtatásokról azonban egyelőre kevés információ látott napvilágot és azok közül is többet cáfolt később a kormány.

Nemrég elterjedt például az ukrán sajtóban az a hír, hogy fizetőssé teszik a szülések levelezetését az ukrajnai kórházakban, de ezt később tagadta a kormány.

Egy közelmúltban végzett szociológiai felmérés szerint az egészségügyi szolgáltatások fizetőssé tételével kapcsolatosan az ukránok 97 százaléka úgy gondolja, hogy a betegek anyagi helyzetétől függetlennek kell lennie az ellátásnak. Ugyanakkor 83 százalék egyetértene azzal, hogy a
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 13:43
A házassága romokban, ő meg teljesen kétségbe esett, de
A házassága romokban, ő meg teljesen kétségbe esett, de egyetlen egy kérdés mindent megváltoztatott!

Az egykoron a reklámszakmában dolgozó Richard Paul Evans egyike Amerika bestseller íróinak, hiszen az 1993-ban napvilágott látott első, A karácsony doboz című regényét még 25 könyv követte. Az írói pálya sem fenékig tejföl, hiszen sok utazással, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal jár. És pontosan emiatt romlott meg Richard és felesége, Kerri között a házasság. A következőkben Richard írja le ennek a nehéz időszaknak a krónikáját, és a titkot, ami megmentette a házasságát. Íme!


A nagy lányom, Jenna, nemrég azt mondta nekem: “Gyerekkoromban a legnagyobb félelmem azt volt, hogy te és anya el fogtok válni. Amikor 12 éves voltam, annyit veszekedtetek, hogy már úgy gondoltam, hogy jobb, ha elváltok." Majd mosolyogva hozzátette: “De végül nagyon örvendek annak, hogy rendezni tudtátok a kapcsolatotokat."

Ha visszatekintek a házasságomra Kerrivel,
suzymama, 2017. július 08. szombat, 17:45
Deutsch elutasította, hogy "a zsarolás eszközévé tegyék" az uniós kohéziós politikát
Helytelen minden törekvés, amely a kohéziós politikát büntetőeszközként akarja használni vagy olyan politikai-hatalmi törekvésekkel akarja összekapcsolni, melyek távol állnak annak céljaitól - hangsúlyozta a képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében, miután az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése jelentést fogadott el a 2020 utáni kohéziós politika alapelemeiről.

Deutsch kiemelte, hogy a jelentés szakmai alapvetésével egyetértenek, mivel az előterjesztés hangsúlyozza a kohéziós politika, vagyis a legfőbb uniós befektetési politika eredményeit és jelentőségét, ugyanakkor ellenzik "az elképzelést, hogy a bevándorlók fogadásával, valamint társadalmi és gazdasági integrációjával kapcsolatos költségeket a kohéziós politika forrásaiból fedezzék, és ezáltal csökkentsék a régiók felzárkóztatására fordítható összegeket".

"Határozottan elutasítjuk, hogy a kohéziós politikát a zsarolás eszközévé tegyék, a források folyósítását pedig úgynevezett jogállamisági-politikai feltételekhez vagy
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 18:53
Szent István Társulat huszonötödik ünnepi könyvhete
A Szent István Társulat immár 25. alkalommal rendezi meg a keresztény szellemiségű könyvkiadók hagyományos seregszemléjét május 22. és 27. között. A budapesti Ferenciek terén 32 könyvkiadó közel 8 ezer kiadvánnyal, köztük 76 újdonsággal várja az olvasókat.
- Jézus mondta, hogy gyümölcseiről ismerszik meg a fa. A jó fa jó gyümölcsöt terem. Igaz ez a Szent István Társulat kezdeményezésére is, hiszen már a 25. könyvhetére készül...

- Idén emlékezünk meg a fatimai jelenések századik évfordulójáról. Ebből az alkalomból megjelentet-e a Szent István Társulat kötetet a könyvhétre?
- Kifejezetten a jelenésekről nem, de a centenárium apropóján három Mária-könyvet is kiadtunk. A közelmúltban jelent meg Diós István fordításában a látnok Emmerich Anna Katalin hatkötetes művéből a Jézus tanító évei két kötete, most pedig a sorozat első darabját, a Szent Szűz Mária életét jelentettük meg. Nemrég látott napvilágot a Szűz Máriáról szóló legszebb novellákat tartalmazó kötetünk Mária
maroka, 2017. május 21. vasárnap, 15:55
Könyvfesztivál - Az Európa Könyvkiadó újdonságai
munka, lelkileg viszont a legnehezebb feladat volt - árulta el a fordító, hozzátéve: mégis mindenkinek el kellene olvasnia, hiszen a gyerekek szenvedésén keresztül érthető meg a legjobban: mindent el kell követni a háború elkerüléséért.

Az Utolsó tanúk nem az eredeti változatában jelenik meg magyarul, Szvetlana Alekszijevics ugyanis az elmúlt években némileg átírta: radikális változtatásokat nem hajtott végre, de bekerültek olyan visszaemlékezések, amelyek még a peresztrojka idején sem láthattak napvilágot nyomtatásban - számolt be.

M. Nagy Miklós elmondása szerint Boualem Sansal 2084 című regénye orwelli ihletésű disztópia, míg azonban az 1984-ben nem játszott szerepet a vallás, az algériai író munkája egy teokratikus diktatúráról szól. A kötet főhőse ez ellen próbál lázadni azzal, hogy válaszokat keres kérdéseire.

A franciául 2015-ben megjelent munka egyértelműen utal az Iszlám Államra és arra a veszélyre, amely Európát is fenyegeti - jegyezte meg.

A kiadóvezető szerint ebben a témában
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 10:21
1/14
Képek, videók
Ecet szódabikarbóna lefol
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 19:09
Szódabikarbóna.jpg
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 19:35
Szódabikarbóna
sanci81
2015. március 23. hétfő, 10:59
szodabikarbona-hajsamp on.
baratha
2015. március 02. hétfő, 09:49
Szódabikarbóna Ebook
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:57
odakozmalt-szodabikarb ona
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:12
szódabikarbóna
taltos1
2014. október 27. hétfő, 16:12
-szodabikarbona-kivulb elu
lilagondolatok
2014. augusztus 23. szombat, 10:27
Raphael20with20Caduceu s20
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 12:51
raphael2.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 12:51
Raphaelark.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 16. szombat, 18:57
St.Raphael.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 11:09
raphael21.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 11:03
Raphael-Gyönyörű festmény
mailona
2012. július 27. péntek, 21:26
Raffaello_Sanzio_Rapha el_
irzikovszkimarcsi
2012. május 11. péntek, 20:50
Címkék
2020 utáni, délelőtti órákban, nagy lányom, kohéziós politika, házassága romokban, szervezet savasságát, kérdés mindent, sajtó szabad, uniós tagállamokban, játékokat látta, Raphael Kalani, napvilágot 1812-ben, Claudia Erdőszentgyörgyi Rhédey, vérben lévő, gyulladásos betegségek, asztalra állították,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.