Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:28 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kárpáthy Zoltán Magyar történelmi film 1966
árvíz elől. Egyre több ház omlott össze, Trommelék jól arattak, de a pesti diákok észrevették a haramiák ténykedését, és a nyomukba eredtek. Arra kényszerítették a szemét embereket, hogy azok - befejezve nyerészkedő ténykedésüket - adják át a csónakjaikat. A főurak egy része Dabróni és Fegyverneki báró vezetésével gyertyákkal kivilágított dereglyéiken mulatoztak az áradó folyóban. Wesselényi és társai felelősségre vonták a gyalázatosan viselkedő nemeseket, és - öklök, evezőlapátok segítségével - megtanították őket a tisztességes viselkedésre.
Maszlaczky és Kőcserepy Dániel egy fürdőben gúnyosan beszélgettek Zoltán hőstettéről, a Kárpáthy-birtok megszerzéséről nem tettek le. A gazdag polgár telekspekulációba kezdett, az ügyvéd ámulatát is elnyerte azzal a tervével, ahogyan a várost akarta ,,megfojtani". A főhivatalnok olcsón felvásárolta az árvízben tönkrement romos házakat, és később a telkeket busás haszonnal kívánta továbbadni.
Zoltán Kiss Miskát faggatta arról,
maroka, 2019. március 15. péntek, 21:33
A savas reflux és a GERD otthoni gyógymódjai, házi praktikák
paradicsom, marinara szósz, és paradicsomlé,
zsíros vagy olajban kisütött ételek,
csokoládé,
hagymafélék és fokhagyma,
szénsavas üdítők és szénsavval dúsított víz,
koffeintartalmú italok, és a koffeinmentes kávé,
borsmenta,
alkohol.

Készítsen étkezési naplót, amelyben lejegyzi, mikor mit evett és ez hatással volt-e GERD-es panaszaira (mint például a gyomorégés, nyelési nehézségek, mellkasi fájdalom, vagy torokfájás). A napló segítségével felfedezheti azokat az ételeket, amelyek ön számára kiváltják a tüneteket, valamint segítségével könnyebben meg tudja határozni az étkezések megfelelő időpontjait. Azt is tartsa észben, hogy a nagyobb étkezések extra nyomást mérnek gyomrára, amely miatt gyengülhet a nyelőcső záróizma.

A savas refluxot bizonyos ételek fogyasztásával is gyógyíthatja. Az antioxidánsokban gazdag ételek, mint az áfonya, a szeder, vagy a csereszne, csökkenthetik panaszait. A B6-vitaminban gazdag ételek is
pacsakute, 2019. február 25. hétfő, 21:50
"Édes Erdély itt vagyunk!"
47 000 német lakos élt. Dél-Erdélyben körülbelül 400 000 magyar maradt.

Észak-Erdélybe és Székelyföldre a magyar honvédek bevonulása nagy örömet, és felemelő pillanatokat hozott az ott élők számára, mivel mindenhol ünnepélyes keretek között fogadták őket: népviseletekben, virágokkal, magyar nemzeti zászlókkal, illetve "Isten hozott honvédek" feliratú táblákkal és virág esővel.

Az alábbi kisfilmek ezt a csodálatos élményt kívánják a nézőnek visszaadni korabeli filmfelvételek segítségével.


Bécsi döntés - Felvidék és Erdély visszatérWASS ALBERT Adjátok vissza a hegyeimet!Wass Albert - Jönnek! (1940)
menusgabor, 2018. október 05. péntek, 19:45
Híres kapuváriak
sorakozó Magyar Írók Szövetségének Győri Csoportja őt tekintette irányítójának, októberben peődig lett a Hazafias Népfront Győr Megyei Szervezetének alelnöke.

Rákosi hatalmának ismételt megerősödésekor megtört fölfelé ívelő politikai karrierje is. Az 1954. évi tanácsválasztáskor már a VB jelölőlistájára sem került fel. Rövid ideig állás nélkül maradt, majd a papíron még létező Nemzeti Parasztpárt budapesti központjában hoztak létre számára politikai munkatársi állást, majd Erdei Ferenc segítségével a Kistölgyfamajori Állami Gazdaság igazgatójává nevezték ki. A forradalom kitörésekor is itt dolgozott.

1956. okt. 26-án őt választották a Győri Nemzeti Tanács elnökévé. Az okt. 30-án megalakult Dunántúli Nemzeti Tanács elnöke is ő lett, amiként beválasztották az újjászervezett Petőfi Párt (Nemzeti Parasztpárt) vezetőségébe is. Határozottan és félreérthetetlenül Nagy Imre oldalán állt, a szenvedélyek csillapítására és a szélsőségek megfékezésére törekedett. Eredményesen akadályozta meg a
azenujsagom, 2018. augusztus 09. csütörtök, 06:47
Szigethy Attila munkássága megyei érték
mögé sorakozó Magyar Írók Szövetségének Győri Csoportja őt tekintette irányítójának, októberben pedig ő lett a Hazafias Népfront Győr Megyei Szervezetének alelnöke. Rákosi hatalmának ismételt megerősödésekor megtört fölfelé ívelő politikai karrierje is. Az 1954. évi tanácsválasztáskor már a VB jelölőlistájára sem került fel. Rövid ideig állás nélkül maradt, majd a papíron még létező Nemzeti Parasztpárt budapesti központjában hoztak létre számára politikai munkatársi állást, majd Erdei Ferenc segítségével a Kistölgyfamajori Állami Gazdaság igazgatójává nevezték ki. A forradalom kitörésekor is itt dolgozott. 1956. okt. 26-án őt választották a Győri Nemzeti Tanács elnökévé. Az október 30-án megalakult Dunántúli Nemzeti Tanács elnöke is ő lett, amiként beválasztották az újjászervezett Petőfi Párt (Nemzeti Parasztpárt) vezetőségébe is. Határozottan és félreérthetetlenül Nagy Imre oldalán állt, a szenvedélyek csillapítására és a szélsőségek megfékezésére törekedett. Eredményesen akadályozta meg a fegyveres
azenujsagom, 2018. augusztus 06. hétfő, 07:27
A hasi zsírpárnák leadásának otthoni módszerei
testsúlyvesztést tapasztalnak, mint azok, akik nem iktatnak be étkezéseikbe gyömbért. A menta pedig rendszeresen fogyasztva nem csupán az étel iránti vágyát csökkenti, hanem megnyugtatja gyomrát az étkezések után. A citrom nagy mennyiségű vitamint és antioxidánst tartalmaz, amely a zsírégetés mellett növeli szervezete energiaszintjét. A víz segíti szervezete hidratálását, a méreganyagok eltávolítását, és ezáltal a zsírfelesleg lebontását is. Alább találhat egy receptet a felsorolt hozzávalókkal, amely segítségével könnyedén megszabadulhat a felesleges hasi zsírpárnáktól.

Összetevők:

- 1 közepes uborka,
- 1 tk őrölt gyömbér, vagy egy 2.5 - 5 centiméteres friss gyömbér darab,
- 10-12 ág friss menta,
- 1 citrom,
- 2 liter víz.

Elkészítése:

- Szeletelje fel az uborkát és a citromot.
- Egy tálban keverje össze a vizet az összes hozzávalóval, majd hagyja egy éjszakán át ázni.
- Másnap a nap folyamán elosztva fogyassza a
tinka1951, 2018. július 28. szombat, 05:14
Az Isteni Irgalmasság vasárnapja –
,,Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége"
2018. április 8. vasárnap Az irgalmasság szentévében Stanisław Dziwisz bíboros szavai, valamint Faustyna Kowalska nővér életútja és Naplója segítségével idézzük fel az ünnep történetét.
Az Isteni Irgalmasságnak két nagy szentje van: Fausztina nővér és II. János Pál pápa - hangsúlyozta Dziwisz bíboros.
Szent II. János Pál egész pápaságában központi helyet foglalt el az Isteni Irgalmasság gondolata. Már megválasztása után két évvel, 1980 adventjének kezdetén kiadta második, Dives in misericordia (Irgalomban gazdag Isten) kezdetű enciklikáját, mellyel mintegy programot is adott: ,,Minél inkább eltávolodik az ember Istentől és az irgalom misztériumától, s minél inkább elveszíti a világ eszméinek hatására az irgalom szó értelmét, az Egyháznak annál inkább joga és kötelessége, hogy hathatós kiáltással forduljon az isteni irgalomhoz."
maroka, 2018. április 08. vasárnap, 20:39
Ebéd harminc centből - a legnagyobb magyar, Bartók Béla
érdemes volt elkészíteni a filmet Bartókról, amelyhez a fotókat, a zenei felvételeket, mindent a fia adott.

Az alkotás egyik különlegessége, hogy az összes zongorabetétet Bartók és Pásztory Ditta játssza. Az operatőr két családi albumból olyan fényképeket vehetett fel, amelyeket eddig médiában soha senki nem láthatott. Bartók Péter a hagyatékot az irodájában őrzi. Sok mindent még nem küldött el a bázeli archívumba, ahol a világ legnagyobb művészeinek a kéziratait őrzik, s ahová Péter segítségével a stáb is bejuthatott. Ennek a biztonságos, föld alatti gyűjteménynek a fenntartását egy gyógyszergyár azzal a céllal finanszírozza, hogy az emberiség kultúrájának egy részét minden körülmények között megőrizzék.

- Bár Péterrel nem beszéltünk róla, de szerintem a még nála lévő hagyatékot Bázelba küldi majd el, pedig jobb lenne, ha itthon őriznék - jelenti ki Sipos József. - Örömmel segítenék, ha ez ügyben Magyarországról hivatalosan is megkeresnék őt. Bartók Péter ugyanúgy
yaskane, 2018. január 15. hétfő, 14:27
Márai Sándor - Idézetek
júniusban?... Nem tudok felelni. Csak járok az utakon és a hidakon, lehajtott fejjel, s tűnődöm és emlékezem.

Márai Sándor: Ég és föld


Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol.
Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó tavaszi erdőbe.

Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon, az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
5 házi praktika az időskori inkontinencia ellen -
népbetegség: olyan gyakori, mint a szénanátha. Idős korban az emberek harmadánál jelentkeznek vizelet-visszatartási problémák. Mindezek ellenére a többség mégis tabuként, kínos kérdésként kezeli - talán azért, mert sokan nem is tudják, hogy léteznek egyszerű házi praktikák is, melyekkel kezelhető az inkontinencia. Az alábbi cikkben 5 ilyen tippet osztunk meg, kifejezetten az idősebb korosztályra szabva!

1. Medencefenék gyakorlatok

Tanulmányok igazolják, hogy gyakorlatok segítségével a vizelet elfolyását gátló medencefenék és a hólyagzáró izmok erősíthetők. Ilyen módon az inkontinencia akár teljesen megszüntethető. A gyakorlatok lényege, hogy ezeket az egyébként ritkán használt izmokat, egy nap legalább 3-4 alkalommal akaratlagosan megtornáztassuk.
A medencefenék az az izomréteg, ami elölről a szeméremcsonttól hátrafelé a farokcsontig terjed kétoldalt körben. Feladata a kismedencei szervek védelme. A legismertebb és egyben legjobb módszer a medencefenék izmainak edzésére
suzymama, 2017. november 28. kedd, 14:34
Anne Frank árulója után kutatva újranyitja az aktákat egy volt amerikai szövetségi nyomozó
A The Guardian online kiadása szerint Vince Pankoke vezetésével 19 igazságügyi szakértő dolgozik a lezáratlan aktákon az elmúlt évtizedben kifejlesztett új nyomozási technológiák, többek között az óriási adatmennyiség feldolgozására alkalmas módszerek segítségével.

Az amszterdami Anne Frank Ház a kutatócsoport rendelkezésére bocsátotta az archívumát és üdvözölte a kezdeményezést.

Filmre veszik, hogy online követni lehessen, ahogy történészek, pszichológusok és volt rendőrnyomozók újra elemzik a bizonyítékokat. A kutatók már megnézték azt az előadást, amelyben színészekkel rekonstruálták a család letartóztatásának napját. Az FBI viselkedéstudományi részlegének egyik alapítója, Roger Depue elkezdte a korabeli tanúvallomások és interjúk elemzését.

Az Anne Frank Ház tavalyi tanulmánya arról szólt, hogy talán mégis véletlenül fedezték fel a bujkáló családot, nem áruló adta fel őket. Később azonban úgy ítélték, hogy erre nincs döntő bizonyíték.

Pankoke azonban a nemrég kutathatóvá tett,
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 13:03
Jó tudni!!
gyarapodnak és fejlődnek. Méf az átlagember szintjén is. Hiszen létezik már olyan szerkezet, amely azonnali visszajelzést ad a szervezet stressz-szintjéről, van olyan mobiltartozék, amelyik egy digitális vérnyomásmérővel összekötve ellenőrzi, naplózza a vérnyomás alakulását, ennél eggyel még többet tud a mobiltelefon-alapú EKG-készülék, amelyik pulzust vizsgál, oxigénszaturációt és szisztolés vérnyomást is mér. Az agytevékenységet mérő fejpánt a pihenésben és a meditálásban segít, de van applikáció, amely segítségével az alvást lehet monitorozni és ezzel felszámolni az alvásproblémákat.

Meskó Bertalan szerint a beteg-orvos viszonyt soha semmi nem tudja majd helyettesíteni. Ugyanakkor, ha már egy ilyen kapcsolat egy valós találkozás után kialakult a beteg és orvos között, ezeknek a technológiáknak a használata hatékonyabbá, interaktívabbá és gyorsabbá tudja tenni a gyógyítási, gyógyulási folyamatot és a következő évtizedekben ez nagyon elterjedt lesz.

Törött végtag: gipsz helyett
piroska0101, 2017. október 03. kedd, 09:25
1/28
Képek, videók
karpathy-zoltan-nn-d00 007
baratha
2010. szeptember 06. hétfő, 10:48
Kárpáthy Zoltán.hu.jpg
rambobby
2007. április 26. csütörtök, 05:14
diákok.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:18
A diákok bárja.jpg
gigi55
2013. március 27. szerda, 07:10
DIÁKOK TÍZPARANCSOLATA
angyalcsillag
2012. december 19. szerda, 21:40
diákok0506.jpg
maroka
2010. május 06. csütörtök, 11:56
diákok0505.jpg
maroka
2010. május 05. szerda, 18:15
kész diákok.gif
maroka
2010. május 04. kedd, 14:14
ház diákoknak
durcimarcika
2009. január 20. kedd, 23:49
levelezős diákok
flammerne
2008. április 07. hétfő, 08:41
bennlakas diakoknak
margareta51
2007. december 27. csütörtök, 22:17
Diákok1
dnagycsalad
2007. április 10. kedd, 15:40
Új diákok
hettymiki
2006. október 25. szerda, 13:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.