Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 02:10 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mire taníthatna a járvány?
világnézetileg semleges módon kell nevelni, vagyis nem szabad nekik értékekről, erényekről, jóról és rosszról, a világ és az ő életük értelméről beszélni. Nem kell nekik klasszikus műveket, az emberiség tapasztalatának nagy gyöngyszemeit elolvasni, nem kell a múlt eseményeivel és nyelveivel különlegesen bajlódni. Hasznos tudás kell. Olyan, ami hasznos ahhoz, hogy a termelés - nem túl sokat gondolkodó - csavarjaivá váljanak.

2. Az anyag- elvű ember
Az anyag-elvű emberrel elhitették azt, hogy a világnak, és benne az embernek különösebb oka és célja nincs.
A világ keletkezése - nézetük szerint - meglehetősen homályos, de az nyilvánvaló, hogy a világ léte semmilyen különleges okot nem igényel. Kissé zavaró persze itt az a tény, hogy a jelen univerzumunknak van egy konkrét kezdete. Egy kb. 13,7 Md évvel ezelőtti szingularitásból indult az ősrobbanásnak is nevezett hatalmas energia szétáradás, amelynek gyümölcse az univerzum. Ám ezt a kezdetet valahogyan, gondolja az anyagelvű
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 15:02
Edényeken, fedőkön, flakonokon zenélnek világszerte az ütősök
programban fiatal dobosok otthoni eszközökön, edényeken, fedőkön, sőt még tisztítószeres flakonokon is zenélnek. A kihívás egyre népszerűbb, a világ minden tájáról csatlakoznak résztvevők.

Az ütőhangszereseknek egy megírt, háromsoros ritmikai darabot kell eljátszaniuk, kreatív képességeiket maximálisan kihasználva az otthon talált eszközökből építhetnek maguknak hangszereket.

Kolics Máté a kezdeményezésről azt mondta, ez a kihívás nagyon jó lehetőség, mert összefogja az ütősöket és megmutathatják a világnak, hogy milyen sok hangszeren kell játszani, a bezártságban azonban ezt egyáltalán nem könnyű kivitelezni.

"Minél kreatívabban kell hozzáállni a feladathoz, mindent kipróbálunk, amin csak játszani lehet, én például kicsit viccesre próbáltam venni a figurát, így olyan tárgyakat kerestem, amik hiánycikknek számítanak: vécépapír-tekercseken és tisztítószeres flakonokon játszottam" - mondta a debreceni ütős.

Szabó István, a debreceni zeneművészeti kar oktatója hozzátette: az oktatás
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 18:52
Ez itt az én Hazám
megintPósa Lajos: MAGYAR VAGYOK

Magyar vagyok, magyar; magyarnak születtem,
Magyar nótát dalolt a dajka felettem,
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!

Lerajzolta képed szívem közepébe;
Beírta nevedet a lelkem mélyébe,
Áldja meg az Isten a keze vonását!
Áldja meg, áldja meg magyarok hazáját!

Széles e világnak fénye, gazdagsága
El nem csábít innen idegen országba.
Aki magyar, nem tud sehol boldog lenni!
Szép Magyarországot nem pótolja semmi!

Magyarnak születtem, magyar is maradok,
A hazáért élek, ha kell meg is halok!
Ringó bölcsőm fáját magyar föld termette,
Koporsóm fáját is magyar föld növelje!

Pósa Lajos: MAGYAR VAGYOK -
menusgabor, 2020. április 03. péntek, 16:45
Ma negyven éve fogadta el II. János Pál pápa Márton Áron
Ma negyven éve fogadta el II. János Pál pápa Márton Áron püspök lemondását.
1980. április 2. fontos dátum volt az akkori gyulafehérvári püspökség (ma érsekség) életében: ekkor fogadta el a Szent II. János Pál pápa Isten szolgája Márton Áron püspök lemondását. Ekkortól vette át megyéspüspökként az egyházmegye kormányzását az addigi segédpüspök, Jakab Antal.
A már hatodik alkalommal benyújtott felmondásának elfogadásáról Márton Áront II. János Pál pápa 1980. március 29-én kelt táviratában értesítette. Ebben a táviratban nevezte őt II. János Pál pápa az Úr becsületes szolgájának (latinul Integerrimus Domini famulus). A táviratot az akkori szokással ellentétben nem a bíboros államtitkár, hanem személyesen a Szentatya írta alá.
Az Egyházi Törvénykönyv előírása szerint Márton Áron püspök is, amikor betöltötte életének hetvenötödik évét, 1971-ben benyújtotta lemondását. Ezt követően Márton Áron még négyszer kérte az egyházmegye kormányzása alóli felmentését. Jakab Antal segédpüspök minden esetben
maroka, 2020. április 03. péntek, 13:44
Tíz évvel ezelőtt halt meg Szent II. János Pál pápa
3-ára, az Isteni Irgalmasság vasárnapjára szánt szavait pedig akár a szentatya végrendeletének is tekinthetjük, hiszen imáiban is mindig irgalomért könyörgött: ,,Az emberiségnek - melyet úgy tűnik, olykor megtéveszt és uralma alá hajt a rossz, az önzés és a félelem hatalma - a föltámadott Úr ajándékul kínálja a maga szeretetét, mely megbocsát, kiengesztelődik, és újra reményt ad a léleknek. Olyan szeretet ez, amely megtéríti a szíveket, és békességet ajándékoz. Mennyire szüksége van a világnak arra, hogy megértse és befogadja az isteni irgalmasságot! Urunk, aki haláloddal és föltámadásoddal kinyilatkoztatod az Atya szeretetét, hiszünk benned, és bizalommal mondjuk neked ma is: »Jézusom, bízom benned, irgalmazz nekünk és az egész világnak!«"
A mai ünnep, nagycsütörtök jelentőségéről II. János Pál pápa 2003 nagycsütörtökén kiadott, Ecclesia de Eucharistia kezdetű, utolsó enciklikájában ezt olvassuk: ,,Amióta megkezdtem Péter utódának szolgálatát, mindig különös
maroka, 2020. április 03. péntek, 08:57
Tomáš Halík cseh katolikus pap, vallásfilozófus, a prágai ..
szekularizáció szökőárját"), és nem vettük tudomásul, hogy véget ér a kereszténység történetének egy konkrét fejezete, s ezért elkerülhetetlen, hogy felkészüljünk a következőre?
Lehet, hogy az üres templomok ideje szimbolikus erővel arra figyelmeztet, milyen jövő vár az Egyházra és az egyházakra, ha nem tesznek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a kereszténység egészen más formáját mutassák fel a világ számára. Túlságosan nagymértékben foglalkoztatott minket az, hogy meg kell térnie a ,,világnak" (mindig csak a többieknek), és a saját ,,megtérésünknek" már nem szenteltünk figyelmet - mert nemcsak az a fontos, hogy ,,jobbak" legyünk, hanem az is, hogy megkövesedett kereszténységünket hátrahagyva egyre inkább valódi keresztények próbáljunk lenni. [...]

Megújulásra szólító felhívás
A szentmisék és az egyházi élet mostani ,,böjti" időszakában talán pozitív értelmet is találhatunk: talán felfedezhetjük, hogy alkalmat kínál az
maroka, 2020. április 03. péntek, 08:32
Koronavírus - Londoni elemzők: most már biztos a 2009-es válságnál mélyebb globális recesszió
2,7 százalékos visszaesésre módosította a világgazdaság idei egész évi teljesítményére szóló prognózisát.

A ház londoni elemzői szerint ez számottevően rosszabb eredmény lenne a több mint egy évtizeddel ezelőtti globális válságot kísérő recessziónál, és ennek fő oka az, hogy sok országban a döntéshozók és a lakosság sem vonta le azt a tanulságot a Kínában történtekből, hogy a járvány leghatékonyabb ellenszere a szigorú kijárási korlátozások gyors elrendelése.

Az ázsiai országok megmutatták a világnak, hogy miként kell hatékonyan reagálni a Covid-19-járványra. Dél-Korea példája arra vall, hogy hatékony egészségügyi rendszerrel, bőséges számú szűréssel, agresszív karantén-intézkedésekkel és átláthatósággal lassítani lehet a vírus terjedését úgy, hogy közben a gazdaságot nyitva lehet tartani.

Az agresszív kínai kijárási korlátozások azt bizonyították, hogy még olyan országok is sikeresen lefelé hajlíthatják az esetszámok görbéjét, amelyekben egyébként kevéssé hatékony az egészségügy -
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:32
Különleges oktatófilmmel segíti a magyar vízilabdát Faragó Tamás
amelyben a sportág alapjait mutatja be a tanulni vágyóknak.

"Az ötlet a pillanatnyi helyzetből fakadt, hiszen a fiatalok is kénytelenek az interneten, e-mailben edzésprogramokat nézegetni, tájékozódni. Gondoltam ez az anyag is segítség lehet számukra" - fogalmazott Faragó Tamás, aki régen nyári "szórakozásként" a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott tréningeket, továbbképzéseket, ezeket pedig rögzítették, és egyfajta kézikönyvként kapták meg a diákok. "Büszke vagyok arra, hogy nincs olyan része a világnak, ahol játsszák a vízilabdát, ott ne ismernék, nem látták volna, sőt mondhatom, ne tanultak volna belőle" - tette hozzá.

A gyakorlatok nagy része ugyan vízben zajlik, de az olimpiai és világbajnok szerint így is sokat segíthet a játékosoknak: "Töretlenül hiszem, hogy a mentális tréningnek nagy szerepe van, és ezt kevesen alkalmazzák. Ha gondolatban elképzeled a feladatot, lefekszel, és a tökéletes mozdulatsort egyszer, kétszer, tízszer, százszor végrehajtod, akár rövid idővel óriási hatása lesz.
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 15:31
Kérjük Szent II. János Pál közbenjárását a koronavírus .....
rászorulóknak.
Újítsd meg hitünket, hogy a nehéz időket Krisztussal, a Te Fiaddal éljük meg, aki érettünk emberré lett, és minden nap velünk van. Áraszd ki Lelkedet nemzetünkre és az egész világra, hogy azok, akiket a betegség elleni küzdelem most egyesített, egyesüljenek a Te dicsőítésedben is, aki a világmindenség Teremtője vagy, és odaadóan küzdjenek a bűn vírusa ellen is, mely az emberi szívet teszi tönkre.
Örök Atya, Fiad fájdalmas szenvedéséért és feltámadásáért, irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Mária, Irgalmasság Anyja, imádkozz érettünk. Szent II. János Pál pápa, Szent Fausztina és Istennek minden szentjei, imádkozzatok érettünk! Ámen."
Kedves Olvasóink! Kedves Barátaink! Arra hívunk mindenkit, hogy ma 21.37-kor találkozzunk portálunk Facebook-csatornáján, és ÉLŐ adásban imádkozzuk el együtt a nyugalmazott bíboros által írt imádságot. Szent II. János Pál, könyörögj érettünk!
maroka, 2020. április 02. csütörtök, 10:04
Koronavírus - Pompeo "hazugsággal" vádolja Ali Hameneit, Irán legfőbb vallási vezetőjét
legalább 55 járatot indított Teherán és Kína között, tovább fertőzve az iráni népet. Az amerikai tárcavezető arról írt: legalább öt országban az első koronavírusos eseteket közvetlenül Iránból vitték be, veszélyeztetve milliók életét.

"Az iráni rezsim többször is figyelmen kívül hagyta a saját egészségügyi tisztségviselői figyelmeztetéseit, és legalább kilenc napig eltagadta az első halálos esetet" - fogalmaz a közleményben, leszögezve, hogy az iráni "rezsim továbbra is hazudik az iráni népnek és a világnak a megbetegedések és a halálos esetek számát illetően, ami sajnálatosan jóval magasabb a rezsim által beismertnél".

Pompeo hangsúlyozta: az iráni tisztségviselők több pénzügyi segítséget kérnek, miközben 2012 óta Irán több mint 16 milliárd dollárt költött a terrorizmusra külföldön és a korábbi atomalkuban biztosított könnyítéseket arra használta fel, hogy "feltöltse megbízottai kofferjait". A miniszter hozzátette: "a rezsim tisztségviselői euromilliárdokat loptak el az orvosi támogatásra szánt
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 17:32
Székely János versei
hangja ér fel,
És elvegyül az illatok szeszével.

Búsongó bánat, fájó csüggedés
Érinti szívem; hosszan inta múlt rám -
Harcok, bukások, nemzedékek -és

Míg itt ülök letűnt korokba hullván,
El sem hiszem, hogy élek, s a világban
Él még néhány dacos fenségű társam.

(1949)


HIÁNYTALAN

Nekem nagyon hiányzanak majd a föld, a fák, a csillagok
S hiányzik, hogy én nem hiányzom a világnak, ha meghalok.

Pedig eltűnik majd belőle a szem (s véle a látomás),
Amely olyannak látta egykor, amilyennek még senki más.

Új látomássá rendeződnek a föld, a fák, a csillagok,
Világ lesz még, de más világ lesz hiánytalan, ha meghalok.
KÉT KOS KÖZÖTT

Jaj, népem, jaj, te vak, te áldott,
Hol kell magad, népem, találnod?

Hol
menusgabor, 2020. március 22. vasárnap, 22:45
Aranyosi Ervin: Küldj egy kis szeretetet Küldj ki a világba
Aranyosi Ervin: Küldj egy kis szeretetet

Küldj ki a világba egy kis szeretetet,
ami más szíveket jósággal megetet.
Adj, amikor adhatsz, nem is várva hálát,
így tedd picit szebbé, mások torz világát.
Hisz akinek nem jut, tán nem tehet róla,
csupán a szőnyeget húzták ki alóla...
Talán, ha segítesz, jó példát mutatva,
mikor egy elesett kerül az utadba,
akkor a világ is cseppnyit szebbé válik,
hisz a jóság mindig szívünkben tanyázik.
S talán, kin segítesz, az majd segít másnak,
nagyon kell a jóság a meggyötört világnak.
koszegimarika, 2020. március 22. vasárnap, 09:45
1/675
Képek, videók
to_the_sun_by_Tanitha. jpg
molcso
2009. augusztus 14. péntek, 06:46
első tapasztalataim
mesetar
2012. december 13. csütörtök, 06:15
Egy óra eseményei
lilalur
2008. június 04. szerda, 17:02
Lúgosító anyagot tartalma
pacsakute
2019. október 11. péntek, 22:18
0___anyagok_kepek_cikk ek_
menusgabor
2018. július 22. vasárnap, 17:57
37425395-anyagi-problé mák
lilagondolatok
2017. február 09. csütörtök, 19:24
Anyagi stabilitás elefánt
pacsakute
2015. szeptember 29. kedd, 20:37
anyagból.jpg
talamusz
2014. március 05. szerda, 14:56
anyagi bőség mandala.jpg
sarkadykati
2013. október 16. szerda, 20:48
Vitamin anyag megtartása.
pacsakute
2013. szeptember 14. szombat, 12:51
anyag virág.jpg
kotos
2013. augusztus 20. kedd, 05:18
Fényes anyagok.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:00
Csillogó anyagok.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:20
kör anyagra.JPG
mami7090
2013. április 13. szombat, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.