Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 04:06 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nejlonharisnya - háztartási praktikákra
A legtöbb nő azonnal a kukába dobja a kilyukadt nejlonharisnyát, ugyanis amint kiszakad, viselhetetlenné válik. Sokkal több van azonban ebben a vékony harisnyában, mint gondolnánk, nem a kukában van a helye!
Lássuk mi mindenre használhatjuk!
Portörlés

A nejlonharisnya egyik különleges tulajdonsága, amiről sok nő nem tud semmit, hogy elektrosztatikus töltöttsége miatt vonzza a port és szöszüket, így szuper anyag portörlőként, akár a nehezen hozzáférhető helyeken is. Kanapéról leszedhetjük dörzsölve (ekkor töltődik fel) vele a szövetet a szöszöket. De rá is tehetjük partvisra, amihez gumival rögzítjük, és máris olyan lesz, mintha micro szálas törlőrongyot használnánk.

Padló fényezés
Ha a padlód vagy a parkettád szeretnéd ragyogóan csillogóvá varázsolni, akkor egyszerűen fogd meg a szakadt harisnyát, nedvesítsd be, majd húzd a felmosóra. Mikor megszárad, leesik majd az állad milyen csillogó lesz.

Porszívó
A porszívó csövére húzva is nagyon hasznos házi
pacsakute, 2020. június 04. csütörtök, 01:17
Karanténkoncert és virtuális kiállítás is várja az érdeklődőket
dokumentumtárából és a lakosok által felajánlott fotókból válogatták, céljuk, hogy a közösségi gyűjtéssel egyre több lakost aktivizáljanak és vonjanak be a saját városrészének közösségi életébe. A érdeklődők a Nagyerdőt, az Újkertet, valamint a Lencztelepet és a Kerekestelepet bemutató helytörténeti kiállítások mellett a www.meliusz.hu honlapon Debrecen vendéglátása, a helyi úttörővasút és a virágkarneválok történetébe is bepillanthatnak.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ingyenesen hozzáférhetővé tette teljes digitális archívumát. A digitális helyismereti gyűjteményében megtalálható a Nyírvidék hetilap összes száma 1867-től 1944-ig, a Kelet-Magyarország és elődlapjainak számai 1945-től 2017-ig, a Nyíregyházi Televízió anyagai 2003-ig, a megszűnt Nyíregyházi Rádió teljes hangállománya, a Szabolcsi Szemle folyóirat összes száma 1937-től 1944-ig, a Hangsúly hangos irodalmi folyóirat valamennyi adása és mintegy hétszáz nyíregyházi képeslap.

A könyvtár tájékoztatása szerint a
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 18:42
Koronavírus - Soron kívüli kamatcsökkentést jelentett be a Bank of England
politika transzmissziós hatékonyságának javítása.

A Bank of England a 2016-os EU-népszavazás után is meghirdetett egy ugyanilyen hitelfinanszírozási programot, és az annak idején rendkívül népszerűnek bizonyult: a kereskedelmi bankok akkor 127 milliárd font értékben vettek igénybe ilyen alacsony kamatú jegybanki likviditást.

Szerdai nyilatkozatában a monetáris tanács közölte, hogy az akkori tapasztalatok alapján most is meghaladhatja a 100 milliárd fontot a reálgazdaság számára pótlólagosan hozzáférhetővé váló finanszírozás.

A kamatcsökkentési döntéshez fűzött indoklásban a Bank of England kiemelte, hogy az új típusú koronavírus okozta járvány terjedése nyomán a kockázatos befektetési eszközök és az árupiaci termékek árfolyamai meredeken zuhantak, az állampapír-hozamok ezzel egy időben soha nem mért mélységbe süllyedtek.

A brit jegybank szerint mindez a piaci szereplők kockázatvállalási hajlandóságának, valamint a globális és a brit gazdaság növekedési kilátásainak markáns gyengülésére
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 10:11
Négy városban összesen 25 filmet tűz műsorára a 12. Koreai Filmfesztivál
Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint az egyhetes fesztivál idei programjában a legújabb kasszasikerek mellett Magyarországon hivatalosan nem forgalmazott friss filmek és - a koreai mozi 100. születésnapja apropóján - nehezen hozzáférhető filmtörténeti alapművek is szerepelnek.

Pong Dzsunho dél-koreai rendező Arany Pálma-díjas Élősködők (Parasite) című filmje mellett többek között bankügyi thrillert, női bűnügyi vígjátékot és a dél-koreai filmgyártás első színes, szélesvásznú produkcióját is láthatja a magyar közönség. A fesztivál utolsó előtti napján a koreai film külföldi és magyar kutatói tartanak előadásokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudomány Tanszékén.

A fesztivál az idei Arany Pálma-díjas Élősködök című film vetítésével veszi kezdetét. Az Arcok szekció, amely Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, idén Pong Dzsunho életművével foglalkozik. Látható lesz A gazdatest című, Korea minden idők legnagyobb bevételét hozó 2006-os szörnyfilmje, az ugyancsak Cannes-ban
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 16:04
Horváth Ildikó: a kormány elkötelezett a daganatos megbetegedések megelőzésében
esetet fedeznek fel, és ez a betegség még mindig a nehezen gyógyíthatók között van.

A tüdőgyógyász kiemelte, az a legfontosabb, hogy mindenki tisztában legyen ennek a betegségnek a jelentőségével és vegye igénybe a prevenciós lehetőségeket. A legveszélyeztetettebbek a dohányosok vagy azok, akik hosszú évekig dohányoztak, hiszen a tüdőrákos betegek nyolcvan százaléka dohányzik - emelte ki.

A megelőzésről szólva Kovács Gábor elmondta, reményeik szerint a közeljövőben szélesebb körben is hozzáférhető lesz a tüdőrák szűrése megfelelő vizsgálati módszerekkel.

A Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak a rákellenes világnap alkalmából kiadott közleménye szerint a dohányfüst nemcsak a tüdőrák, hanem az úgynevezett krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kialakulásában is jelentős szerepet játszik. A betegségre jellemző a légszomj, a köhögés, a ziháló légzés és a fokozott nyáktermelés. Felismerését nehezíti, hogy COPD lassan, tünetmentesen alakul ki, de a betegség korai diagnosztizálásával megelőzhető a
velemenyezd, 2019. február 02. szombat, 21:45
Préta
törvény" (ezoterikus kereszténység), Arkhónok (gnosztikusok), a 'Sors urai' (hermetizmus) - 'A témák témája' (sámánizmus, Carlos Castaneda), 'A gonosz varázsló' (Gurdjieff), a Shaitan (szufizmus), a dzsinn (arab mitológia), Wetiko (indián spiritualitás), okkult ellenséges erők (Sri Aurobindo és Az Anya, Integrált jóga) stb." - Bernhard Guenther

Az érzékszerveken túli vagy hiperdimenziós lényekkel való foglalkozás már régóta a történelem részévé vált, és bármelyikünk számára közvetlenül hozzáférhetővé válik, ha megfelelő gyakorlattal és figyelemmel közelítünk a kérdéshez. Igaz ez a növényi szerek révén szerzett sámánisztikus tapasztalatokra, ahol teljes mértékben lehetséges olyan tudatállapotba lépni, ahol az élet teljes kozmológiájában létezik és kapcsolatba lehet lépni vele.

Amikor valaki a negatív belső gondolatok, a depresszió, a gyötrő szorongás, vagy az ellenőrizhetetlen és irracionális félelem közepette találja magát, ez annak a jele, hogy elszakadtunk a valódi spirituális
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:34
Az amerikai Defense Distributed megkezdte a 3D-ben kinyomtatható fegyverek tervfájljainak értékesítését
engedélyezési szerződés, vagyis a kérdéses számítógépes programokat a cég nem teheti szabadon elérhetővé az interneten. Előzőleg 8 tagállam és a szövetségi főváros, Washington DC főállamügyésze nyújtott be keresetet, kérvényezve a kormány és a DD közötti megállapodás semmissé nyilvánítását, később további 11 állam csatlakozott a perkérelemhez.

Az AP amerikai hírügynökség arra hívta fel a figyelmet: a bírói döntés azt mondta ki, hogy a fegyverek számítógépes tervfájljait nem lehet az interneten hozzáférhetővé és letölthetővé tenni, de arról nem szólt, hogy ne lehetne pénzért forgalmazni. Cody Wilson a sajtótájékoztatón közölte: a cég honlapjáról mostantól nem lehet közvetlenül letölteni a fájlokat, hanem aki a honlapon kiválasztja és megvásárolja, annak e-mailben vagy más módon elküldik a kérdéses tervet. Hozzátette: a szoftvernek nincs előre meghatározott ára, a vásárlók annyit fizetnek érte, amennyit jónak látnak. Elmondta, hogy a vásárlók némelyike kriptovalutában - azaz államoktól és pénzintézetektől
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 10:11
A Kórházszövetség visszautasítja az ÁSZ-elnök kijelentéseit
Azt írták, hogy "visszautasítjuk azt a megállapítást, amely szerint az egészségügyünket az +anarchia, botrány+ summázattal lehet jellemezni, miközben a szakmai alapossággal végzett elemzések egyértelműsítik: ilyen kevés pénzből, ennyire hozzáférhető, ilyen magas szintű ellátás a fejlett országokban sem általános".

Domokos László, az ÁSZ elnöke a Magyar Időknek adott interjúban azt mondta, pénzügyi szempontból botrány és anarchia jellemzi az egészségügy egyes területeit. Szerinte "rendszerszintű", hogy az összességében több millió embert ellátó szakrendelők vezetői nem tartják be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem.

A két szakmai szervezet vezetőit megdöbbentették a cikkben megfogalmazott, "általánosításokon és téves feltételezéseken alapuló megállapítások", és visszautasítják az általánosságban megfogalmazott korrupciós vádakat.

Hangsúlyozták, hogy a teljes egészségügyi ellátórendszer a beteg oldalán áll. Az ágazatban dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően tudták fenntartani
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 14:19
Nagyon különleges!
Utazás egyperces

A világ legnagyobb és legnehezebb pénzei

A Csendes-óceán nyugati részén, Mikronéziában található apró trópusi szigetet ősidők óta egy bennszülött törzs lakja, és ez a távoli közösség szolgál számunkra egy pénztörténeti érdekességgel. Évszázadokon keresztül mészkőből faragott pénzt használtak, kőpénzben fizettek egymásnak.
A kőpénzeiről híres Yap-szigeten a mészkő olyannyira ritka és nehezen hozzáférhető, hogy a bennszülöttek a kövek beszerzéséért több száz kilométert hajóztak kezdetleges kenuikkal a szomszédos szigetcsoportig. Az utak hosszú és kockázatos expedíciók voltak, amelyek gyakran követeltek emberéletet is. Jó néhány kőbe bele is vésték a beszerzés során életüket vesztettek számát, ami a kő értékét tovább növelte.


A fánk alakúra faragott kövek mérete változó volt, a néhány centistől a több méteresekig. A legnagyobbak több tonnát
gabfe, 2018. március 24. szombat, 16:24
Elhunyt a világ egyik legnagyobb fizikusa
sorozatokban, lemezeken is. 2001-ben jelent meg Az univerzum dióhéjban című munkája, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberi fajnak nincs jövője, ha nem terjeszkedik a világűrben. 2005-ben adta ki első könyvének átdolgozott, kibővített változatát Az idő még rövidebb története címmel. 2010-ben megjelent
A nagy terv című könyve azért kavart vitát, mert azt fejtette ki, hogy a világegyetem keletkezése a fizika törvényeivel megmagyarázható, így nincs szükség a Teremtőre.
Tavaly ingyen hozzáférhetővé tette 1965-ben készült doktori értekezését, amelyre a közzétételt követő első héten több mint kétmillióan voltak kíváncsiak.
Hawking számos kitüntetés birtokosa, harminckét évesen lett a brit Királyi Akadémia tagja, harminchét évesen megkapta Cambridge-ben a matematika tanszék Lucas-professzori (tanszék vezetői) posztját, amelyet Newton is betöltött. 2009-ben nyugdíjba vonult, de professor emeritusként folytatta munkáját a Cambridge-i Egyetemen, a relativitáselmélettel és gravitációval
maroka, 2018. március 14. szerda, 16:18
Mi mindenre jó a tojáshéj?
kávé savtartalmát, így egy könnyebb, selymesebb ízű italt kapunk, ami a gyomrunkat is kíméli.

Madáretetőbe is tehető
Öt tojás héját törjük össze, majd süssük körülbelül 120 fokos sütőben, amíg teljesen ki nem szárad, vagy meg nem barnul - ez nagyjából 20 percig tart. Ezt követően teljesen zúzzuk össze a darabkákat és tegyük a madáreleség közé. A kalciumban gazdag tojáshéj segít a nőstény madaraknak abban, hogy saját tojásaik és csontozatuk is erős legyen.

Nehezen hozzáférhető helyek
A tojáshéj tisztítószerként való alkalmazása még tovább fokozható. Az szabálytalan alakú vázák, termoszok vagy egyéb olyan tárgyak, amiken szűk, nehezen hozzáférhető helyek vannak, tisztíthatjuk tojáshéjas mosogatószeres vízzel. Áztassuk be a tárgyakat a vizes-szappanos-tojáshéjas keverékbe.

Neveljünk egészségesebb paradicsomokat
A paradicsom palánták elültetése előtt tegyünk a földbe némi összetört tojáshéjat. A föld alatt a tojáshéjak felbomlanak, ami által felszabadulnak a
suzymama, 2018. március 11. vasárnap, 10:21
Hatékonyabb EU kkv-politikára dolgoz ki javaslatot a gazdasági és szociális bizottság
Egyebek közt kiemelte: úgy látják, hogy az Európai Unió jelenlegi kkv-definíciója homogén csoportként kezeli a szektort, nem tükrözi a sokszínűséget, ezért szükségesnek tartják a sajátosságoknak jobban megfelelő, differenciáltabb meghatározást.

A EGSZB bolgár tagja rámutatott arra, hogy a kkv-k jelentős része nem tud bekapcsolódni a számukra kidolgozott uniós programokba, illetve nem tud élni a nekik szóló pénzügyi lehetőségekkel, mert túl bonyolultnak, nehezen hozzáférhetőnek tartják azokat. Szerinte ezen segítene az egyszerűbb, közérthetőbb, a kkv-k igényeihez igazodó feltételek kialakítása, egyablakos rendszer bevezetése, támogató szervezetek működtetése.

Milena Angelova jó példaként említette a Széchenyi Kártya Programot, amely figyelembe veszi a vállalkozások finanszírozási igényeit, közérthető nyelven, egyszerű eljárásban segíti a kkv-k finanszírozását.

Katrin Sturm, a Garanciaintézetek Európai Szövetsége főtitkára azt hangsúlyozta, hogy az európai kkv-knak 2020 után is szükségük
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 13:52
1/20
Képek, videók
Ungvár, háztartási eszköz
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:40
1. háztartási keksz.jpg
sarkadykati
2010. október 19. kedd, 03:17
háztartási gépek
aranytojas
2009. január 10. szombat, 17:51
háztartási.jpg
szidi001
2007. október 26. péntek, 12:52
háztartási keksz torta
szokimoki
2007. július 04. szerda, 13:34
kukában.gif
szicu
2012. november 13. kedd, 10:47
Harisnyában
csalogany13
2013. május 03. péntek, 09:43
Necc harisnyában.gif
suzymama43
2011. augusztus 03. szerda, 18:38
Harisnyásan-harisnyába n
balazs_csaba
2008. szeptember 22. hétfő, 20:55
SZKV- egyik jön - a másik
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:48
az egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:15
a boldogság egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
Az egyik szárnya
wob
2018. július 21. szombat, 10:20
Az orvos egyik fő feledat
irmus
2018. július 19. csütörtök, 15:55
az egyik legjobb dolog.jp
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.