Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 15:13 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Heraldika
A heraldika vagy címertan (korábban czímerintézmény (Bárczay, előszó), címerészet (Vajay)) a címerekkel foglalkozó történeti segédtudomány. Elnevezését a heroldokról kapta, akik a címerek első középkori szakértői voltak.

Két részre oszlik: címerelméletre és címerművészetre.

A címerelmélet, elméleti heraldika vagy a szorosabb értelemben vett címertudomány a címerjogot, a címerek történetét érinti, a szabályos és szabályellenes címerekkel, a címerismerettel (régiesen: címerisme) foglalkozik.

A címerművészet, a címerábrázolás tana vagy címergyakorlat a címerek szabályos megszerkesztésével, megrajzolásával (kiállításával), leírásával, gyakorlati alkalmazásával, historizálásával és a címerkritikával foglalkozik.

A címer olyan, általában pajzson viselt, meghatározott szabályok szerint megszerkesztett színes jelvény, melyet egy család, intézmény vagy testület a saját maga azonosítására örökletes, állandó jelleggel használ.

A címerhatározás számára ezen jellemzők
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:08
Kasvirág
"Az immunrendszer működését serkentő gyógynövény"

A növény leírása:
A kasvirágnak két gyógyászati célokra használt faja van: bíborlevelű kasvirág (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia). Mindkét növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli. Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény. Nyáron virágzik.

Hogyan gyűjtsük?
Gyógyászati célokra a növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. Gyűjtése a tavaszi és nyári hónapokra esik.

Mi van benne?
A növény poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz.

Mire jó?
Erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas. Külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén
eva6, 2018. június 22. péntek, 11:40
A Biblia növényei – Beszélgetés Fráter Erzsébettel
A Biblia növényei: Fráter Erzsébet

A Biblia növényei leírása

" Miből készült Noé bárkája? Mi a mirhás bor? Fa nő-e a mustármagból? Mit evett Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorán? Mi köze a pálmaágnak a virágvasárnaphoz vagy a papirusznak a Biblia nevéhez?A bibliaolvasó ember sok izgalmas kérdést fogalmaz meg, miközben az igét tanulmányozza. A Biblia növényeinek megismerése és jelképrendszerük pontosabb értelmezése, az érdekességeken túl abban is segít, hogy jobban megértsük az Isten nekünk szóló üzenetét.Aki pedig eddig nem vette kézbe a Bibliát - a világon legtöbbet forgatott könyvet -, nos, a Szentföldön készült fényképekkel illusztrált mű nekik is biztosan kedvet csinál ehhez az izgalmas szellemi kihíváshoz."

A Biblia növényei - Beszélgetés Fráter Erzsébettel
dandej, 2018. április 27. péntek, 23:00
Az Ascension sziget
Ascension az Atlanti-óceánon található sziget 1600 kilométerre Afrika és 2250 kilométerre Brazília partjaitól. Közigazgatásilag a Nagy-Britanniához tartozó Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha tengerentúli terület része. Szent Ilona tőle 1287 kilométerre délkeletre fekszik. A sziget felfedezése napjáról kapta a nevét, az angol név jelentése magyarul áldozócsütörtök. Székhelye a nyugati parton Georgetown.

A sziget a madártávlatból

A sziget egy a Közép-atlanti-hátsághoz tartozó tenger alatti vulkán csúcsa, legmagasabb pontja a Green Montain, 859 m. Nagyjából egymillió éve jött létre. Egyetlen kikötésre alkalmas öble a nyugati parton lévő Clarence Bay.

Kilátás a Green Mountain tetejéről

Joao da Nova portugál utazót tartják a sziget felfedezőjének
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 21:07
Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal?
amit tavaly ettünk.

Hogy mi van?

Néhány éve egy vevőnk megkérdezte, hogy milyen tönkölybúza fajta van nálunk. Azt válaszoltam neki, hogy tönkölybúza az tönkölybúza, egyfajta növény; de felkeltette a kíváncsiságomat és utána néztem a dolognak.

Rátaláltam egy gabonaforgalmazó cég honlapjára és rengeteg búzafajtát találtam (tönkölyt is, igaz csak a változatok szerint, különböző kódnéven).

Amin viszont megdöbbentem, hogy a búzafajták ,,márka"neve és leírása mellett szerepelt a fajta engedélyezésének, termesztésének kezdő éve is, és nem találtam 10-15 évesnél régebbi fajtát! A legrégebbi mellett egy megjegyzés is szerepelt: ,,alacsony terméshozam, csak biogazdálkodásba javasolt". A legújabb fajtákat 3-4 éve kezdték termeszteni, de folyamatosan jönnek ki újabb változatok is.

Ma a gabonatermesztésben és a gabona ,,nemesítésben" az elsődleges szempont a hektáronkénti terméshozam, és az hogy bírja a szárazságot, a vegyszereket, a
yaskane, 2018. február 20. kedd, 08:57
A TAFEDIM -ről
A Tafedim tea hatóanyaga az Euphorbia hirta nevű gyógynövény szárított részei. Az Euphorbia hirta Indiában őshonos, de a világ számos, trópusi területén megtalálható. Manapság a világon igen sok országban elérhetőek különböző kivonatai, szárítmányát teaként fogyaszthatjuk, de megtalálható balzsam és gél formájában is, melyeket külsőleg alkalmazhatunk bőrproblémák esetén.

A keleti orvoslásban évezredek óta stabil helye van, ma már viszont modern kutatások eredményei is alátámasztják hatásait. Afrikában mindenhol megterem, az ottani lakosok sok mindenre használják ,

IMMUNRENDSZER
Az Euphorbia hirta kiváló immunerősítő, különösen azon időszakok alatt érdemes fogyasztani, amikor a belekben fertőző kórokozók terjednek el jelentősen. Azoknak is hasznos immunerősítő lehet, akik hajlamosak különböző bélfertőzésekre, valamint akkor is javasolt fogyasztani, ha a trópusokra
pacsakute, 2018. február 18. vasárnap, 22:02
Amarillisz virág leírása
...............
Az Amarillisz vagy lovagcsillag méltán tartozik a legnépszerűbb virágok közé, hiszen a kezdők számára is könnyű a gondozása, és könnyű virágzásra bírni.
Egy virágzó Amarillisz mellett senki nem tud elmenni, hatalmas tölcséreivel könnyen magára irányítja a figyelmet. A hagymából kibúvó hosszú, erős szárak végén általában négy virág található, és az sem ritka, hogy a növény két virágszárat is hoz. A levelek csak a virágszárak után bújnak ki a hagymából, a virághoz képest jóval jelentéktelenebbek.
A virág latin nevére két magyarázatot is találunk, ha kitartóan keresgélünk: az első változat szerint a görög hippeus = lovag és astron = csillag szavakból vezethető le, míg a másik változat szerint a görög hippos = ló szóból ered, mert az összezáródott virágok alakja kicsit lófejre emlékeztet. Hogy kinek melyik magyarázat a helytálló, az gyakorlatilag mindegy is, a lényeg, hogy egy
maroka, 2017. november 27. hétfő, 22:23
Macleaya cordata magas mákkóró
Macleaya cordata
magas mákkóró

Származás Kelet-Ázsia.

A növény általános alakja, leírása Terbélyes, dekoratív levélzetéért ültetett évelő.
Levél Nagy, kerekded, öblös karéjú, szürkészöld, fonákja szürkés-fehér.
Virág/virágzat A szirmok hiányoznak, a bugavirágzat rózsaszín színét a csészelevelek adják
Termőhelyi igény Napfényigényes faj, jó vízáteresztő, laza talajban gyorsan bokrosodik.
Felhasználás Jó takarónövény, fal előtt és szoliterként egyaránt mutatós.
Társítás
Megjegyzés Barnássárga tejnedvet tartalmaz.
Szín rózsaszín
Virágzási hónap Július-Szeptember
Magasság Magasság 150-170 cm
Tőtávolság Tőtávolság 80 cm
Ökoszisztéma
kicsoda57, 2017. október 31. kedd, 13:12
Farmerama adatok tölgy adatai 6.
1 egyéni kifutó
Ára: 65 csillag

A strucctenyésztésről bővebben itt olvashatsz:
http://hu.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/futópados -struccaink-színes-edzéstervei.2352/

Pulykaprofi gazda - pulykatenyésztő kezdőcsomag
A csomag tartalma:
20 pulyka
20 bájital
10 szupertáp
1 egyéni kifutó

Ára: 60 csillag

A pulykatenyésztés leírása:
http://hu.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/színes-vi lágot-álmodtak-a-pulykák.7223/

Haltenyésztő - haltenyésztés kezdőcsomag
A csomag tartalma:
20 hal
20 bájital
10 szupertáp
1 egyéni kifutó

Ára: 60 csillag

A haltenyésztés leírása:
kicsoda57, 2017. október 01. vasárnap, 16:25
Farmerama adatok , növény nemesítés 3.
A Növénynemesítés a tanyaházra kattintva érhető el:

[​IMG]

Itt 4 fület találhatunk:

Címerkönyv
Gyűjtőalbum
Üvegház
Nemesített növények

Számunkra most az utóbbi kettő lesz érdekes, ezek kerülnek részletezésre.

Általános jellemzők

A növénynemesítés az 5. szinttől kezdve érhető el.

Lényege a funkciónak az, hogy egy növény nemesítésekor bónuszokat fejleszthetünk ki, pl. több TP aratáskor, rövidebb érésidő, trágya / víz hatásának növelése stb., és ezeket az előnyöket az adott növényhez csatolhatjuk hosszú távon.

A nemesítés minden farmon ültethető növény esetében lehetséges, a szigetesekében azonban nem! Emellett az újonnan (pl. eventből) bekerülő növények bekerülése ebbe a játékelembe is beletelhet egy kis időbe. Az eventes növények az event alatt nem nemesíthetőek!

Az előzőek alapján magyarázható, hogy a Pipacs
kicsoda57, 2017. október 01. vasárnap, 14:56
Fodormenta
A Fodormenta népies neve:
Köményes menta, kerti menta.
A Fodormenta leírása
Az ajakosvirágzatúak (Labiatae) családjába tartozik. Vízpartokon, nedves réteken előforduló évelő növény. Kertekben jól termeszthető. Íze kellemes, mentolos.
A levelek csupaszak, vagy csak erekben szőrözöttek, ülők, hosszúkás-tojásdadok, vagy lándzsásak, legtöbbször a levél közepénél kiszélesedők, zöldek. Levele ráncos és fogazott. A virágok kicsik, halvány ibolyakékek vagy fehérek. Hosszú végálló fürtbe tömörülnek.
A Fodormenta elterjedése
Termesztett fűszer- és gyógynövény. Származása nem ismert.
Hogyan gyűjtsük a Fodormenta gyógynövényt?
Gyógyászati célokra a növény száráról lefosztott leveleit hasznosítják. Gyűjtési ideje a nyári hónapokra (június-augusztus) esik.
A Fodormenta hatóanyagai:
Illóolaj tipikus fodormenta ízanyagot adó dihidrokuminalkohol- és dihidrokarveol-acetáttal, főkomponensként karvonnal, nem tartalmaz mentolt; ajakosokra jellemző cseranyagok, flavonoidok.
A
eva6, 2017. július 02. vasárnap, 17:35
1/56
Képek, videók
The_Herald_.png
lilagondolatok
2016. június 29. szerda, 23:54
draw_herald.jpg
balogh57
2006. december 13. szerda, 14:48
draw_herald.jpg
balogh54
2006. december 13. szerda, 08:10
100-as változó címerekkel
dnemethk
2013. február 13. szerda, 11:25
Facebookon kaptam
eva6
2019. július 16. kedd, 12:56
Facebookon kaptam
eva6
2019. július 12. péntek, 21:41
cimerek.jpg
kicsoda57
2017. február 17. péntek, 20:15
címerek.jpg
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:38
címerek.jpg
boszi1
2007. március 22. csütörtök, 20:19
Értelem és érzelem.jpg
chillik
2017. szeptember 24. vasárnap, 04:36
Márai az értelemről.jpg
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:53
Értelem-KUTYA
1vargaildyko
2016. október 02. vasárnap, 06:02
Értelem és érzelem
sanci81
2016. március 25. péntek, 15:10
Az értelem....jpg
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 17:14
Az ambiciótól az értelemi
sanci81
2015. június 28. vasárnap, 11:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.