Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 00:36 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Hosszú távon is megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai
millió forint pluszköltséget jelentettek. Jövőre az egészségvédelemre éves szinten 70 millió forinttal kalkulálnak összvállalati szinten.

A védekezés és a munkaátszervezés nem csak a koronavírus terjedését akadályozza meg, de egy későbbi influenzaszezonban is segítséget nyújthat. Az egy évvel korábbihoz képest a cég alkalmazottainál a betegállományban töltött napok száma például 26 százalékkal csökkent ezekben a hónapokban. A kedvező statisztika persze a nagyobb arányú, a cégnél kiemelkedő hatékonyságú otthoni munkavégzésnek is köszönhető, ezért az irodai dolgozók nagy része továbbra is home office-ban maradhat - tette hozzá Vajda Attila. A járvány pozitív eredménye volt a cégnél is a digitalizáció erősödése, a digitális megoldások fejlesztése és elfogadottságának emelése - jegyezte meg.

A világ vezető auditor cége, a Lloyd's Register Európában is kiemelkedőnek nevezte a cég járvány elleni védekezési intézkedéseit, a Vajda-Papír üzemi termelésre szabott védekezési protokollját a Magyar Kereskedelmi
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 07:04
Koronavírus - Brit vezérkari főnök: pályafutásom legnagyobb logisztikai feladata az egészségügy segítése
megfékezését célzó, csaknem egy hónapja érvényben lévő korlátozó intézkedések feloldása vagy enyhítése a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének kockázatával járna, és emiatt szükségessé válhatna a korlátozások újbóli bevezetése.

Chris Whitty angliai tisztifőorvos a tájékoztatón nem zárta ki a korlátozások fokozatos enyhítését, de azt "teljesen irreális várakozásnak" nevezte, hogy Nagy-Britanniában "hirtelen mindent feloldjanak".

Whitty professzor szerint a jelenlegi helyzetből egy magas hatékonyságú oltóanyag vagy gyógyszer kifejlesztése kínálja a legjobb kiutat, de "rendkívül csekély" az esélye annak, hogy a következő egy naptári éven belül ezek meglesznek.

Nagy-Britanniában mindazonáltal csütörtökön már elkezdődik az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett oltóanyag emberi tesztelése.

A szerdán ismertetett legújabb statisztika szerint az elmúlt 24 órában a brit hatóságokhoz 759 olyan halálesetről érkezett bejelentés, amelyet a Covid-19 járvány okozott.

Egy nappal korábban a brit
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 21:08
Koronavírus - ITM-államtitkár: szükség esetén hosszú távú intézkedések is életbe léphetnek
György László fejlesztéseket és képzések elvégzését javasolta a vállalkozóknak. A felszabaduló idejükben a cégek javíthatják a hatékonyságukat, értékelhetik a helyzetüket, így a válság elmúltával nagyobb hozzáadott értéket állíthatnak elő, mint előtte - tette hozzá.

A gazdaságvédelmi intézkedések közül elsőként emelte ki a munkahelyvédelmi bértámogatást, amely 220 milliárd forintot biztosít a kieső nettó munkabér pótlására. A kutatási és innovációs munkakörben dolgozók tudására az országnak szüksége van, így őket a válság idején is itthon kell tartani - indokolta a bértámogatásukat az államtitkár.

György László tájékoztatása szerint a vállalati információs honlapot az első két napban 13 ezer vállalkozás kereste föl. Ismertette azt is, hogy az állástalanná válók május elejétől vehetnek részt online képzéseken, majd vizsgát tesznek, és ezt követően a képzőkkel egyeztetve folytathatják a tanulmányaikat. A képzések figyelembe veszik a munkaerőpiac igényeit, így ezek megfogalmazása szerint
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 19:33
Koronavírus - ITM: az eredményes egészségipari kutatás-fejlesztés haszna emberéletekben mérhető
bizonyítékokon és számításokon alapuló döntéshozatalt. A szakemberek a pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív (elérhető a https://covid.sed.hu/ oldalon) néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti, az első héten több mint 150 ezren szántak erre időt.

Az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat közreműködésével a koronavírus fertőzés kezelésére és akár megelőzésére szolgáló, nagy hatékonyságú gátlószer kifejlesztése indult meg. A szintén kidolgozás alatt álló hiperakut szérumterápia a gyógyultak vérében termelődő, vírust legyőző ellenanyagokat használja a megbetegedettek kezelésében. További projektekben a fertőzés terjedését fékező, lassító készítmények, a kórházi ellátást támogató orvostechnikai eszközök kifejlesztése, a hazai gyártókapacitások bővítése van előkészületben.

Palkovics László összegzése szerint a magyarországi kutatás-fejlesztés és innováció szereplői a veszélyhelyzetben
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:31
Koronavírus - Bankszövetség: a fiókok többsége a szokott módon működik
szolgáltatások zavartalanságát.

A magyar bankszektor úgy tervez, hogy a vírushelyzet kockázatait tekintetbe véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. Az esetlegesen zárva maradó létesítményekről a bankok honlapjain lehet tájékozódni - tették hozzá.

A válságkezelési intézkedések részeként előfordulhat, hogy "a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt" egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást, hogy a munkatársakat a nagyobb hatékonyságú területekre és egységekbe tudják átcsoportosítani.

A banki termékek és szolgáltatások elektronikus elérhetőségét kiemelt figyelemmel biztosítják a bankszektor tagjai - emelték ki.

A Magyar Bankszövetség úgy értékeli, hogy a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható.

Az ügyfeleket arra kérik, hogy vírusfertőzési tünetek esetén ne menjenek be személyesen a fiókokba. Alkalmazkodjanak ahhoz, ha közegészségügyi okokból egyes, nagyobb forgalmú létesítmények
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 07:30
Putyin: Oroszország senkit sem szándékozik megtámadni
hogy ez sikerül-e nekik, de minden estre szeretnék sikert kívánni nekik ehhez" - fogalmazott.

Az orosz vezető helytelennek nevezte azt a párhuzamot, amit a fórum egyik részvevője vont a Szovjetunió szétesését megelőző válság és az EU belső nehézségei között. Rámutatott egyebek között, hogy amíg az első egy erősen központosított, egységes állam volt, addig a második nem az.

Kifejtette nézetét, hogy a Szovjetunió szétesésének következményei alulmúltak minden negatív várakozást, mert a rossz hatékonyságú gazdaságpolitika a szociális szféra összeomlásához és elhúzódó politikai következményekhez vezetett. Pozitív ellenpéldaként hozta fel Kínát, ahol tervgazdaságot sikerült összehangolni a piacgazdaság elemeivel.

Megismételte, hogy Oroszország olyan mértékben hajlandó együttműködni az Egyesült Államokkal, amilyenben erre a másik fél is kész. Mint mondta, a két országnak közös érdekei vannak egyebek között a nemzetközi biztonság szavatolásában, a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni harcban,
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:02
Horváth Ildikó: mintaprogram indul a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás fejlesztésére az Ormánságban
Horváth Ildikó elmondta, hogy egyebek mellett a pécsi egyetem, a megyei önkormányzat és egy helyi nonprofit szervezet együttműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma - első körben - ötvenmillió forintos támogatásával Sellyén kezdődik a mintaprogram megvalósítása.

A program célja, hogy a hátrányos helyzetű térségben minden generáció egészsége javuljon, az ellátás minősége fejlődjön és nagyobb hangsúlyt kapjon a megelőzés - mondta az államtitkár.Az is cél, hogyaz ormánsági program az ország más, hasonlóan nehéz helyzetben lévő területein is mintaként szolgáljon.

Hangsúlyozta, hogy az alapellátás fejlesztése fontos lépés a hazai egészségügyi helyzet javításában, ezt pedig jól szolgálják azok az együttműködések, amelyek a háziorvosok, gyermekorvosok, védőnők, dietetikusok, iskolaorvosok, pszichológusok, gyógytornászok között már korábban létrejöttek.

Springó Zsolt, az Ormánság Egészségéért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a népegészségügyi elemeket tartalmazó program
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:31
Schanda: az OECD elismeri a kormány céljait és eredményeit az oktatás területén
célja, hogy a magyar fiatalok jobb és versenyképesebb egyetemeken tanulhassanak és értékes diplomát szerezzenek, megállják a helyüket az életben és a munkaerő-piacon egyaránt.

Az elért gazdasági eredmények lehetővé tették a felsőoktatási rendszer megerősítését. A magyar GDP-adat európai szinten is kiemelkedően magas növekedést jelez: a második negyedévben 5,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ez az Európai Unióban mért átlagos növekedés közel négyszerese. A 2010-ben megörökölt alacsony hatékonyságú munkaerő-piaci igényektől eltávolodott felsőoktatási rendszert át kellett alakítani, ami meg is történt - hangsúlyozta Schanda Tamás, aláhúzva, hogy sikerült stabilizálni az intézmények gazdálkodását is.

Az oktatás és kutatás minőségének további javítása, a tudományegyetemek nemzetközi versenyképességének további erősítése most az egyik legfontosabb feladatuk - rögzítette.

Az OECD jelentése támogatóan nyilatkozott a magyar kormány szakképzést érintő terveiről is - tette hozzá.

A jelentés
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 15:23
Közgazdász-vándorgyűlés - Áder: Magyarország 2050-re elérheti a klímasemlegességet
Áder János szerint ehhez többek között az áramtermelés közel száz százalékban szén-dioxid-mentessé tételére, az épületek energetikai hatékonyságának növelésére, a geotermikus energia nagyobb arányú hasznosítására, a szén kivezetésére és a közlekedési kibocsátás jelentős csökkentésére van szükség.

Az államfő előadásában elmondta, technológiaváltás kell az úgynevezett szén-dioxid-intenzív iparágakban, azaz a cementgyártásban, acéliparban és a gumiiparban, az agráriumban pedig a metánkibocsátás mérséklése, a műtrágyák hatékonyságának javítása és az erdőtelepítési program folytatása szerepel a feladatok között.

"Ezeknek a feltételeknek a teljesülése esetén Magyarország teljesen reálisan tűzheti ki azt a célt, hogy 2050-re klímasemleges legyen" - fogalmazott Áder János.

A Nyíregyházi Egyetemen tartott prezentációjában az államfő az áramtermelés átalakítása kapcsán Paks 2 megépítését és a naperőművek kapacitásnövelését jelölte meg teljesítendő feltételekként. Mint mondta, a naperőművek
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 14:31
Palkovics: minden eddiginél fontosabb szerep jut a kutatásnak és innovációnak
elkötelezett az iránt, hogy az ország kellő módon és időben felkészüljön a jövőre. 2010-ben a segélyalapú társadalom helyett a munkaalapú társadalom kialakítását tűzte ki célul, ennek eredményeként ma 800 ezerrel többen dolgoznak, a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,5 milliót a munkanélküliség pedig 3,5 százalék alá csökkent, ami a legkedvezőbb adat a rendszerváltás óta - hangsúlyozta a miniszter.

A gazdasági eredmények tették lehetővé a felsőoktatási rendszer megerősítését. A megörökölt alacsony hatékonyságú, a munkaerőpiaci igényektől eltávolodó felsőoktatási rendszer átalakítása során sikerült az autonómia megerősítése mellett stabilizálni az intézmények gazdálkodását. Jelenleg a feladata az oktatási és kutatási minőség további javítása, a tudományegyetemek nemzetközi versenyképességének erősítése - mondta a miniszter.

Az SZTE 2017 és 2021 között 60 milliárd forintos támogatásból csaknem száz kutatási, fejlesztési és innovációs célú projektet kezdett meg - emlékeztetett Palkovics László,
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 12:41
Élő mohával kezelnének gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségeket
Az Alzheimer-kórra, a memória-zavarral és a magasabb agyi funkciók fokozatos leépülésével és végül teljes elvesztésével járó betegségre az első leírása óta eltelt több mint egy évszázad alatt sem tudtak kutatók ezrei hatékony terápiát kitalálni - közölte az MTI érdeklődésére Palotás András, aki szerint ez nagy részben annak köszönhető, hogy a mai napig nem értik a betegség lényegét, így nem tudják pontosan, hogy mi ellen is kellene gyógyszert kifejleszteni.

A kutató magyarázata szerint jelenleg az egyik legelfogadottabb nézet az amyloid-hipotézis, amely szerint egy azonos nevű kóros fehérje-darabkának a lerakódása okozza az idegsejtek pusztulását. "Bár azóta kiderült, hogy ez a molekulalánc igen fontos funkciót tölt be a normális agyi működésben, ráadásul az ellene irányuló humán terápiás vizsgálatok az elmúlt évtizedekben mind csúnya kudarcba fulladtak, erős kutatói lobbi miatt még mindig az amyloidot hibáztatják az Alzheimer-kór kialakulásáért, pedig több tanulmány számolt be arról, hogy az
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:58
Az Ab elutasította a lakástakarék-pénztárak ügyében benyújtott ellenzéki indítványt
igénybevételével, a megszüntetés elhatározását követően még további időt kapjanak a csatlakozásra.

A testület a szerzett jogok védelmével összefüggésben megállapította, hogy az nem azt jelenti, hogy a jogalkotó megfelelő súlyú alkotmányos indokkal, különösen a jövőre nézve ne változtathatná meg a szabályozást. Az Ab szerint a jogalkotó ez esetben kellő alkotmányos indokát adta a szabályozás megváltoztatásának. Miután a támogatási rendszer kiemelkedően nagyvonalú, ugyanakkor megkérdőjelezhető hatékonyságú volt, az állam nem kívánta tovább fenntartani.

Az indítványozók által hivatkozott szociális jellegű államcélokkal összefüggésben az Ab arra mutatott rá, hogy a lakástakarék-pénztári szerződések állami támogatása nem hozható közvetlen összefüggésbe ezekkel a célokkal, illetve nem azok megvalósításának közvetlen eszköze. Az indítványban szereplő támogatás nem kifejezett alaptörvényi jogosultság, illetve nem függ össze közvetlenül az alaptörvényben foglalt valamely államcéllal, így ex gratia
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 15:31
1/25
Képek, videók
2007.egeszsegvedelmina p.J
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:26
2007.egeszsegvedelmina p9.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:26
2007.egeszsegvedelmina p8.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:25
2007.egeszsegvedelmina p7.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:25
2007.egeszsegvedelmina p6.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:25
2007.egeszsegvedelmina p5.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:25
2007.egeszsegvedelmina p4.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:24
2007.egeszsegvedelmina p3.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:24
2007.egeszsegvedelmina p2.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:24
2007.egeszsegvedelmina p1.
bekefiiskola
2007. április 26. csütörtök, 09:21
Igen, megváltoztam..
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:27
Megváltozik.jpg
chillik
2017. december 11. hétfő, 05:24
a jó tétemény, megváltozt
relisisi
2015. május 20. szerda, 14:39
Megváltozik az agy
sanci81
2014. június 16. hétfő, 19:38
megváltozott világ.jpg
mikojutka
2011. augusztus 31. szerda, 19:17
Címkék
szervezett bűnözés, bankfióki szolgáltatások, válságkezelési intézkedések, vírushelyzet kockázatait, kutató magyarázata, szociális szféra, erdőtelepítési program, Oxfordi Egyetem, pontos fertőzésterjedési, azonos nevű, rossz hatékonyságú, Magyar Bankszövetség, mintaprogram megvalósítása, felszabaduló idejükben, áramtermelés közel, képzőkkel egyeztetve,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.