Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:03 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Pluszban zártak a főbb európai piacok
A londoni FTSE100 index 0,44 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,53 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,18 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,39 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Pénteken, az előző naphoz hasonlóan, negyedéves vállalati beszámolók voltak a befektetői figyelem középpontjában.

Az európai nagyvállalatok közül a nap egyik nyertese a német Adidas sportszergyártó vállalat volt, részvényárfolyama rekordszintet ért el pénteken, 8,8 százalékos nyereséggel zárt annak köszönhetően, hogy első negyedéves nyeresége a várakozásoknál nagyobb mértékben emelkedett. A HSBC, Európa legnagyobb bankja is csaknem 2 százalékos pluszban zárta a kereskedést a londoni tőzsdén, miután első negyedéves profitja a várakozásoknál nagyobb mértékben nőtt. Több mint 1 százalékos pluszban zárt a Société Générale, Franciaország második legnagyobb bankja is negyedéves számainak közzétételét követően. A pénteki
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 18:31
Felszámolák az egyik legnagyobb illegális online kereskedelmi portált a német hatóságok
A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) és a németországi ügyészi szervezetrendszer internetes bűnözés elleni küzdelemre szakosodott egysége (Zentralstelle zur Bekämpfung der Internetkriminalität - ZIT) közölte, hogy felszámolták a Wall Street Market elnevezésű platformot, amelyen legfőképpen kábítószerrel - a többi között kokainnal és heroinnal -, lopott adatokkal, hamisított dokumentumokkal és kárt okozó szoftverekkel kereskedtek.

A platform az úgynevezett TOR hálózaton, a darkneten - az internetnek a névtelenséget biztosító speciális technológia révén főleg bűnözők által használt részén - működött. Üzemeltetésével egy 22 éves, egy 29 éves és egy 31 éves német férfit gyanúsítanak, április 23-án és 24-án vették őrizetbe őket három különböző helyszínen, amelyeken házkutatást tartottak. Lefoglaltak a többi között nagy értékű járműveket, 550 ezer euró (178 millió forint) készpénzt és eurómilliós nagyságrendű értékben bitcoin, illetve monero kriptovalutát. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 14:11
Orbán: Magyarország a szárazföldön, Salvini a tengeren állította meg a migrációt
inkább a Salvini- és a magyar politika a helyes" - jegyezte meg.

Beszámolt Salvininek arról, hogy a balkáni migránsútvonalat lezáró magyar határkerítés és a határvédelem költségeiből Brüsszel nem térített meg semmit.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egyes európai államok vezetői túl könnyen használnak durva kifejezéseket más országok vezetőire, nem veszik figyelembe, hogy ez tiszteletlenség velük és a választóikkal szemben.

Példaként említette erre a budapesti Salvini-látogatás egyes német kommentárjait, és hogy az egyik magyarországi ellenzéki EP-listavezető gazembernek nevezte az olasz miniszterelnök-helyettest és a lengyel kormánypárt fejét.

Német politikusokkal kapcsolatban külön megjegyezte, hogy minden erkölcsi gátlás nélkül mondanak nem elfogadható stílusú ítéletet más országok politikusairól.

A kormányfő értékelése szerint aki az olasz népet képviselő Salvinit sértegeti, az az olasz népet sértegeti.

Azt is mondta, szemben a "buborékban ülő" brüsszeli elittel ő örül
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 09:51
Tőzsde - Frankfurt kivételével mínuszban zártak a főbb európai piacok
zsugorodástól elválasztó 50 pontos határ alatt.A csütörtöki kereskedésben az európai nagyvállalatok között a nap egyik nyertese az osztrák AMS chipgyártó konszern volt, részvénye több mint 12,7 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést annak köszönhetően, hogy második negyedéves várakozásait jól fogadták a befektetők. A BNP Paribas francia nagybank is mintegy 1,2 százalékos pluszban zárta a kereskedést, miután a várakozásoknál jobb negyedéves számokat közölt. Több mint 3 százalékos pluszban zárt a német Volkswagen is előzetes várakozásoknak megfelelő negyedéves számainak közzétételét követően.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,71 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,45 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,40 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 98 cent (2,74 százalék) mínusszal, 70,20
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 19:03
Német gazdasági miniszter: nem válhat politikai eszközzé a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés
Peter Altmaier a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy a BRI "kihívás" Európának és Németországnak.

Azonban Peking kezdeményezése lehetőséget, esélyt is jelenthet valamennyi résztvevőnek, de csak akkor, ha "a selyemút mindkét oldalán" biztosítja a piacok nyitottságát és a kereskedelem méltányos feltételeit, vagyis "ha a német vállalkozások ugyanolyan jogokkal rendelkeznek Kínában, mint a kínai vállalkozások Németországban".

A miniszter hozzátette, hogy ki kell dolgozni egy jogszabályt, amely az Európai Unió és Kína közötti befektetésekről rendelkezik, és a kínai cégek által az EU-ban élvezett jogokat biztosít a Kínában tevékenykedő EU-s vállalatoknak.

Mint mondta, Németország a Kínához fűződő jó kapcsolatokban érdekelt, "de ez csak akkor működhet, ha a selyemút program nem politikai eszköz, hanem gazdaságpolitikai kezdeményezés, amely valamennyi résztvevő javát szolgálja".

Peter Altmaier - aki a német delegációt vezeti a BRI-ről
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 10:51
Londoni elemzők: a közép-európai EU-gazdaságok ellenállók a német lassulással szemben
A Bank of America-Merrill Lynch globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni kutatási részlege (BofA Merrill Lynch Global Research) csütörtökön ismertetett tanulmányában kimutatja, hogy a térségben a cseh hazai össztermék (GDP) tűnik a legérzékenyebbnek a német gazdasági ciklus változásaira, Magyarország és Lengyelország ugyanakkor erőteljesen túlteljesítő.

A tanulmány szerint ez tükröződik a cég saját GDP-érzékenységi elemzési modelljében is, amely az euróövezet egészének növekedési változásaiból eredő hatásokat méri a közép-európai EU-gazdaságokban.

A modell azt mutatja, hogy az euróövezeti GDP-növekedés 1 százalékpontnyi módosulása Csehországban 1,1 százalékpont, Magyarországon 0,8 százalékpont, Lengyelországban nem egészen 0,6 százalékpont növekedési változást eredményez.

A Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői szerint a robusztus hazai kereslet a közép- és kelet-európai EU-térség "természetes erőforrása", és a hozzáadottérték-struktúrák arra vallanak, hogy ezen az
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 18:49
Mégsem egyesül a Deutsche Bank és a Commerzbank
Székhelyükön, Frankfurtban kiadott közös közleményük szerint alapos mérlegelés után megállapították, hogy az egyesülés nem lenne hasznos a részvényeseknek és az érdekeltek egyéb csoportjainak.

Ésszerű volt megvizsgálni a német bankrendszeren belüli konszolidáció lehetőségét, de kiderült, hogy nem eredményezne "elegendő többletértéket", nem jelentene nagyobb és fenntarthatóbb jövedelmezőséget a részvényeseknek, és jobb szolgáltatásokat az ügyfeleknek - emelte ki Christian Sewing, a Deutsche Bank igazgatótanácsának elnöke és Martin Zielke, a Commerzbank igazgatótanácsának elnöke.

A Deutsche Bank a mérlegfőösszeg alapján a legnagyobb, a Commerzbank a negyedik számú német bank. Egyesülésükkel egy hozzávetőleg 2000 milliárd euró (640 ezer milliárd forint) mérlegfőösszeggel, 38 millió magán-, és vállalati ügyféllel és 133 ezer munkatárssal rendelkező bank jöhetett volna létre, amely a legnagyobbak közé tartozott volna - a mérlegfőösszeg alapján a francia BNP Paribas után a második számú lett volna
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 13:59
Tőzsde - Frankfurt kivételével mínuszban zártak a főbb európai piacok
mínusszal zárta a kereskedést.

Szerdán az előző naphoz hasonlóan negyedéves vállalati beszámolók voltak a befektetői figyelem középpontjában, a kedvező vállalati jelentések miatti optimizmust azonban beárnyékolták a kínai gazdasági növekedés alakulását övező aggodalmak. A pekingi vezetés ugyanis visszafoghatja gazdaságélénkítő lépéseit a vártnál nagyobb első negyedéves növekedés láttán.

A szerdai kereskedésben az európai nagyvállalatok között a nap egyik nyertese, több mint 12 százalékos plusszal a német SAP részvénye volt, miután a szoftvergyártó a felhőszolgáltatások erős teljesítményének köszönhetően a vártnál jobb negyedévet zárt március végén a szerdán közzétett gyorsjelentése szerint. A svájci Novartis gyógyszeripari konszern részvénye 2,4 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést annak köszönhetően, hogy javította idei profitvárakozását.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,05 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 21:03
BÉT - A Mol és a Richter ismét történelmi csúcsra húzta a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 13 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a gyengébb ázsiai kereskedést követően az európai piacok is gyengébben kezdtek. Európában vegyes a kép, a német piac például az SAP jelentését követően 0,5 százalék körüli emelkedésben van, gyakorlatilag ez az egy papír húzza fel - mondta. A magyar piac a keddi kereskedési naphoz hasonlóan felülteljesített, ismét a Richter és a Mol húzta fel a BUX-ot. Az OTP nem tudott emelkedést felmutatni, a Magyar Telekomot pedig "megütötték".

Az amerikai piacokon - ahol szintén a vállalati jelentések vannak a fókuszban -a keddi csúcsok után nem rajzolódik ki egyértelmű irány, az egyik kulcspont a Facebook zárás utáni gyorsjelentése lesz - tette hozzá.

A Mol 70 forinttal, 2,07 százalékkal 3450 forintra erősödött, 3,9 milliárd forintos forgalomban, amivel megdöntötte március 19-én felállított éves
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:58
Perrel fenyeget az Északi Áramlat-2-t üzemeltető társaság, ha nem kap derogációt az új EU-előírások alól
szerint az Északi Áramlat-2 esetében teljesülnek a derogáció feltételei, mivel a projekt annak ellenére is befejezettnek számít, hogy nyárra még nem indul meg a gáztranzit.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője ugyanakkor kijelentette: a gázvezetéknek a hatályba lépés napján készen kell állnia a kereskedelmi működésre ahhoz, hogy meglévő infrastruktúrának számítson, márpedig egyelőre erősen kérdéses, hogy ez sikerülni fog-e.

Ha végül az Északi Áramlat-2 új vezetéknek fog számítani, akkor nem Németország, hanem a terveket ellenző Európai Bizottság lesz jogosult dönteni a mentességről.

Az április 12-i keltezésű levélben a társaság az Energia Charta Egyezményre hivatkozott, az ügyvezető igazgató pedig rámutatott, már több mint 5,8 milliárd eurót költöttek a projektre.

Az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat-2 körülbelül 1200 kilométeres hosszából a közösségi előírások a német parti vizekben futó 54 kilométeres szakaszt érintenék.

Sokan élesen bírálják ezt a
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:55
MNB-alelnök: korszakváltás a vállalatok finanszírozásában
program részletes feltételeit tartalmazó terméktájékoztatót és a kibocsátási menetrendet, majd május elejére tervez egy szemináriumot az nkp részleteiről több mint 100 nagyvállalat számára - ismertette az alelnök.

A vállalatoknak az előkészítési szakaszban elsőként egy befektetési szolgáltatóval, valamint egy jogi tanácsadóval kell felvenniük a kapcsolatot, amelyek végig kísérik azokat a kibocsátás során. Június elejétől kezdődhet a tervezett kötvények hitelminősítése, amit az MNB megbízásából két német hitelminősítő cég fog elvégezni. Ez legfeljebb két hónapot vesz majd igénybe. A kibocsátott értékpapírok minősítését évente felülvizsgálják, egészen a lejáratig.

Az MNB az nkp keretében július 1-jét követően kezd el vállalati kötvényeket vásárolni, mind zárt, mind nyílt körben forgalomba hozott kötvényekből vásárolhat.

A zártkörű kibocsátás valamivel gyorsabb lebonyolítást tesz lehetővé, ugyanis kevesebb adminisztratív kötelezettséggel jár. Ugyanakkor mindkét esetben elvárás, hogy a kibocsátást
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 09:11
BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
várakozásoktól elmaradó jelentése miatt negatívabb lett a hangulat. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások várható kimenetele mellett elsősorban vállalati eredménybeszámolók vonták magukra a befektetők figyelmét az európai tőzsdéken.

A magyar piacon a hét első napján az OTP minimális mértékben emelkedve, új történelmi csúcsot ért el 13 250 forintnál.

Kedden a nyugat-európai piacokon kedvező vállalati eredmények adtak lendületet az árfolyamok emelkedésének. Javítottak a piaci hangulaton a Németország és az euróövezet gazdaságáról megjelent kedvező hangulatindexek is. Ugyanakkor a nyugat-európai börzéktől elválva, szinte mindegyik vezető magyar részvény a negatív tartományba került. Egyedül a Richter erősödött, amely annak volt betudható, hogy a JP Morgan felülsúlyozásra javította a gyógyszerpapírra vonatkozó ajánlását.

Szerdán az európai piacokon a negyedéves amerikai tőzsdei eredménybeszámolók mellett az elemzői várakozásokat felülmúló legfrissebb kínai makrogazdasági adatokra figyeltek
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 21:49
1/295
Képek, videók
general-ewald-von-klei s 1
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:30
General Lee.jpg
kicsoda57
2015. augusztus 06. csütörtök, 21:43
hans-krebs-general.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:00
Weg La Alhambra - General
winxclubervin
2014. június 07. szombat, 16:44
general_view_day-zuric h1.
menusgabor
2014. március 08. szombat, 23:25
general_view_day-zuric h.j
menusgabor
2014. március 08. szombat, 23:25
general_icon.gif
tvnati
2013. január 01. kedd, 01:41
Christmas_general_caro use
mely8
2012. december 01. szombat, 14:37
Copy of Minitokyo.General
rolikam
2012. március 15. csütörtök, 21:18
General
lovaszmarika
2012. március 11. vasárnap, 14:50
generál
lacipecsenye
2011. december 09. péntek, 21:33
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.