Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 18:34 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bundás karfiol sajttal összesütve
ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
15 dkg sajt
12 dkg liszt
5 dl tej
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe és
főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós.
Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel, közben
ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell kapnod. Szükség
esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.
Mártsd a karfiolrózsákat a masszába, és forró olajban süsd aranybarnára minden
oldalukat. Szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően
rendezd a karfiolokat vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal,
majd süsd össze
klarika47, 2019. november 09. szombat, 14:45
Márai Sándor: Mennyből az angyal
el, mert ez világ csodája:
Egy szegény nép karácsonyfája
A Csendes Éjben égni kezdett -
És sokan vetnek most keresztet.
Földrészek népe nézi, nézi,
Egyik érti, másik nem érti.
Fejük csóválják, sok ez, soknak.
Imádkoznak vagy iszonyodnak,
Mert más lóg a fán, nem cukorkák:
Népek Krisztusa, Magyarország.

És elmegy sok ember előtte:
A Katona, ki szíven döfte,
A Farizeus, ki eladta,
Aki háromszor megtagadta.
Vele mártott kezet a tálba,
Harminc ezüstpénzért kínálta
S amíg gyalázta, verte, szidta:
Testét ette és vérét itta -
Most áll és bámul a sok ember,
De szólni Hozzá senki nem mer.

Mert Ő sem szól már, nem is vádol,
Néz, mint Krisztus a keresztfáról.
Különös ez a karácsonyfa,
Ördög hozta, vagy Angyal hozta -
Kik köntösére kockát vetnek,
Nem tudják, mit is cselekesznek,
Csak orrontják, nyínak, gyanítják
Ennek az éjszakának a titkát,
Mert ez
maroka, 2019. október 23. szerda, 12:32
Kívül ropogós, belül omlós kókuszos
tej,2 egész tojás
37 dkg liszt,fél cs sütőpor,csipet só
20 dkg kókuszreszelék + kb 10 dkg a hempergetéshez.

Először a vajat keverjük ki fehéredésig a cukrokkal robotgép segítségével. Majd hozzácsurgatjuk a tejet. A tojásokat előzőleg felverjük s azt is hozzácsurgatjuk a masszához. Majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és sót. Amikor szép sima a massza akkor mehet hozzá a kókuszreszelék (20 dkg) és azzal is jól kikeverjük. A masszát min 30 percre a hűtőbe tesszük a tálban hagyva.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagy méretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A hűtőből elővesszük a masszát és kiskanál segítségével kb 2-2,5 cm átmérőjű sima golyókat formázunk. A golyókat egyesével meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tepsire rakosgatjuk és megsütjük. Alsó sütést javaslok, hogy a kókuszreszelék ne égjen meg. Vigyázzunk, ne menjünk messze a sütőtől, kb 15 perc alatt szépen megsül, az alja már barnás,a teteje enyhe rózsaszínű. A teteje picit megrepedezik,
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:04
Élesztős hajpakolás
haj. Ez a pakolás megerősítheti a hajszálakat, ragyogóbb és selymesebb lehet tőle a hajad. Ma szeretnénk bemutatni, hogyan lehet könnyedén elkészíteni egy tápláló hajpakolást.

Először is vegyünk elő egy nagyobb tálat, mert az élesztő mint tudjuk fel fog futni.

Élesztős hajpakolás

Hozzávalók:
5 evőkanál meleg víz,
1 evőkanál friss élesztő,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál őrölt mustármag.

Elkészítés:
Az élesztőt tegyük a tálba és adjuk hozzá a meleg vizet, keverjük hozzá a cukrot is. Miután felfutott, tegyük bele a mézet és az őrölt mustármagot, keverjük össze, majd kenjük fel ezt a pakolást a fejbőrünkre és a hajgyökerekre. Tekerjünk a fejünkre fóliát és kössük be egy törölközővel. Egy óra múlva mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, olyan érzésünk lesz mintha kétszer annyi hajunk lenne. Érdemes havonta legalább kétszer alkalmazni ezt a módszert, mert az élesztőben található anyagok táplálják a haj
pacsakute, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:29
Nagyszerű sajtos burgonyás szeletek
Nagyszerű sajtos burgonyás szeletek - köretként és magára is tálalható, ezt ki kell próbálnod

Nagyon finom, köretként és magára is tálalható.

Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 tojás
2 evőkanál keményítő
100 gramm sajt
3 evőkanál olaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
fokhagyma

bors
Elkészítése:
A bugonyát hámozzuk meg és főzzük meg. Törjük össze püré állagúra és hagyjuk lehűlni.
Törjük bele a tojást a krumpliba, adjuk hozzá a keményítőt és kavarjuk jól össze.
Reszeljük bele a sajtot is, majd jól keverjük össze.
A kezünket olajozzuk be, majd formáljunk szeleteket a burgonyás keverékből.
Egy tálba öntsünk zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk ízlés szerint, majd keverjük össze.
A burgonya szeleteket forgassuk bele.
Egy tepsit béleljünk ki
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:33
Strandos lángos receptje
Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Öntsd bele a megkelt élesztőt, és kezdd összedolgozni. Közben adj hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, és keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.


Pihentetést követően a tésztát rakd lisztezett felületre, majd enyhén vizes szedőkanállal készíts belőle kisebb kupacokat. Keleszd a tésztát még 15-20 percig. Forrósíts egy nagyobb, mélyebb lábosban olajat, és rakd bele a tésztát. Előtte kicsit húzkodd
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Házi praktikák
hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
lekvár kérot, akkor a főzést megelőzően kell ráöntened a gyümölcsdarabokra. Sokan úgy gondolják, hogy a tartósítás és az ízesítés miatt kell csak a hozzáadott cukor, vagy éppen a fruktóz. De a gyümölcsök többsége enged magából annyit, hogy a lekvár cukor nélkül is elég édes legyen. Az a mennyiségtől függ, hogy a pépes, krémes főzetet meddig kell a tűzön hagyni, a folyamatos kevergetés azonban nagyon fontos, nem szabad engedni, hogy leégjen. Állagának ellenőrzéséhez érdemes egy kicsit kiszedni belőle egy tálba, pár percig állni hagyni, majd pedig megkóstolni. Nagymamáink ugyan nem éltek ezzel a lehetőséggel, de ha nem főnek szét teljesen a gyümölcsök, ma már botmixerrel tovább lehet pépesíteni rajtuk.

Ha elérte a kívánt állagot a gyümölcsfőzet, steril, kifőzött üvegekbe kell tölteni. Érdemes teljesen teletölteni az üvegeket, hogy minél kevesebb levegő maradjon bennük. A nagyi ilyenkor adta hozzá a szalicilt, ma már azonban egészségkárosító hatásai miatt ezt egyáltalán nem ajánlják. Kompromisszumos
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Töltött karajszeletek
álljon össze a töltelék, ne potyogjon ki, míg begöngyöjük a baconnal. A karajszelet egyik felét ráhajtjuk a másikra, megtűzzük hústűvel és becsomagoljuk a két bacon csíkba.

A cseréptálat kivajazzuk, a maradék vajat felolvasztjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, meg egy kis szalonna kockákkal, és addig sütöttjük, amíg jó félig átsül. Ekkor hozzáadjuk az összevágott zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.

A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.

Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra előmelegített sütőbe sütjük. Úgy 35 percig sül, amíg a bacon enyhén megpirult, és kiengedi a zsírja nagy részét. Semmiképpen nem szabad túlsütni, mert nem szabad, hogy a karajbatyuk kiszáradjanak.

Frissen, forrón tálaljuk, friss zöld salátával
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:47
Habos meggyes pite
Hozzávalók:

Tésztához
22 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
0.5 db citrom

Töltelékhez
70 dkg meggy
5 dkg cukor
3 evőkanál búzadara

Habhoz
10 dkg cukor
5 db tojásfejérje

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és igazgasd bele a tésztát úgy, hogy
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:30
Chia-mag receptek reggelire
pár egészséges chia mag reggeli receptet, amit gyorsan, akár előző este is el tudsz készíteni:

1. Grapefruitos chia puding
Hozzávalók

• ½ bögre sima joghurt
• ½ bögre friss grapefruitlé
• egy csipet só
• 2 evőkanál méz
• ¼ bögre chia mag
• 2 grapefruit
• Apróra vágott pisztácia

Elkészítés

1. Keverd össze a joghurtot, a grapefruitlevet, a csipet sót és a mézet egy közepes tálban.

2. Add hozzá a chia magot, fedd le, majd legalább 8 órára tedd hűtőbe.

3. Hámozd meg a grapefruitot és szedd le a fehér hártyáját, majd darabol fel.

4. Szedd ki a chia pudingot kis tálkába, majd keverd bele a grapefruit húsát vagy rétegezd.

5. Díszítsd darabolt pisztáciával vagy mézzel.

2. Trópusi energiaszelet
Hozzávalók

• 2 bögre ananász apróra vágva (nem cukrozott)
• 2 bögre makadám dió
• 1 bögre
lovaszmarika, 2019. június 14. péntek, 09:06
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
fűszerkeverék
ízlés szerint só
250 ml 33% főzőtejszín

Elkészítés menete

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük,
zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd
az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.

A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk,
majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet.
Egy tálba tesszük és befűszerezzük.

Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
A húsokat egy tányérba tesszük, majd az olajos pecsenyelébe
beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát. Mikor a hagyma szép
barnára pirult, levesszük a tűzről és egy sütőtál aljára tesszük.
Erre a hagymás alapra tesszük rá a hússzeleteket, majd a
hússzeletekre pakoljuk a fűszeres burgonyát.

Ráöntjük a habtejszínt, letakarjuk és 200 fokon 40 percig
klarika47, 2019. június 12. szerda, 10:55
1/872
Képek, videók
sonkás karfiol sajttal.jp
snbela44
2014. április 17. csütörtök, 09:26
Mi pedig így imádkozzunk
dandej
2019. szeptember 13. péntek, 22:21
Bizony, de sok van pedig.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:36
Pedig, de sok ilyet ismer
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:26
Egyszer pedig magamba men
chillik
2018. május 04. péntek, 02:23
Pedig sajnos sokan teszik
alvaro-hopihe
2018. március 25. vasárnap, 13:54
kutyus-Pedigree.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 22:48
flo barker poi pedigree 2
charlotteani
2018. február 28. szerda, 22:55
A Pártfogó pedig a Szentl
irmus
2017. június 06. kedd, 17:05
mikor pedig eljő....jpg
kkm
2017. május 14. vasárnap, 08:36
D. 2015.02.10. pedig 15.
dnemethk
2017. február 06. hétfő, 21:20
Karfiollal rakott csirkec
kohlinka
2019. május 11. szombat, 11:16
Rántott karfiol
irmus
2017. november 18. szombat, 14:57
Rakott karfiol uborkával
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:51
Rakott karfiol
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:50
Címkék
égett részt, fehér hártyáját, hagyma elveszítette, tálba öntsünk, tésztát vedd, megszokott módon, kezünket olajozzuk, tojásokat előzőleg, nagyobb tálba, sajt pedig, zsírja nagy, felesleges nedvességet, cseréptálat kivajazzuk, ízeket belemasszírozzuk, karajbatyuk kiszáradjanak, tálban hagyva,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.