Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 01:42 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megvilágosodni bárhol lehet! - Hol van Nicaragua?
forrás fenekén, lásd, fogd meg a kezeddel. Hunyd be a szemed, és érezd a fényt, a meleget, mely kenyeret, vizet fakaszt. Menj tovább. Talán megérted, hogy te is ez vagy: marék por csupán.
Ha valahonnan fentről rád hull a végtelenül tiszta és szent fény, te is képes leszel néhány magot befogadni, és kenyeret adni, forrássá válni. Mindez végtelenül tiszta és egyszerű: láss, higgy, szeress.
Az idő nem fontos, ne sajnáld a napokat. Az ünnepi ebédhez a szakácsnő sok-sok mindent belevág egy nagy fazékba, ezért te is fogadj be mindent Nicaraguában. Hordozd saját magad és mások fájdalmát, a titkokat, melyek körülvesznek.

Ne siess!
Az eszmélés lassan, de biztosan, végtelen csendben, derűsen történik...
Környezeted megzavarhatja, de meg nem szakíthatja mindezt. Lassan lehiggadsz, megnyugszol. Kitisztulnak gondolataid, vágyaid, hatalmas béke önt el.

Megvilágosodsz.
Minden nagyon egyszerűvé, áttetszővé válik. Felsejlik Isten végtelen nyugodt keze vonása a Világon. Mint
maroka, 2019. december 11. szerda, 17:51
Legfinomabb házi szörpök
változatokban szinte alig van gyümölcs.
Hidd el, elkészítése nem nagy ördöngösség, próbáld ki hát receptjeinket.
Citromfű szörp
Hozzávalók:

egy jó nagy tál citromfű
4 db bio citrom (pl. Aldiból)
2 db lime
5 l víz
1,5 kg cukor
1 kg barna nádcukor
1 púpos teáskanál citromsav
1 csapott kávéskanál Na-benzoát


1. A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba (min. 7 literes legyen), rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és letakarva hagyom állni 1 napot a hűtőben.
2. Másnap jól megnyomkodom, majd leszűröm.

3. Elkevertem a cukrokkal, (ebből 1 kg barna nádcukor, attól lesz olyan szép színe, ráadásul dob az ízén is) a citromsavval és a Na-benzoáttal.

Hársfavirág szörp

A szörphöz valók :

5 l hársfavirág
2 db citrom
2 kg cukor
1 kk citromsav
1 kk
suzymama, 2019. augusztus 22. csütörtök, 09:00
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
18. évközi hét hétfő 08.05
viselni a nép minden gondját, terhét.
A pusztai vándorlás idején a nép zúgolódni kezdett: ,,Ki ad nekünk húst enni! Visszagondolunk a halra, amelyet ingyen ettünk Egyiptomban, eszünkbe jut az uborka, a dinnye, a póréhagyma, a vöröshagyma meg a fokhagyma. Most pedig hiába epekedünk, a szemünk nem lát mást, mint csak a mannát!" A manna apró maghoz hasonlított, és színe olyan volt, mint a mézgáé. A mannát a nép mindennap felszedte, kézimalmán megőrölte, vagy mozsárban összetörte, azután fazékban megfőzte, és olyan ízű kalácsot készített belőle, mint az olajos lepény. A manna éjszakánként a leszálló harmattal hullott a táborra.
Mózes meghallotta, hogy siránkozik a nép, ki-ki a sátora bejáratánál. Az Úr nagyon megharagudott emiatt, de Mózesnek se tetszett ez a dolog. Azért így szólt az Úrhoz: ,,Miért sújtod szolgádat? Miért nem találok kegyelmet előtted, és miért raktad rám az egész nép terhét? Hát én fogantam ezt a sokaságot, vagy én hoztam őket a világra, hogy azt mondod nekem:
maroka, 2019. augusztus 05. hétfő, 13:16
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
Körülbelül hét kiló barackra lesz szükséged ahhoz, hogy 10 darab 500 ml-es üvegnyi baracklekvárt kapj, de ha sok ez a mennyiség, bátran csökkentsd az adagot, de az arányokra figyelj. Az előbb említett mennyiséghez - ízlés szerint - 1000-1500 g cukor szükséges. (Bár van, aki cukor nélkül is készít lekvárt.)

A megmosott gyümölcsöket tedd pár percre forró vízbe, mert így könnyebben jön majd le a héjuk. Miután meghámoztad, kimagoztad és felnégyelted a barackokat, tedd őket egy olyan magas falú fazékba, amelyben kényelmesen tudsz majd főzni. Ha az adagolásnál egy kicsit ferdén tartod a lábost, különveheted a gyümölöcshúst és a levet is. Utóbbi szörpként elfogyasztható, mert nem szükséges a lekvárhoz.

Sárgabarack lekvár kérot, akkor a főzést megelőzően kell ráöntened a gyümölcsdarabokra. Sokan úgy gondolják, hogy a tartósítás és az ízesítés miatt kell csak a hozzáadott cukor, vagy éppen a fruktóz. De a gyümölcsök többsége enged magából annyit, hogy a lekvár cukor nélkül is elég édes legyen.
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
olajat, . A porcukrot és a fahéjat összekeverjük, tálaláskor meghintjük vele a virágokat, és lehetőleg azonnal, frissen-ropogósan fogyasztjuk. Megjegyzés: készíthetünk hozzá vanília-, vagy borsodót is, de kínálhatjuk (külön tálkában) eper-, vagy egyéb pikáns gyümölcsöntet kíséretében is.


Bodzavirág szörp

Hozzávalók:

30-45 ág bodzavirág tányér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló

Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze,majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrűszövésű géz anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 marék petrezselyemzöld
80 dkg szeletelt paradicsom (lehetőleg héja nélkül)
2 tk kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert
suzymama, 2018. október 13. szombat, 22:06
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
tanultam harminc éve körülbelül, meg vagyok vele elégedve. Ajánlom bátran a receptet mindenkinek!

Hozzávalók 4 főre:

Kb. 1 kg-os kelkáposzta
4 db virsli
majoránna ízlés szerint
2 cikk fokhagyma
1 db vöröshagyma
nagy pohár tejföl
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
olaj tetszés szerint a rántáshoz
kb. 1,5 kanál liszt

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztíjuk a legfelső rétegtől, darabokra vágjuk egy nagyobb fazékban együtt a virslikkel, vízben, megsózva, karikára vágott vöröshagymával és a fokhagymákkal odatesszük puhulni, nem sok kell a kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.

Nagyon finom és laktató leves, ünnepnapokon is el lehet készíteni.
Jó étvágyat
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:23
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
essen az ételkocka tálaláskor. A mai rakott kel nagyon jól sikerült ezzel a módszerrel.

Hozzávalók:

1-1,5 kg-os kelkáposzta
1/2-1 kg hús, vagy pótléknak szójagranulátum
olaj
pirospaprika
2 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kb. 20 dkg rizs
1-2 db tojás, a hús mennyiségétől függően
2 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A kelkáposzta felső héjait leszedem, a többit apróra vágva egy nagy fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré nem válik, meg nem fő, utána felöntve kevés vízzel hozzáteszem a szójagranulátumot kinyomkodva, leszűrve, de ezt el is hagyhatjuk, ha
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:12
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát?
tiszta nem marad alatta a víz. Ezután az uborkák két végét levágjuk. (Minden levágott véget nyaljuk meg, hogy nem keserű -e. Egy keserű darab elronthatja az egészet.)
A vastagabb uborkákat hosszában két három helyen vágjuk be, hogy a sós lé és a fűszerek jobban át tudják járni. A kaprot megmossuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A megmosott uborkákat tálba tesszük, és annyi vízzel öntjük le, amennyi jól ellepi. Ezután a lemérjük (ettől függően sózzuk), beleöntjük egy fazékba és felforraljuk.

Amíg a víz forr, tiszta, mosott nagy uborkásüvegekbe rakunk pár szál kaprot és a lehető legszorosabban belerakjuk az uborkákat. (Ügyeljünk arra, hogy maximálisan kihasználjuk a helyet az üvegben.) Ha már egyharmad részéig megtelt az üveg, szórjunk rá pár fokhagymalapocskát, teszünk rá kaprot és folytatjuk uborkával. A kaprot és a fokhagymát egyenlően osszuk el benne. Ha az üvegmegtelt, a tetejére tesszük a kenyeret. Annyi vizet öntsünk az üvegbe, hogy egészen ellepje az
lizawolf, 2018. augusztus 14. kedd, 12:56
Sertésszűz vadasan orsótésztával
cukor
- 2 evőkanál 10%-os ételecet
- 3 babér levél
- fél bögre főzőtejszín (vagy egyéb tejszín)
- 1 bögre tejföl
- 1 evőkanál liszt
- fél citrom leve kifacsarva
- 1 evőkanál mustár

Elkészítése:

1. A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a fehér répát, hagymát felkarikázzuk. A húst lehártyázzuk, majd felszeleteljük, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

2. A zsírt egy nagyobb, mélyebb serpenyőben vagy fazékban felforrósítjuk, majd rádobáljuk a hússzeleteket, melyek mindkét felét hirtelen megpirítjuk. Mindössze addig, míg szépen ki nem fehérednek!

3. Ekkor a húst kiszedjük, majd a helyére kerül a hagyma, a répa, és a fehér répa, egy csapott evőkanál kristálycukor kíséretében, amivel folytonos kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk.

4. A hússzeleteket ezután szépen rátesszük a zöldség tetejére, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (éppen hogy), dobunk bele három babérlevelet és
skorpiolilike, 2018. július 27. péntek, 09:40
1/167
Képek, videók
A-kereso-megvilagosoda sa.
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:17
megvilágosodott.jpg
kicsifarkas
2016. február 25. csütörtök, 16:38
megvilagosodas.gif
jupiter21
2011. február 06. vasárnap, 09:40
reggeli megvilágosodás.jp
grimilda
2009. február 01. vasárnap, 12:30
megvilágosodás.jpg
inrid77
2009. január 06. kedd, 17:31
Megvilágosodás
jegypezntaros
2008. szeptember 21. vasárnap, 20:48
megvilágosodtam XD
pulikaa
2007. március 19. hétfő, 18:45
Isten gyújtot világosságo
dandej
2020. január 14. kedd, 14:21
Isten szava szent
dandej
2020. január 12. vasárnap, 22:23
Istenben hinni örökélet
dandej
2020. január 11. szombat, 21:15
Valljuk meg Istentől kapo
dandej
2020. január 08. szerda, 20:53
Isten szeret
dandej
2020. január 07. kedd, 17:16
Engedelmesség Isten iránt
dandej
2020. január 05. vasárnap, 18:47
Jézus Krisztus Isten fia
dandej
2020. január 04. szombat, 16:18
Bízzunk Istenben
dandej
2020. január 03. péntek, 13:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.