Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 18:43 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemzők: fenntartható a 6 százalék körüli ipari növekedés
kockázatként kell számolni a nemzetközi piacon az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború hatásaival és az esetleges új, akár az európai országok iparát is érintő amerikai szankciókkal.

A mostani kilátások alapján 5 százalék körüli növekedésre lehet képest a magyar ipar 2019-ben, ha azonban a nemzetközi piacokon erős lassulás lesz, akkor 5 százalék alatti végeredmény is lehetséges - közölte.

Varga Zsombor, az Erste Bank junior makrogazdasági elemzője úgy látja, megnövekedett az ipari folyamatokat övező bizonytalanság. A magyar ipar eddig ellenállónak bizonyult a kedvezőtlenebb nemzetközi környezettel szemben, az első negyedévben jelentős mértékben hozzájárult a gazdasági növekedéshez. A vártnál alacsonyabb áprilisi adat figyelmeztető jel lehet. Középtávon azonban az Erste elemzője szerint a belföldi értékesítés ellensúlyozhatja a bizonytalan exportpiaci keresletet, illetve az idei évben belépő nagyberuházásokhoz kapcsolódó pótlólagos termelőkapacitások erősíthetik az ipari termelést.
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 11:51
BÉT - Mínuszos nyitásra számít az elemző a tőzsdén
Kocsis Márió az MTI-nek elmondta: a romló növekedési várakozások és az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt világszerte óvatosság jellemzi a befektetőket. Az elemző mínuszos nyitásra számít Európában, és úgy látja, hogy a magyar tőzsde jelentősebb impulzus híján a nemzetközi folyamatokat követi majd.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 258,94 pontos, 0,64 százalékos emelkedéssel, 40 466,85 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 35,7 milliárd forint volt, aminek több mint a felét az OTP adta. A Mol 70 forinttal, 2,20 százalékkal 3250 forintra erősödött, 9,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 230 forinttal, 1,89 százalékkal 11 920 forintra csökkent, forgalmuk 20,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,57 százalékkal 407 forintra esett, forgalma 366,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 200 forinttal, 3,98 százalékkal 5230 forintra nőtt, forgalmuk 5 milliárd forintot ért el.
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 08:44
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról februárban
alapfolyamat-mutatók alakulására. Az adószűrt maginfláció emelkedése a tartós inflációs folyamatok erősödésére utal.

Kiemelték: a magyar gazdaság 2018-ban dinamikusan bővült, ugyanakkor aktuális előrejelzési feltevéseink teljesülése esetén a gazdasági növekedés 2019-től várhatóan fokozatosan lassul. Rövid távon az infláció nagyobb mértékű változékonysága fennmarad. A fogyasztóiár-index a 2019 első negyedévi átmeneti emelkedést követően 3 százalék alá csökken. Megnőtt annak a valószínűsége, hogy a tartós folyamatokat megragadó adószűrt maginfláció 3 százalék fölé emelkedhet, miközben az eurózónában a laza monetáris kondíciók tovább maradhatnak fenn. Ezen tényezők közül az MNB monetáris politikáját elsődlegesen a hazai tartós inflációs folyamatok alakulása határozza meg - jelezték.

Kiemelték: a monetáris kondíciókat a jegybank két eszköz, a forintlikviditást nyújtó swapállomány és a kamatfolyosó optimális kombinációjával alakítja ki. Emellett a hosszú lejáratú, fix kamatozású hitelek arányának
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 15:41
Papaya gyógyhatásairól
Papain, a papaya leghatásosabb enzimje

A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az u.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat.

- A papain a legerősebb fehérje emésztő enzim.

- - A pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést.

- Felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is.

- A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak
pacsakute, 2019. március 06. szerda, 20:48
Elemzők: a mezőgazdaság és az építőipar jobb teljesítménye eredményezte a növekedés gyorsulását
A KSH jelentése szerint a tavalyi negyedik negyedévben 5,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához mérve. A múlt év egészében 4,9 százalékosra gyorsult a gazdasági növekedés üteme az előző évi 4,1 százalékosról, a naptárhatással kiigazított adat szerint pedig 5,0 százalékos volt a növekedés az előző évi 4,4 százalékot követően.

Németh Dávid, K&H Bank vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdaság motorját ugyan a szolgáltatások jelentették, a gazdasági növekedés előző évihez képest bekövetkezett gyorsulása azonban elsősorban a mezőgazdaságnak és az építőiparnak köszönhető.

Az elemző szerint az idén több mint 3,5 százalékos növekedésre van kilátás, de a nemzetközi környezet komolyabb változása kockázatot jelent. Az idén a nettó export hozzájárulása nagyobb mértékben foghatja vissza a növekedést, mint tavaly. A háztartások fogyasztása továbbra is stabil maradhat, a reálbérek emelkedése miatt. A beruházásoknál továbbra is erős eredmény várható az
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 12:11
Kamatdöntés - Nem változott az alapkamat és a kamatfolyosó sem
szempontjából egyre nagyobb hangsúlyt kap a versenyképesség strukturális intézkedésekkel történő javítása. A vállalati hitelezés esetében a hosszú lejáratú, fix kamatozású hitelek arányát változatlanul alacsonynak tartják.

A gazdasági növekedés az ágazatok széles körében folytatódik. A kibocsátás alakulásában a következő években is markáns szerepe lesz az erős belső keresletnek. A magyar gazdaság fundamentumai erősek, folytatódott a fejlett gazdaságokhoz történő felzárkózás. A kedvező gazdasági folyamatokat igazolta vissza, hogy az S&P és a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítők Magyarország adósságbesorolását egyaránt a "BBB-" fokozatról "BBB" szintre javították - teszik hozzá.

Továbbra is úgy látják, a laza monetáris kondíciók a korábban vártnál tovább maradhatnak fenn. A nemzetközi környezet változatlanul óvatosabb megközelítést igényel, mivel a globális konjunktúra tartós romlása lefelé mutató kockázatot jelenthet a külső inflációs környezetre. Ezeket a folyamatokat a monetáris tanács a tartós
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:12
Kamatdöntés - A monetáris tanács felkészült a monetáris politika óvatos normalizációjára
0,90 százalékos alapkamatot, sem a kamatfolyosót. Megjegyezték, hogy az adószűrt maginfláció emelkedése a következő negyedévekben is folytatódhat, amit az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából értékelnek. "Ennek következtében az elkövetkező időszak beérkező adatai meghatározóak" - írták.

A jelenlegi nemzetközi környezet változatlanul óvatosabb megközelítést igényel, mivel a globális konjunktúra tartós romlása lefelé mutató kockázatot jelenthet a külső inflációs környezetre. Ezen folyamatokat a monetáris tanács a tartós hazai inflációs tendenciák szempontjából értékeli - jegyezték meg.

Azt is hangsúlyozta a testület, hogy a magyar gazdaság 2018-ban dinamikusan bővült, ugyanakkor 2019-től várhatóan fokozatosan lassul az ütem, a hosszú távú, fenntartható növekedés szempontjából pedig egyre nagyobb hangsúlyt kap a versenyképesség strukturális változásokon keresztüli javítása.

A fogyasztóiár-index decemberben 2,7 százalékra csökkent. Folytatódott ugyanakkor a tartós tendenciákat
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 16:12
Elemzők: egy ideig még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott második becslése szerint a harmadik negyedévben 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) azegy évvel korábbihoz mérve, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5,2,százalékos volt a növekedés, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékos.

Suppan Gergely,a Takarékbank elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasági növekedés annak ellenére gyorsult a harmadik negyedévben, hogy az autóipar termelése és exportja a WLTPbevezetésének hatására meredeken visszaesett, így az ipar teljesítménye is csupán 2,7 százalékkal javult, míg. Mivel arra számít, hogy az autógyártók fokozatosan megszerzik a forgalomba hozatali engedélyeket, a következő negyedévekben érdemben gyorsulhat az ipari termelés, így nagyobb mértékben hozzájárulhat a növekedéshez, amit új modellek hazai gyártásának felfutása is támogathat.

A beruházások növekedését a következő negyedévekben támogatja a lakásátadások várható hulláma is így a
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 13:31
Patai: sikertörténetként fog bevonulni a mostani növekedési ciklus a gazdaságtörténetbe
külkereskedelmi mérlegünk pedig tradicionálisan deficites volt" - mutatott rá.

Hangsúlyozta: "Most teljesen más a helyzet, és ez Trianon óta nem fordult elő. Ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság."

Patai Mihály elmondta azt is, hogy idén 4,5, jövőre 3 százalék feletti növekedést várnak, utána, 2020-ban pedig valamivel 3 százalék alattit.

A lakáshitelek növekedéséről szólva arról beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Bank tanulva a devizahitelezésből és a válságból, leszabályozta a folyamatokat és számos esetben "megkötötte" a bankok és az ügyfelek kezét. Emellett igyekszik a fix kamatozás irányába tolni a piacot. Van még számos olyan szabályozás, amit a közvélemény nem lát, amely az eszköz-forrás gazdálkodást befolyásolja a bankokban. Nagyon körültekintően szabályozott a következő 10-30 évre a lakossági hitelnyújtás - mutatott rá.

Arra a felvetésre, hogy a magyarok egyre több készpénzt tartanak otthon, Patai Mihály aggasztónak nevezte, hogy az állomány az elmúlt öt évben
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 09:41
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
hitelprogramot a kkv-k számára. A negyedik negyedévre megcélzott átlagos kiszorítandó likviditás nagyságát változatlan mértékben, legalább 400-600 milliárd forintban határozták meg.

Az elemzés szerint fontos kommunikációs változás, hogy a jegybank jelezte, felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése az inflációs folyamatok függvénye. Az inflációs cél fenntartható elérése továbbra is 2019 közepétől várható.

A jegybank elsősorban az inflációs folyamatokat követi. Augusztusban is 3,4 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex, ami elsősorban az üzemanyagárak felfutásának volt köszönhető. Amennyiben a jelenlegi áremelkedési ütem az év hátralévő részében folytatódik, az éves átlagos infláció az Equilor szerint 2,88 százalék lehet, mely a jegybank korábbi prognózisa (2,8 százalék) felett, de a célszint (3 százalék) alatt található.

Az elemzés felhívja a figyelmet arra, hogy Günter Öttinger, az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint a 2021-ben
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 07:10
Londoni elemzők: véget ért a világkereskedelmi "boom"
lebonyolító Maersk konglomerátum részvényárfolyama.

Kedden bemutatott előrejelzésükben az Oxford Economics elemzői közölték, hogy jelenleg mindegyik jelzőszámuk a világkereskedelem növekedési ütemének lassulását mutatja. A mérési eszköztár változói közül a legnegatívabbak a cég ismertetése szerint a légi és a tengeri áruszállítás, valamint a német gyáripari rendelésállomány számai, ezek mindegyike mindössze 2-2,5 százalékos éves szintű pillanatnyi világkereskedelmi növekedést jelez.

Negatív folyamatokat tükröz a réz világpiaci ára, amely 9 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt, valamint a Maersk részvényárfolyama is, amely 27 százalékot esett az elmúlt egy évben.

Az Oxford Economics számítási módszertana alapján mindkét mutató azt valószínűsíti, hogy a világkereskedelem értékének éves szintű növekedési üteme az idei év végén már nem éri el az 1 százalékot.

A ház hangsúlyozza, hogy ezek nagyon magas frekvenciájú adatok, és jól jelezték a világkereskedelem lassulását
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 10:00
Matolcsy: az innovációk kiteljesedésének korát éljük, de válság kopogtat
angolszász világból Ázsiába helyeződött át a világ pénzügyi központja, ezt mutatja, hogy a világ vezető 10 legnagyobb bankjából 4 kínai - jelezte Matolcsy György.

Az MNB elnöke elmondta: a közelmúltban részt vett a kínai pénzügyi csúcs rendezvényein és elképesztő volt látni azt a pezsgést, amelyet a fintech cégek idéztek elő Kínában. "Európában először szabályozunk, utána jöhetnek az innovációk, Kínában pont fordítva történik, először az innovációk jelennek meg, utána lépnek és szabályozzák a folyamatokat" - mondta Matolcsy György, de nem foglalt állást amellett, hogy melyik a jó megoldás.

A most megjelent kötetről elmondta: a jegybank könyvsorozatának negyedik tagja az elmúlt 10 év, és az előtte lévő évek, évtizedek történetéről szól, a kötet szerkesztői az MNB szakértői, vezető munkatársai, Virág Barnabás és Fábián Gergely.

Matolcsy György kifejtette: tíz évvel ezelőtt elképesztő vihar söpört végig a világgazdaságban, a pénzügyi életben, de ma is adósak vagyunk az okainak pontos
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:52
1/15
Képek, videók
Ma & Holnap, a fenntartha
zoldkaszino
2010. december 31. péntek, 14:35
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
zsomborr.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:18
zsombor név.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:21
zsombor névvy.jpg
zsokica45
2016. december 14. szerda, 18:35
zsombor névv.jpg
zsokica45
2016. december 14. szerda, 18:34
Zsombor.jpg
agica2004
2015. november 06. péntek, 20:24
zsombor4.jpg
zsokica45
2015. október 27. kedd, 17:10
zsombor3.jpg
zsokica45
2015. október 27. kedd, 17:10
zsombor1.jpg
zsokica45
2015. október 27. kedd, 17:10
zsombor0.jpg
zsokica45
2015. október 27. kedd, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.