Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:54 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Strandos lángos receptje
Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Öntsd bele a megkelt élesztőt, és kezdd összedolgozni. Közben adj hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, és keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.


Pihentetést követően a tésztát rakd lisztezett felületre, majd enyhén vizes szedőkanállal készíts belőle kisebb kupacokat. Keleszd a tésztát még 15-20 percig. Forrósíts egy nagyobb, mélyebb lábosban olajat, és rakd bele a tésztát. Előtte kicsit húzkodd
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Házi praktikák
hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
lekvár kérot, akkor a főzést megelőzően kell ráöntened a gyümölcsdarabokra. Sokan úgy gondolják, hogy a tartósítás és az ízesítés miatt kell csak a hozzáadott cukor, vagy éppen a fruktóz. De a gyümölcsök többsége enged magából annyit, hogy a lekvár cukor nélkül is elég édes legyen. Az a mennyiségtől függ, hogy a pépes, krémes főzetet meddig kell a tűzön hagyni, a folyamatos kevergetés azonban nagyon fontos, nem szabad engedni, hogy leégjen. Állagának ellenőrzéséhez érdemes egy kicsit kiszedni belőle egy tálba, pár percig állni hagyni, majd pedig megkóstolni. Nagymamáink ugyan nem éltek ezzel a lehetőséggel, de ha nem főnek szét teljesen a gyümölcsök, ma már botmixerrel tovább lehet pépesíteni rajtuk.

Ha elérte a kívánt állagot a gyümölcsfőzet, steril, kifőzött üvegekbe kell tölteni. Érdemes teljesen teletölteni az üvegeket, hogy minél kevesebb levegő maradjon bennük. A nagyi ilyenkor adta hozzá a szalicilt, ma már azonban egészségkárosító hatásai miatt ezt egyáltalán nem ajánlják. Kompromisszumos
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Töltött karajszeletek
álljon össze a töltelék, ne potyogjon ki, míg begöngyöjük a baconnal. A karajszelet egyik felét ráhajtjuk a másikra, megtűzzük hústűvel és becsomagoljuk a két bacon csíkba.

A cseréptálat kivajazzuk, a maradék vajat felolvasztjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, meg egy kis szalonna kockákkal, és addig sütöttjük, amíg jó félig átsül. Ekkor hozzáadjuk az összevágott zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.

A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.

Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra előmelegített sütőbe sütjük. Úgy 35 percig sül, amíg a bacon enyhén megpirult, és kiengedi a zsírja nagy részét. Semmiképpen nem szabad túlsütni, mert nem szabad, hogy a karajbatyuk kiszáradjanak.

Frissen, forrón tálaljuk, friss zöld salátával
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:47
Habos meggyes pite
Hozzávalók:

Tésztához
• 22 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 6 dkg cukor
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 db tojássárgája
• 1 evőkanál tejföl
• 1 csipet só
• 0.5 db citrom
Töltelékhez
• 70 dkg meggy
• 5 dkg cukor
• 3 evőkanál búzadara
Habhoz
• 10 dkg cukor
• 5 db tojásfejérje
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:30
Chia-mag receptek reggelire
pár egészséges chia mag reggeli receptet, amit gyorsan, akár előző este is el tudsz készíteni:

1. Grapefruitos chia puding
Hozzávalók

• ½ bögre sima joghurt
• ½ bögre friss grapefruitlé
• egy csipet só
• 2 evőkanál méz
• ¼ bögre chia mag
• 2 grapefruit
• Apróra vágott pisztácia

Elkészítés

1. Keverd össze a joghurtot, a grapefruitlevet, a csipet sót és a mézet egy közepes tálban.

2. Add hozzá a chia magot, fedd le, majd legalább 8 órára tedd hűtőbe.

3. Hámozd meg a grapefruitot és szedd le a fehér hártyáját, majd darabol fel.

4. Szedd ki a chia pudingot kis tálkába, majd keverd bele a grapefruit húsát vagy rétegezd.

5. Díszítsd darabolt pisztáciával vagy mézzel.

2. Trópusi energiaszelet
Hozzávalók

• 2 bögre ananász apróra vágva (nem cukrozott)
• 2 bögre makadám dió
• 1 bögre
lovaszmarika, 2019. június 14. péntek, 09:06
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db bodzavirág, 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 1,5 dl világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.
Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
Megmaradt a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Püspök szelet
egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan megemelkedni.

Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a lapokat. Közben készítsük el a krémet.

Krém készítése:
Verjük fel a habtejszínt két evőkanálnyi porcukorral és a zselatinfix-szel.

Egy másik tálba rakjuk a mascarponét, a narancshéját, a vaníliát, és az újabb két evőkanálnyi cukrot. Ezt egy kicsit keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Forgassuk alaposan össze, és lapok kihűléséig rakjuk vissza a hűtőszekrénybe.

Miután a leveles lapok megsültek és langyosra hűltek, következhet a töltés.

Összeállítás:
A három lapot két rétegben töltsük meg, és rakjuk néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálaláskor vékonyan hintsük meg a tetejét porcukorral.
a recept
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:38
Nagymamáink házi praktikái
eltünteti kellemetlen szagokat.
• A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
• Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
• Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.


• Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
• Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
• A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
• Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
H.Kohut Katalin: Linzer
H.Kohut Katalin: Linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 reszelt citrom héja
1 tojás
sárgabarack lekvár

Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni.

Lehűlés után kiveszem a tésztát, kivágok a tepsik aljára sütőpapírt, előmelegítem a sütőt 170 fokra. A gyúródeszka felét belisztezem, ahol nyújtani akarok. Késsel szeleteket vágok a tésztából, mindegyik szeletet egyesével meglisztezem, kinyújtom. Kiszaggatok belőlük egyforma mennyiségű köröket, ugyanannyit a lyukas tetejének való körből, mint az alapból. Egymás mellé helyezem őket sorokban a tepsibe. A lyukasak tetejét a felvert tojásfehérjével megkenem. Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. Vigyázni kell a sütéssel, hamar odaégnek, ezért ha már kicsit kezd pirulni a szélük, ki kell venni a
kohlinka, 2019. április 18. csütörtök, 07:20
Nagyszerda 04.17
»Közel van az én időm; tanítványaimmal nálad költöm el a húsvéti vacsorát.«" A tanítványok úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik, és elkészítették a húsvéti vacsorát.
Amikor beesteledett, Jézus a tizenkét tanítvánnyal asztalhoz telepedett, Miközben ettek, így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, közületek egyvalaki elárul engem!" Erre nagyon elszomorodtak, és sorra kérdezték őt: ,,Csak nem én vagyok az, Uram?" Ő így válaszolt: ,,Aki velem egyszerre nyúl a tálba, az árul el engem. Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak, aki az Emberfiát elárulja! Jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik!" Erre Júdás, az áruló is megkérdezte: ,,Csak nem én vagyok az, Mester?" Ő így felelt: ,,Te magad mondtad!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 26,14-25
..........

Imádság
Úr
maroka, 2019. április 17. szerda, 08:32
1/871
Képek, videók
Strandos lángos .jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:38
kívánok vidám strandos n
maria_kadar_148
2016. július 07. csütörtök, 23:25
Ibolya Strandos képet kül
csalogany13
2010. augusztus 08. vasárnap, 09:38
Strandos hétvégét-napot15
csanadi11
2009. augusztus 12. szerda, 00:08
Strandos hétvégét-napot25
csanadi1
2009. augusztus 12. szerda, 00:03
strandos lány
koromoto
2006. augusztus 09. szerda, 11:52
tejfölös lecsó0507.jpg
maroka
2019. május 07. kedd, 18:19
tejfölös, gombás csirkeme
kohlinka
2018. október 13. szombat, 11:38
Tejfölös kocka kivivel.JP
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:55
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2018. június 02. szombat, 14:38
Tejfölös laskagomba pörkö
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:51
Címkék
magas falú, receptet használta, tetejét porcukorral, kicsit keverjük, karajbatyuk kiszáradjanak, karajszelet egyik, tálba karikázzuk, mikróban újramelegíteni, chia pudingot, fehér hártyáját, égett részt, maradék vajat, hűtött vajjal, legjobb gyümölcs, gyúródeszka felét, sajtos-tejfölös változat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.