Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:16 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Asztalitenisz-vb - Teljes magyar siker a női egyes selejtezőjében
Asztarival (163.) csapott össze, s óriási csatát vívott a fejkendőben és hosszú szárú nadrágban játszó riválissal. Az ellenfél rendre előnybe került a játszmákat tekintve, de a magyarnak mindig sikerült egyenlítenie, majd a döntő felvonásban már ő irányított, 10-3-as vezetésre tett szert. Asztari négy meccslabdát még hárított, az ötödiket azonban már nem tudta, így Hartbrich jutott a 128-as elitmezőnybe.

"Igyekeztem minél gyorsabban befejezni a meccset, nem akartam hosszú labdamenetekbe bonyolódni, az egyszerű megoldásokat választottam. Örülök, hogy mindkét mérkőzésemet 4-0-ra sikerült megnyernem" - értékelt Bálint.

"Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm, hiszen ellenfelem előttem van a világranglistán. Amikor megláttam a sorsolást, reménykedtem abban, hogy fel tudok jutni a főtáblára, és nagyon boldog vagyok, hogy összejött. Köszönöm a nézőknek a szurkolást, rengeteget segítettek" - örvendezett Fehér.

"Az iráni játékosnak hosszú szemcsés borítása volt az ütője egyik oldalán, időbe telt, amíg
velemenyezd, 2019. április 22. hétfő, 16:01
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása
engem látott, az Atyát is látta." Ezért kérjük, mintegy vágyakozva, a szentmise egyik prefációjában, hogy ,,látható alakban ismerjük meg a láthatatlan Istent, és a láthatatlan világ szeretetére gyulladjunk általa".
A láthatatlan világ fő jellemzője, hogy szemeinkkel nem látható, de a hatásaiból felismerjük vagy következtethetünk rá. Ilyen a mágnesesség vagy az elektromosság világa is. Istent is a tevékenységéből ismerjük meg: a teremtésből és a gondviselésből, vagy abból, amikor egyszerűen csak megérezzük a jóságát. Végül pedig maga Jézus feltámadása a legnagyobb bizonyíték arra, hogy a látható mögött van egy láthatatlan, de nagyon is valóságos világ. Az ő feltámadásában találkozik össze egészen egyedi módon ez a két világ, amely valójában ugyanannak a valóságnak két arca, Isten teremtésének két létformája, a látható és a láthatatlan valóság.
A tanítványok többször is találkoztak a feltámadott Jézussal. Ámulva, csodálkozva, néha félelemmel eltelve látták, hogy ugyanaz a Jézus áll
maroka, 2019. április 21. vasárnap, 21:29
Szijjártó: Szerbia azért erősödött meg, mert vezetői figyeltek a nemzeti érdekekre
majd rámutatott, hogy Szerbia elnöke, Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz, a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség vezetői mind hozzájárultak a kapcsolat javításához. "Ma már elmondhatjuk, hogy a szerbek és a magyarok barátok, sőt a két ország kapcsolata még soha nem volt olyan jó, mint most. Itt az ideje, hogy felismerjük, sokkal több minden szól az együttműködés mellett, mint ellene" - fogalmazott.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Közép-Európa egyre erősödik. "Ennek egyszerűnek tűnő oka van: a kormányok saját nemzeti politikájukat folytatják minden nyomás ellenére. Az erős Közép-Európához azonban erős Szerbiára is szükség van" - tette hozzá. Mint mondta, biztos abban, hogy a magyarok és a szerbek a jövőben nagy dolgokra lesznek képesek együtt, mert biztos értékekre épül mindkét ország vezetése. "Büszkék vagyunk hazánkra, a történelmünkre, a hitünkre, a vallási örökségünkre, és készen állunk ezeket megvédeni" - húzta alá.

Kifejtette, a politikai stabilitás különösen
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 19:42
Tanúságtétel, Deák Ernőírása - SZáztizenegyedik nap
átívelve keresztutat tesz meg, és erre készteti az olvasót. Régies hasonlattal voltak olyan esetek, amikor a túlsúlytól szabadultan akartak megmenekülni a bajba jutottak, Nem kerülhető meg az a feltételezés, vajon a már említett teher viszonylatában olyan túlsúly-e a múlt, amitől meg kell szabadulni, mert különben nem jutunk előbbre az érvényesülés útján? A napi kísértések, kihívások közepette mennyire fajsúlytalan életvitelünk, aminek leglátványosabb megnyilvánulása az elvtelenség, a haszonelvű ingadozás. Egyszerűen, mert nem vetettünk horgonyt sehol sem; vergődünk és nem találjuk helyünket. Végsőfokon semmi sem köt, látványok, látszatok szabják meg gyökértelen életünk menetét.
Nyűgös tud lenni, aki emlékeztet. Böröndi Lajos ennek tudatában vállalja szerepét. Tudja, hogy szükség van az ő hangjára, emlékeztetőjére, mert nélküle minden vibrálása ellenére szintelen és tartalmatlan a jelen. Ellentmondásos megközelítés, mert amíg tehertétel az egyik oldalon, akár tudat alatt is hiányérzetet kelt a másikon.
sandrapolke, 2019. április 19. péntek, 13:52
Magyar Filmhét - Novák Emil: húzóágazattá vált a filmipar Magyarországon
mondta a filmakadémia elnöke.

A filmhét feladata, hogy láthatóvá tegye a magyar alkotásokat a közönség számára - emelte ki Novák Emil, aki szerint a filmhét azért működik más koncepcióval, mint a korábbi filmszemle, mert teljesen megváltozott a promóciós és forgalmazási környezet.

Hangsúlyozta: ma minden producer és forgalmazó az interneten nevezi filmjeit a világ fesztiváljaira, sokkal könnyebben és gyorsabban jutnak el a magyar alkotások sokkal nagyobb közönséghez, mint korábban. Ma már egyszerűen nincs szükség arra, hogy a Berlinale előtt a nagy nemzetközi fesztiválok képviselőit és a külföldi újságírókat Magyarországra hívják megnézni a friss magyar filmeket.

Az idei filmhéten első alkalommal ad át életműdíjakat a Magyar Filmakadémia. Az elismeréseket Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera a Filmhét megnyitó ünnepségén veheti át. Emellett az idei filmhéten versenyeznek először a magyar gyártású tévésorozatok, amelyekből egyre több készül és egyre
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 12:21
Napi.hu: Regionális terjeszkedésre és a szolgáltatások fejlesztésére készül a TV2 új vezérigazgatója
vagy az Amazon Prime térnyerésétől, azt felelte, "nagyon fontos kérdés lesz, hogy ténylegesen mi érhető majd el ezeknél a szolgáltatóknál magyar nyelven, illetve milyen az árképzés. Jó filmeket és sorozatokat a tévé ingyen vagy szinte ingyen kínál. Ezek a szolgáltatások jó kiegészítők lehetnek, de nem helyettesítik a hagyományos televíziózást, ezért véleményem szerint nem jelentenek nagy veszélyt".

Úgy vélte, ezek a szolgáltatók igazán csak néhány piacon érzik jól magukat. Globális megközelítésben egyszerű a képlet, de olyan piacokon, mint például Magyarország nem biztos, hogy profitábilisan fenntarthatók - mondta.

Pavel Stanchevnek meggyőződése, hogy "erős jövője van" a televíziózásnak. Megítélése szerint ez a legjobb szolgáltatás, amelyet a nézők kaphatnak.

Kifejtette, már húsz éve is azt mondták, hogy a televíziózás haldoklik, de nem így lett. Ebben nagy szerepet játszik, hogy egyetlen más műfaj sem tud ekkora nézőtömeget egy helyen, egy időben egyszerre összegyűjteni. Ez jól látszik a
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:43
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
biztonságát és jólétét.

Ezért határozott eltolódás következik be a prioritásaikban, ami kezdetben alig észlelhető, ám igen messzire ható következményekkel jár. Az egészséges Nyolcasokat az hajtja, hogy lelkesednek az életért és kihívásaiért, szeretik az igazságot és az igazságosságot, és látomásaikban nagyobb lehetőségeket képzelnek el önmaguk és embertársaik számára. Az átlagos Nyolcasok már nem ilyen távlati célokra összpontosítanak, tetteiket a gyakorlati megfontolások kezdik vezérelni és az az egyszerű vágy, hogy megkezdett vállalkozásaik tovább működjenek és növekedjenek.

A Nyolcasok szeme előtt most már nem a közjó lebeg, környezetüket egyre inkább kegyetlen, farkastörvényekre épülő világnak látják. Önmaguknak és "az övéiknek" a legjobbat akarják, és - a Hármasokkal ellentétben - ezt nem haboznak nyíltan is vállalni. A dolgokban most már nem annyira az izgalmas kihívásokat és a fejlődési lehetőségeket látják, inkább a haszon és veszteség, a győzelem és vereség szempontjából látják
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 18:40
Elmélkedés
Elmélkedés

Jak 1,22: ,,Az Igének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói."

Egy madárkitömő nagyon szép madarat fogott. Mikor fölemelte a kést, hogy levágja, a madár megkérte: ,,Kegyelmezz meg!" Kismadaraim vannak. Cserében három egyszerű, de hasznos tanácsot adok. Emberünk csodálkozott, hogy a madár beszélni tud, de megígérte neki, hogy szabad lesz, ha jónak tartja a tanácsait. A madárnak ilyen tanácsai voltak. ,,Először. Sohase higyj a képtelen dolgokban, függetlenül attól, hogy ki mondja. Másodszor. Ha jó dolgot tettél, soha se sajnáld. Harmadszor. Ne akarj elérhetetlen dolgokat megszerezni. A madárkitömő megszívlelte a tanácsokat. Látta, hogy hasznosak, ezért elengedte a madarat. A madár felszállt az első ágra és el kezdett csúfolodni az emberrel! ,,Te buta! Miért engedtél el? - A begyemben van egy gyémánt. Ha megöltél volna, egy egész életre gazdaggá lehettél volna. Ezt hallva a madárkitömő elkezdett bánkódni azon, hogy elengedte. Ekkor
kalmanpiroska, 2019. április 07. vasárnap, 19:36
Fyömbér gyógyhatásairól
Kóstold meg - ha még nem tetted volna - és ha ízlik, építsd ki a beszerzőhelyeidet, és fogyassz minél több gyömbért, mert hihetetlen, hogy mennyi bajt előzhetsz meg vele, és a belőle készült végtelenül finom és egyszerű itallal, a gyömbérteával!

Gyömbértea:
Hámozz meg és reszelj le egy kb. 5cm-nyi gyömbérdarabot, és főzd meg 1,5liter vízben! Ízesítsd citrommal mézzel - ízlésed szerint! A belefőtt gyömbérszeleteket elrágcsálhatod, vagy leszűrheted, ahogy tetszik!

Hatásairól :
A gyömbérben 12 féle antioxidáns van, ezen kívül;
23 féle gombaölő vegyület
11 különböző fekélyellenes hatású vegyület
10 féle vírusellenes vegyület
8 féle májvédő vegyület
Csökkenti a koleszterinszintet
Csökkenti a magas vérnyomást
Jó hatással van a szívre
A gyömbér egyik legaktívabb összetevője, a zingibain nevű vegyület, a természet
pacsakute, 2019. április 07. vasárnap, 18:38
A citromos vízről
A citromos víz nem csodaszer, de hasznos :

Ha egy egyszerű trükköt keres az egészsége javítására, akkor ne keresgéljen tovább. A citromos víz reggel, éhgyomorra fogyasztva hihetetlen, hogy milyen pozitív hatással van az egészségi állapotra.

A citromos víz jó hatással van az emésztésre, mivel segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből. A citromos víz segíthet az olyan emésztési zavarokon is, mint puffadás vagy gyomorégés. Ezen kívül hidratálja a vastagbelet, stimulálja az epetermelést.

A citrom C-vitaminban gazdag, így segít az immunrendszer megerősítésében, a megfázás, illetve az influenza elleni harcban. De nemcsak azért van szükségünk C-vitaminra, hogy megfelelően működjön az immunrendszerünk, hanem nagyon sokat segít a vas felszívódásában is, amely ásványi anyagra szintén nagy szükségünk van.

A hidratáció minden évszakban nagyon fontos. A
pacsakute, 2019. április 06. szombat, 21:53
Észak Dél ellen
ideológiai létrehozója és megfogalmazója, Thomas Jefferson elszánt harcosa volt a rabszolgarendszer elleni mozgalmaknak, és logikus gondolkodásával próbálta eszméit győzelemre vinni, már a Függetlenségi Nyilatkozatba is bele akarta foglalni a rabszolgaság eltörlését. 1784. március 1-jén egy javaslatot terjesztett elő, amelyben utalt arra, hogy "az 1800. évi keresztény éra után nem szabad engednünk sem a rabszolgaságot, sem a kényszerszolgaságot egyetlen egy államunkban sem." Azonban ezt a javaslatot egyszerű szótöbbséggel elutasították. Polgári egyesületek is jöttek létre, amelyeknek a célja a rabszolgaság megszüntetése volt. 1833-ban amerikai rabszolgaellenes szövetség alakult, amely 40-es a évekre már 150-200 ezer taggal rendelkezett, noha eleinte még a puritán északi államok lakosságának csak csekély töredékét tudták megnyerni. Állandó harc volt a körül, hogyan döntsék el a rabszolgaság kérdését az újonnan alakult államokban és a Mexikótól átengedett területeken. Ez az "átengedés" a Mexikóval vívott
eposz, 2019. április 05. péntek, 04:55
1/2749
Képek, videók
asztalitenisz.jpg
agica2004
2011. október 19. szerda, 11:59
Ellenfelek
sanci81
2018. április 30. hétfő, 17:00
Az ellenfelek....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 17:27
Orbán és ellenfele.jpg
agica2004
2012. július 08. vasárnap, 17:42
ellenfelek repülőgépen.jp
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 18:44
a két ellenfél.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 18:39
ellenfelek.jpg
szelgyongyi
2011. július 27. szerda, 17:09
ellenfelek.jpg
nagyiful
2011. február 14. hétfő, 18:05
ellenfelek.jpg
agica2004
2010. december 02. csütörtök, 15:07
két ellenfél.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:26
ellenfelek voltak.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:22
Pusztai Jani 3 ellenfélle
maroshegy
2010. november 22. hétfő, 23:30
Harc és játszma 01.jpg
chillik
2016. november 04. péntek, 03:04
Harc és játszma 02.jpg
chillik
2016. november 04. péntek, 03:03
Harc és játszma 03.jpg
chillik
2016. november 04. péntek, 03:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.