Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 05:51 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egész héten virtuálisan ünnepli a gyermekeket a BKV és a Magyar Telekom
A BKV virtuális kikapcsolódással és játékkal várja a gyermekeket Facebook-oldalán, ahol már elindult a gyermekek hete. Az érdeklődők minden nap találnak valamilyen szórakoztató vagy elgondolkodtató bejegyzést - olvasható a közleményben. Mint írják, a gyerekek megmutathatják és elmesélhetik, mi hiányzott számukra a leginkább az elmúlt időszakban. A BKV rövid kisfilmeket és meséket vár arról, melyik a kedvenc járművük, melyik vonalon szeretnek leginkább utazni, mi a legizgalmasabb számukra a városi közlekedésben.

Vasárnap a vállalat Facebook-oldalán teret kapnak a gyerekek, akiket arra buzdítanak, hogy készítsenek borítóképet a BKV közösségi oldalára. A legjobbakat gyermeknapon mindenki láthatja majd. A hét minden napján a már ismert játékok, többek között kvízek, kifestők, logikai játékok várják a gyerekeket 2-14 éves korig. Bővebb információk a BKV Facebook-oldalán találhatók.

A Magyar Telekom a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházzal és a KEDD stúdióval, a kufli animációs rajzfilmsorozat
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:32
Tenger helyett vidékre vágynak a magyarok az idén egy elemzés szerint
A megkérdezettek 40 százaléka attól is tart, hogy a közelgő utazásukat is le kell majd mondaniuk.

A korlátozások részleges feloldásával fokozatosan újraindul az élet, így a szabadidős tevékenységek iránt is fokozódik az érdeklődés. A Neticle intelligens közösségi médiafigyelési módszerével készült felmérés szerint a magyarok többsége elsősorban a rövidebb időtartamú belföldi utazások és szabadidős tevékenységek iránt érdeklődött az elmúlt hónapban.

A járvány okozta rendkívüli helyzetben népszerűbbé váltak olyan belföldi desztinációk, mint a Dunakanyar, Tokaj és Sárospatak. A Balaton első helye kikezdhetetlen ebben az összehasonlításban, noha a nevére április hónapban 20 százalékkal kevesebben kerestek rá, mint márciusban, vagy éppen 2019 hasonló időszakában.

A korlátozások lassú enyhülésével, a pünkösdi hétvége közeledtével a Balatonparti helyek és a szállásfoglalás témája is egyre jobban foglalkoztatja a netezőket. Az étterem téma rögtön első helyre került a sorban, a hirdetések is gyakran
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 07:04
Feloszlatta magát a horvát parlament
állam fizeti az albérletet minazoknak, akik csak egy ingatlannal rendelkeznek és átmenetileg otthon nélkül maradtak. A kormányfő szerint a törvény megalkotása időigényes, és körültekintően kell eljárni, a választások pedig nem tartanak fél évig.

"Ez, amit ma hallhatnak, politikai aktivizmus. Mi minőségi törvényt akarunk alkotni" - húzta alá.

Horvát lapok korábban arról írtak: a kormány azért kezdeményezte az előrehozott választásokat, mert úgy értékelte, hogy a járvány kezelése miatt nőtt a népszerűsége, ami a nyári turizmus kiesésével és a gazdaság lassulásával gyengülhet.

A CRO Demoskop májusi felmérése szerint a kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) örvend a legnagyobb támogatottságnak, 30,2 százalékos népszerűsége két százalékponttal jobb áprilisi eredményénél. Decemberben a HDZ még 26,9 százalékon állt. A Szociáldemokrata Párt (SDP) március óta 0,8 százalékpontot veszített, és 27,8 százalékkal a második helyen áll. Januárban még közel egy százalékponttal előzte meg a HDZ-t.

A
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 15:41
Koronavírus - Mastercard: az online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát
meg.

A felmérésből kiderült, hogy a magyarok több mint egyharmada elmondása szerint még soha nem vásárolt annyit online, mint az elmúlt hetekben. Az európaiak 57 százaléka válaszolta ugyanezt.

Míg az európaiak 30 százaléka, addig a magyarok 17 százaléka a korábbinál több pénzt költ virtuális élményekre. A megkérdezett magyarok 40 százaléka használ streaming szolgáltatást, a fitnesz edzések és az online múzeumlátogatás mellett a lakosság körében a stand-up előadásokés az online koncertek is nagyon népszerűek - írták.

A felmérés alapján Európában 36 százalékkal nőtt az alapvető cikkeket online vásárlók száma, emellett a legnépszerűbbek a könyvek (32 százalék), a hajvágó eszközök (19 százalék) és a fitnesz eszközök (13 százalék). A magyarok körében az első helyen a könyvek (23 százalék), a konyhai eszközök (21 százalék), a hajfestékek és az informatikai eszközök (12-12 százalék) állnak.

Az emberek Európa szerte az otthonukban töltött plusz időt új, online készségek elsajátítására is
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 13:44
Semmelweis Ignác
szülések esetében a halálozási arány akár tízszer vagy hússzor is magasabb volt.

Az ok pedig minden esetben a gyermekágyi láz volt. A betegség lefolyása borzalmas volt: a hashártya, vagy a méhnyálkahártya, illetve egyéb szervek gyulladása, sűrű, erős lázrohamok, gennyes folyás, bizonyos esetekben vérzés, majd a szepszis (vérmérgezés), amely végül a halálhoz vezet.

Ma teljesen világosnak tűnhet az ok a számunkra: a kézmosás gyakorlatának hiánya. Az orvosok körében ekkoriban vált népszerűvé a boncolás, amit többnyire ők és a medikusuk végeztek. Boncolás után pedig kézfertőtlenítés nélkül mentek át a szülészeti osztályra, és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálták a várandós nőket. A helyzet pedig egyenesen odáig fajult, hogy a várandós anyák rettegtek a klinikától, és azt kérték, hogy inkább engedjék haza őket, mivel úgy gondolták, hogy az orvosok a halál biztos előjelei.

Semmelweis Ignác felismerte az összefüggést (a szülészetnek azon a részén, ahol boncolást nem végző bábák
klarika47, 2020. május 18. hétfő, 12:27
Koronavírus - Franciaországban a karantén feloldása óta 25 új gócpontot találtak
szerint a franciáknak jelenleg 44 százaléka bízik a kormány járványellenes intézkedéseiben, ami még mindig a kisebbség, de öt százalékpontos emelkedést jelent a két héttel ezelőtti helyzethez képest.

A megkérdezettek 52 százaléka a kormánynak a koronavírus miatt nehézségbe került vállalkozások támogatását célzó mentőcsomagjában is bízik. Ez az első alkalom Emmanuel Macron elnök április közepi beszéde óta, hogy a többség ismét elégedett a gazdasági intézkedésekkel. Leginkább a 65 év felettiek körében népszerű a kormány, az idősek 58 százaléka (9 százalékponttal több mint két hete) érzi úgy, hogy a kormány hatékonyan kezeli az egészségügyi válságot. Az 50 és 64 közöttieknek csak 34 százaléka gondolja ezt, de ebben a korosztályban is 8 százalékpontot emelkedett a támogatók aránya.

Franciaországban a vírus még mindig aktívan jelen van: az elmúlt 24 órában 96-tal 27 625-re emelkedett a halálos áldozatok száma az előző napi 104 után, de napról napra egyre kevesebb fertőzött szorul kórházi ellátásra. A
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 17:41
Koronavírus - Törökországban stagnál az új fertőzöttek száma
vonatkozott, hetente néhány órára már kimozdulhatnak otthonaikból. Negyvenkét nap bezártságot követően, most pénteken a 15 és 20 év közöttiek csoportja tehetett sétát lakhelye közelében. Bizonyos feltételekkel újranyithattak hétfőtől a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, továbbá a borbélyok, a fodrászatok, illetve a szépségszalonok.

A hatóságok mindemellett az utóbbi napokban megnyitottak 16-ot a személyforgalom előtt korábban lezárt 31 tartományból, beleértve a külföldi turisták körében is népszerű Antalyát, Muglát és Aydint, de zárva maradt mások mellett Isztambul, Ankara és Izmir is. A fennmaradó 15 tartományban továbbra is érvényben van a hétvégékre elrendelt kijárási tilalom, ráadásul a korlátozás az előttünk álló hétvégén nem csupán kétnapos, hanem négynapos lesz, mert egészen a keddre eső nemzeti ünnepig meghosszabbítják.

Miközben a közösségi élet és a távolsági közlekedés országszerte még mindig szinte teljesen korlátozott, Ülkay Atmaca, a Professzionális Szállodavezetők Egyesületének
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 20:26
Koronavírus - Bodó Sándor: a cégek saját hatáskörben dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről
feladatellátását a távmunka nem rontja, hasznos lehet továbbvinni ezt a bevált működési módot.

A kijárási korlátozással összefüggő rendelkezések ugyanakkor a kezdetektől az első helyen említik a lakhelyelhagyás alapos indokai között a munkavégzést. A vállalkozások tehát saját hatáskörben dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről.

Az otthoni munkavégzésre a munka törvénykönyve nem tartalmaz konkrét szabályokat, így korlátozó rendelkezéseket sem rögzít. A munkáltatók körében egyre népszerűbb a home office intézménye is, amelynek során a munkavégzési hely meghatározásának jogkörét a munkáltató átadja a munkavállaló részére, így annak eldöntésére a dolgozó jogosult. A munkáltatók az otthoni munkavégzés részletszabályait a munkavállalóval kötött megállapodásban rögzíthetik, vagy belső szabályzatukban tehetik megismerhetővé.

Bodó Sándor hozzátette, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatás igénybevételét ezek a foglalkoztatási formák nem befolyásolják, a munkahelyek megőrzését szolgáló
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 10:52
Virtuális telephely-látogatással várja az érdeklődőket a BKV a Szépilona Kocsiszínbe
A BKV a pandémiás helyzet alatt rendhagyó megoldásokkal próbálja elérni, hogy ne kelljen lemondani minden olyan népszerű és közkedvelt eseményt, mint a nyílt napokat, amelyek átlagosan 5000 látogatónak, gyermekeknek, szülőknek és közlekedésbarátnak nyújtanak szórakozást, kikapcsolódást - olvasható a közleményben.

Mint írják, a virtuális bejáráson számos kulisszatitkokba nyújtanak betekintést, így az esemény végén a látogatók úgy állhatnak fel a képernyő elől, hogy már ismerik a kocsiszín történelmét, megtekintették azokat az aknákkal ellátott vágányokat, ahol a villamosok karbantartása zajlik, megismerkedtek a javítási munkálatokkal és az egyes munkafolyamatokkal, valamint bepillantást nyertek a villamosmosó és az ott alkalmazott környezetkímélő technológia alkalmazásába.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy a Budapest 12. kerületében elhelyezkedő épület 1870-ben épült, ezzel a legidősebb a máig használt budapesti kocsiszín a fővárosban. Elsősorban CKD-BKV Tatra T5C5K típusú villamosok tárolására
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 09:41
Koronavírus - A párizsi főpolgármester megnyitná a parkokat, de a francia kormány elutasította a kérést
nyitjuk meg a parkokat és a zöld területeket Párizsban és a környező Ile-de-France régióban, ahogy a vörös övezethez tartozó más régiókban sem" - mondta a tárcavezető."Ezt nagyon be kell tartani, mert a napsütéses időben az emberek csoportosulnak, és nem tartják be azt a szabályt, miszerint tíz főnél többen nem gyülekezhetnek" - tette hozzá.

A városvezető és a kormány közötti szóváltás előzménye, hogy hétfőn, az általános karantén feloldását követő első este több tucat fiatal gyűlt össze az egyik népszerű piknikező találkozóhelyen, a belvárosi Szent Márton-csatorna partján. Miután a beszélgető és piknikező emberek nem tartották be a társadalmi távolságtartást, a rendőrség szétoszlatta az embereket és elküldött mindenkit a helyszínről, kedden pedig a kormány kérésére a prefektúra betiltotta az alkoholfogyasztást a párizsi rakpartokon.

Az egészségügyi hatóságok szerint a járvány még mindig aktív Franciaországban, ahol március 1. óta több mint 26 ezren vesztették életüket a Covid-19 fertőzésben, és
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 15:31
Harmónia......
kommunikáció, a harmónia, az öröm jelképe. Játékos, kedves állat - vízi emlős, nem hal! Sokan úgy tartják, az emberi kommunikációhoz hasonlóan teljes nyelvet beszélnek. A lélek vezetőjének szimbóluma. Egy hagyomány szerint az atlantiszi emberek delfin képében születtek újjá. Az intelligencia, a sebes gondolkodás, a kiegyensúlyozottság, a gyors helyzetfelismerés és az igazi csapatjátékos szellemisége jellemzi. Vidám, önfeledt, beteljesedett létezésével a delfin a boldogság üzenetét is hordozza. Népszerű feng shui szimbólum. A hajósok hiedelme szerint a ,,halak királya", s lelkük egy-egy holt tengerész lelke, ezért delfint ölni bűn. Afrodité szerelemistennő szent állata.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, helyezz delfinpárt a szerelem sarokba a lakásodban. Ez a feng shui szerint vonzza a szerelmi szerencsét. Párkeresőknek jó jel, mert Afrodité ,,lovai" szélsebesen elhúznak a szerelemhez - sikert jósol a delfin!

Ezt mondja neked:
Tanuld meg
agica2004, 2020. május 12. kedd, 15:29
Patrick Ness írja A legyek urából készülő film forgatókönyvét
Patrick Nesst kérte fel a regény adaptálására. Guadagnino és Ness a hírek szerint nem akarnak eltávolodni a regénytől, az ismert történetet akarják megfilmesíteni, amelynek szereplői az elszigetelten magukra maradt, életükért küzdő iskolás fiúk.

Korábban felmerült egy olyan elképzelés is, amelyben a fiúk helyett lányok szerepeltek volna, ezt a változatot a Marvel kapitányt készítő Nicole Perlman-Geneva Robertson-Dworet alkotópáros jegyezte.

Ness az ifjúsági, fiatal felnőtteknek szóló irodalom népszerű szerzője, akinek a Szólít a szörny című regénye után a Chaos Walking-trilógiájából is film készült. Utóbbit Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével várhatóan jövő januárban mutatják be az észak-amerikai mozik. Ness írta a J. A. Bayona rendezésében született Szólít a szörny forgatókönyvét és a Chaos Walking filmváltozatának forgatókönyvírói között is szerepel.

A milánói karanténban dolgozó Oscar-jelölt Guadagnino elmondta, hogy éppen egy amerikai forgatókönyvíróval akart találkozni a Szólíts
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 12:31
1/409
Képek, videók
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
virtuálisan
irmus
2010. augusztus 02. hétfő, 08:08
Isten óvd a gyermekeket!
groszmadel
2013. március 06. szerda, 18:45
Szeressétek a gyermekeket
jpiros
2012. szeptember 10. hétfő, 10:04
Szeressétek a gyermekeket
sznejuci
2011. augusztus 10. szerda, 21:04
Szeressétek a gyermekeket
cserkata
2010. május 28. péntek, 14:16
A gyermekek nem olyanok,
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:31
gyermekek-beszamoloi-e loz
sz719eszter
2017. december 15. péntek, 14:32
karácsony, hó, gyermekek
cuppika59
2017. november 24. péntek, 19:56
gyermekek.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:51
Gyermekek megáldása
goldenapple
2017. augusztus 20. vasárnap, 10:02
Gyermekek jelenlétében me
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:20
Gyermekek jelenlétében me
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 13:04
Magyar gyermekek 01.jpg
chillik
2017. január 24. kedd, 11:42
Magyar gyermekek 02.jpg
chillik
2017. január 24. kedd, 11:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.