Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:15 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Para-asztalitenisz Eb - Pálos Péter arany-, Arlóy Zsófia bronzérmes
A férfiaknál három magyar játékos is negyeddöntőt játszhatott, de míg Berecki Dezső és Csonka András nem járt sikerrel, addig a londoni paralimpia bajnoka, Pálos Péter igen, sőt, később a fináléba is bekerült. Ott szoros küzdelemben, 2-1-es szetthátrányból fordítva verte meg a francia Lucas Creange-ot, így ő állhatott a dobogó felső fokára.

A magyar szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint Arlóy Zsófia a kétszeres paralimpiai bajnok francia Thu Kamkasomphou elleni bravúros sikerével biztosította a helyét a legjobb négy között, az elődöntőben azonban kikapott a német Juliane Wolftól, így bronzérmesként zárt.
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 17:43
Jobban értik az ok-okozati összefüggést a farkasok, mint a kutyák
Michelle Lampe, a holland Radboud Egyetem frissen végzett hallgatója, a tanulmány egyik szerzője.

Ez arra utal, hogy a háziasítás változtatott a kutyák képességein.

"A különbség abból is adódhat, hogy a farkasoknak kitartóbban kell táplálék után kutatniuk, mint a kutyáknak, amelyek ahhoz szoktak, hogy megkapják az embertől az ételt, míg a farkasoknak egyedül kell megszerezniük a vadonban" - fejtette ki a kutató.

Michelle Lampe és Virányi Zsófia, a Bécsi Egyetem Állatorvosi Karának tudósai, Juliane Bräuer, a német Max Planck Intézet, valamint Juliane Kaminski, az angol Portsmouthi Egyetem munkatársa 14 kutya és 12 emberhez szoktatott farkas bevonásával végezték a teszteket.

A tesztek egyikében az állatoknak két tárgy között kellett választaniuk, az egyikbe élelmet tettek, a másik üres volt.

Arra voltak kíváncsiak, vajon az állatok képesek-e megérteni az étellel teli tárolóra utaló kommunikációs gesztusokat - a szemkontaktus és a rámutatás -, hogy jól válasszanak.

A kutyák és a
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 19:03
Bemutatta választási kampányát a Német Szociáldemokrata Párt
Hubertus Heil, a párt főtitkára elmondta, a kampány és a plakátok a család, az oktatás, a nyugdíj és a munka témái köré szerveződnek.

Az SPD szerint többet kell fektetni az oktatásba, ugyanis az előzetesen vártnál több gyerek születik, így egyre több helyre lesz szükség az iskolákban. 2021-ig bevezetnék az egész napos iskolát, és fejlesztenék a digitális oktatást is.

Szeretnék elérni azt is, hogy megszűnjön a nők és férfiak közötti bérkülönbség, jelenleg ugyanis a nők átlagosan 21 százalékkal kevesebbet keresnek a férfiaknál Németországban.

Emellett pedig megerősítenék az ország gazdasági bázisát azzal, hogy "okos ötletekbe és emberekbe" fektetnek.

Martin Schulz, az SPD kancellárjelöltje nem vett részt a kampánybemutatón. Hubertus Heil ezt azzal indokolta, hogy "nem találja jónak, ha a jelölt maga mutatja be a plakátjait", és egyébként is az a szokás, hogy a főtitkár ismerteti a kampány részleteit.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a választási kampány 24 millió euróba
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 17:07
Paralimpia 2016 - Csonka András győzelemmel kezdett
A hatfős asztalitenisz-válogatott tagjai közül az egyformán az S8-as kategóriában érdekelt Csonkának, Zborai Gyulának és Arlóy Zsófiának kellett a legfrissebbnek lenniük, mert már helyi idő szerint 9, illetve 9.40 órakor asztalhoz álltak.

A nyitányon Zborai gyorsan 3-0-ás vereséget szenvedett az mezőny legerősebb játékosától, az első helyen kiemelt ukrán Viktor Dudihtól, majd így járt Arlóy is a német Juliane Wolf ellenében, igaz, az ő meccse jóval szorosabb volt, egy szettet be is tudott gyűjteni. A legjobb négybe jutást kitűző Csonka ugyanakkor magabiztos győzelemmel kezdett, 17 perc alatt 3-0-ra verte a hazai közönség előtt szereplő Luiz Filipe Guarnieri Manarát.

"Ilyen magabiztosan talán még egyetlen versenyen sem kezdtem, jól ment a játék" - mondta az MTI-nek a magyar játékos. "Este a svéd Linus Karlsson ellen valószínűleg több kell majd, de legutóbb őt is legyőztem, így bizakodó vagyok."

A korábbi negyedik, ötödik és hatodik helyek után ötödik paralimpiáján éremszerzésben
velemenyezd, 2016. szeptember 08. csütörtök, 17:12
Hétszáz helyen várják a látogatókat a templomok éjszakáján Ausztriában
Tavaly mintegy 300 ezren vettek részt a különböző programokon, közülük 150 ezren Bécsben látogattak el valamelyik plébániára.

A programok általában délután 18 és éjjel 1 óra között lesznek, a kínálatban szerepel film, tánc- és színházelőadás, koncertek, kiállítás, pódiumbeszélgetés, családi program és ökumenikus előadások. Egyes gyerekrendezvények azonban már koradélután kezdődnek, és van ahol a programok másnap reggelig is eltartanak.

Mivel a részvétel ingyenes, ezért a szervezők azt tanácsolják, hogy érdemes korán érkezni a helyszínekre. A részletekről bővebb információt a www.langenachtderkirchen.at honlapon lehet találni.

Első alkalommal 2005-ben rendezték meg az eseményt Bécsben, követező évben a linzi egyházmegye, majd 2007-ben már a salzburgi is csatlakozott a programsorozathoz, amely 2008-ban vált országossá. 2009 óta külföldi templomok és egyházmegyék is kínálnak programokat a templomok hosszú éjszakáján. Csehországi, szlovákiai, magyarországi, dél-tiroli észtországi,
velemenyezd, 2016. június 09. csütörtök, 16:42
Uniós főtanácsnok: a munkáltató megtilthatja a muszlim fejkendő munkahelyi viselését
belga vállalat elbocsátotta egyik alkalmazottját, aki ragaszkodott hozzá, hogy fejkendőben jelenhessen meg a munkahelyen. A cég szabályzata szerint ugyanis tilos volt a látható politikai, filozófiai és vallási jelek viselése. A felperes kártérítési keresetet indított a vállalkozás ellen, az ügyben eljáró belga bíróság pedig ezzel összefüggésben arra kérte a luxembourgi székhelyű uniós bíróságot, hogy konkretizálja a valláson vagy meggyőződésen alapuló hátrányos megkülönböztetés uniós jogi tilalmát.

Juliane Kokott főtanácsnok szerint nem áll fenn hátrányos megkülönböztetés, amennyiben a munkahelyi tilalom alapját az általános működési szabály képezi, és az nem egy bizonyos vallással vagy általában a vallási meggyőződésekkel szembeni sztereotípiákon vagy előítéleteken alapul.

Igaz, hogy a szóban forgó tilalom valláson alapuló közvetett hátrányos megkülönböztetésnek minősülhet, az azonban igazolható a munkáltató semlegességre törekvő politikájával, amennyiben ennek során figyelembe veszik az
velemenyezd, 2016. május 31. kedd, 11:41
Budai Gyula: egyes állatvédelmi szervezetek káros ténykedése Magyarországon túlnyúló ügy
Az államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy ezzel a megállapítással több európai uniós szakember is egyetértett, amikor a víziszárnyas-ágazat jövőjéről egyeztettek november végén Berlinben, a Magyar Szüret kísérő eseményeként. Az egyeztetésen részt vett Poprády Géza, a VM közigazgatási államtitkára, német részről Clemens Neumann agrárminisztériumi helyettes-államtitkár, Juliane Hedderich, az Európai Tollszövetség igazgatója, Peter Spary, az Európai Tollszövetség elnökségi tagja, valamint Dorota Bilaczak lengyel mezőgazdasági szakdiplomata.

Budai Gyula közlése szerint a résztvevők leszögezték, hogy a Négy Mancs állatvédelmi szervezet által felállított feketelistát nem ismerik el, és kinyilvánították, hogy ilyen listák összeállítása egyértelműen káros.

A politikus idézte a Stiftung Warentest német fogyasztóvédelmi kiadvány decemberi számában megjelent cikket, amely arról ír, hogy egyes állatvédelmi szervezetek az állatvédelmi szempontok érvényesítése helyett pénz- és piacszerzésre használják fel
velemenyezd, 2013. december 21. szombat, 07:03
Hübner, Ionesco és Visniec művei a szekszárdi DBU színpadán
Az évadot szeptember 4-én a német kortárs szerző, Lutz Hübner Margit jelenete a 89. oldaltól című komédiájával nyitják, amelyet májusban már bemutattak - mondta Frank Ildikó, a társulat igazgatója kedden az MTI-nek.

A darab - amely Goethe Faustjának próbájáról szól - páros jelenetekkel viszi a nézőt a színház kulisszái mögé; a Florin Gabriel Ionescu rendezésében látható előadás érdekessége, hogy a színészek párban felcserélhetők a szerepekben. A darab négy színész szereplőjét Juliane Baldy, Alica Weirauch, Matthias Patzelt és Tom Pilath alakítja.

Várhatóan október közepén mutatják be Matei Visniec Paparazzi, avagy egy elvetélt napfelkelte krónikája című darabját. Az Európa-szerte népszerű francia író a világvégét élő adásban közvetítő művének ez lesz az első hazai bemutatója - hívta fel a figyelmet a színház igazgatója. A darabot Dan Topa bukaresti rendező állítja színpadra.

Az évad utolsó előadása Eugene Ionesco 1971-es A lecke című klasszikus abszurd drámája lesz, várhatóan
velemenyezd, 2012. augusztus 21. kedd, 15:21
Brecht-darabbal folytatja az évadot a Magyarországi Német Színház
Brecht korai darabját Verena Koch, a linzi Landestheater korábbi, német rendezője viszi színre, aki a DBU-ban 2009-ben egy Kleist-klasszikust állított színpadra.

A most műsorra tűzött egyfelvonásos Brecht az 1920-as években írt sötét komédiája egy tragikus véget érő esküvői mulatságról, amelynek során jelképesen az ifjú pár otthona, bútorai mennek tönkre, egyben a házaspár jó híre és a polgári idill illúziója is szerte foszlik.

A DBU a darabról írt ajánlója szerint a produkció az úgynevezett slapstick comedy hagyományait követi, ami a burleszkre, vásári bohózatra egyaránt jellemző "akcióhumort" ígér a közönségnek.

"Bár a figurák nem karikatúraszerűen vannak felépítve, mindegyikhez kapcsolódik egy-egy visszatérő geg, egy-egy irreális elem" - mondta az MTI-nek Frank Ildikó, a társulat vezetője.

A színműben, amelynek főbb szerepeit Juliane Baldy és Tom Pilath játssza, a társulat mind a kilenc tagja színre lép, a zenés betétekben Ric József harmonikás szólal meg.

A Brecht-előadást
velemenyezd, 2012. február 20. hétfő, 16:23
Négy bemutatót tervez idén a Magyarországi Német Színház
Az évad első bemutatója augusztus 31-én, szerdán Christian Gundlach családi musicalje, az Óz, a nagy varázsló lesz Stefan Iordanescu rendezésében; a társulat júniusban már tervezett ízelítőt a zenés darabból, ami akkor betegség miatt elmaradt.

A német szerző Lyman Frank Baum művét 2001-ben dolgozta fel. Mint Frank Ildikó, a színház igazgatója az MTI-nek mondta, Magyarországon még nem vitték színre. Az ismert amerikai musicalhez képest újszerű dramaturgia és szemlélet jellemzi a darabot, amiről a társulatvezető annyit árult el: a madárijesztő hippi, az oroszlán "kisiklott" erőember, a díszletek pedig vetített háttérrel egészülnek ki.

Október 3-án mutatja be a DBU a salzburgi Theater (Off)ensive társulatával közös produkcióban az osztrák Ernst Pichler RaoulWallenbergről szóló, Wallenberg, avagy végjáték a Lubjankában című darabját, amelynek ősbemutatója 2009-ben pénzhiány miatt nem valósult meg. Ezúttal egy osztrák magánalapítvány támogatásával viszik színre, rendezője Alex Linze, a salzburgi
velemenyezd, 2011. augusztus 29. hétfő, 18:38
Képek, videók
asztalitenisz.jpg
agica2004
2011. október 19. szerda, 11:59
A pálos rend megtöretés
simocsi
2017. június 13. kedd, 17:47
pilisszentlelek-palos- kol
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:31
palósz istvánné.jpg
zsokica45
2014. december 09. kedd, 17:54
Nagyvázsony pálos kolosto
1951anna
2013. április 15. hétfő, 07:00
pálos zsuzsa
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:37
nagyvázsony pálos kolosto
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:44
palos_06_resize2_858x5 58.
maroka
2012. szeptember 03. hétfő, 14:32
pálosok t. ágoston tér.jp
szidnifox
2012. május 05. szombat, 21:54
Ocean Mist, Palos Verdes
matolaterezia
2012. április 19. csütörtök, 17:23
pécs pálos templom
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 12:48
Szabó Zsófia - Engedj el
sanci81
2018. április 06. péntek, 18:14
Bosnyák Zsofia 01.jpg
chillik
2018. március 04. vasárnap, 05:57
Bosnyák Zsofia 02.jpg
chillik
2018. március 04. vasárnap, 05:57
Bosnyák Zsofia 03.jpg
chillik
2018. március 04. vasárnap, 05:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.