Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 01:05 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
16 tipp pollenallergiásoknak
legveszélyesebb a nyáron ,,garázdálkodó" parlagfű. Ez az allergiás megbetegedés akkor alakul ki, amikor a beteg lélegzetet vesz, hisztamin szabadul fel a szervezetében, és ez allergiás reakciót vált ki nála. Az allergiás megbetegedés tünetei: könnyezés, szemviszketés, orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, de akár még nehézlégzés is kialakulhat. A tünetek enyhülhetnek a patikákban kapható allergia elleni készítményekkel, azonban vannak olyan praktikák, amelyek szintén élhetőbbé teszik a nehezebb hónapokat.

Amennyiben nem biztos benne, hogy a panaszait allergia okozza, mindenképpen keressen fel egy allergológust, aki felállítja a diagnózist, és így a kezelést is mihamarabb el lehet kezdeni.
Akkor sem árt szakorvoshoz fordulni, ha tisztában van azzal, hogy allergiától szenved, de az eddigi kezelés nem hozott javulást, főleg ha emellett még éjszakai köhögés, orrdugulás, nehézlégzés gyötri, vagy esetleg sípoló légzéssel is küzd.
Jó, ha beszerez egy pollennaptárt, vagy
vorosrozsa66, 2018. szeptember 03. hétfő, 17:12
Elkészült a kihalt emlősöket is összegző első világtérkép
az oroszlánt és az elefántot manapság Afrikához kapcsoljuk, de az elmúlt 30 millió év nagy részében a nagy emlősök az egész Földön megtalálhatóak voltak. Csak a közelmúltban következett be, hogy az ember a kihalásba kergette ezeket az állatokat.

"Az olyan faj is, mint a gyapjas mamut, melyre prehisztorikus fajként gondolunk, még a gízai nagy piramis építésének idején is élt" - mondta Davis.

A minden kihalt emlőst tartalmazó adatbázis elkészítése nem volt könnyű feladat, a kutatócsoport hónapokat töltött csak azzal, hogy összekapcsolja a létező adatbázisokat és kitöltse a hiányzó adatokkal. Ezután ezeket elhelyezték a régi térképeken és ellenőrizték a múzeumok nyilvántartásait, hogy lássák, hogy vannak-e olyan természetes élőhelyek, amelyek még a modern emberi beavatkozás nélkül létezhetnek.

A kihalt fajoknak az emlősök családfájához és a modern életterületekhez sorolása még nehezebb volt. A kutatók a világ ásatásain talált fosszilis leletekből származó DNS-bizonyítékokat és adatokat
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:57
156 éve született ,a drámairodalom egyik legnagyobb......
nővért (1901) és a Cseresznyéskertet (1904) is. 1901-ben Csehov feleségül vette Olga Leonardovna Knipper (1870-1959) színésznőt, aki nagy sikerrel játszott a szerző darabjaiban.

1897 tavaszán betegsége súlyosbodott. Változtatni kényszerült hajszolt életmódján, orvosai tanácsára Délen kellett élnie. Szeptembertől nyolc hónapig Nizzában volt, a következő télen a Krím-félszigeten, Jaltában tartózkodott. Itt telket vásárolt és egy évvel később már saját újonnan épült házában töltötte a téli hónapokat, közben vágyakozva gondolt Moszkvára és a színházi szezonban ott fellépő feleségére. Művei összegyűjtésén és két utolsó drámáján dolgozott. Bár egyre kevesebbet írt, ekkor keletkezett a Szakadékban című kisregénye és egyik legszebb elbeszélése, A kutyás hölgy. 1900-ban Csehovot az akadémia tiszteletbeli tagjává választották (Tolsztojjal és Korolenkóval együtt), de két évvel később megvált tagságától tiltakozásul, amiért Makszim Gorkij a már megszavazott akadémiai tagságot mégsem kaphatta
gabfe, 2016. január 29. péntek, 17:24
Nem érzed magad elég jónak? - Ezt az 5 dolgot fogadd meg!
szembe kell nézned vereséggel és veszteséggel is, nem jelenti azt, hogy már vereséget szenvedtél! Ne tituláld magad vesztesnek! Valójában ennek a szöges ellentéte az igaz.... Azok az emberek, akik sohasem követnek el hibát, valószínűleg nem is csinálnak semmit. Sokkal jobb, ha olyan életet élsz, amelyben előfordulnak apró botlások, ebből csak tanulni tudsz, ahelyett hogy fölösleges sajnálkozással töltenéd el életed minden egyes percét olyan dolgok miatt, amiket sosem próbáltál ki!

Akár hónapokat, éveket is eltölthetsz egy-egy feladaton, s aztán azt látod, hogy figyelmen kívül hagyják, vagy ami rosszabb, nevetnek rajta...Egyszer velem is megtörtént ez, vért izzadtam egy projekttel, abban a hitben, hogy óriási sikere lesz .Egy teljes évig dolgoztam rajta, ez volt eddigi munkáim legérzékenyebb,legsebezhetőbb pontja.

Amikor nyilvánosságra hoztam a többiek számára is, nos, senkinek sem tetszett. Néhányan kinevettek, én pedig sírtam. Ez az az érzés, amit csak a kudarc képes
klementinagidro, 2016. január 08. péntek, 13:08
Illegális bevándorlás - Németországban legalább 42 ezer menedékkérő él sátrakban
befogadóállomásokra vonatkozik, holott a városi, községi önkormányzatok is szállások ezreit üzemeltetik.

A tartományok többsége azt közölte a Die Welttel, hogy a sátrakat még a tél beállta előtt téliesítik, és törekednek arra, hogy minél több embert átköltöztessenek épületekbe.

A lap szerint az egyre hidegebbre forduló időjárást tekintve kérdéses, hogy sikerül-e időben megvalósítani a terveket, és meglehet, hogy egyes állomásokon nem téliesített sátrakban kell átvészelniük a menedékkérőknek a hideg hónapokat.

A német meteorológiai szolgálat (DWD) keddi előrejelzése szerint a következő napokban tovább folytatódik az előző hét végén kezdődött lehűlés, esős, hideg idő várható, helyenként fagypontra csökkenhet a hőmérséklet.

A Die Welt kimutatása szerint a legtöbb menedékkérő - 15 ezer ember - Észak-Rajna Vesztfáliában lakik sátrakban vagy könnyűszerkezetes csarnokokban.

Az új férőhelyek kialakításában nemcsak a tartomány vezetése, hanem az önkormányzatok is egyre nehezebben tartanak
velemenyezd, 2015. október 13. kedd, 13:31
És adósságunkat akár az életünk árán is törlesztjük
Nagyon hideg volt. Fáztam. Borzasztóan fáztam, és nagyon éhes voltam. Hetek óta nem ettem rendesen, csak amit nagy ritkán odavetett valaki elém, vagy amit a szemétben találtam. Már persze, ha nem vették el tôlem. Mert nagyon féltem mindenkitôl.

November vége lehet - gondoltam. Persze nem tudtam pontosan, hiszen én nem ismerem a hónapokat. Csak azt tudtam, hogy nagyon hideg van, és az idô egyre hidegebbre fordul. Éjszakánként néha mínusz 15 fok is volt.

Én körülbelül másfél éves lehetek. Épp, hogy csak beléptem a felnôtt korba, de már sok mindent tudhatok a hátam mögött. Nemrég szültem meg a kicsinyeimet. Nem tudom, mi lehet velük... Elvették tôlem Ôket... talán már nem is élnek... A tejem már elapadt, nincs senki, akit táplálna. A természetben nincs pocsékolás, ez csak az ember sajátja. Nap, mint nap látom és érzem azt a rengeteg ennivalót, amit kidobálnak, de engem egyik se szánna meg egy falattal... Pedig nagyon éhes vagyok. Talán a hideg sem lenne ilyen hideg, ha a hasam tele lenne.
fdckutyaiskola, 2015. október 05. hétfő, 19:09
Vitamindus és meleg ételek télen
kórokozók könnyebben ledöntenek minket a lábunkról. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelnünk immunrendszerünk erősítésére, ebben segíthet a helyes étrend. Tévhit azonban, hogy nehezebb ételekre van szükségünk. Amennyiben szervezetünket nem terheljük meg zsíros ételekkel, amelyeknek megemésztése több energiát igényel, akkor a hőtermelésre tud koncentrálni. Ha nagy tápértékű, melegítő hatású ételeket eszünk, akkor nagyobb
az esélyünk arra, hogy megfázás és pluszkilók nélkül vészeljük át a hidegebb hónapokat.

Több C-vitamint!

Télen nagyobb mennyiségű C-vitaminra van szükségünk: karbantartja a keringést és erősíti az ellenálló képességet. Hiányában vérellátási zavarok léphetnek fel, emiatt könnyebben elkezdünk fázni. Ha keveset fogyasztunk belőle, akkor csökken egyes immunsejtek aktivitása, így könnyebben megbetegszünk. C-vitaminban gazdagok például a citrusfélék (citrom, narancs, grépfrút), a kivi, a zöldpaprika, a fejes saláta, a káposztafélék. Fogyasszuk őket frissen és nyersen,
menusgabor, 2015. február 26. csütörtök, 20:10
Cafi kutya története
történetet nemrég a neten találtam. Nagyon megható, de ugyanakkor szép, és érdekes és különleges is. Remélem az idelátogatóknak is tetszeni fog.

Nagyon hideg volt. Fáztam.
Borzasztóan fáztam és nagyon éhes voltam. Hetek óta nem ettem rendesen, csak amit nagy ritkán odavetett valaki elém, vagy amit a szemétben találtam.
Már persze, ha nem vették el tőlem. Mert nagyon féltem mindenkitől.
November vége lehet - gondoltam.
Persze nem tudtam pontosan, hiszen én nem ismerem a hónapokat. Csak azt tudtam, hogy nagyon hideg van, és az idő egyre hidegebbre fordul. Éjszakánként néha mínusz tizenöt fok is volt. Én körülbelül másfél éves lehetek. Épp, hogy csak beléptem a felnőtt korba, de már sok mindent tudhatok a hátam mögött. Nemrég szültem meg a kicsinyeimet.
Nem tudom, mi lehet velük...
Elvették tőlem Őket!
Talán már nem is élnek...!
A tejem már elapadt. Nincs senki, akit táplálna. A természetben nincs pocsékolás, ez csak az ember sajátja.
Nap, mint nap látom
kirscha, 2014. szeptember 02. kedd, 08:35
A titkok, a tervek ...
A titkok, a tervek, a meglepetések időszakát éljük ... gyermeki szívvel készülődünk, várakozunk, miközben előbukkannak a régmúlt emlékei ... ettől könnyebben vagy nehezebben hordozzuk a terheinket mégis fontos ez az időszak számunkra, mert valamennyien átéltünk olyan heteket, hónapokat, amikor fásultságunk miatt elszürkült az életünk ... most azonban a fényre várunk, amelynek egy leszakadt kis csóvája talán hozzánk is beköltözik ... hisz ha : "a szeretetnek csillagára nézek,
megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, ilyenkor decemberben ..." (Juhász Gyula)
somariza, 2013. december 10. kedd, 13:12
szeretettel
a banketten, udvariasan megköszönik a japán császár által küldött Naplovag-rendet. Ami tudományos eredményeiket illeti, az erre vonatkozó kíváncsi kérdésekre egyöntetűen, mondhatnám karban azt válaszolják, elnéző jóindulattal bocsátva meg a hülye laikusnak példátlan tudatlanságát, ami ilyen ostoba kérdés feltevésében nyilatkozik meg, hogy a tudományos eredménnyel, természetesen, nagyon meg vannak elégedve, de arról korai beszélni, a műszerek áttanulmányozása s a számítások elvégzése hosszú, hosszú hónapokat, esetleg éveket vesz igénybe, de lehet, hogy évtizedeket, s akkor is természetesen, csak a szakértő tudományos világnak fognak beszámolni ezekről az eredményekről.

A marha laikus erre szégyenkezve elhallgat, és zavartan mosolyog, hogy miként is kérdezhetett ilyen hülyét.

Mint laikus én is zavartan mosolyogtam eddig, ha a tudós szerényen és halkan figyelmeztet laikus voltomra, laikus kérdésemre adott válasz helyett, mert hiszen laikus kérdésre nem is lehet válaszolni.

De
sayuri, 2013. június 14. péntek, 15:06
Az orvos-beteg kapcsolatról:
csökkentése érdekében bizonyos döntési jogokat kivehet az orvos és a beteg kezéből.
a gyógyítás folyamatában egyre több szereplő jelent meg: háziorvos, mentők, kórházi szakorvos, technikai személyzet, ápolószemélyzet. Minden egyes szereplőnek ki kellett alakítania saját kapcsolatát a beteggel.
a betegek számának növekedésével fellép az orvosok túlterheltsége, amikor időhiány miatt nem tudnak megfelelő időt, figyelmet fordítani egy betegre. A szakorvosokhoz egyre nehezebb bejutni, gyakran hónapokat vagy éveket kell várni egy tervezhető műtétre vagy pedig jelentős anyagi ráfordítással az állami egészségügy keretein kívül lehet csak a gyógyításhoz hozzájutni.
az internetelérés és az ott fellelhető információk elterjedésével a betegek egyre több információhoz jutnak saját állapotukról, az esetleges gyógymódokról, azok előnyeiről-hátrányairól, és egyre gyakoribb, hogy ezt megvitatják kezelőorvosukkal, nemritkán megkérdőjelezve annak döntéseit is. Előfordulhat, hogy az orvosok rossz
aranyitamas, 2013. február 18. hétfő, 06:29
1/3
Képek, videók
10 tipp.jpg
pacsakute
2016. január 07. csütörtök, 23:34
9_tipp_boldogsagra_kep 2.j
lenke1964
2015. szeptember 21. hétfő, 19:59
9_tipp_a_boldogsagra_k ep1
lenke1964
2015. szeptember 21. hétfő, 19:59
tipp.png
astropapa58
2015. január 08. csütörtök, 12:20
Noé plugin tippje alapján
mbartis
2014. június 09. hétfő, 21:41
tippek-a-baba-furdetes ehe
bedmarika47
2014. március 03. hétfő, 10:33
7tipp.png
astropapa58
2013. november 14. csütörtök, 05:04
71551 9 tipp.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 07. szombat, 04:12
husv-tipp.jpg
juliay
2013. március 24. vasárnap, 15:48
étvágycsökkentő tippek.jp
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:50
5-tipp-hogy-balkonnove nye
oszlanszkik
2013. március 03. vasárnap, 20:39
PÁROS KÉP NYÁRON.jpg
gosztmagdi
2018. július 05. csütörtök, 17:53
CSINI NŐ NYÁRON.PNG
rochlitzne
2018. február 02. péntek, 12:34
PÁROS KÉP NYÁRON (2).jpg
gosztmagdi
2017. október 20. péntek, 12:34
PÁROS KÉP NYÁRON (1).jpg
gosztmagdi
2017. október 20. péntek, 12:34
Címkék
kudarc képes, marha laikus, hideg hónapokat, következő télen, legtöbb menedékkérő, tartomány vezetése, terheinket mégis, gyógyítás folyamatában, kihalt fajoknak, eddigi kezelés, tudós szerényen, panaszait allergia, kutyás hölgy, Olga Leonardovna Knipper, rengeteg ennivalót, számítások elvégzése,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.