Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 04:20 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Regenor-MSM-C-vitamin
ezelőtt volt. Az MSM segít kontrollálni a elsavasodást és gyomorégést természetes úton.

Ajánlott adagolás: naponta ½ adagolókanál (2,75 g / 1/2 kanál) por. Keverje el a port gyümölcslében vagy vízben és úgy fogyassza el.

Összetevők: L-aszkorbinsav, MSM (metil-szulfonil-metán), természetes citrom aroma, édesítőszer (szukralóz).

Biocom MSM C összetétele
SZAKCIKK:

SZAKCIKK A BIOCOM MSM C ITALPOR FELHASZNÁLÁSÁRÓL ÉS ALKALMAZÁSÁRÓL
(HATÓANYAG SZAKÉRTŐK- leírása alapján):
Mi az MSM?
Az MSM egy természetben előforduló tápanyag, kén vegyület, megtalálható a normál emberi és más gerinces táplálékban és jelen van minden élő szervezetben. A kén az emberi testben legnagyobb mennyiségben előforduló elemek között a nyolcadik. Nagy múltja van a gyógyítás terén. Az emberiség évszázadokon át áztatta magát kénben gazdag, ásványi hévizekben, hogy meggyógyítsa különböző betegségeit. Míg a kén természetes gyulladáscsökkentő hatása egy sor egészségügyi
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:27
Élő mohával kezelnének gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségeket
Az Alzheimer-kórra, a memória-zavarral és a magasabb agyi funkciók fokozatos leépülésével és végül teljes elvesztésével járó betegségre az első leírása óta eltelt több mint egy évszázad alatt sem tudtak kutatók ezrei hatékony terápiát kitalálni - közölte az MTI érdeklődésére Palotás András, aki szerint ez nagy részben annak köszönhető, hogy a mai napig nem értik a betegség lényegét, így nem tudják pontosan, hogy mi ellen is kellene gyógyszert kifejleszteni.

A kutató magyarázata szerint jelenleg az egyik legelfogadottabb nézet az amyloid-hipotézis, amely szerint egy azonos nevű kóros fehérje-darabkának a lerakódása okozza az idegsejtek pusztulását. "Bár azóta kiderült, hogy ez a molekulalánc igen fontos funkciót tölt be a normális agyi működésben, ráadásul az ellene irányuló humán terápiás vizsgálatok az elmúlt évtizedekben mind csúnya kudarcba fulladtak, erős kutatói lobbi miatt még mindig az amyloidot hibáztatják az Alzheimer-kór kialakulásáért, pedig több tanulmány számolt be arról, hogy az
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:58
Heraldika
A heraldika vagy címertan (korábban czímerintézmény (Bárczay, előszó), címerészet (Vajay)) a címerekkel foglalkozó történeti segédtudomány. Elnevezését a heroldokról kapta, akik a címerek első középkori szakértői voltak.

Két részre oszlik: címerelméletre és címerművészetre.

A címerelmélet, elméleti heraldika vagy a szorosabb értelemben vett címertudomány a címerjogot, a címerek történetét érinti, a szabályos és szabályellenes címerekkel, a címerismerettel (régiesen: címerisme) foglalkozik.

A címerművészet, a címerábrázolás tana vagy címergyakorlat a címerek szabályos megszerkesztésével, megrajzolásával (kiállításával), leírásával, gyakorlati alkalmazásával, historizálásával és a címerkritikával foglalkozik.

A címer olyan, általában pajzson viselt, meghatározott szabályok szerint megszerkesztett színes jelvény, melyet egy család, intézmény vagy testület a saját maga azonosítására örökletes, állandó jelleggel használ.

A címerhatározás számára ezen jellemzők
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:08
Kasvirág
"Az immunrendszer működését serkentő gyógynövény"

A növény leírása:
A kasvirágnak két gyógyászati célokra használt faja van: bíborlevelű kasvirág (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia). Mindkét növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli. Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény. Nyáron virágzik.

Hogyan gyűjtsük?
Gyógyászati célokra a növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. Gyűjtése a tavaszi és nyári hónapokra esik.

Mi van benne?
A növény poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz.

Mire jó?
Erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas. Külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén
eva6, 2018. június 22. péntek, 11:40
A Biblia növényei – Beszélgetés Fráter Erzsébettel
A Biblia növényei: Fráter Erzsébet

A Biblia növényei leírása

" Miből készült Noé bárkája? Mi a mirhás bor? Fa nő-e a mustármagból? Mit evett Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorán? Mi köze a pálmaágnak a virágvasárnaphoz vagy a papirusznak a Biblia nevéhez?A bibliaolvasó ember sok izgalmas kérdést fogalmaz meg, miközben az igét tanulmányozza. A Biblia növényeinek megismerése és jelképrendszerük pontosabb értelmezése, az érdekességeken túl abban is segít, hogy jobban megértsük az Isten nekünk szóló üzenetét.Aki pedig eddig nem vette kézbe a Bibliát - a világon legtöbbet forgatott könyvet -, nos, a Szentföldön készült fényképekkel illusztrált mű nekik is biztosan kedvet csinál ehhez az izgalmas szellemi kihíváshoz."

A Biblia növényei - Beszélgetés Fráter Erzsébettel
dandej, 2018. április 27. péntek, 23:00
Az Ascension sziget
Ascension az Atlanti-óceánon található sziget 1600 kilométerre Afrika és 2250 kilométerre Brazília partjaitól. Közigazgatásilag a Nagy-Britanniához tartozó Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha tengerentúli terület része. Szent Ilona tőle 1287 kilométerre délkeletre fekszik. A sziget felfedezése napjáról kapta a nevét, az angol név jelentése magyarul áldozócsütörtök. Székhelye a nyugati parton Georgetown.

A sziget a madártávlatból

A sziget egy a Közép-atlanti-hátsághoz tartozó tenger alatti vulkán csúcsa, legmagasabb pontja a Green Montain, 859 m. Nagyjából egymillió éve jött létre. Egyetlen kikötésre alkalmas öble a nyugati parton lévő Clarence Bay.

Kilátás a Green Mountain tetejéről

Joao da Nova portugál utazót tartják a sziget felfedezőjének
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 21:07
Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal?
amit tavaly ettünk.

Hogy mi van?

Néhány éve egy vevőnk megkérdezte, hogy milyen tönkölybúza fajta van nálunk. Azt válaszoltam neki, hogy tönkölybúza az tönkölybúza, egyfajta növény; de felkeltette a kíváncsiságomat és utána néztem a dolognak.

Rátaláltam egy gabonaforgalmazó cég honlapjára és rengeteg búzafajtát találtam (tönkölyt is, igaz csak a változatok szerint, különböző kódnéven).

Amin viszont megdöbbentem, hogy a búzafajták ,,márka"neve és leírása mellett szerepelt a fajta engedélyezésének, termesztésének kezdő éve is, és nem találtam 10-15 évesnél régebbi fajtát! A legrégebbi mellett egy megjegyzés is szerepelt: ,,alacsony terméshozam, csak biogazdálkodásba javasolt". A legújabb fajtákat 3-4 éve kezdték termeszteni, de folyamatosan jönnek ki újabb változatok is.

Ma a gabonatermesztésben és a gabona ,,nemesítésben" az elsődleges szempont a hektáronkénti terméshozam, és az hogy bírja a szárazságot, a vegyszereket, a
yaskane, 2018. február 20. kedd, 08:57
A TAFEDIM -ről
A Tafedim tea hatóanyaga az Euphorbia hirta nevű gyógynövény szárított részei. Az Euphorbia hirta Indiában őshonos, de a világ számos, trópusi területén megtalálható. Manapság a világon igen sok országban elérhetőek különböző kivonatai, szárítmányát teaként fogyaszthatjuk, de megtalálható balzsam és gél formájában is, melyeket külsőleg alkalmazhatunk bőrproblémák esetén.

A keleti orvoslásban évezredek óta stabil helye van, ma már viszont modern kutatások eredményei is alátámasztják hatásait. Afrikában mindenhol megterem, az ottani lakosok sok mindenre használják ,

IMMUNRENDSZER
Az Euphorbia hirta kiváló immunerősítő, különösen azon időszakok alatt érdemes fogyasztani, amikor a belekben fertőző kórokozók terjednek el jelentősen. Azoknak is hasznos immunerősítő lehet, akik hajlamosak különböző bélfertőzésekre, valamint akkor is javasolt fogyasztani, ha a trópusokra
pacsakute, 2018. február 18. vasárnap, 22:02
Amarillisz virág leírása
...............
Az Amarillisz vagy lovagcsillag méltán tartozik a legnépszerűbb virágok közé, hiszen a kezdők számára is könnyű a gondozása, és könnyű virágzásra bírni.
Egy virágzó Amarillisz mellett senki nem tud elmenni, hatalmas tölcséreivel könnyen magára irányítja a figyelmet. A hagymából kibúvó hosszú, erős szárak végén általában négy virág található, és az sem ritka, hogy a növény két virágszárat is hoz. A levelek csak a virágszárak után bújnak ki a hagymából, a virághoz képest jóval jelentéktelenebbek.
A virág latin nevére két magyarázatot is találunk, ha kitartóan keresgélünk: az első változat szerint a görög hippeus = lovag és astron = csillag szavakból vezethető le, míg a másik változat szerint a görög hippos = ló szóból ered, mert az összezáródott virágok alakja kicsit lófejre emlékeztet. Hogy kinek melyik magyarázat a helytálló, az gyakorlatilag mindegy is, a lényeg, hogy egy
maroka, 2017. november 27. hétfő, 22:23
Macleaya cordata magas mákkóró
Macleaya cordata
magas mákkóró

Származás Kelet-Ázsia.

A növény általános alakja, leírása Terbélyes, dekoratív levélzetéért ültetett évelő.
Levél Nagy, kerekded, öblös karéjú, szürkészöld, fonákja szürkés-fehér.
Virág/virágzat A szirmok hiányoznak, a bugavirágzat rózsaszín színét a csészelevelek adják
Termőhelyi igény Napfényigényes faj, jó vízáteresztő, laza talajban gyorsan bokrosodik.
Felhasználás Jó takarónövény, fal előtt és szoliterként egyaránt mutatós.
Társítás
Megjegyzés Barnássárga tejnedvet tartalmaz.
Szín rózsaszín
Virágzási hónap Július-Szeptember
Magasság Magasság 150-170 cm
Tőtávolság Tőtávolság 80 cm
Ökoszisztéma
kicsoda57, 2017. október 31. kedd, 13:12
Farmerama adatok tölgy adatai 6.
1 egyéni kifutó
Ára: 65 csillag

A strucctenyésztésről bővebben itt olvashatsz:
http://hu.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/futópados -struccaink-színes-edzéstervei.2352/

Pulykaprofi gazda - pulykatenyésztő kezdőcsomag
A csomag tartalma:
20 pulyka
20 bájital
10 szupertáp
1 egyéni kifutó

Ára: 60 csillag

A pulykatenyésztés leírása:
http://hu.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/színes-vi lágot-álmodtak-a-pulykák.7223/

Haltenyésztő - haltenyésztés kezdőcsomag
A csomag tartalma:
20 hal
20 bájital
10 szupertáp
1 egyéni kifutó

Ára: 60 csillag

A haltenyésztés leírása:
kicsoda57, 2017. október 01. vasárnap, 16:25
Farmerama adatok , növény nemesítés 3.
A Növénynemesítés a tanyaházra kattintva érhető el:

[​IMG]

Itt 4 fület találhatunk:

Címerkönyv
Gyűjtőalbum
Üvegház
Nemesített növények

Számunkra most az utóbbi kettő lesz érdekes, ezek kerülnek részletezésre.

Általános jellemzők

A növénynemesítés az 5. szinttől kezdve érhető el.

Lényege a funkciónak az, hogy egy növény nemesítésekor bónuszokat fejleszthetünk ki, pl. több TP aratáskor, rövidebb érésidő, trágya / víz hatásának növelése stb., és ezeket az előnyöket az adott növényhez csatolhatjuk hosszú távon.

A nemesítés minden farmon ültethető növény esetében lehetséges, a szigetesekében azonban nem! Emellett az újonnan (pl. eventből) bekerülő növények bekerülése ebbe a játékelembe is beletelhet egy kis időbe. Az eventes növények az event alatt nem nemesíthetőek!

Az előzőek alapján magyarázható, hogy a Pipacs
kicsoda57, 2017. október 01. vasárnap, 14:56
1/56
Képek, videók
bio.png
kkm
2017. március 20. hétfő, 14:00
bio-logo.png
csicsi777
2016. október 09. vasárnap, 18:32
Bio skull.jpg
zsu74
2016. június 20. hétfő, 02:55
BIO 9.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:54
BIO 8.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:54
BIO 7.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:54
BIO 6.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:53
BIO 5.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:53
BIO 4.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:53
BIO 3.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:53
BIO 25.JPG
feviroza
2016. május 05. csütörtök, 17:53
Gyümölcslevek.jpg
pacsakute
2018. november 16. péntek, 21:58
erdei gyümölcsleves
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:54
Egzotikus gyümölcsleves
irmus
2017. február 03. péntek, 19:29
görög gyümölcsleves
taltos1
2013. június 25. kedd, 14:45
Címkék
Clarence Bay, virágzó Amarillisz, normál emberi, betegség lényegét, bibliaolvasó ember, nyers gyökér, első változat, tanyaházra kattintva, hagymából kibúvó, változatok szerint, világon igen, utolsó vacsorán, gyakorlatilag mindegy, elmúlt évtizedekben, heraldika vagy, kutató magyarázata,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.