Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 03:31 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
Bizonyítékot és feljegyzéseket mutat ez a tevékenység sportos értelemben, mivel a Tailtean Games Írországban, 1829 körül. C. Az első olimpiai játékok 776-ban kerültek megrendezésre Görögországban. C., és bennük természetesen gyalogos versenyek voltak. Röviden, futás tekinthető a leginkább hozzáférhető sport. Egy cipővel elég vagy néha, még akkor sem, mert a világ számos régiójában mezítláb. Különben is, ma már divatosabb, mint valaha.

A Burundi Köztársaság, egy kis szuverén nemzet található a Nagy-tavak régió Kelet-Afrika 2014-ben, a diktátor Pierre Nkurunziza betiltották re fut, hogy megakadályozzák az ellenzéki politikusok álcázott irodák kell látható legyen a népszerű versenyvagy használja a képzést a hatalom elleni összeesküvéshez. Elhaladva a Szolidaritás és Demokrácia Mozgalom tagjai bebörtönözték a maratonokat, hogy potenciális szurkolókat gyűjtsön . Burundi a világ egyik legszegényebb országa, és a Közép-Afrikai Köztársaság után a Világbank szerint a második legalacsonyabb egy főre jutó
kirscha, 2018. július 31. kedd, 22:03
Árvai Attila: Búcsúzunk
Árvai Attila: Búcsúzunk

Folyton csak búcsúzunk, erről szól világunk
Mellette remélünk, de van, hogy sírdogálunk
Búcsúzunk attól is, mi nagyon kedves nekünk
S mikor búcsúzunk, kicsit belehal a
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 16:58
Folyékony vizet találtak a Marson
felszínén.A vizet az Európai Űrügynökség Mars Express nevű űrhajója fedezte fel, pontosabban a Marsis nevű radarszerkezet. Az Olasz Nemzeti Asztrofizikai Intézet kutatói Roberto Orosei vezetésével azonosították a víztestet, a felfedezés évtizedeken át tartó vitának vet véget arról, vajon van-e víz a bolygón.A szakértők úgy vélik,
évekig tarthat annak kiderítése, hogy él-e valami ebben a vízben,
mely a Földön megtalálható szubglaciális (jég alatti) tavakra hasonlít. Egy jövőbeli misszió során fúrásokat végezhetnek, hogy a jégen át vegyenek vízmintákat.

A kutatás vezetője szerint valószínűleg nem lehet túl nagy a tó, illetve a vastagságában sem biztosak, de valószínűleg nem lehet több egy méternél. Hőmérséklete fagypont alatt van, de folyékony maradt többek közt magas sótartalmának köszönhetően. Orosei becslései szerint a víz hőmérséklete valahol mínusz 70 és mínusz 10 Celsius-fok között
bordat, 2018. július 25. szerda, 20:22
A gólyatöcs lesz a 2019-es év madara
programjának célja, a természetvédelmi problémákkal érintett fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása.

A 2019 év madara címet elnyerő gólyatöcs kopár, sekély vízborítású helyeken, laza telepeket alkotva, és egyesével is költ. Magyarországon rendszeres fészkel, a költőpárok száma az adott év csapadékviszonyaitól függően 200-1000 pár között alakul. Főleg vízi rovarokat és más gerincteleneket szedeget össze a víz színéről és a partról. Védelmének alapját a még meglévő természetes szikes tavak megőrzése és az egykori fészkelőhelyek rehabilitációja jelenti. Vonuló állat, márciusban-áprilisban érkezik meg Afrikából, a költési időszak végén korán útra kel, többségük augusztusban el is hagyja Magyarországot. Fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint.

Az év hátra lévő időszakában az MME szakmai stábja elkészíti a fajbemutató anyagokat, valamint kidolgozza azokat a közösségi programokat, amelyek segítségével a faj előfordulása által érintett helyi csoportok a tavaszi
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 17:42
A Szent Anna-tó legendája – a helyiek szerint ez törté
A Szent Anna-tó legendája - a helyiek szerint ez történt itt több ezer éve

A Szent Anna-tó, a Hargita megyében található legszebb tavak egyike, ugyanakkor jelentős idegenforgalmi látványosságot is képvisel, mivel ez Románia egyetlen vulkáni eredetű tava.

A tó 17 km-re található a Sepsibükszád nevű településtől, ugyanakkor közel van Tusnádfürdőhöz is. Néhány ezer évvel ezelőtt ezen a helyen egy vulkanikus hegy volt. Ezt követően a kráterben felhalmozódott csapadékvíz következtében alakult ki a tó.

Az idők során nagyon sok legenda lengte körül a Szent Anna tavat. Egyike ezen legendáknak a szerelemben boldogtalan lány története, mely szerint a Anna, a fiatal lány nem szeretett volna férjhez menni a szülők által, számára választott gazdag, ámbár durva és idős vőlegényéhez. Mivel a szülők hajthatatlanok voltak, Anna az esküvő estéjén a tóba vetette magát. A helyiek a lány tiszteletére és emlékére
anna4459, 2018. július 22. vasárnap, 11:17
Mi, is ilyenek voltunk!
Nem messze lakhelyemtől van egy mesterségesen kialakított tó, bocsánat tavak. Ha, majd észen les, akkor peca, csónakázó, fürdő tó is lesz. A munkálatok folynak, de már most is szép.
No, nem erről szeretnék egy pár szót szólni, hanem arról amit láttam. Három fiatal lány, és egy fiú ült az egyik tó partján. Egyforma színű pólóba, biztos ők barátok, és ezt viselik, mi úgy hívtuk, hogy klikk. Picit megálltam, és hallgattam Őket. Mindenről beszélgettek, zenéről, pasikról, főleg a három lány vitte a prímet.
Aztán, hogy ,,nagyok" legyenek előkerült a táska aljából a szeszes ital, és cigaretta. Természetesen vagy nem rágyújtottak, és ittak egy-egy kortyot.
Néztem, most már jobban őket, és azon tanakodtam, hogy oda menjek hozzájuk, és elmondjam, hogy... de nem tettem. Eszembe jutott, a Mi korosztályunk. Mi, is így csináltuk. Eredmény, majd nálunk is később fog megjönni, vagy rászokik, vagy nem, ezt csak egymaga dönti el a fiatal.

Idő változik, és halad előre, de a
bossi, 2018. július 21. szombat, 21:47
Mihail Lermontov: Nefelejcs
Mihail Lermontov: Nefelejcs
(Rege)

Más volt az ember, mint e korban,
Más volt az ember hajdanán,
Ha van szerelem itt a porban,
Úgy ők szerettek igazán.
Hű szerelmükről regét, mondát
Hallottatok ti is sokat,
Csakhogy e régi dolgokat
Minduntalan másképpen mondják,
A hű szívről hát halljatok
Híven szóló példázatot.
Egy hűs vízű folyócska partján,
Zöld hársfa lombjai alatt,
Amerre senki nem haladt,
Szerelmesét karjába tartván,
Ült egykor egy nemes lovag...
Hozzásimul a lányka híven,
Nyakán átfonva karjait
És mint a gyermek, oly szelíden
Ily szókra nyitja ajkait:

"Lásd, kedvesem, én bízom benned,
Minek az eskü, nagy szavak!
Szerelmed égő, mint a nap,
Áttetsző, mint e kis patak,
S fénylő, akár a messzi mennyek -
De hogy szerelmed
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 14:57
Ablakok
Ablakok

Volt ablakom, ahonnét messzeláttam:
városokra, tavakra és hegyekre,
csillagvirágos, végtelen egekre.

S ahonnét csak a túlsó házig látni,
csak az utcára és a forgalomra,
darabka égre... mintha nem is volna!

Mégis! Szeretnék mindig messzenézni!
Szem-ablakot nagy távlatokra tárni!
Imáimmal nagyutakat bejárni!

Be nem szűkülni! A mindennapoknak
kicsiny teendőiben el nem veszni!
Kevésen híven a nagyot keresni!

Az egyet szeretettel meghallgatni,
mintha az enyém lenne baja-dolga,
mintha ő most az egész világ volna!

És szeretni az egyben az egészet,
és az egészért esedezni, élni!
És nagyot várni! És mindent remélni!

És örökre, a végtelenre nézni,
és hűségesen szolgálni a mában!
Menni az úton - Mesterem nyomában!

Túrmezei Erzsébet
kalmanpiroska, 2018. július 10. kedd, 18:44
Észak-Magyarország kilenc festői szépségű tava
Tisza-tó
Megtiltották a fürdőzést a székelyföldi Szent Anna-tóban

Észak-Magyarország természeti szépségei párjukat ritkítják. Történelmi várak, kedvelt túraútvonalak, aprócska falvak - köztük a világörökségi Hollókő - és viruló kisvárosok csalogatják a turistákat. A térség gyönyörű tavaival - melyek között európai viszonylatban is különleges természeti ritkaságokkal ismerkedhetünk meg - is sok vendéget vonz. A Sokszínű Vidék csokorba gyűjtötte a portálunkon korábban közzétett tavakat, megkönnyítve az Észak-Magyarországon kalandozni kívánó turisták választását.

Sástó


Fotó: Szinok Gábor
Mátrafüred és Mátraháza között helyezkedik el a Sástó, hazánk legmagasabban fekvő mesterséges tava - 507 méterrel a tengerszint felett. Kiváló csónakázó- és horgászhely. Sástón található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy
tinka1951, 2018. július 02. hétfő, 08:11
Tallóztam
Már a tengeri sóban, a mézben és a szálló porban is van műanyag

A műanyag-szennyezés hamarosan az egyik legnagyobb egészségügyi fenyegetéssé válik.

Az elmúlt időszakban nem egy tanulmány és portál foglalkozott az asztali vagy az egészségesnek tartott tengeri só, esetleg kősó kérdésével, és nem véletlenül.

Tengeri vagy asztali só?

A tengeri sót az óceáni víz vagy a sósvízi tavak elpárologtatásával állítják elő, általában kis feldolgozással. A vízforrástól függően különböző nyomelemeket tartalmazhat. A benne lévő ásványi anyagok más ízeket és színt adnak ennek a sónak.
Az asztali sót jellemzően a földalatti lerakódásokból bányásszák. Az asztali só feldolgozása során előfordulhat, hogy csökken a benne lévő ásványi anyagok mennyisége, mindemellett a finomított fajtája csomósodásgátló adalékanyagokat is tartalmaz. A legtöbb asztali só jódot is tartalmazott, amely nélkülözhetetlen tápanyag, amely segít az egészséges pajzsmirigy fenntartásában.
horvathnemagdi, 2018. június 29. péntek, 20:16
Arany János – Szent László füve - meszk oldalon
forrásokat.

"De többet akaránk tudni az őseknél:
Megszüntünk áldozni buzgó kútfejeknél,
Rátettük kezünket sok áldozó kőre
S új Istennek raktunk templomot belőle.

"Ezért, hogy az Isten, magyarok Istene,
Nagy haragra gerjedt népének ellene
És monda: erőmet rajtok megmutatom,
Elsepervén őket, földjük másnak adom.

"Amit elmondott, azt meg is cselekedte,
A szép kútfejeket mind kiürítette,
A folyóvizeknek elszelé futását,
Zöld méreggel vonta be a tavak hátát.

"Hiába könyörgünk most az uj Istennek,
Hogy szakassza végét a veszedelemnek;
Erősebb a régi, az ősek Istene:
Jaj nekünk! mert nagyot vétkeztünk ellene.

"Azért, uram király, kérjük felségedet:
Töröld el közűlünk az új tiszteletet,
Régi Istenünkhöz folyamodjunk vissza,
Áldozzunk a kutnál, hadd legyen az tiszta.

"Ezt kell tenni, uram, s ezt fogjuk mi tenni.
Mert nem akarunk mind egy lábig elveszni.
És ez egész
maroka, 2018. június 27. szerda, 12:04
Arany János: Szent László füve
többet akaránk tudni az őseknél:
Megszűntünk áldozni buzgó kútfejénél,
Rátettük kezünket sok áldozó kőre
S új Istennek raktunk templomot belőle.

,,Ezért, hogy az Isten, magyarok Istene,
Nagyharangra gerjedt népének ellene
És monda: erőmet rajtok megmutatom,
Elsepervén őket, földjük másnak adom.

,,Amit elmondott, azt meg is cselekedte,
A szép kútfejeket mind kiürítette,
A folyóvizeknek elszelé futását,
Zöld méreggel vonta be a tavak hátát.

,,Hiába könyörgünk most az új Istennek,
Hogy szakassza végét a veszedelemnek;
Erősebb a régi, az ősek Istene:
Jaj nekünk! mert nagyot vétkeztünk ellene.

,,Azért, uram király, kérjük felségedet:
Töröld el közülünk az új tiszteletet,
Régi Istenünkhöz folyamodjunk vissza,
Áldozzunk a kútnál, hadd legyen az tiszta.

,,Ezt kell tenni, uram, s ezt fogjuk mi tenni,
Mert nem akarunk mind egy lábig elveszni,
És ez egész
maroka, 2018. június 27. szerda, 11:57
2/144
Képek, videók
bizonyíték
windist
2007. július 02. hétfő, 18:26
bizonyíték h voltam előad
dookiee
2007. február 05. hétfő, 12:22
A bizonyíték, hogy ott vo
farkaspar
2006. október 10. kedd, 12:02
A döntö bizonyiték
konyvek
2006. szeptember 13. szerda, 09:59
A Tejút Írországban.jpg
pacsakute
2017. február 20. hétfő, 21:53
Arc a sziklán-Írországban
pacsakute
2015. április 07. kedd, 20:11
Mikulás Írországban
bedmarika47
2014. augusztus 14. csütörtök, 08:47
Balázskámmal Írországban
bedmarika47
2014. augusztus 14. csütörtök, 08:16
Hold-Írországban.jpg
agica2004
2014. január 10. péntek, 13:50
Slane Írországban.jpg
pacsakute
2013. május 12. vasárnap, 13:13
Zoli Írországban 2007
kovarygizella
2007. augusztus 31. péntek, 22:02
Itt székel a köztársasági
eliza666
2012. szeptember 20. csütörtök, 18:06
arad köztársaság sugárút
lacipecsenye
2012. június 20. szerda, 10:07
Magyar köztársaság.jpg
kicsoda57
2012. június 05. kedd, 10:14
Maldiv Köztársaság.jpg
mailona
2012. május 13. vasárnap, 12:58
Címkék
tengeri sóban, természetvédelmi problémákkal, egyet szeretettel, egyik legnagyobb, benne lévő, világ egyik, lány tiszteletére, Pierre Nkurunziza, főre jutó, folyóvizeknek elszelé, Szinok Gábor, Szent Anna-tó, felfedezés évtizedeken, egyik legszebb, Olasz Nemzeti Asztrofizikai Intézet, tengerszint felett,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.