Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:11 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb európai piacok
százalékos csökkenéssel zárta a kereskedést.

Csütörtökön, a gyenge kezdést követően, mínuszban zártak a főbb európai piacok részben annak hatására, hogy ismét felerősödtek a recessziós félelmek. A befektetők a pénteket várják, amikor Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke beszédet tart a fejlett országok jegybankárainak éves rendes monetáris konferenciáján, amelyet a wyomingi Jackson Hole üdülőhelyen tartanak.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a német Thyssenkrupp volt mintegy 5,6 százalékos plusszal, miután panaszt nyújtott be az EU azon kísérlete ellen, hogy megakadályozza a német iparvállalat és az indiai Tata Steel tervezett fúzióját. Júniusban az Európai Bizottság megvétózta a Thyssenkrupp és a Tata Steel egyesülését, rámutatva, hogy a fúzió jelentősen korlátozná a versenyt, és az árak növekedésével járna az acélpiacon.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,15 százalék pluszban, a részvények
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:15
Tőzsde - Erős zárás Európában
Societe Generale részvénye négy százalékkal erősödött várakozáson felül negyedéves eredményének köszönhetően. Hasonlóképpen a brit Barclays eredményét is két százalékos árfolyamnyereséggel jutalmazták a tőzsdei befektetők.

A vártnál nagyobb nyereséget jelentett a holland ING Groep is, éves eredményére tett figyelmeztetése miatt azonban részvénye közel négy százalékkal gyengült.

A Royal Dutch Shell nyeresége elmaradt a várakozásoktól, részvényének árfolyama közel öt százalékkal csökkent.

A német Zalando internetes kiskereskedelmi portál megemelt éves nyereség-előrejelzését közel tizenöt százalékos árfolyamemelkedéssel jutalmazták a befektetők.

Az olaj ára hat napja első alkalommal csökkent csütörtökön, az európai kereskedési idő végén a WTI 3,14 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 56,74 dolláron, a Brent ára pedig 2,35 százalékkal 63,52 dollárra csökkent.

Az árcsökkenést egyrészt a dollárkamat-csökkentési várakozások visszafogásának, másrészt a
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:13
A Vodafone lett a UPC tulajdonosa
Az Európai Bizottság július közepén hagyta jóvá, hogy a Vodafone-csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, köztük a UPC Magyarországot.

A tájékoztatás szerint a Vodafone-nál és a UPC-nél kötött szerződéseket a felvásárlás nem érinti: az ügyfelek a szolgáltatásokat változatlan feltételekkel vehetik igénybe és ügyeiket is változatlan módon intézhetik a megszokott ügyfélszolgálati csatornákon. A két cég integrációja több hónapig is eltarthat.

A tájékoztatás szerint a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország ezután közösen fejleszti majd gigabit-képes mobil és vezetékes hálózatát és szolgáltatásait. A Vodafone az egyesülést követően a vállalati és a lakossági szegmensben is képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására és hozzájárul a digitális társadalom gyorsuló ütemű fejlődéséhez.

A közlemény idézi Amanda Nelsont, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját, aki ismertette: az a céljuk, hogy a két cég
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 10:01
Tőzsde - Jelentős csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
százalékos mínuszban zárt. Milánóban 1,99 százalékkal, Madridban pedig 2,48 százalékkal esett az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 1,47 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 1,40 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 1,72 százalékkal csökkent.

A nap vesztesei az autógyártó vállalatok és a pénzintézetek voltak, mindkét szektor almutatója több mint 2 százalékkal esett. A legrosszabbul teljesítő tőzsdeindexek között volt a frankfurti DAX amiatt, hogy egy sor német nagyvállalat, köztük a Bayer és a Lufthansa, a vártnál rosszabb eredményekről számolt be gyorsjelentésében.

Az angol font árfolyama 28 havi mélypontra esett a főbb devizákhoz képest az új brit kormányfő, Boris Johnson kijelentései miatt, miszerint az Egyesült Királyság európai uniós tagsága mindenképpen megszűnik október 31-én, akár létrejön megállapodás az EU-val, akár nem.

Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi főtárgyalói május óta először szerdán ülnek össze személyesen
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 19:05
BÉT - Mérsékelten esett a magyar piac
A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta: mindenhol csökkenést lehetett látni. Az európai piacok végig estek, főleg a német börze, ahol elsősorban a rossz vállalati jelentések - Bayer, Lufthansa - rontották a hangulatot.

A magyar piac ehhez képest egészen stabil - tette hozzá. A vezető papírok közül kiemelte a Richtert, amely kedden a többi blue chiptől eltérően nem gyengült, hétfőn pedig még erősödött is. A pénteken jelentő, gyengén teljesítő Mollal kapcsolatban megjegyezte, nem számítanak túl fényes gyorsjelentésre az olajtársaságtól.

Az Egyesült Államokban kedvező makroadatokat publikáltak, ennek ellenére minimális korrekció volt. A befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kamatdöntésének szerda esti publikálására várnak. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Fed nem tud már olyat lépni, amit
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 18:35
BÉT - Enyhe pluszban zárt a magyar piac
A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt. A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben, 1,15 százalékkal a Magyar Telekom drágult.Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a budapesti tőzsdét iránykeresés jellemezte. Hozzátette, a Mol a héten publikálja gyorsjelentését, nagyrészt arra várnak a befektetők. Európában is igen vegyes hangulatot látni, a német DAX és párizsi CAC-40 index is 0,1 százalékos pluszban fejezheti be a napot. A tengerentúlon ugyancsak vegyes képet mutatnak a tőzsdék, a Down Jones index enyhe pluszban, az S&P-500 és a Nasdaq jelentős mínuszban van, főleg az utóbbi teljesített alul, melynél 0,7 százalékos mínuszt látni.

A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 3024 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 440 forintra nőtt, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,15 százalékkal 438
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:50
BÉT - Erősödtek a vezető részvények
képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a magyar tőzsdén délutánra nagyon jó hangulat alakult ki, a vezető részvények zárásra mind erősödni tudtak. A legerősebb a Richter volt, amely közel 2 százalékos pluszban zárta a kereskedést. Megjegyezte, csütörtökön viszonylag magas, 11 milliárd forint feletti forgalom volt a BÉT-en, a legnagyobb forgalma a szokásosnak megfelelően az OTP-nek volt, a második legnagyobb pedig az Opusnak.

Európában ezzel ellentétes kép látható. A német tőzsde a BÉT zárása előtt közel 0,7 százalékos mínuszban volt, és a francia index is lejjebb zárhat - mondta a vezető elemző. Kiemelte, hogy a német SAP vállalat reggel közzétette gyorsjelentését, amely jelentősen elmaradt a várakozásoktól, ennek megfelelően több mint 6 százalékkal csökkent az árfolyama.

Az amerikai piacon délután enyhén rossz hangulatban folytatódott az iránykeresés. Délután több gyorsjelentést is publikáltak. Török Lajos ezek közül kiemelte a Morgan Stanley
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:02
Benkő: képesnek kell lennünk megvédeni a békét
az önkéntes tartalékos rendszer mintáját - amelyben ma már 8700 ember vesz részt -, vagy a kadétképzést, amelyben a honvéd középiskolákból kikerülők mintegy 50 százaléka tanul tovább vagy folytatja katonaként.

A haderőfejlesztés technikai oldaláról beszélve Benkő Tibor kiemelte, hogy 16 könnyű helikoptert vásárolt az elmúl években a Magyar Honvédség, 20 nagyobb teljesítményű beszerzése is folyamatban van, így korszerűbb, jobban felszerelt helikopterei lesznek Magyarországnak, mint a sokáig irigyelt német vagy osztrák haderőnek.

A hazai fegyvergyártás fejlesztésével az a szándék, hogy a katonák, a rendőrök, a büntetés-végrehajtásnál vagy a NAV-nál dolgozók a magyar piacról beszerzett fegyvereket használjanak. A hazai hadiipar képes pisztolyokkal, géppisztolyokkal, gépkarabélyokkal és mesterlövő fegyverekkel ellátni az országot.

A miniszter említést tett arról is, hogy szükség van olyan jogszabályra, ami a cégekkel egyeztetve lehetővé teszi a dolgozóknak, hogy tartalékos honvédnak
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 17:11
A Telekom csaknem 700 állást szüntet meg Romániában
A vállalat közleménye szerint a vezetékes telefon- és kábeltévé-szolgáltatást nyújtó Telekom Romania Communications S.A.-ban 438 állást szüntetnek meg, a mobiltelefon-szolgáltatást biztosító Telekom Romania Mobile Communications S.A. vállalatban 254 állást számolnak fel.

A vállalat döntése értelmében növelik a szolgáltatások online értékesítését, emellett bizonyos automatizált feladatokat robotokkal oldanak meg a jövőben.

A német vállalat két évvel ezelőtt megszüntette a vezetői posztok egyharmadát a romániai leányvállalatainál, akkor 600 vezetői posztból mintegy 200-at számoltak fel, a legtöbbet a vezetékes telefonszolgáltatást biztosító részlegnél, amely az egykori román állami Romtelecom utódja.

Ez a bejelentés abban az időszakban történt, amikor a román média úgy tudja, hogy a Telekom ki akar szállni a romániai távközlési piacról és már az idén el szeretné adni a két vállalatban birtokolt részesedését. Médiaértesülések szerint a németek jelenleg több piaci szereplővel is
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 15:22
Szijjártó: Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és akadálymentes legyen
kereskedelmi háborúk alakultak vagy alakulhatnak ki.

Szijjártó Péter kiemelte, arra hívta fel az amerikai kereskedelmi miniszter figyelmét, hogy minél szabadabb a világkereskedelem, a közép-európai országoknak annál könnyebb jó teljesítményt nyújtaniuk.

Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság teljesítményét tisztelik és elismerésre méltónak tartják az amerikai kormányban, amit nyilvánvalóan alátámaszt az a tény, hogy az amerikaiak immár a második legnagyobb beruházói közösséget alkotják Magyarországon a németek mögött. A Magyarországon lévő 1700 amerikai vállalat több mint 105 ezer embernek ad munkát. A kormány már 14 nagy amerikai vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

A miniszter úgy vélekedett, még mindig van remény arra, hogy a világkereskedelmi háborúk helyett a világkereskedelmi megegyezések időszaka jön majd el az elkövetkezendő hónapokban és években. Még mindig van remény arra, hogy a jelenlegi konfliktusos kereskedelmi kérdéseket tárgyalásos úton rendezzék.
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 14:51
Tovább zsugorodott az európai autópiac
Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) szerdán nyilvánosságra hozott összeállítása szerint az EU tagországaiban 2019 első felében 8,2 millió új gépkocsit helyeztek üzembe, 3,1 százalékkal kevesebbet, mint a múlt év első hat hónapjában. Németország kivételével, ahol 0,5 százalékkal nőtt a regisztrációk száma, az összes nagy uniós piacon csökkenést könyveltek el.

Júniusban a májusi 0,1 százalékos csökkenés után 7,8 százalékkal 1,446 millióra esett a forgalomba helyezett gépkocsik száma. Ebben a naptárhatás is szerepet játszik, mert idén júniusban átlagosan csak 19 értékesítési nap volt a tavalyi 21 nappal szemben.

Az iparág képviselői rámutatnak, hogy a tavaly szeptemberben bevezetett emissziós mérési eljárás erősen visszavetette az eladásokat és így a forgalomba állított gépkocsik számát is. Sok nagy gyártó több modellt nem tudott leszállítani, mert nem feleltek meg az új követelményeknek.

Súlyosan érintették az új szabályok a német autóipart is. Júniusban a nagy német cégek eladásai
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:43
Egyre kelendőbbek az egészséges és fenntartható gazdálkodásból származó termékek Németországban
A GfK piackutató eredményeire hivatkozva a csatorna honlapja azt írja, hogy ebből kifolyólag "kötelező elem" a kiskereskedők számára, hogy egészséges és társadalmilag felelős termékeket is kínáljanak a fogyasztóknak, főleg a középosztályhoz és a felsőbb társadalmi rétegekhez tartozó ügyfeleik megtartása érdekében.

A tudósításból kiderül, hogy a Német Ökológiai Élelmiszer-szövetség adatai szerint tavaly a németországi fogyasztók csaknem 11 milliárd eurót költöttek biotermékekre, 5,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Már a diszkontáruház-láncok, így például az Aldi és a Lidl is felfedezték maguknak ezt a piacot, és minél nagyobb szeletet szeretnének belőle kihasítani.

Egyre nagyobb a kereslet a vegetáriánus termékekre is. A Rügenwalder húsipari vállalat 2014 óta árul húsmentes termékeket, ma már bevételének 30 százaléka ebből származik, és arra számítanak, hogy ez az arány hamarosan 40 százalékra emelkedik. A ZDF arra is kitér, hogy amikor a Lidl kínálatában megjelent a Beyond Meat
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 20:23
1/298
Képek, videók
fidesz-csökkenés.jpg
agica2004
2015. április 10. péntek, 15:03
jerome6Small.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:57
jerome5Small.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:57
jerome4Small.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:57
jerome3Small.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:57
jerome2Small.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:57
jerome1Small.jpg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:56
0 Cara szt Jerome.jpg
lovaszmarika
2013. június 08. szombat, 12:28
Jerome Dreyfuss és Acne t
farkas1945
2013. május 21. kedd, 16:17
Durer St Jerome
lovaszmarika
2011. február 02. szerda, 15:58
Saint Jerome Reading Fram
szabokatalin64
2010. szeptember 22. szerda, 04:40
001MFA_Jean_Jerome_Esp osi
charlotteani
2009. január 20. kedd, 17:18
jerome800.jpg
konoksag
2008. augusztus 20. szerda, 06:49
Címkék
Royal Dutch Shell, legvalószínűbb forgatókönyv, tőzsdei befektetők, recessziós félelmek, árak növekedésével, árcsökkenést egyrészt, vezető papírok, forgalomba helyezett, miniszter említést, kiskereskedők számára, önkéntes tartalékos, vezetői posztok, vártnál nagyobb, vártnál rosszabb, nagy német, fúzió jelentősen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.