Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 04:08 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jim Morrison-emlékvetítés a Pólus Moziban
A rocktörténelem egyik legellentmondásosabb zenekarát, a Doorst 1965-ben alapította Jim Morrison és Ray Manzarek billentyűs, akik a UCLA egyetemen találkoztak. A formációhoz Robbie Krieger gitáros és John Densmore dobos csatlakozott. Korongjaikon Morrison sötét lírája eklektikus, pszichedelikus zenével párosult.

A négyes hat stúdió- és egy koncertalbumot készített, Morrison mindössze 27 éves volt, amikor 1971. július 3-án holtan találták párizsi otthonában. A Doors világszerte több mint 100 millió albumot adott el, a zenekar bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Ray Manzarek 2013-ban hunyt el rákban.

A Doors koncertjei euforikus hangulatukról és révületben táncoló közönségről híresültek el, ugyanakkor növekvő népszerűségük ellenére rendre kimaradtak az igazán nagy fesztiválokról. Az 1967-es Monterey Pop Festivalra nem hívták meg őket, egy évvel később Woodstockba már igen, oda viszont ők nem akartak elmenni.

Az 1970-es angliai Isle of Wight Festivalra szóló meghívás
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:32
A Dal 2019 - Bemutatták a 30 versenydalt és előadóit
majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója.

"Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget" - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelmi fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz.

A Dal 2019. január 19-től hat héten át szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Mellettük számos korábbi induló -
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 13:26
Szellemi honvédő díjakat adott át a CÖF-CÖKA
Potápi Árpád János úgy vélekedett, hogy Magyarország mára stabil, szuverén és gazdaságilag erős országgá vált, amely elsősorban magyar, utána európai és keresztény.

Ennek ellenére ma is fontos, hogy a nemzeti érdekek mellett ne csak a kormány álljon ki, hanem szellemi honvédőként az értelmiség meghatározó képviselői is - tette hozzá a politikus.

Felidézte, hogy a szellemi honvédelmi mozgalom a második világháborút megelőző években bontakozott ki, amikor a hitleri Németország a nemzetállamok felszámolásával fenyegetett.

Ugyanakkor ma, csakúgy mint akkor, szellemi honvédelmi harcot kell folytatnunk a nekünk ártó, minket bekebelezni akaró ideákkal és hatalmakkal szemben - jelentette ki Potápi Árpád János.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke közölte, hogy a szellemi honvédelem reneszánszát éli Európában.

Az európai parlamenti választások előtt két érdekközösség vívja küzdelmét. Az egyik a világ fölötti uralom megszerzésére tör, amelyhez csatlakoztak az
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 19:11
Fölszállott a páva - A negyedik elődöntővel folytatódik A Döntők Döntője
Hajnalkát és Hajdara Tamást, valamint a zentai Németh Antalt láthatja a közönség, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a tordasi Salamon Soma, a budapesti Ürmös Sándor és a délvidéki Fokos Zenekar versenyez.

Az idei évad újdonsága, hogy a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a középdöntőkbe, onnan pedig a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett az ingyenesen letölthető MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.A 2018-as évad több mint tehetségkutató - a
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 13:06
Helytelen korhatár-besorolások miatt bírságolt a médiatanács
A közlemény szerint hatmillió forint bírság megfizetésére kötelezték az RTL Klub szolgáltatóját a Szenzációs Négyes című műsorszámának szeptember eleji, első adása miatt. A testület megállapította, hogy ugyan a produkció nem szexuális témát dolgozott fel, a szereplők tánca mégis vulgáris módon utalt a nemiségre, a műsorvezetőtől, a zsűri tagjaitól és a többi szereplőtől pedig szexuális utalások hangzottak el. Így a szolgáltató által 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám káros hatással lehetett a 16 évnél fiatalabbak, legfőképpen a 12-14 éves gyermekek - ahogy a médiatörvény fogalmaz - szellemi, erkölcsi vagy fizikai fejlődésére, tehát túl megengedő volt a korhatár-besorolás.

A TV2 szolgáltatójának 1,25 millió forint bírságot állapított meg a testület a szeptember közepén közzétett Valami Amerika 3 című műsorszám korhatár-besorolása miatt. A filmet a tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott kategória helyett a tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolnia a
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 12:32
Fölszállott a páva - A harmadik elődöntővel folytatódik A Döntők Döntője
Mátyást és a miskolci Glonczi Rodrigót láthatja a közönség, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a budapesti Tarsoly Banda, a szentesi Debreczeni-Kis Helga és a felvidéki Parapács Zenekar versenyez.

Az idei évad újdonsága, hogy a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a középdöntőkbe, onnan pedig a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

Újítás az is, hogy az idei Fölszállott a páva együttesei és szólistái
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 11:18
Fölszállott a páva - Az első elődöntővel folytatódik A Döntők Döntője
Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a jászberényi Balogh Károly és a békési Okányi Mihály, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában pedig a felvidéki Pósfa Zenekar, a bajai Danubia Tamburazenekar és a mezővári Kovács Dániel mutatkozik be.

Ebben az évben újdonság, hogy most a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

Újítás az is, hogy az idei Fölszállott a páva együttesei és szólistái
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 08:11
Jeruzsálem, Tel-Aviv és Haifa a tétje az izraeli helyhatósági választásoknak
bojkottálja a szavazást.

A város nagyszámú ultraortodox lakossága megosztott, nem szavaznak egységesen, és emiatt megjósolhatatlan a választás kimenetele: még a nem vallásosok jelöltje, Berkovics is esélyt kapott Jeruzsálem irányítására, de legalábbis a bejutásra a második fordulóba - jelentette a Háárec című újság.

Tel-Avivban két komoly kihívót kapott Ron Huldai, a baloldali szociáldemokrata Munkapárt politikusa, aki 1998 óta vezeti a várost. Volt helyettese és egy népszerű színész, műsorvezető is legyőzheti, de csakis a második fordulóban, ha az elsőben nem sikerül megszereznie a többséget.

Inog a Haifát 2003 óta vezető Jona Jahav polgármesteri széke is, kihívója, Einat Kalis-Rotem ugyanis maga mögé állította a polgármester minden eddigi ellenzékét, és ha együtt legyőzik a 74 éves Jahavot, akkor a városnak - történetében először - női polgármestere lesz.

Történelmi szavazást tartanak a Golán-fennsíkon is, ahol az ott élő drúz kisebbség először választja meg helyi vezetőit. Eddig
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 08:35
Fölszállott a páva - Az eddigi legjobbak versenyeznek az új évadban
választanom, akiket ugyanolyan jónak tartottam. Örülök, hogy még egyszer fel tudnak tűnni a Fölszállott a páva színpadán"- idézi a közlemény a zsűri elnökét.

Idén is szerepel a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus.

A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

Fontos változás azonban, hogy az előző évadoktól eltérően a zsűri a produkciók szóbeli értékelése után átadja a döntés jogát a televíziónézőknek. Így a közönség szavazatain múlik, kik kerülnek a középdöntőkbe, illetve melyik produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben két, a középdöntőkben már csak egy versenyzőt juttathat tovább.

A Fölszállott a páva szakmai zsűrije 48 versenyzőt
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 10:02
Ukrán főügyész: vádalkut kötött a Babcsenko ellen tervezett gyilkosság megszervezője
fel Babcsenko esete, akinek meggyilkolását az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) rendezte meg május végén azzal a magyarázattal, hogy valóban meg akarták ölni az újságírót, és csak így tudták megvédeni őt, továbbá felderíteni, kik rendelték meg a merényletet, és kiket akartak még likvidálni. A főügyész később a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy a megrendezett gyilkosságnak köszönhetően 47 potenciális áldozat - zömében az ukrán sajtóban és médiában dolgozó ukrán és orosz újságírók, szerkesztők és műsorvezetők - neve vált ismertté a hatóságok számára.

Borisz Hermant, a Smajszer fegyvergyártó vállalat igazgatóját, már a megrendezett gyilkosság másnapján őrizetbe vették a gyilkossági kísérlet megszervezésének gyanújával. A rejtett kamerás felvételek tanúsága szerint ő bérelte fel Babcsenko megölésére azt a veteránt, aki viszont ahelyett, hogy végrehajtotta volna a bérgyilkosságot, feljelentette őt az SZBU-nál, s utóbbi közreműködésével játszották el az újságíró halálát.Lucenko a cenzor.net
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:03
Illegális bevándorlás - Babis szerint Csehország is mérlegelni fogja az embercsempészek szigorúbb megbüntetését
Babis erről arra a kérdésre adott válaszában tért ki, amelyben a műsorvezető a cseh és a magyar kormányfő múlt heti budapesti találkozója nyomán azt firtatta, folytatódik-e a cseh-magyar együttműködés az illegális migráció elleni küzdelem terén.

"Egész biztosan" - szögezte le a cseh miniszterelnök. Aláhúzta, hogy az illegális migráció témájában a négy visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) "egységes", és elsősorban nekik köszönhető, hogy az Európai Tanács legutóbbi ülésén a migránskvóták lekerültek a napirendről. Azt mondta, hogy ebben a cseh és a magyar kormányfőnek volt kulcsszerepe.

Andrej Babis szerint Orbán Viktor politikus és politizál, míg ő személyesen nem érzi magát politikusnak és ezért nem is politizál. Kifejtette: az Orbán vezette Fidesz tagja az Európai Néppártnak (EPP), és Orbán a csoportosuláson belül igyekszik egy (Emmanuel) Macron ellenes blokkot létrehozni. A francia elnök nyílt bírálója az V4-ek migrációs politikájának.

Orbán Viktor
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 13:49
VOLT Fesztivál - Több mint 150 ezer vendéget várnak Sopronba
A csütörtöki nap, amikor az Iron Maiden játszik a nagyszínpadon, már biztosan teltházas lesz, de "erős" nap lesz a kedd is, amikor a Depeche Mode lép színpadra - mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője a hétfőn tartott sajtóbejáráson.

Az idei VOLT fő fellépője az Iron Maiden és a Depeche Mode mellett az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki lesz, de a külföldi előadók mellett több mint 120 magyar zenekar is koncertet ad az öt nap alatt.

A V4-es magyar elnökség alkalmából a nyitónapon egy cseh, egy szlovák és egy lengyel zenekar is fellép Sopronban, a Nagy-Szín-Pad! verseny döntősei a három ország fesztiváljain vendégszerepelnek.

Benis Dániel műszaki vezető arról beszélt, hogy a jelenlegi nagyszínpad a Volt történetében az eddigi legnagyobb, hét emelet magas, ötven méter széles és csaknem negyven tonna súlyt bír el. A korábbi évektől eltérően a két nagyszínpadon - a Telekom Nagyszínpadon és az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpadon - idén nem
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 15:52
1/37
Képek, videók
A moziban.jpg
chillik
2016. február 07. vasárnap, 06:28
Szikra moziban.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:20
MSZP- Szikra moziban.jpg
agica2004
2011. április 18. hétfő, 14:34
moziban
mercibabacska
2010. január 18. hétfő, 12:16
Tom És Jerry - A Moziban.
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 10:12
Nézünk, mint a moziban...
mfg2003b
2006. augusztus 27. vasárnap, 18:48
az egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:15
a boldogság egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
Az egyik szárnya
wob
2018. július 21. szombat, 10:20
Az orvos egyik fő feledat
irmus
2018. július 19. csütörtök, 15:55
az egyik legjobb dolog.jp
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:19
az élet egyik.jpg
sz719eszter
2018. április 24. kedd, 16:22
egyik.jpg
sz719eszter
2018. március 17. szombat, 11:49
az egyik szemem sír.png
chillik
2017. december 05. kedd, 14:15
Smile...egyike kedvenceim
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.