Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:53 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemzők: javulás várható a kiskereskedelmi forgalomban a következő hónapokban
A KSH adatai szerint az idén májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, január-májusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 1,5 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője az MTI-nek küldött kommentárjában rámutatott arra, lehetséges, hogy a következő hónapokban már kismértékben növekvő kiskereskedelmi forgalom lesz, azonban a nemzetközi turizmus visszaesése ezen a téren is kockázatot jelent, illetve kérdés, hogy az üzemanyagok forgalma hogyan alakul.

Kiemelte, hogy májusban ugyan mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom volumene, ezen belül azonban az egyes termékcsoportok jelentősen eltérő képet mutattak. Az élelmiszereknél éves alapon bővülés történt, ellenben itt érződik a márciusi készletfelhalmozás forgalomcsökkentő hatása
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 12:21
KSH: áprilisban 10,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom
A járványügyi veszélyhelyzet és a kiskereskedelmet is érintő jogszabályi korlátozások az összes üzlettípus forgalmára hatással volt - jegyezte meg jelentésében a hivatal.

Az előző hónapban, márciusban még 3,5 százalékkal nőtt a naptárhatástól megtisztított kiskereskedelmi forgalom, mert tartott még az élelmiszerek és gyógyszerek, gyógyászati termékek felvásárlása és a kijárási korlátozások nem sújtották az egész hónapot.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 0,4 százalékkal csökkent a forgalom áprilisban az egy évvel korábbihoz mérve. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,5 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 9,5 százalékkal csökkent.

Az iparcikkek zömét árusító nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 14,8 százalékkal eset vissza a forgalom az előző havi stagnálás után, amelyet gyakorlatilag a gyógyászati termékek kiugró kereslete tartott fenn. Az
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 09:51
Koronavírus - Dél-Floridában újranyitottak az üzletek, Kaliforniában több megyében újraindul a gazdaság, New Je
újraindítás üteméről, és ebben a helyi egészségügyi hatóságok szava lesz a döntő. Ennek értelmében Kalifornia 24 északi megyéjében már újraindult az élet.

Új szabályokat írtak elő az újraindításhoz. Már nem előfeltétel, hogy az adott megyében két héten keresztül ne legyen halálos áldozata a koronavírus-járványnak. Az új előírások szerint 100 ezer lakosra nem juthat 25-nál több diagnosztizált fertőzött, és a Covid-19-cel kórházba szállított betegek száma egy héten keresztül nem emelkedhet 5 százaléknál nagyobb arányban.

Detroit mellett hétfőn újraindult a munka a három nagy autógyár, a General Motors, a Ford és a Fiat Chrysler üzemeiben is. A munkásoknak valamennyi gyárban szájmaszkot és védőszemüveget kell viselniük, testhőmérsékletüket belépés előtt megmérik. Kötelezővé tették az üzembe lépés előtti kézmosást is.

Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke és a demokraták várható elnökjelöltje egy hétfő esti virtuális rendezvényen bírálta a jelenlegi kormányzat járványkezelését. A
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 07:05
Diabétesz megelőzése táplálékokkal
végeznek a testben. A fahéj lassítja az emésztés gyorsaságát, így megelőzve a vércukorszint hirtelen emelkedését, mely a cukorban és egyszerű szénhidrátokban gazdag étkezés velejárója.

A boltokban legtöbbször megtalálható fahéj a ,,cassia"-családból ered, mely nem a leginkább gyógyító fajta. Az ,,igazi" fahéj a Ceylon-családból származik, és bár nem annyira ízes és nehezebb beszerezni, sokkal kevesebb kumarint tartalmaz - mely vérzékenységet okoz -, illetve nagyobb a tápanyagtartalma is. Mindenesetre, az összes főbbi fahéjfajta rendelkezik olyan tulajdonságokkal, melyek megelőzik a diabétesz kialakulását. Akik azonban kumarin típusú véralvadás gátló gyógyszereket szednek (Syncumar, Marfarin), azoknak fogyasztása nem ajánlott.

3, Együnk több brokkolit és keresztes virágú zöldséget!
A szulforafán nevű rákellenes összetevőjéről elhíresült brokkoli a keresztes virágú zöldségekkel együtt fontos részét kell, hogy képezze az antidiabetikus étrendnek,
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:44
Koronavírus - Franciaországban a karantént megelőző szintre csökkent a napi halálozás
hogy mit nem szeretnék a következő hetekben látni: családi találkozókat, szomszédolásokat" - jelezte Frédéric Périssat, Dordogne megye prefektusa.

A franciák hétfőtől már igazolás nélkül is kimehetnek az utcára, és a lakóhelyük körüli 100 kilométeres körzetben szabadon mozoghatnak, azon túl viszont csak halaszthatatlan ügyben és igazolással mehetnek. A boltok kinyithatnak, de Párizsban a bevásárlóközpontok egyelőre határozatlan ideig zárva maradnak, és a vendéglátóipari egységek, mozik, színházak, nagyobb múzeumok, sportlétesítmények sem látogathatók még. A maszkviselés a tömegközlekedési járműveken kötelező lesz.

A kormány továbbra is az otthoni munkavégzést ajánlja azoknak, akik számára megoldható, de a kereskedelem beindulása miatt úgy számol, hogy hétfőtől 875 ezren kezdhetnek újra munkába állni mintegy 400 ezer kis- és középvállalkozásnál.

Az egészségügyi hatóságok arra hívták fel a figyelmet, hogy hétfőtől mindenkinek egyéni felelőssége, hogy a vírus ne kapjon új erőre, ezért a
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 20:24
Koronavírus - A francia parlament július 10-ig meghosszabbította a rendkívüli állapotot, száz alá csökkent a na
A tárca közleménye szerint március 1. óta 26 310-en vesztették életüket a fertőzés miatt, de az időotthonokban és egyéb szociális intézményekben az elmúlt 24 órában már csak néggyel, a kórházakban 76-tal emelkedett a halottak száma.

Kórházban 22 614 beteget ápoltak szombat este, ami 110-zel kevesebb mint pénteken, de még szombaton is 265 betegfelvétel történt. Közülük 2812-en vannak lélegeztetőgépen, ami 56-tal kevesebb, mint 24 órával ezelőtt, de még az elmúlt 24 órában is 38 új súlyos beteget szállítottak intenzív osztályokra.

A járvány kezdete óta 95 829-en szorultak kórházi ellátásra, közülük több mint 56 ezren gyógyultan távoztak.

"A vírus továbbra is aktív, és terjed az ország több részén is" - figyelmeztetett az egészségügyi tárca, amely arra kérte a franciákat, hogy szigorúan tartsák be a társadalmi távolságtartást és minden egyéb óvintézkedést a karantén hétfői enyhítése után is.

A 67 millió lakosú országban a vírus jelenléte és a kórházak leterheltségének függvényében a
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 22:03
Elemzők: az inflációs nyomás nem tűnt el
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 2,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Márciushoz képest az élelmiszerek ára a megszokottnál nagyobb mértékben, 1,4 százalékkal nőtt, a járműüzemanyagok ára 16,4 százalékkal csökkent. Az éves maginfláció az előző havival megegyező, 4,3 százalékos maradt.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogyaz infláció áprilisban a különböző háztartásokat jelentősen eltérő mértékben érinthette: akik arányaiban több élelmiszert vásárolnak, azok magasabb, akik több üzemanyagot, azok alacsonyabb átlagos áremelkedést tapasztalhattak.

A következő időszak inflációs folyamataiban is meghatározó lesz az olaj árának alakulása. A maginflációs mutató stabilan a cél felett van, tehát az inflációs nyomás a gazdaságban nem tűnt el, azt csak az olaj árának bezuhanása törte le, ami a jövőre nézve kockázatot is rejt magában,
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 13:51
Koronavírus - Háromezer alá csökkent a súlyos betegek száma Franciaországban
középső területeken) június 2-ig még biztosan nem térhet vissza az élet a régi kerékvágásba. Ez a francia lakosság mintegy negyven százalékát érinti.

A franciák hétfőtől igazolás nélkül is kimehetnek az utcára, és a lakóhelyük körüli 100 kilométeres körzetben szabadon mozoghatnak, azon túl viszont csak halaszthatatlan ügyben és igazolással mehetnek. A boltok kinyithatnak, de Párizsban a bevásárlóközpontok egyelőre határozatlan ideig zárva maradnak, és a vendéglátóipari egységek, mozik, színházak, nagyobb múzeumok, sportlétesítmények sem látogathatók még.

Országszerte a kormány rendelkezik a továbbra is érvényben maradó tiltásokról, de azok alól a járvány által kevésbé sújtott, zölddel megjelölt megyékben a helyi önkormányzati és közigazgatási vezetők elrendelhetnek felmentéseket, például a tengerpartok, a tavak és az erdők megnyitását illetően.

A kormány továbbra is az otthoni munkavégzést ajánlja azoknak, akik számára megoldható, de a kereskedelem beindulása miatt úgy számol, hogy hétfőtől
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 22:03
Koronavírus - A GVH is részt vesz a járvánnyal összefüggésben népszerűsített termékek nemzetközi ellenőrzésében
Európai Bizottság szerint a COVID-19 járvánnyal összefüggésben népszerűsített termékekkel kapcsolatos csalások és tisztességtelen online kereskedelmi gyakorlatok elterjedése tapasztalható. Az ezek elleni összehangolt küzdelem érdekében a nemzeti hatóságokból álló Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat (CPC Hálózat) március 20-án közös álláspontot fogadott el, amelyben felvázolta az uniós fogyasztóvédelmi jogszabályok megsértésének leggyakoribb eseteit.

Didier Reynders igazságügyi biztos felkérte a nagyobb online platformokat, hogy működjenek szorosan együtt a CPC Hálózattal, és tegyenek intézkedéseket a tisztességtelen gyakorlatok megszüntetése érdekében. A platformok pozitívan reagáltak Reynders biztos együttműködési felhívására, és előremutató, folyamatos lépéseket tettek a helyzet javításáért. Az Európai Bizottság kapcsolatba lépett számos, az e-kereskedelem és az online hirdetési piac kulcsszereplőit képviselő szakmai szövetséggel is.

A tisztességtelen kereskedők azonban kreatívak, és
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 16:12
Koronavírus - A korlátozások újabb enyhítéseit jelentették be Belgiumban és Hollandiában
"A kormány bízik a belga emberek egymásért érzett felelősségében. Közel vagyunk már, hogy visszatérjünk a normalitáshoz"- jelentette ki Sophie Wilmes belga kormányfő a nemzetbiztonsági tanácskozást követő sajtótájékoztatón.

Az enyhítések értelmében az országban május 11-én valamennyi bolt és üzlet újra kinyithat a társadalmi távolságtartás szabályainak szigorú betartásával. A kisebb kereskedelmi helyiségekben egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat és fél óránál nem többet. A fodrászatok, piacok, vendéglátóipari helyiségek továbbra is zárva maradnak.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a maszkviselés az utcán és a boltokban továbbra is ajánlott marad, repülőtereken és a tömegközlekedési eszközökön azonban kötelező lesz. A társasági élet újra felélénkülhet, a legfeljebb négyfős látogatásokat újra engedélyezik. A belföldi utazásokat, csoportos kirándulásokat továbbra is tiltják a kormányzati intézkedések.

A lazító intézkedések bevezetésében az is szerepet játszott, hogy a vírus
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 21:33
Koronavírus - Eltérően vélekednek a kiskereskedelem kilátásairól az elemzők
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai közlése szerint márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,4 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 3,5 százalékkal volt nagyobb, mint tavaly. Februárban még 11,2 százalék volt a növekedés éves összevetésben. A kialakult járványügyi veszélyhelyzet és a fokozatosan bevezetett, a kiskereskedelmet is érintő jogszabályi korlátozások az összes üzlettípus forgalmát befolyásolta - tették hozzá.

A márciusi adatokra reagálva a Takarékbank vezető elemzője 1,5-2 százalékos visszaesést valószínűsített 2020-ra. Suppan Gergely ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a fertőzésveszély miatti korlátozásokat március közepén jelentették be, így járvány hatása az áprilisi adatokból jobban látszik majd.

Várakozása szerint szerint az élelmiszerüzletek forgalma továbbra is jelentős mértékben nőhet, de ez jórésztannak köszönhető, hogy visszaesett a munkahelyi, az iskolai, és a vendéglátóhelyi étkezés. Más üzletek visszaesését az
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:12
Koronavírus - Bajorországban is lazítják a járványlassító korlátozásokat
korlátozások szerdától - a bevezetésük utáni 47. napon - megszűnnek, a bajorok így alapos ok nélkül is kiléphetnek otthonukból, de a más háztartásban élőktől továbbra is legalább másfél méteres távolságot kell tartaniuk, és nem élhetnek a gyülekezés jogával. Ugyancsak szerdán megnyitják a játszótereket, az anyák németországi napja - május 10. - előtt egy nappal pedig visszavonják az idősotthonok, ápolási otthonok, kórházak látogatási tilalmát.

Május 11-től, hétfőtől megszűnik a 800 négyzetméternél nagyobb boltok zárva tartását előíró szabály, így szigorú fertőzéshigiéniai előírások mellett értékesítési alapterülettől függetlenül bármely üzlet kinyithat. Ismét lehet a játékosok közvetlen testi kapcsolatát nem igénylő szabadtéri sportokat űzni, a többi között golfozni és teniszezni. Szintén május 11-től és ugyancsak járványvédelmi óvintézkedések mellett megnyithatnak az állatkertek, botanikus kertek, múzeumok, kiállítóhelyek, könyvtárak, a zeneiskolák és az autósiskolák, és fokozatosan kiterjesztik a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:56
1/85
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
Regös ének 01.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:20
Regös ének 02.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:19
Regös az udvarban 01.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
Regös az udvarban 02.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
regős utca.JPG
maroka
2009. november 03. kedd, 21:07
szazadveg_160_110.jpg
ezerjo
2008. április 25. péntek, 15:31
szazadveg041.jpg
ezerjo
2008. április 24. csütörtök, 10:54
Régi magyar hónapok21.JPG
erzsikepuskas
2017. március 15. szerda, 19:59
Régi magyar hónapok20.JPG
erzsikepuskas
2017. március 15. szerda, 19:59
Régi magyar hónapok19.JPG
erzsikepuskas
2017. március 15. szerda, 19:58
Régi magyar hónapok17.JPG
erzsikepuskas
2017. március 15. szerda, 19:57
Régi magyar hónapok16.JPG
erzsikepuskas
2017. március 15. szerda, 19:56
Régi magyar hónapok15.JPG
erzsikepuskas
2017. március 15. szerda, 19:56
Régi magyar hónapok14.JPG
erzsikepuskas
2017. március 12. vasárnap, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.