Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:21 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet
Kovács Ákos pénteki és szombati fellépésére új programot állított össze.

"A repertoárt teljesen átalakítottuk az idén játszott két műsorhoz képest. Beillesztjük az új dalokat, illetve előveszünk élőben nagyon régen vagy még soha nem játszott számokat" - mondta az énekes korábban az MTI-nek.

Szeptemberben megjelent Hazatalál című EP-jét jelenlegi zenekara tagjaival, Lepés Gábor billentyűssel, Madarász Gábor gitárossal és Bánfalvi Sándor dobossal készítette.

Az 50. életévét idén betöltött Ákos sűrű évet zár decemberben. Megjelent önéletrajzi jellegű könyve, a Visszaszámlálás, tavasszal akusztikus, kórussal kísért turnéja volt, a nyári fesztiválokon rockos műsorral lépett fel; idén több mint 140 ezer néző előtt játszott. Áprilisi dupla Müpa-koncertjének anyaga hangját és képét is rögzítették és a közeljövőben kiadják.

Ákos a harminc évvel ezelőtt alakult Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 09:51
Szép napot mindenkinek!
érteni a szenzációt, melyet Budapesten okoz. Meg kell érteni, hogy Önök remegve lesik a törvényszéki tudósítások minden szavát, hiszen külföldi presztízsük forog veszélyben. De a felől biztosíthatom, hogy nincs Európában ország, mely Magyarország lakosságát tenné felelőssé a csúnya jelenetekért, melyek a tárgyalóteremben lejátszódnak.
Trianon kegyetlenségeit jóvátenni: mi kellene ehhez elsősorban? Nagy és szárnyaló európai propaganda. De hiába tagadnék: a propaganda - eszme formájában bármily szép - nagyon sok pénzbe kerül. Önök, szerencsétlen ország, honnan vennék a pénzt? Meg kell elégedniök azzal, hogy a tekintélyes és igazán nemes szívű emberek belátására bízzák pusztulásuk reparálását, - ehhez azonban idő kell. De idejük önöknek még inkább van, mint megfogható készpénzük. Önöknek most újra fel kell kúszniok kemény izmokkal a hegyre, melynek már a lejtőjén voltak. És az a nép, mely az én fantáziámban már kisgyermek koromban élt és melyet most élő alakjában is megismertem, nem fog visszariadni az
kirscha, 2018. december 11. kedd, 09:26
Több mint 500 sportcipőt gyűjtöttek hátrányos helyzetű gyerekeknek
"Nagyon örülünk, hogy már az első évben, a program indulásakor ilyen mennyiségű adomány gyűlt össze. Ezúton is szeretném megköszönni a felajánlásokat minden ismert és civil adományozónak, továbbá a cégeknek és szervezeteknek, akik nem egy esetben akár 30-50 párral is hozzájárultak a gyűjtéshez!" - fogalmazott az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, a program elindítója.

A két hónapon át tartó akciót olyan közéleti személyiségek, valamint egykori és jelenlegi élsportolók részvételével indította útnak az MDSZ, mint Gergely István, Baji Balázs, Kiss Gergő, Kovács Katalin, Szabó Tünde, Stohl András, Nemcsák Károly és Gerendai Károly.
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 18:12
Polgár Judit a Nemzetközi Sakkszövetség tiszteletbeli alelnöke lett
erőfeszítései pedig lenyűgözőek. Judit nagyra becsült tagja a világ sakktársadalmának, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan a FIDE meghatározó részévé válik" - nyilatkozott Arkagyij Dvorkovics, aki októberben több mint húsz év után váltotta Kirszan Iljumzsinovot a FIDE elnöki posztján.

A kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár Judit mellett a FIDE vezetőségének új tagjai között olyan világszerte ismert nagymesterek és versenyszervezők is találhatók, mint Nigel Short, Viorel Bologan és Emil Szutovszkij.

"Nagyon várom, hogy Arkagyijjal és kiváló csapatával közösen dolgozzak a sakk minél szélesebb körben való elterjesztésén. - fogalmazott Polgár Judit. - Biztos vagyok benne, hogy a FIDE az elkövetkező években még nagyobb figyelmet fordít majd a professzionális versenyzők, a versenyszervezők, és a sok millió sakkszerető játékos támogatására. A legfontosabb személyes céljaim között szerepel, hogy növeljem a sakknak az oktatásra gyakorolt hatását; hogy megtaláljam és felkaroljam a tehetségeket; és hogy
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 12:02
Advent 2. vasárnapja 12.09
szabadítani az utat és tovább tudjunk haladni. Irgalmadban bízva és megbocsátásodat kérve indulunk. Ébressz bennünk őszinte bűnbánatot, távolíts el szívünkből minden bűnt, hogy egyedül a te szeretetednek legyen helye szívünkben. Megtisztuló szívvel akarunk haladni feléd, megtisztult lélekkel szeretnénk megérkezni hozzád.

Elmélkedés
A bűnbánat útján
Az ókori világban az advent szó a császár vagy az uralkodó érkezését, látogatását jelentette birodalmának egy tartományába. Mivel ez a kép nagyon kifejező arra vonatkozóan, hogy Isten eljött a világba, a keresztény közösség ennek leírására kezdte használni az advent kifejezést. Isten kilép az ő végtelen dicsőségéből, lehajol az emberiséghez, eljön közénk. És kilép az örökkévalóságból, amikor emberként, halandó emberként megszületik, s ezzel időbeli létezést vállal magára. Isten Fiának, Jézus Krisztusnak megtestesülésével és születésével Isten belépett egy nép, az ószövetségi nép és az egész emberiség történelmébe. Ő az az uralkodó, aki
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 21:59
Lelki gőg
,,Isten népének ma nagyon elővigyázatosnak kell lennie önmagával szemben e dolgot illetően, mert nagyon sokan rendkívüli módon ki vannak téve e bűn (lelki gőg) kísértésének. Nagy próbatétel ez a szentek közül sokaknak, akiket Isten nagy kiváltságokban részesített, és egyes lelkipásztoroknak, akiket nagy tisztességgel ruházott fel. Igaz az, hogy Isten erőteljes lelki jelenléte hathatósan megöldökli a büszkeséget és romlottságot, de ha az ilyen kiváltságok megtapasztalása vissza is szorítja a büszkeséget egyik oldalon, sok egyéb dolog előhozza majd a másik oldalon. Nagy veszélybe kerülünk tehát, hogyha felettébb nem vigyázunk, és imádkozunk. Amíg a mennyben voltak, a bukott angyaloknak nagy tisztességben és kiváltságban volt részük, mert láthatták Isten arcát, szemlélhették végtelen dicsőségét, ami alázatra késztette és megvédte őket a büszkeségtől. De mivel nem voltak elég éberek, a nagy tisztesség és mennyei kiváltság a büszkeségre való pusztító kísértéssé vált, jóllehet e bűn nem volt eredetileg
kalmanpiroska, 2018. december 07. péntek, 18:40
Érdekesség
gyönyörű macskákról, de ... a macskák ott élnek! Szentpétervár városában az egyik legnagyobb múzeum, A Hermitage. Ezen a helyen vannak nem szokványos bérlők ... mintegy 70 macska.

ők a pincében tárolt kincseket védik így a rágcsálók nem hagyják el. A legfurcsább dolog az, hogy állnak, és naponta táplálják őket. Vagyis luxus vendégek.

A hagyomány, hogy macskák megölni patkányok nagyon gyakori Oroszországban. A tizennyolcadik században kezdődött, amikor Elizabeth császárné megírta a Kazan város összes kiscicájának rendeletet a Téli Palotába (ma múzeumba), hogy a királyi egységek ne legyenek zsúfolt rágcsálók.

Regisztrálja a szállítást
A világ leghosszabb vasútja, a jól ismert transzszibériai vasút Oroszországban üzemel. Útja több mint 9 ezer kilométeres útra szinte az egész országot keresztezi.
Moszkvából távozik, és Vladivostokba, a csendes-óceáni partvidék
kirscha, 2018. december 04. kedd, 22:28
Rohmann Ditta csellóművész ad koncertet a Zeneakadémián
A számos díjjal elismert fiatal csellóművész a műsorban elmondta: többek között Dukay Barnabás, Eötvös Péter, Ligeti György és Kurtág György műveit adja elő a Zeneakadémia Solti-termében, ahol a fény is fontos szerepet játszik a koncerten.

"Ez a terem és a technika inspiráló volt arra is, hogy valami különlegeset hozzunk létre" - hangsúlyozta, hozzátéve: a lemezhez képest van egy plusz alkotó, Dall'Abaco Magyarországon nem annyira ismert olasz zeneszerző, akinek műveit még fényben szólaltatja meg a csellóművész, a további szerzemények alatt azonban szinte sötétben fog játszani, hogy jobban a zenére koncentrálhasson a közönség.

Elmondta, hogy nagyon gazdag a cselló szólóirodalma. "Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy Kodály Zoltán és Ligeti György a csellóirodalom alapjait képezik azokkal a művekkel, amelyeket bemutatok" - hangsúlyozta.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 18:22
Dinamit-koncert jövő májusban az eredeti felállásban
A Dinamit 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos basszusgitáros a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor a Skorpióból érkezett. A hard rock zenét játszó csapat három évig működött (Lugosi László gitáros is csatlakozott), majd 1982-ben feloszlott. Később, 2009-től, más, változó felállásban újra működött.

Bár tehetséges zenészek alkották, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan "állami rockzenekarnak" titulálták. Népszerűségüket ugyanakkor több százezres lemezeladások igazolták. A Dinamit a klasszikus felállásban két albumot készített (Dinamit - 1980, A híd - 1981), olyan slágerek fűződtek a nevéhez, mint a Dinamit a vérem vagy a Tinédzser-dal. Vendégszerepeltek Lengyelországban, az NDK-ban, Romániában és a Szovjetunióban is.

A 2009-ben újjáalakult felállás (az alapítók közül Szűcs Antal Gáborral, Papp Gyulával és Németh Gáborral) 2010-ben új albumot adott ki, és azóta is folyamatosan koncerteztek; s legutóbbi időben Rudán Joe énekessel.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 12:01
A Hűség és a szeretet
ahhoz volt elég, hogy ne haljon éhen. Alkalmi munkákból élt mert még dolgozni tudott. A szomszédoktól kapott maradék főtt ételt ette, mert magának nem főzött soha.

Volt egy kutyája, akit csak azért tartott, hogy távol tartsa a házától az idegeneket, de nem kapott tőle simogatást, inkább csak szitkokat, mert rajta töltötte ki a mérgét.

Egyik alkalommal az egyik szomszédtól,- disznótoros kóstolót kapott, amely maradékát az álló fára akasztotta, de nem elég magasra. Örökké éhes kutyáját nagyon izgatta a csomagból áradó kolbász illata, és felugrott érte. Meg is dézsmálta rendesen.

Mikor gazdája észrevette, hogy mi történt, seprő nyéllel kegyetlenül megverte, és elkergette a háztól. Akárhányszor visszatért, mindig elzavarta, ezért csak éjszakára mert visszalopakodni a házhoz. Hajnalig őrizte a házat a lábtörlőként használt rongyra kuporodva,

Aztán visszament a szeméttelepre, ahol némi élelmet talált magának.

Egy éjszaka miközben a lábtörlőn feküdt furcsa
menusgabor, 2018. december 03. hétfő, 17:00
„Harmatozzatok...” – A roráték szép hagyom
az adventi kántorböjt szerdájáról, offertóriuma advent 4. vasárnapjáról való volt. A zsinat után az adventi hétköznapok mindegyike külön miseszöveget kapott.
Kiemelt jelentőségű a december 17. és 24. közé eső hét. Ilyenkor énekeljük az úgynevezett Ó-antifónákat. Ezek mindegyike az ,,Ó!" felkiáltással kezdődik, és Jézust azon a hét néven szólítják, melyeket az Ószövetség adott a jövendő Messiásnak: Bölcsesség, Adonai, Jessze gyökere, Dávid kulcsa, Napkelet, Népek királya, Emmanuel.
Nagyon szép és gazdag a roráték népénekkészlete. Az egyik legszebb, mondhatjuk, ,,rorátés" énekünk a többféle dallammal is ismert és elterjedt, ,,Ó fényességes, szép Hajnal" kezdetű, úgynevezett Hajnal-ének, mely évszázadok óta az adventi misék záróéneke.
A roráték pirkadat előtt, hat órakor kezdődnek. A hajnali szentmisék szép hagyományát katolikus magyar népünk különösen szereti. Íróinkat, költőinket is megihlette a decemberi hajnalok templom felé siető parasztnépe és a hajnal
maroka, 2018. december 02. vasárnap, 20:16
Normantas Paulius litván származású magyar fotóművészről készült monográfiát mutattak be
Kucsera Tamás Gergely, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára elmondta, hogy az akadémia gondozásában megjelent kötet az MMA akadémikusának emlékét és életművét mutatja be és leginkább a művész személyiségét helyezi előtérbe. "Ez a kötet méltó emléket állít egy nagyon szép és emberként is igaz életműnek" - hangoztatta a főtitkár.

Rasa Kairiena litván nagykövet felidézte, hogy Normantas Paulius nemcsak magyar, hanem litván állampolgár is volt, aki 1983-ban érkezett Magyarországra, de gyakran visszatért Litvániába hosszabb utazásai után.

Litvániában ismert volt mint fotóművész, filozófus, költő vagy néprajzkutató, aki világpolgárnak tartotta magát - mondta, hozzátéve, hogy különleges ember volt, aki a magyarországi litván közösség első hivatalos elnökeként is tevékenykedett.

Kincses Károly fotómuzeológus, a kötet szerkesztője elmondta: hogy a monográfia megírásával 25 éves adósságát törlesztette a fotóművész felé."Szabad szél szemlélete megtanított arra, hogy miként lehet az ember
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 18:21
1/1665
Képek, videók
omega-50-arena-koncert .jp
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 12:40
O.V.-Kovács Ákos.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:48
Kovács Ákos 43.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 11:09
Kovacs Akos Mar nem akarl
charlotteani
2009. január 22. csütörtök, 13:23
Kovács Ákos.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 16:47
01 Rák jegybe lépés 20130
menusgabor
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:30
Lúgosítás 5 lépésben.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 18:51
Epres-Túrós süti 1.lépés
irmus
2016. május 29. vasárnap, 19:10
Méz-lépesméz.jpg
pacsakute
2016. április 15. péntek, 10:40
lépes méz
irmus
2016. február 25. csütörtök, 09:04
Negyedik lépés
sanci81
2016. január 16. szombat, 16:27
Harmadik lépés
sanci81
2016. január 16. szombat, 16:25
Második lépés
sanci81
2016. január 16. szombat, 16:23
Első lépés
sanci81
2016. január 16. szombat, 16:22
apró lépés.jpg
lenke1964
2015. szeptember 18. péntek, 10:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.