Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:12 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Balog Zoltán: a kommunizmus áldozatainak története nem privát kelet-európai ügy
A Gulág Alapítvány Szabadság helyett erőszak - Magyar női sorsok 1944-1945-ben címmel megrendezett konferenciáján Balog Zoltán arról beszélt: míg a náci rémtettekről mindenki úgy gondolja - nagyon helyesen -, hogy közös európai bűn, és az egész világ felelőssége, hogy ne ismétlődhessenek meg, addig a kommunizmus bűneit Nyugat-Európa privát kelet-európai történetnek tartja, amelyhez semmi köze.

Pedig nyilvánvaló, hogy a világháború lezárásának egyenes következménye, ami a gulágokon történt - tette hozzá.

A volt miniszter szerint a nyugat-európai országok szegényebbek lesznek, kisebb lesz az ellenálló képességük, ha nem ismerik meg ezt a történetet.

"Mi látjuk", hogy "ahol nincs szabadság, ott államilag támogatott erőszak van, ott kiszolgáltatott az egyes állampolgár és kiszolgáltatottak a közösségek". "Aki nem tudja, hogy milyen drága a szabadság, az könnyen kockára teszi azt" - fogalmazott Balog Zoltán.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 13:06
Áder: a Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is
A Veritas Történetkutató Intézet, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi Társulat által A Szent Korona és a koronázási jelvények története és szerepe a 20. században címmel szervezett konferencián az államfő kiemelte: a magyar hagyományban régi a meggyőződés, hogy "a Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye".

A Szent Korona jelentőségének kettősségére utal a konferencia címében a két szó is: a koronázási jelvények "története és szerepe" - mutatott rá.

Úgy látja, a szigorúan vett történet fényes pillanatok és viszontagságok vegyülete, de a Szent Korona szerepe nagyobb és teljesebb, mint "a tárgy története a születéstől a Parlament kupolaterméig".

A magyar koronának a sok válságban, trónviszályban, háborús kataklizmában régen el kellett volna pusztulnia, "Európa egyik legrégebbi felségjelvénye azonban megmaradt" - közölte.

Áder János hangsúlyozta: a tudomány józan érveit figyelembe véve sem
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 12:03
Meghaladta a másfél milliárd forintot a CIG Pannónia adózott eredménye az első háromnegyed évben
csökkenésének fő oka, hogy ebben az évben a csoport által kötött szerződések közül lényegesen több minősül befektetési szerződésnek az EU IFRS-ek alapján, amelyek a standard értelmében nem számolhatóak el díjbevételként.

Az első háromnegyed éves életbiztosítási új szerzés csaknem elérte a 2,2 milliárd forintot, ami 6 százalékkal több, mint 2017 hasonló időszakában. A nem-életbiztosítási szegmensben a csoport tovább folytatta a portfoliótisztítást és a lakossági casco állomány kifuttatását, ezzel magyarázható nettó 263 millió forint állománycsökkenés.

A CIG Pannónia saját tőkéje a 2017. év végi 9,015 milliárd forintról 16,803 milliárdra nőtt 2018-ban, a 86 százalékos növekedés nagyobb részben a zártkörű részvénykibocsátás eredménye.

A gyorsjelentés felidézi, hogy a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. számára zártkörűen forgalomba hozott 23 466 020 részvény tőzsdére való bevezetése érdekében a társaság a vonatkozó magyar és uniós jogszabályok, valamint a BÉT általános üzletszabályzata
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 12:02
Értéktár program - Hamarosan közgyűjteménybe kerülhetnek értékes festmények
58 ezer euróért már megvásárolták Willem Adriaensz Key (1515/16 - 1568) Férfiképmás című festményét.

Az összegzés kitér arra, hogy a jelenleg folyamatban lévő adásvételek teljes adminisztrációs lezárása után - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - részletesen tájékoztatni fogják a közvéleményt. A jegybank minden esetben közgyűjteményekbe, múzeumokba, a jogszabályok által meghatározott módon öt év - meghosszabbítható - időtartamra letétbe helyezi a program keretében megvásárolt műkincseket.

A Magyar Nemzeti Bank 2014 januárjában indította el műkincs-visszavásárlási Értéktár programját, amelynek célja az elmúlt történelmi periódusokban különböző okok miatt külföldre, külföldi tulajdonba került magyar vagy külföldi művészek által alkotott, jelentős művészeti értéket képviselő műkincsek minél nagyobb hányadának visszaszerzése Magyarország számára, valamint a hazai hagyatékokban fellelhető legfontosabb műkincsek megvásárlásával azok szétszóródásának megelőzése.

Az Értéktár programot Gerhardt
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 11:59
Öt év börtönt kapott egy mobilszolgáltató céget megkárosító jogász
A középkorú budapesti férfi nehéz anyagi körülmények között élt, nem volt munkahelye, rendszeres jövedelme, ezért elhatározta, hogy a szolgáltató sérelmére elkövetett csalássorozattal fog pénzhez jutni.

A vádlott az ország különböző pontjain felkereste a társaság értékesítési partnereit és hamis okiratokat felhasználva különböző cégek képviselőjének adta ki magát. Ezek nevében részletfizetési kedvezménnyel nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette a készülékek kezdő részleteit.

Az álképviselőnek a cégekkel semmilyen kapcsolata nem volt, a társaságok csak akkor szereztek tudomást a nevükben kötött szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató jelentkezett náluk a további részletek megfizetése érdekében.

A férfi a szolgáltató huszonegy értékesítési partnerét ejtette tévedésbe. Akkor bukott le, amikor egy budapesti szerződéskötéskor az értékesítőnek gyanússá vált a viselkedése és rendőrt hívott.

A jogász a nyomozás ideje alatt
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 11:52
Sághy Marianne: Szent Márton c. könyve
kezd élni. Elmegy Tours-ba is, ahol megismerkedik Mártonnal. A püspök nagy hatással volt rá: az életszentsége, a hatalmas szeretete, az imádsága. Többször is találkoztak, így született meg szívében a gondolat, hogy könyvet ír Mártonról. Ez 397 nyarán, még Márton életében megjelent.
És mi rajzolódik ki az életrajzból? Világosan látszik, hogy Márton tüzes lelkű ember volt, tele aktivitással, ötletekkel. Újfajta életszentséget valósított meg - emelte ki Székely János.
.......
Márton a misztikus szentek közé tartozik - mondta a pápai prelátus -: nem a külső volt fontos számára, hanem az, hogy tetteiben mennyire tükröződnek vissza Krisztus egyes cselekedetei. Severus úgy mutatja be Mártont, mint aki Krisztus tükörképe, mása. Ezért is terjedt el nagyon gyorsan Európában a tisztelete.
Márton életét csak az érti meg, aki hívő, akinek személyes istenkapcsolata van. Akinek ez nincs meg, az sem
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:28
Isten az orvost is gyógyítja
Nem úgy győzöm le a félelmet, hogy azt mondom, én klassz srác vagyok, nem félek, vagy jó orvos vagyok, meg tudom csinálni... Úgy győzöm le, hogy ki merem mondani, én félek.
Csókay András - Ideg sebész - a keresztény orvosok szatmárnémeti találkozóján
2018. november 19. hétfő 19:58
Harmadik alkalommal rendezett találkozót a keresztény orvosoknak november 17-én az egyházmegyei kórház-pasztorációs iroda a szatmárnémeti püspöki palotában.
A jelenlévőket Schönberger Jenő megyéspüspök köszöntötte, kérve az orvosokat, hogy mindig egészében tekintsék a pácienst, az embert. Az Úr Jézus azt mondta annak idején az apostoloknak, hogy menjenek, kereszteljenek meg minden népet, és gyógyítsanak. Ám a gyógyítás az Úr Jézus felfogásában kicsit más, mint a mi esetünkben, ő mindig mint egészet kezelte az embert. Mikor eléje viszik a bénát, azt mondja neki: ,,Bízz, bocsánatot nyertek a bűneid." ,,Mi könnyebb? A lelki vagy a testi gyógyítás? Neki mindkettő egyformán könnyű volt, de azt
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:11
Lázcsillapításra hársfa vagy bodza teát.
C-vitamin-bevitelről! Végezetül érdemes magát Szent-Györgyi Albertet,a C-vitamint felfedező tudóst is megidézni:,,Személyes tapasztalataim szerint az élet túlfelén,az öregkorban az aszkorbinsav-szükséglet inkább növekszik semmint csökken".

Fekete retek,az éjszaka növénye.
( Raphanus sativus niger )
Az egyiptomiak,a görögök és a rómaiak számára a fekete retek zöldségnövény és gyógyszer is volt egyben.Ez ma sincs másképp.A magyar népgyógyászati leírásokban hasonlóképp jellemzett,mely szerint ,,Reggel méreg,délben étek,este pedig gyógyszer!" Ezt a keresztesvirágúak családjába tartozó növényt élelmiszerként nyersen,főzve vagy préselve fogyaszthatjuk,bár hatóanyagai közül a mustárolaj-glikozidok miatt nem a könnyen fogyasztható növény közé tartozik.Tartalmaz még raphanol és raphanin nevű illóolajokat,flavonoidokat,és jelentős mennyiségű C-és B-vitamint,antioxidáns tartalmú vegyületeket,egyben
vorosrozsa66, 2018. november 19. hétfő, 21:11
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen

A hűvösebb időszak beköszöntével egyre gyakoribbá válnak a megfázásos tünetek. Ilyenkor jólesik egy pohár forró tea, amely hatékonyan enyhíti a megfázás tüneteit.

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán működő Gyógy, -és Aromanövények Tanszék kutatói a Traditional and wild project (http://traditionalandwild.eu/hu/) keretében többek között az egyes gyógynövényekkel kapcsolatos tradicionális tudást, valahogyan lehetnek segítségünkre a tél folyamán a csipkebogyó, a bodza, a lándzsás útifű, a vad kakukkfű, a kamilla és a hárs.


Mire jók az említett gyógynövények?

Csipkebogyó: vitamin és ásványi anyag tartalma miatt kiváló ellenállás fokozó, immunerősítő, egészségfenntartó szer. Legértékesebb hatóanyaga a C-vitamin, amelyet nagy mennyiségben tartalmaz. A C-vitamin természetes antioxidáns, amely részt vesz a
vorosrozsa66, 2018. november 19. hétfő, 20:56
Nincs Cím
MYSTY KATA

Mysty Kata - Szabó Katalin (Debrecen 1950. március 15.- )

Megszülettem, amikor "a szabadság madara" kiröppent; - március 15-én.
Ott voltam gyerek, ahol Petőfi Sándor "A falu végén kurta kocsma "című versét írta. Naplót írtam amióta az eszemet tudom, s verseket a versszeretet örömével , az önkifejezés bátorságával; a munkámmal összefüggésben, hiszen magyar nyelv és irodalom szakos tanári diplomám van. Könnyen jönnek a sorok... ez számomra minden gondomra, bajomra gyógyír! Ki a kedvencem a magyar és világirodalom nagyjai közül? Nem tudok rá válaszolni... Mindenevő vagyok! Életem az írás... úgy kell, mint a víz a szomjazónak!
"A test az zene, a lélek a dal...!"

Hitvallásom

"Kályha vagyok
az otthonomban;
levegő a létnek;
víz a világnak;
vágy a végtelennek;
temető a titkoknak,
örömforrás Neked...
- ha engeded?! -

Mysty Kata
(hívő
menusgabor, 2018. november 19. hétfő, 19:30
Kamatdöntés - Londoni elemzők: nem a keddi, hanem a decemberi kamatdöntő ülésre figyel a piac
decemberi kamatdöntő ülésen tesz majd utalást a potenciális márciusi szigorításra.

Liam Carson szerint jelenleg úgy tűnik, hogy az MNB két módon lát hozzá a szigorításhoz: az egynapos betéti ráta emelése mellett a másik módszer a forintlikviditást dúsító, 2016 októberében indított devizaswap-program leépítése lehet.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza, Pasquale Diana közölte: a ház szerint valószínűnek tűnik, hogy a tizenkét havi magyarországi infláció 2019 első felében rövid időre 4 százalék fölé is emelkedhet.

A Morgan Stanley vezető elemzője szerint azonban ha az infláció az olajárak miatt haladja meg tartósabban a 3 százalékos központi célszintet, az önmagában még nem okozna hirtelen irányváltást az MNB monetáris politikájában.

Pasquale Diana szerint ez alól az jelenthetne kivételt, ha ehhez érzékelhetőbb forintgyengülés is társul, ha a maginflációs folyamatok nyomják a teljes kosárra számolt inflációt a 4
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 19:28
Nemzetek Ligája - Rossi: a játékosok átérezték az utolsó két meccs fontosságát
találkozó óta megmutattuk, hogy lépésről lépésre tudunk fejlődni, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, elégedettek vagyunk."

A válogatott az utolsó két Nemzetek Ligája-találkozóján begyűjtött hat ponttal a C osztály 2. csoportjának második helyén zárt, így bennmaradt, egyúttal maradt esélye arra, hogy a Nemzetek Ligájából - sikertelen Eb-selejtező esetén - érdekelt legyen az Európa-bajnoki részvételért folyó küzdelemben.

Marco Rossi felidézte, hogy a nyarat még a Dunaszerdahely edzőjeként kezdte, majd a magyar szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor hívását követően egy rövid ideig még maradt az Európa-ligában szerepelt DAC-nál, s július 20-án lett szövetségi kapitány.

"Nagyon más ez a munka, mint amit korábban csináltunk. Számomra különösen furcsa, hogy nem találkozom minden nap a játékosokkal. Sőt, minden hónapban csak egy hetet, esetleg tíz napot tudtunk együtt dolgozni" - fejtette ki. Hozzátette, most még hosszabb szünet vár rájuk, hiszen márciusban találkoznak legközelebb.

"Igazából nem is
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 18:38
1/8528
Képek, videók
Balogh Zoltán.png
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 15:45
Balogh Zoltán
agica2004
2014. április 02. szerda, 13:39
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.