Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 14:52 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei /Átlagos/
véleményeknek és megközelítéseknek a megértésére, amelyeket már ismernek. Tehát elkezdenek félni a változásoktól és ellenállni nekik, mert úgy érzik, hogy a változás egyrészt potenciális fenyegetést jelent a biztonságukra nézve, másrészt azt követeli tőlük, hogy még jobban megterheljék amúgy is túlzsúfoltnak érzett elméjüket. Gondolkozásuk és nézeteik ezért egyre maradibbá, vaskalaposabbá válnak. Kezdik elveszíteni a világos érvelés képességét, s helyette inkább csak úgy ontják a magabiztos kijelentéseket, hangzatos állításokat.

Mivel az átlagos Hatosok mindinkább elveszítik kapcsolatukat a belső tekintéllyel, egyre komolyabb gondot jelent számukra, hogy egyedül megcsináljanak valamit, önállóan döntsenek vagy vezessenek másokat, ha ez lenne a feladatuk. Mindig ugyanoda lyukadnak ki, képtelenek határozni, bizonytalanok magukban és abban, hogy voltaképpen mit is akarnak tenni, egyre csak tétováznak és halogatnak. Ha muszáj cselekedniük, akkor rendkívül óvatosak, a döntéseket félve hozzák meg, minden
eposz, 2018. december 03. hétfő, 22:53
Emberi tulajdonságok
Nagyon sok cikk, szóbeszéd, hangzatos magasztalás, vagy éppen
lealázás jelent meg életünkben az emberről. Semmiről és senkiről
nem beszélnek annyit, mint magáról az emberi tulajdonságról.
Mit lehet és mit nem lehet tudni, miért ez a nagy talány?
Hiába ismersz évtizedekig egy embert, lehet ő szülőd, a testvéred,
vagy az életed nagy szerelme. Éled őt, mint ő téged, azt érzed
ismered. Majd jön egy olyan pillanat amikor rábámulsz erre az
emberre, nézed őt, próbálod érteni, hogy miért olyan amilyen eddig
soha nem volt. Mi változtatta meg, vagy te váltóztál? Nem tudod,
talány, hogy miért szeretted eddig, mit tiszteltél benne és miért,
hiszen most idegennek látod. Elmúlt minden varázslat, ami eddig
körülvette a képzeletedben. Talán csak benned van ez a gondolat,
talán az érzés a látásmódod változott, talán!!!

Amikor dühöngeni látod, úgy
klarika47, 2018. szeptember 18. kedd, 07:41
Farkas Anna
magányszirmok lehullnak
reményvirágok akkor kinyílnak


A VERS

A vers épít, megszépít milliónyi
álmot,
lényünkre terít fénylő, ezüstös
palástot.
Elmondhatjuk véle bánatunk
örömünk,
minden gondolatunk, sokszínű
érzésünk.
Lehet vers sejtető, halk szavú
titokzatos,
lelkekbe hatoló, harsány, vagy
hangzatos.
Lehet mondandója vontatott
beszélő,
rím nélküli sorok, néha csak
mesélő.
Az olvasó érti, mit akar
mondani,
nem kell a lényegét kutatni,
keresni.
Ha rébuszokban szólva fejtörő
játék,
elveszti hatását a születendő
érték.
Soraival álmokat, rejtett titkot
vallasz,
megszületik összefüggő gondolat
halmaz.
Történetet, érzéseket, élményeket
közöl,
s lelkünket táplálja szivárvány virág
özön.
Oldja
menusgabor, 2018. augusztus 06. hétfő, 20:30
Tallóztam
altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindanyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai

Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (az altatók, nyugtatók és antidepresszánsok is ide tartoznak).
Időseknél feltétlen ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e a fogsoruk, kiveszik-e éjszakára vagy
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Alvás közbeni fogcsikorgatás
Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindannyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai


Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (az altatók, nyugtatók és antidepresszánsok is ide tartoznak).
Időseknél feltétlen ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e a fogsoruk, kiveszik-e éjszakára vagy
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Az emberi psziché manipulálása
akkor könnyebben adod be a derekadat, és fogadsz szót azoknak, akik ekkor igen határozottan, az aktuális hatalom nevében kiállnak és átveszik tőled az irányítást. Hát ezért adnak neked egy olyan figurát, mint például Obama (vagy bármelyik elnök), aki a beszédtechnikában jártas. A beszédtechnikában járatos, nem az igazságban, hanem a beszédtechnikában. A meggyőzés technikájában. A "Sokkolásos művelet", ebben a formában egy olyan technika, mely egyéneket, sőt egész populációkat képes megrészegíteni hangzatos szavakkal. Fontos megérteni, hogy az átlagember, komoly krízisből, egyet még tud kezelni a magánéletében, talán még kettőt is egyszerre. De a pszichológiában jól ismert, rengeteg tanulmány készült róla, hogy ha egyszerre három vagy négy válság érkezik a magánéletedbe egy időben, akkor egy nagyon komoly depresszióba esel, olyan állapotba, melyben cselekvésképtelenné válsz. Ez "jól ismert", bizonyos körökben. Nos úgy gondolják, hogy akkor alkalmazzuk ezt a technikát egy egész populációra! A helyzet az, hogy
eposz, 2018. július 03. kedd, 05:33
Nézettség sokszor nem valós alapokon!
gondolkoztál már azon, hogy mitől függ, hogy mennyi ember nézni meg a tartalmadat. Engem is nagyon érdekelt, hogy mi az, amitől több...
Összeszedtem a legfontosabb szempontokat, amelyekhez a szükségesek a nagy célközönség eléréséhez:
A leggyakoribb probléma, hogy nem elég figyelemfelkeltő/érdekes címet adunk az oldalnak/cikkeknek és lehet akármilyen profin szerkesztett, hasznos tartalmunk, ha senki nem hajlandó kattintani a linkre. Biztosan figyelted már, hogy a nagy oldalak túlságosan is hangzatos címeket adnak, hogy minél többen kattintsanak az oldalra. A cím talán fontosabb, mint a tartalom látogatottság szempontjából: miért olvasná el bárki is amit írtál, ha érdektelen címet adunk? Az egyetlen ok, amiért az oldalra jöhetnek az az érdekes cím!

Barról jobbra olvasnak a magyarok, azaz az első szavaknak kell a legfigyelemfelkeltőbbeknek lenniük, továbbá annyira sok információ van az interneten, hogy "idő spórolás" érdekében nem olvasunk végig semmit.

Legyen nagyon jó a
kirscha, 2018. június 07. csütörtök, 19:55
Bedőltem
Miért nincs dőltbetűs írás a Facebookon? A blogban van, de ott se használom, ott van de az meg túl macerás..

Ha már amúgy se lehet itt írni semmiről semmit, dőlt betűvel az a semmi, ez az egész nagy űr és üresség is mennyivel szebb, hangzatosabb lehetne.

A blogban többet lehet írni, de az annyira népszerűtlen, lassan már azt hiszem, hogy a napi háromszáz, négyszáz megtekintés gyárilag van beépítve, nagy ritkán csökken le kétszázra, nagyon nagyon ritkán hétszáz, nyolcszáz, s talán egyszer volt hol nem volt ezer, és majd tíz éve futkározok ezen a pályán.
artforwho, 2018. június 03. vasárnap, 06:00
Aki épp érettségi, vagy valamilyen vizsga előtt áll esetleg tudna segíteni Ady verselemzésben?
Kedves Sungwoo!

Azért nem olyan nehéz dolog a verselemzés, még ha a hangzatos esszé címet is adják neki mostanában, csak neki kell állni sorról-sorra. Esszé ugyan nem lesz belőle, de egy elfogadható verselemzést össze lehet azért hozni saját kútfőből is, ha van belőle mit kimerni. Látod, ez már majdnem költői kép volt. :) Bármilyen hihetetlen, de még a költők is csak emberek voltak, csak hallatlanul műveltek, így állj hozzájuk! :)

Ady Endre: "Nem csinálsz házat" (1914. február 16.)
(1914. július 28-án robban ki az első világháború)

Minden versnél valahol oda van írva az évszám. Úgyhogy egyből kezdheted azzal, hogy a vers a Nyugat című folyóiratban jelent meg 1914-ben, még az első világháború kirobbanása előtt. Számold ki, hogy Ady ekkor hány éves volt, ez is számíthat (37). Tehát: Ekkor Ady 37 éves volt, mindössze négy évvel járunk a halála előtt. Most szépen utánanézel, hogy ebben az időben milyen események történnek Ady életében, például itt:
jn, 2018. április 23. hétfő, 01:33
A D vitaminról...
itóka. Pedig még a XIX. század második felében is a csukamájolaj volt az általánosan elterjedt orvosság, melyet elsősorban csonterősítés és az általános egészség megőrzése céljából gyakorta alkalmaztak. Csak a XX. században derült fény arra, hogy a csukamájolaj gyógyító hatása a benne lévő D-vitaminnak tudható be.A D az új C-vitamin! - ilyen és ehhez hasonló hangzatos főcímeket olvashatunk egy ideje a magazinokban. Ha az állítás némiképp hatásvadász és hamiskás is, az biztos, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet számára és mivel télen a napfényből kevesebb jut, valahogy pótolni kell. Összegyűjtöttünk néhány természetes D-vitamin pótlékot, válogassanak közülük!

Ma is használjuk a halolajat, de azt is tudjuk, hogy a sós és édes vízi halak, illetve a belőlük előállított termékek nagyon sok D-vitamint tartalmaznak. A D-vitaminban leggazdagabb
gabfe, 2018. január 19. péntek, 13:17
Október 23. - Latorcai: 61 éve a bátorság legyőzte a félelmet
létállapot".A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem - idézte Bibó István szavait, hangsúlyozva, hogy ezek összefoglalják a magyarság évezredes szabadságküzdelmének lényegét, hiszen az aktuális siker mindig attól függött, hogy le tudtuk-e győzni az elnyomóink által belénk táplált félelmeket.

Úgy fogalmazott: a világ először nem értette, aztán értetlenül csodálta, végül feláldozta a reálpolitika oltárán mindazt a szabadságcsodát, amelyért a magyar nép 13 napig fegyverrel küzdött, végül csak a hangzatos szózatok sorai közé elbújtatott sajnálkozás maradt. Hozzátette, a feledés homályába süllyesztették volna 1956 eseményeit, ha nem lettek volna, akik vállalják az emlékek megőrzését.

Latorcai Csaba szerint a fiatal nemzedékek úgy válhatnak méltóvá erre az örökségre, ha "a jelen kihívásaira válaszul bátran hangot adunk annak, mit gondolunk Európa és hazánk jövőjéről, egységesen és minél többen kiállunk szülőföldünkért, és válaszolunk határozottan a jövőnket érintő kérdésekre,
velemenyezd, 2017. október 21. szombat, 16:42
A kétsebességes Európa szószólójának látta a romániai sajtó egy része Emmanuel Macron francia államfőt
francia elnök alapvetően olyan uniót akar, amelyben a tagállamok egyre inkább szövetségi rendszerben működnek, szuverenitásuk még nagyobb hányadát áldozzák fel a központi irányítás javára.

Megállapította: Emmanuel Macron látványosan kihagyta látogatásából az EU-t gyakran bíráló Magyarországot és Lengyelországot, és azáltal, hogy a Csehországgal és Ausztriával a slavkovi hármas tagjaként találkozott a V4-ek esetleges szorosabb együttműködését próbálja idejekorán megroppantani.

"Amennyiben hangzatos ígéretek, illetve kompromisszumos javaslatok révén, oszd meg és uralkodj-alapon sikerült leválasztania róluk (Magyarországról és Lengyelországról) a V4-ek másik két tagját, illetve megszereznie a regionális együttműködést elutasító, a hangzatos nyilatkozatok és ígéretek szintjén mindig a nyugati hatalmakhoz törleszkedő, azok "jóindulatát" zsíros fegyvervásárlási szerződésekkel megszerző Románia, valamint a mindig peremre szoruló Bulgária támogatását, nem is biztos, hogy számolnia kell" Magyarországgal és
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 11:41
1/18
Képek, videók
az idegesség szintjei.jpg
orsi1
2011. december 27. kedd, 17:44
a változás.jpg
sz719eszter
2018. július 01. vasárnap, 14:19
Változás.jpg
chillik
2018. június 09. szombat, 05:15
Változás
dandej
2018. április 23. hétfő, 09:31
változás.jpg
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:32
a_valtozasok_utjan.jpg
lilagondolatok
2016. március 09. szerda, 15:07
Változás után
sanci81
2015. november 21. szombat, 12:22
A változás titka....jpg
pacsakute
2015. november 04. szerda, 20:41
Klíma változás
megyerimihaly
2015. augusztus 20. csütörtök, 14:03
újra változás az udvaron
eva0817
2015. május 11. hétfő, 20:40
változás angyala
lenke1964
2014. december 26. péntek, 20:55
változás_n.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 27. szerda, 03:22
változás.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 25. hétfő, 10:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.