Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:41 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabadtéri galériává alakították át a híres Lennon-falat Prágában
A Lennon-fal a hetvenes évek elején jött létre, amikor a lovagrend kertjének falán, a Velkoprerovské téren megjelentek a korabeli szocialista rendszert bíráló első versek, szövegek. Később egy Lennon-portré is felkerült a falra, amely akkoriban a prágai fiatalok és olykor az ellenzéki találkozók népszerű színhelyéül is szolgált.

A szocialista hatóságok a Lennon-falat rendszeresen átfestették, de az mindig megújult és bekerült az útikalauzokba is mint Prága egyik idegenforgalmi látványossága. Az utóbbi években azonban a népszerű hely gyakran vált főleg külföldi turisták prédájává, akik számos esetben értelmetlen és durva jelszavakat, jelképeket festettek a falra.

A Máltai Lovagrend és a prágai belváros önkormányzata ezért júliusban lezárta és néhány hónap alatt teljesen felújíttatta a falat, amelyet ezentúl a rendőrség fog felügyelni.

A híres fal mintegy 150 négyzetméteres festményének új változatán is John Lennon portréja dominál, amely egy világtérképen van elhelyezve. Mellette egy
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 17:53
Önkormányzat 2019 - Kocsis Máté Józsefváros érdekét szolgáló ügyekben együttműködik az új vezetéssel
Kocsis Máté - a Facebook-oldalán közzétett - levelében elnézést kért, amiért előzetesen egyeztetett hivatalos elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az alakuló ülésen, és azt kérte, tegyék lehetővé, hogy a Fidesz-KDNP egyik képviselője felolvassa írását.

A politikus - aki 2009 és 2018 között volt Józsefváros polgármestere - azt írta: Józsefváros országgyűlési képviselőjeként a kerület érdekét szolgáló ügyekben együtt kíván működni az új városvezetéssel. "Itt nőttem fel, ma is itt élek a családommal, és ha a Jóisten úgy akarja, itt fognak felnőni a gyermekeim is. A közmegbízatásom és a személyes érdekem is az, hogy Józsefváros még jobb hely legyen" - fogalmazott levelében Kocsis Máté.

Gratulált a képviselőtestület tagjainak az elnyert mandátumokhoz és sok sikert kívánt a munkához, ugyanakkor arra is figyelmeztetett: a kampány véget ért, a szlogeneket, a hamisságokat, a vakmerő ígérgetéseket most fel kell váltaniuk a szürke hétköznapok sokszor monoton ügyintézéseinek és a bátor tetteknek
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 11:05
A Scolia Technologies Kft. és Hal Melinda kapták a Dél-Alföldi Innovációs Díjat
odaítélő kuratórium elnöke elmondta, a Scolia Technologies Kft. automatikus pontszámító rendszert fejlesztett ki fémnyilas darts játékhoz. Hal Melinda, a Bajai Szent Rókus Kórház pszichológusa, a budapesti Semmelweis Egyetem oktatója egy új pszichológiai mérőeszköz bevezetéséért és a szimbólumterápia innovatív megoldásainak kidolgozásért kapta meg az elismerést.

Gyimóthi László, a Scolia Technologies Kft. alapító ügyvezetője elmondta, az évtizedek óta változatlan formában játszott, világszerte népszerű darts fémnyilakkal játszott változatánál nem létezett automatikus pontszámítás, ellentétben az elektronikus táblán játszott műanyagnyilas változattal.

A cég által kidolgozott megoldással három kamera és egy képfeldolgozó egység segítségével valós időben képesek detektálni a dobások pontértékét. Az új, nyár óta kereskedelmi forgalomban is kapható rendszer - szakítva az eddigi módszertannal - nem az elért pontszámokat, hanem a dobott koordináták elemzését helyezi fókuszba. Ez sokkal mélyebb analízist
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:49
Krónika 10. rész (azonnali kérdések)
fel a figyelmet, hogy tanulmányok szerint egyre nő azok száma, akik kettőnél több lakással vannak jelen az Airbnb piacon Budapesten, a bérbe adók 61 százalékát teszik ki, ez több, mint az európai arány. A legtöbben közülük külföldiek, a helyzet növeli az albérlet- és ingatlanárakat, hátrányba kerülnek a kevés pénzből gazdálkodók, így a fiatalok is. A képviselő azt kérdezte, mit akar ez ellen tenni a kormány.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, 2015-től lett népszerű az Airbnb, amely szolgáltatásnak minősül, a szabályok betartását pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatosan és szigorúan ellenőrzi.

Kocsis Cake Olivio azt válaszolta, az volt a kérdése, hogy tervez-e tenni valamit a kormány, a válaszból arra következtet, hogy nem.

Tállai András viszonválaszában azt mondta, elsősorban a lakást tulajdonló személyeknek kell eldöntenie, hogy az ingatlant hogyan hasznosítják, ha az megfelel a szabályozásnak, akkor azt tiltani, korlátozni, szabályozni nehézkesen
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 21:12
Brit választások - Jelentős előnnyel indul a Konzervatív Párt
konzervatívokra jelenleg a választók 41 százaléka voksolna.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 24 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 17 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.

Az 1001 választópolgár bevonásával elvégzett felmérés szerint a konzervatívok támogatottsága szeptember óta 8 százalékponttal emelkedett, a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárté nem változott.

Az Ipsos MORI adatai szerint a Konzervatív Párt 2018 júniusa óta nem volt ilyen népszerű, és 2017 áprilisa óta nem vezetett ilyen nagy előnnyel a Munkáspárt előtt.

A hagyományosan harmadik legnagyobb országos parlamenti erőre, a Liberális Demokratákra jelenleg 20 százaléknyian szavaznának; ez 3 százalékpontos visszaesés az előző hónaphoz képest.

A legradikálisabb brit EU-ellenes erő, a Nigel Farage vezette Brexit Párt támogatottsága a felmérés szerint 7 százalék.

Boris Johnson miniszterelnöki tevékenységével a megkérdezettek 46 százaléka elégedett, 44 százalék elégedetlen.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 15:31
OTP Ingatlanpont: kiemelkedő a kínai ingatlanvásárlók aránya a fővárosban
budapesti, addig a kínaiak 91 százalékban a fővárosban vásároltak ingatlant - tették hozzá.

Laczi Csaba, az OTP Ingatlanpont régióvezetője a közleményben kiemelte: lakhatásra a kínai vásárlók egy része a budai hegyvidéket részesíti előnyben, ahol például egy II. kerületi lakás négyzetméterenkénti ára átlagosan 656 ezer forint, tehát jellemzően 100 millió forint feletti értékben keresnek lakóingatlant, ezen belül is főként családi házat. A belvárosi kerületek közül a XIII. kerületi lakóingatlanok a népszerűek körükben. Másik csoportjuk kifejezetten a X. kerületi kínai tulajdonban lévő piac közelében keres panellakást, ezek átlagosan 390 ezer forintos négyzetméteráron kelnek el.

A kedvező hozam miatt a befektetési szándékkal vásárló külföldi lakástulajdonosok száma is jelentős Budapesten. A kisbefektetők jellemzően egy-egy lakóingatlan bérbeadásával foglalkoznak, míg a nagybefektetők egész irodaházakat keresnek. Heinrich Krisztina, az OTP Ingatlanpont exclusive hálózati területfejlesztési menedzsere
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 14:33
Újra működni fog a Magyar Építészeti Múzeum kutatószolgálata
A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ az építészeti kulturális örökségvédelem tudományos gyűjteményeinek kezelésével, gyarapításával, közzétételével és nyilvánosan hozzáférhető kutatószolgálat működtetésével foglalkozik, az MMA 2017. november 1-jével hozta létre.

Az 1968-ban alakult Magyar Építészeti Múzeumnak alapítása óta nincs kiállítóhelye, nincs állandó kiállítása, ezek kialakítása a Városligeti fasor 9-13. alatti ingatlanon - a volt BM Kórház területén - jövőbeni feladat.

Az MMA támogatja a gyűjtemény gyarapítását is, két héttel ezelőtt például XX. századi építészeti életműveket, maketteket, leírásokat, tervrajzokat vásároltak - közölte a főtitkár.

A Magyar Építészeti Múzeum kutatószolgálata az átvételkor nem működött, ennek újraélesztésére törekedtek a szolgáltatást biztosító méltó körülmények megteremtésével, így négy hét múlva újra látogatható lesz a kutatószolgálat - hangsúlyozta.

Székely-Gyökössy Szabolcs, az MMA Gazdasági és Pénzügyi
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 18:45
Halottak napja - Sok a krizantém a piacokon, jelentős áremelkedés nem várható
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) MTI-hez eljuttatott körképe szerint több mint 20 millió szál krizantém kerül a temetőkbe a napokban, októberben és november elején az éves krizantémmennyiség 60 százalékát adják el a kereskedők.

Míg 30 évvel ezelőtt szinte csak a cserepest vásárolta a magyar lakosság, az utóbbi években már 70 százalékban a vágott krizantém a kelendő - tették hozzá.

Közölték, a krizantémtermesztés alapvetően szezonális munka, mintegy 3000 családnak jelent pluszbevételt, közülük 800-an foglalkoznak jelentősebb mértékben krizantémmal, a tavaszi dísznövények termesztését egészítik ki ezzel.A termesztés alapvetően a nagyvárosok közelében jellemző, jelentős termőterület Dabas, Lajosmizse, Kecskemét térsége, Nyíregyháza és Szeged környéke. Mindemellett az egész országban jellemző a kisebb mértékű helyi termesztés is, a legtöbb helyen korszerűtlen módszerekkel, több évtizedes technológiával.

A legnagyobb kereslet a nagyvirágú krizantémfajták iránt van, 70
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 09:31
Ezerötszáz éve épült hatalmas templom romjaira bukkantak régészek Izraelben
építették, majd tovább bővítették az 574 és 582 között uralkodó II. Tiberiosz császár által adományozott pénzből.

A Jeruzsálemtől harminc kilométerre, nyugatra fekvő Bét-Semes nevű város új, Ramat Beit Semes nevű negyedében, egy új lakópark építésekor bukkantak az ősi templomra. Ezen a helyen már három éve dolgoznak az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) szakemberei a leletek mentésén.

A templom a régészek szerint a muzulmán hódítás korai időszakában, vagyis a hetedik század első felében is népszerű zarándokhely maradt, erre utal a kriptában talált, korai iszlám korszakból származó 300 agyaglámpa. Ez a tény újabb adalékot szolgáltat a tudósok vitájához arról, hogy mennyire volt erőszakos és hirtelen a Szentföld meghódítása, és az ott élők muszlim hitre térése.

A templom központi hajóját két mellékhajó szegélyezi. A padlózatot bonyolult, növényeket, madarakat és geometriai mintázatot tartalmazó mozaikok díszítették, a falakat pedig színes freskók ékesítették.

A vallási célokat szolgáló
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 16:11
A dark wave-legenda Mission dupla koncertet ad jövőre a Dürerben
Party Tour 2020. Hogy melyik este milyen számok kerülnek terítékre, azt mindig csak az adott pillanat dönti el - közölte a szervező New Beat hétfőn az MTI-vel.

A korábban a Dead Or Alive-ban és a Sisters of Mercyben is megfordult Wayne Hussey 1986-ban alapította meg a Missiont, amely a nyolcvanas-kilencvenes években csodás pályát futott be. Sajátos, magával ragadó gitárhangzás, katartikus szövegek, a frontember Hussey kissé teátrális, melankolikus éneke - az Európa- és Amerika-szerte kivételesen népszerű gothic rock rajongótábora a Mission lábai előtt hevert. A csapat olyan hatalmas slágereket írt, mint a Stay With Me, a Wasteland, a Severina, a Butterfly on a Wheel, a Deliverance vagy a Like a Child Again.

Már 1987-ben a híres readingi rockfesztivál főzenekara volt a Mission; második albumukat, a Childrent nem más, mint John Paul Jones, a Led Zeppelin basszusgitárosa jegyezte producerként. A Children a brit albumlista második helyéig jutott; a következő albumok, a Carved In Sand, majd a
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 14:41
Harmónia......
kommunikáció, a harmónia, az öröm jelképe. Játékos, kedves állat - vízi emlős, nem hal! Sokan úgy tartják, az emberi kommunikációhoz hasonlóan teljes nyelvet beszélnek. A lélek vezetőjének szimbóluma. Egy hagyomány szerint az atlantiszi emberek delfin képében születtek újjá. Az intelligencia, a sebes gondolkodás, a kiegyensúlyozottság, a gyors helyzetfelismerés és az igazi csapatjátékos szellemisége jellemzi. Vidám, önfeledt, beteljesedett létezésével a delfin a boldogság üzenetét is hordozza. Népszerű feng shui szimbólum. A hajósok hiedelme szerint a ,,halak királya", s lelkük egy-egy holt tengerész lelke, ezért delfint ölni bűn. Afrodité szerelemistennő szent állata.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, helyezz delfinpárt a szerelem sarokba a lakásodban. Ez a feng shui szerint vonzza a szerelmi szerencsét. Párkeresőknek jó jel, mert Afrodité ,,lovai" szélsebesen elhúznak a szerelemhez - sikert jósol a delfin!

Ezt mondja neked:
Tanuld meg
agica2004, 2019. október 18. péntek, 19:32
Érdekes előadás - az egészségről
A halott orvosok nem hazudnak Dr. Joel D. Wallach előadása:

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.
(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni fájdalom és betegség
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
1/403
Képek, videók
Apjaval Pragaban 2o12
borigit
2018. augusztus 17. péntek, 15:47
Prágában, Zsuzsival
orban47
2013. január 28. hétfő, 20:47
2011 Advent Prágában 146.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:16
2011 Advent Prágában 145.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:12
2011 Advent Prágában 141.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:09
2011 Advent Prágában 128.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:05
2011 Advent Prágában 125.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 10:02
2011 Advent Prágában 111.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:58
2011 Advent Prágában 108.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:55
2011 Advent Prágában 105.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:51
2011 Advent Prágában 087.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:47
2011 Advent Prágában 085.
drkerekesmaria
2011. december 26. hétfő, 09:44
John Lennon idézet
cuppika59
2018. január 18. csütörtök, 10:15
John Lennon
sanci81
2015. november 16. hétfő, 15:58
John Lennon-Mick Jagger.j
agica2004
2015. augusztus 18. kedd, 23:47
Címkék
szürke hétköznapok, budai hegyvidéket, szolgáltatást biztosító, Lennon-falat Prágában, elnyert mandátumokhoz, dobott koordináták, gyors helyzetfelismerés, ingatlant hogyan, Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, Tállai András, befektetési szándékkal, Scolia Technologies Kft, Magyar Építészeti Múzeumnak, cserepest vásárolta, padlózatot bonyolult, Izraeli Régészeti Hatóság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.