Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 06:47 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mellékhatások tekintetében . . .
fájdalmat nem elfeledni kelll , hanem foglalkozni vele
- mondja egy görcsoldó , fájdalomcsillapító recept
anélkül kapható szer reklámja a tévében . Ez ugyan ,
nagyon igaz , csak éppen nem abban a formában , ahogy
a reklám ezt a mondatot - a kemikáliából tartalmazó tablettával
együtt - el akarja nekünk adni . Hiszen a fájdalomcsillapító
csak elnyomja a szervezet jelzését arra , hogy valami baj van ,
és nem a kiváltó okot szünteti meg . Ezzel pedig akár nagyobb
bajt is okozhat . Sokan mégis használják ezt is meg a hozzá
hasonló " kényelmi " szereket , mert könnyebb egy bogyóval
megoldani valamit , mint egészségesen élni . Az lemondásokkal
kontrollal jár , meg persze sok időbe és fáradtságba is telik .
Időnk meg ugye , egyáltalán nincs , mert pörög a világ , rohanni
kell , nehogy lemaradjunk valamiről , kell a pénz a nagyobb tévére ,
a gyorsabb autóra , a drágább ruhákra . A ránk ömlesztett
reklámok
bedmarika47, 2019. április 15. hétfő, 14:05
Óvatosságra int a katasztrófavédelem a mécsesek, gyertyák miatt
Mukics Dániel, az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfői, az MTI-nek elküldött közleményében azt írta, november első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses vagy koszorú okoz tüzet. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy gyertya nagyobb lakástüzet vagy sérülést okoz.

A tüzek leggyakoribb oka, hogy a lakásban égő mécsest, gyertyát vagy lámpást gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a lángok a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek más helyiségekre is. Fontos tűzálló anyagból készült alátétet használni, így megakadályozható, hogy a mécses vagy a gyertya átforrósítsa környezetét. A meggyújtott gyertyát soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, olyan stabil helyre kell tenni, ahol nem tud eldőlni, a közeléből pedig el kell távolítani a gyúlékony anyagokat - írta a szóvivő.

Felidézte: tavaly egy budapesti idősotthont kellett november elsején
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 10:11
Van-e LÉNYEGI különbség a két novella között?
hogy van ilyen. Bizonytalanul mászott fel a harmadikra, de a kíváncsiságának nem tudott ellenállni.
Kedves, középkorú nő nyitott ajtót. Nem osztozott István zavarában, gyakorlott mozdulatokkal tessékelte be. A lakás belülről egy átlagos lakásnak bizonyult. Semmi különös, kissé kopott bútorok, rend, tisztaság. Istvánnak fogalma sem volt, hogyan kéne kinéznie egy lakásétteremnek, de logikusnak tűnt, hogy valahogy így.
A nő a konyhába vezette. Az asztalnál morcos gyerek ült, épp leckét írt. A nagyobbik fiam, mutatta be a nő, majd tányért vett elő. Töltött paprika van, jelentette be, és István nem tiltakozott. Szerette a töltött paprikát. Nem volt a kedvence, de nem akart ő lenni az a vendég, aki addig kötözködik, míg a háta mögött a személyzet bele nem köp a kávéjába.
Csengettek. A kisebbik fiú érkezett haza apja kíséretében. Volt egy kis zűr a közlekedéssel, mesélték, valaki megint a sínekre parkolt. Az apa szerint minden villamosra tolólapot kéne szerelni, és úgy félrelökni az ilyen bunkókat,
foxworkinspace, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
GfK: az idei focivébé idején is kiemelkedően fogyhatnak a televíziók
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint az eladások már az idei első három hónapban is jelentősen nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest, az értékesítés számottevőn március első heteiben ugrott meg.

Ha az első negyedévben tapasztalt, előző évi bázishoz számított 15 százalékos növekedés folytatódik, akkor valószínűsíthető, hogy második negyedév szintén rekordeladásokat hoz, és a korábbi VB-knél is erősebb készülékeladásokat fog mérni a GfK - közölték.

Az idei első negyedévben 22 százalékkal több tévét vásároltak, mint 2016 első három hónapjában, a labdarúgó Európa-bajnokság előtti időszakban.

A tájékoztatás szerint 2010-ben átlagosan 122 ezer forintot szántak a vásárlók egy tévére, 2014-ben 110 ezret, 2018 első negyedévében pedig 117 ezer forintot.

Vásárláskor az ár mellett továbbra is prioritás a képernyőméret. Míg 2014-ben az eladások csaknem felét a 32 coll képernyő átmérőjű készülékek adták, addig idén már csak egyharmadát, azaz a kereslet fokozatosan eltolódott a
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 17:32
A világ legszebb várai és kastélyai
A Hohenzollern-kastély Délnyugat-Németországban, Baden-Württemberg tartományban, Hechingen és Bisingen között található, és ez utóbbihoz tartozik. Stuttgarttól 50 km-re délre fekszik, a Hohenzollern-hegy tetején, 855 m magasan.

Eredetileg a 11. század első felében épült, de 1423-ban a sváb császári városok tíz hónapos ostromában teljesen megsemmisült. 1454 és 1461 között nagyobbra és erősebbre építették. A sváb Hohenzollern-család menedékeként szolgált háborús időkben, még a harmincéves háború alatt is. A 18. század végére azonban elveszítette stratégiai jelentőségét és hamarosan pusztulásnak indult, jó néhány rozoga épülete összedőlt.

Ma már csak a
schuro, 2016. augusztus 30. kedd, 22:09
8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol
ugyanebben az időben sok száz, sok ezer ember éli át ugyanazt, mint amit mi. Ez köt össze minket.

4. Egyre szebben beszélünk. Ezen nincs mit ragozni: olvasás közben szinte észrevétlenül fejleszthetjük a szókincsünket, hiszen annyi, de annyi új kifejezéssel találkozunk, amik csak arra várnak, hogy beépítsük a mindennapi nyelvhasználatunkba...

5. Csodálatossá teszi a várakozást. Talán nem túlzunk nagyon, ha azt mondjuk, hogy kevés olyan ember létezik, aki szeret várakozni. Azonban minél nagyobb könyvmolyok vagyunk, annál jobban szeretünk utazni, várakozni az orvosnál, a bankban vagy a hivatalokban, hiszen ez egyet jelent azzal, hogy beletemetkezhetünk egy könyvbe. És az idő csak úgy repül!

6. Jobb emberekké válunk. Rengeteg megrendítő eseménnyel, rossz példával találkozunk "könyves-utazásaink" során; tanúi leszünk erőszaknak, halálnak, rasszizmusnak, szegénységnek, és látjuk, hogyan viselkednek az emberek ezekben a szituációkban. Az nem feltétlenül igaz, hogy egy hasonló
lenke1964, 2016. január 09. szombat, 13:39
ELIZABETH ADLER: Rejtély (31. rész)
az jó vagy rossz. - Mulass jól, Mary Mallory. - És a hamutartóban heverő csikkről rágyújtott egy cigarettára.
Mary Mallory egy pillanatra ottfelejtette a kezét az anyja haján. Gyengén érzések rohanták meg, kétségbeesetten szerette volna átölelni, megcsókolni, hogy érezze, törődik vele az anyja. - Isten veled, mama - mondta.
Anyja fölállt, töltött magának egy újabb csésze kávét. -Isten veled - felelte szórakozottan.

***

A campus sokkal nagyobb és szerteágazóbb volt, mint Mary Mallory várta. Arra sem gondolt, hogy szállását meg kell osztania egy másik lánnyal. Idegesen kopogtatott és várt, amíg ki nem kiabáltak: - Bújj be!
Junie Bennett elkomorodott, amikor nyílt az ajtó és Mary Mallory lépett be rajta - Jesszusom, ezt a figurát! - dünnyögte az orra alatt. - Szia, Junie Bennett vagyok - mondta hangosan. - Az ablak melletti ágy az enyém. A tied a másik - mutatott a falnál álló fekhelyre. - Az
scorpionsrose, 2015. május 05. kedd, 14:46
Róma utcáin forgatják tovább az új James Bond-filmet
A szokottnál is nagyobb közlekedési káoszt okozott Rómában a Colosseum és a Circus Maximus közötti sugárúton forgatott üldözési jelenet. A római belvárost a napokban több ponton is lezárják a Spectre című film jelenetei miatt, amelyeket eddig többek között az ókori műemlékeknél, a Tevere folyó rakpartján, a Sixtus pápáról elnevezett hídon és az EUR városnegyedben vettek fel. A március 8-ig tartó római forgatás egyik jelenete a Szent Péter térre vezető utcán kel életre.

Az Ian Fleming brit szerző regényeiből született filmsorozat újabb epizódjának forgatását szigorú biztonsági gyűrű övezi. A sajtó és a rajongók sem közelíthetik meg a kordonnal védett forgatási helyszíneket. A Róma utcáin zajló jelenetek mégis vonzzák a kíváncsi rómaiakat és a turistákat, hiszen néha meg lehet pillantani a talpig feketébe öltözött Daniel Craig hollywoodi sztárt és a Bond-lány szerepét ötvenévesen alakító Monica Bellucci olasz filmszínésznőt is.

Az Il Messaggero római napilap értesülései szerint a Colosseumnál
velemenyezd, 2015. február 24. kedd, 18:24
Valahol egy kisbaba vár ránk
Egyre többször éreztem azt mostanában, most tudnék igazán apa lenni. Ami netán az előző három gyereknél nem úgy sikerült, amit nem tudtam megvalósítani, az most sikerülne. A feleségem ezt ugyanígy érezte.

T. P.: Ne viccelj, mi az, hogy az előző háromnál nem úgy sikerült? A gyerekeidről sugárzik a jólneveltség, az értelem, a tinédzserbáj és nem utolsó sorban a tehetség. A hazai és nemzetközi zenei versenyek állandó győztesei. Miről beszélsz?

Laci: Szóval az a lényeg, hogy a nagy, nagyobb és még nagyobb gyerekünk után borzasztóan vágytunk egy kisgyerekre, egy bébire.Ági: Tudod, már olyan olajozottan és flottul mentek a dolgok. Minden már olyan ,,élire volt állítva". Hiányzott a gyereksírás, a gőgicsélés, a friss pelenka illata. Hiányzott az a
sacimama, 2015. január 04. vasárnap, 14:43
JOHN SANDFORD: Karácsonyi rémek (2. fejezet)
miért kellett annyit várni, míg végre
cselekedtek. De azért nem hiszem... hogy... komoly bajt jelentene.
- Ha egyszerűen csak lekapcsoltuk volna őket, annak csak az lett volna a vége, hogy jön
egy pár tanú, egy csomó valótlan állítás, és mostanára a két nő már megint az utcán lenne -
szögezte le Lucas.
- Tudom, a helyzet azonban úgy áll... - Roux felsóhajtott. - Szóval, ha a LaChaise csajok
nem lőtték volna rá Farris-ra, a baj még nagyobb lenne.
- Nagy pech volt számunkra ez a Farris fickó - mondta Lucas, ismét felvillantva kurta
mosolyát.
- Én nem így látom - felelt Roux és elfordította tekintetét - különben is, Farris túléli.
- Na igen, egy kis műanyag az arccsontja helyett, összetoldozzák az állkapcsát, kap egy
halom új fogat...
- Én csak magukat próbálom fedezni... - szólt élesen Roux.
- Nekem meg úgy tűnik, maga szarik ránk -
scorpionsrose, 2014. december 26. péntek, 13:46
8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol
ezer ember éli át ugyanazt, mint amit mi. Ez köt össze minket.

4. Egyre szebben beszélünk.

Ezen nincs mit ragozni: olvasás közben szinte észrevétlenül fejleszthetjük a szókincsünket, hiszen annyi, de annyi új kifejezéssel találkozunk, amik csak arra várnak, hogy beépítsük a mindennapi nyelvhasználatunkba...

5. Csodálatossá teszi a várakozást.

Talán nem túlzunk nagyon, ha azt mondjuk, hogy kevés olyan ember létezik, aki szeret várakozni. Azonban minél nagyobb könyvmolyok vagyunk, annál jobban szeretünk utazni, várakozni az orvosnál, a bankban vagy a hivatalokban, hiszen ez egyet jelent azzal, hogy beletemetkezhetünk egy könyvbe. És az idő csak úgy repül!

6. Jobb emberekké válunk.

Rengeteg megrendítő eseménnyel, rossz példával találkozunk "könyves-utazásaink" során; tanúi leszünk erőszaknak, halálnak, rasszizmusnak, szegénységnek, és látjuk, hogyan viselkednek az emberek ezekben a szituációkban. Az nem feltétlenül igaz, hogy egy
horvathnemagdi, 2014. november 09. vasárnap, 19:22
Mi a véleményetek hogy a közmédiát a kormány gyakorlatilag ingyen kampányeszköznek használja?
nem ez a legnagyobb baj!
sokkal nagyobb baj, hogy szétverték a jól működő médiumokat és egy kevert nagy szemetet kutyultak belőle! (MTVA) Kell az ilyeneknek levegő??????? .... most, úgy őszintén!

pl.: ha régebben a Duna tévére kapcsolt az ember, tudhatta, hogy képben és hangban minőségi munkával találkozik! Ma egy nagy szemét az összes köztévé, átcímkézve leadják ugyanazt az anyagot a híradókban.....

A POFÁTLANSÁG TETEJE!!!!!
csobyzoli, 2014. március 29. szombat, 09:25
1/3
Képek, videók
mellékhatások....jpg
sarkany52
2007. szeptember 12. szerda, 17:41
Jézus tekintete
sanci81
2018. május 23. szerda, 17:37
Jézus tekintete,
sanci81
2018. május 21. hétfő, 16:22
Mária tekintete
sanci81
2018. március 13. kedd, 17:53
Figyelő tekintetek
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:35
Farkas tekintete
sanci81
2018. január 22. hétfő, 17:03
Tekintetem.jpg
pacsakute
2017. szeptember 25. hétfő, 22:38
A vitamint tartalmazók.jp
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:27
a szervezet méregteleníté
snbela44
2016. május 04. szerda, 17:32
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
A bank az a szervezet
sanci81
2015. április 13. hétfő, 15:56
A szervezet méregteleníté
irmus
2015. március 16. hétfő, 18:43
MSZMP szervezeti szabályz
lacipecsenye
2013. október 28. hétfő, 09:58
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
A szervezet méregteleníté
pacsakute
2013. április 07. vasárnap, 08:05
Címkék
idei első, asztalnál morcos, harmincéves háború, Mary Mallory, tájékoztatás szerint, falnál álló, most sikerülne, Monica Bellucci, kormány gyakorlatilag, Van-e LÉNYEGI, előző háromnál, kordonnal védett, gyúlékony anyagokat, budapesti idősotthont, hamutartóban heverő, eladások csaknem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.