Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:47 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Emelkedett a BUX a héten
A részvénypiac forgalma a pénteki ünnepnap miatt elmaradt a múlt heti 62,69 milliárd forinttól, a négy kereskedési nap alatt megközelítőleg 52,3 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek. Az OTP a szerdai és a csütörtöki napot is történelmi csúcson zárta.

Az MTI-nek elküldött heti összefoglalójában a CIB Bank a heti események közül kiemelte a forint erősödését.

A magyar fizetőeszköz a tavaly nyáron kialakult 315-325-ös sávból most először tudott kimozdulni, megfelelve az elmúlt két hónap folyamatának, de a további erősödés mértékét még korai megbecsülni - írták.

Kiemelt fontosságúnak nevezték továbbá a Magyar Nemzeti Bank márciusi kamatdöntő ülését, mivel egy esetleges szigorító intézkedés a kamatpiacon is fordulatot hozhat.

A héten a nagy gazdasági centrumokból érkező adatok megerősítették, hogy a világgazdaság érezhetően veszít lendületéből, de a részvénypiacokat mindez továbbra sem ingatta meg - írta a CIB. A pénzintézet megjegyezte,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 20:53
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,48 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,49 százalék veszteséget mutatott az európai kereskedési idő végén.

A még nem hivatalos záróadatok alapján Londonban 0,27 százalékkal gyengült az FTSE-100 index pénteken a kereskedési idő végére, a frankfurti DAX index 1,04 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,47 százalékkal csökkent, Milánóban pedig 0,92 százalékkal, Madridban 0,66 százalékkal gyengült a tőzsdeindex.

London heti eredménye ezzel együtt is egy százalék nyereség lett, a frankfurti DAX indexé két és fél százalék veszteség, a párizsi CAC-40 indexé pedig egy százalék veszteség. Az euróövezeti EuroStoxx50 index is bő egy százalékot veszített a héten.

Európában a pénteki árfolyamcsökkenést a romló növekedési kilátásokra és az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok rendezése körül kialakult újabb kételyekre vezetik vissza tőzsdei szakértők.

Az olajár pénteken ingadozó mértékben de emelkedett, bár a hetet ezzel együtt is a romló
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 17:41
Egységes szerkezetben működik tovább a hazai IT-nagyvállalat
Az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadásával a közlemény szerint az integrált informatikai nagyvállalat dinamikus fejlődési pályára állhat a közös márkanévvel és az immár ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A strukturális átalakításokkal minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket - idézi a közlemény Jászai Gellértet, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnökét.

A megbízásokért jellemzően a nagy nemzetközi IT-vállalatok helyi társaságaival versenyző 4iG központosította, összehangolta és egységesítette tevékenységeit, elősegítve ezzel az erőteljesebb piaci fellépését és az erőforrásainak jobb kihasználását és összességében az eredményesebb működést - tette hozzá.

A cég tavalyi háromnegyedéves beszámolója
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 10:12
Tőzsde - Erős pluszban indították a kereskedést a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,63 százalékos, az S&P 500-as mutató 1,02 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig ugyancsak 1,01 százalékos pluszban indította a napot.

Pekingben kedden, a kereskedelmi tárgyalások második napján az éjszakába nyúltak az egyeztetések az amerikai és a kínai tárgyaló delegáció között. Előző nap Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy képesek lehetnek egy Washington számára is elfogadható megállapodásra jutni.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is derűlátás uralkodik. Kedd délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 1,25 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 1,48 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 1,91 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1433 dollárt adtak, 0,37 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,19 százalékkal drágult a dollár, 108,91 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 15:52
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
A pénteki három-négy százalék után a DJIA-30 index 0,15 százalék, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,20 százalék nyereséget mutatott a hétfői kereskedés kezdetén.

Hétfőn kétnapos tárgyalássorozat indult Kína és az Egyesült Államok magas rangú kereskedelmi delegációi között Pekingben. A piacok nagy reményeket fűznek az ellentétek enyhüléséhez. Az amerikai indexek kiemelkedően jó pénteki teljesítménye a foglalkoztatás minden várakozást felülmúló decemberi növekedésének is volt köszönhető.

Az olaj ára emelkedett hétfőn az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében. A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedési idő kezdetén 1,63 százalékkal állt magasabban a hétfői globális kereskedelemben 57,99 dolláron hordónként. A WTI ára 1,23 százalékkal 48,55 dollárra emelkedett.

A dollár gyengülni kezdett azzal párhuzamosan, ahogy növekszik annak a valószínűsége, hogy a Fed az idén szüneteltetni fogja a
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 15:42
Tőzsde - Pozitív korrekció az amerikai piacokon
pénteken a tőzsdei kereskedés kezdete előtt közzétett adat a foglalkoztatás várakozáson felüli decemberi növekedéséről: a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 312 ezerrel emelkedett decemberben az Egyesült Államokban, miközben elemzők szerényebb, 177 ezres bővülésre számítottak. Sőt, a foglalkoztatottak számának novemberi növekedését a washingtoni munkaügyi minisztérium 155 ezerről 176 ezerre módosította.

Az olajár pénteken folytatta az előző nap megindult emelkedést. Az amerikai kereskedési idő kezdetén a WTI 2,29 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben, 48,17 dolláron hordónként, a Brent ára pedig 2,52 százalékkal 57,36 dollárra emelkedett. Az olajár emelkedését részben az indította el, hogy decemberben piaci felmérés szerint nagymértékben csökkent az OPEC olajtermelése. Ugyanakkor erősítette a kereslet növekedésébe vetett reményeket az is, hogy Kína jelezte hajlandóságát kereskedelmi tárgyalások folytatására az Egyesült Államokkal.

Az arany ára csökkent ugyan
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:53
Tőzsde - Pozitív kezdésre lehet számítani Európában
értékpapírpiacok a karácsonyi szünnapok előtt, vagy már pénteken, vagy hétfőn, rövidített kereskedésben.

A Wall Street szerdai óriási nyereségét, történelmi rekordját követve viszont az európai piacokon is inkább erős, mint gyenge kezdésre lehet számítani csütörtökön. A szerdai volt ugyanis az amerikai piacok valaha elért legnagyobb karácsonyi szünet utáni nyeresége. Igaz, a hétfői eredmény pedig a valaha elszenvedett legnagyobb karácsony előtti veszteség volt.

A Dow Jones árfolyamindex az előző négy kereskedési napon elszenvedett veszteségei korrekciójaként szerdán történetének legnagyobb pont szerinti nyereségét érte el, 1086,25 pontot, azaz 4,98 százalékot, ami százalékban a második legnagyobb nyeresége lett a 2009. március 23-ai 5,8 százalék óta. Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek is 2009 márciusa óta a legnagyobb százalékos nyereségeiket érték el szerdán, négy és öt százalékosat.

A Brent és a WTI ára szerdán nyolc százalékkal emelkedett, miután a szerdai az olajár legnagyobb
velemenyezd, 2018. december 27. csütörtök, 20:37
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
Az európai kereskedési idő végére az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,66 és 0,63 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,77 százalékkal gyengült.

A még nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,44 csökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést, a frankfurti DAX index 1,13 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,73 százalékkal csökkent. Madridban 1,19 százalékkal, Milánóban 1,26 százalékkal állt mínuszban a tőzsdeindex a kereskedés végén.

Az indexcsökkenést az autóipari részvények vezették, az ágazati mutató közel két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett négy százalékos gyengüléssel.

A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös amerikai-kínai kereskedelmi retorziók szüneteltetéséről létrejött megállapodást követő első lelkesedést.

A technológiai ágazat
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:42
Tőzsde - Nagy nyereséggel zártak az európai értékpapírpiacok
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,79 százalék, a Stoxx600 index 1,70 százalék nyereségben állt, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,80 százalékkal emelkedett.

A még nem hivatalos záróadatok alapján a frankfurti DAX index 1,62 százalék nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést, a londoni FTSE-100 index 1,43 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index pedig 2,36 százalékkal erősödött.

Az indexek tekintélyes nyereségükkel együtt is nagy veszteséggel fejezik be az októbert. A DAX havi vesztesége hat és fél, a londoni indexé öt, a párizsi indexé pedig több mint hét százalék.

Az árfolyam-erősödés a többnyire kedvező eredménybeszámolóknak köszönhetően vett lendületet szerdán az európai tőzsdéken. A legnagyobb nyertesek közé soroltak be ennek köszönhetően a nyersanyagipari papírok is, ágazati mutatójuk több mint három százalékos erősödésével.

A francia L'Oreal egyike volt a párizsi tőzsde legjobban teljesítő részvényeinek, árfolyama hét
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 17:42
Tőzsde - Vegyes kezdésre lehet számítani Európában
kereskedés végén több mint négy százalék nyereségben állt, a Daimler közel két százalékkal erősödött, bár napközben öt százalék felett is járt a nyeresége. A BMW közel három százalékkal, a Renault és a Peugeot közel két százalékkal erősödött.

Nagy árfolyamnyereséget értek el a banki papírok is a hétfői kereskedésben kedvező negyedéves eredménybeszámolóknak köszönhetően. A HSBC és a Banco Bpm öt százalékkal erősödött.

Az euró kedden kissé felfelé korrigálta hétfői gyengülését. Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy másfél órával az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben a globális kereskedelemben 1,1377 dolláron.

Az arany ára szintén felfelé korrigálta a hétfői csökkenést, a határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,04 százalékkal unciánként 1228,10 dollárra emelkedett.

Az olajár vegyesen alakult kedden. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a WTI ára 0,18 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 67,16 dolláron, a Brent pedig
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 07:55
Tőzsde - Nagy indexerősödés Európában
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,88 százalék, a Stoxx 600 index 0,98 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,46 százalék nyereségben állt.

Londonban 1,31 százalék emelkedéssel végzett az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján. Frankfurtban 1,24 százalékkal emelkedett a DAX index, a párizsi CAC-40 index 0,50 százalékkal zárt magasabban. Madrid 0,97 százalék, Milánó 1,66 százalék indexerősödéssel fejezte be a hétfői kereskedést.

A nap legnagyobb nyertesei közé az autóipari részvények zárkóztak fel. Hírügynökségi jelentések szerint az eladások visszaesése miatt Kína csökkenteni készül az autókra kivetett forgalmi adót. Szeptemberben 11,6 százalékkal, hét éve a legnagyobb mértékben csökkentek az autóeladások Kínában.

A Volkswagen részvénye a kereskedés végén több mint négy százalék nyereségben állt, a Daimler közel két százalékkal erősödött, bár nap közben öt százalék felett is járt a nyeresége. A BMW közel három százalékkal,
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 17:52
Tőzsde - Nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,27 százalék, a Stoxx 600 index 1,62 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,29 százalék veszteséget mutatott.

Londonban a nem hivatalos záróadatok alapján az FTSE-100 index 1,18 százalék gyengüléssel fejezte be a pénteki kereskedést. A frankfurti DAX 1,17 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 1,84 százalékkal esett. Madridban 1,05 százalékkal végzett alacsonyabban a tőzsde, Milánóban pedig 1,10 százalék volt az indexcsökkenés.

Az árfolyamesésért pénteken elsősorban néhány, ágazatában meghatározó vállalat várakozásoktól elmaradó negyedéves eredménye volt felelős. De változatlanul éreztetik hatásukat a tőzsdei hangulatot hetek óta nyomás alatt tartó tényezők is, a világkereskedelmi ellentétek miatt növekvő vámtételek, a nyersanyagárak emelkedése, valamint a világgazdasági növekedéssel, ezen belüli is a kínai növekedéssel szemben felmerült aggodalmak.

Az Amazon és az Alphabet csütörtöki amerikai zárást követően
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 18:02
1/11
Képek, videók
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
Magyar Nemzeti Cirkusz.jp
agica2004
2014. március 05. szerda, 16:13
magyar nemzeti lobogo-3.g
menusgabor
2013. augusztus 13. kedd, 22:56
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
Magyar nemzeti gárda
laccc10
2010. november 05. péntek, 12:13
Magyar_Nemzeti_Múzeum. jpg
megyerimihaly
2009. március 14. szombat, 00:45
Magyar nemzeti zászló
sarkadykati
2009. február 15. vasárnap, 02:55
35_magyar_nemzeti_szov ets
mezixy
2009. február 09. hétfő, 17:33
Magyar Nemzeti Múzeum
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:04
Magyar Nemzeti Galéria
bajzateva
2008. október 14. kedd, 19:49
Magyar Nemzeti Címeres Lo
nanicanna
2008. július 19. szombat, 20:34
forgalmas belváros
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:47
sirályok lesik a forgalma
anitszirk
2006. július 24. hétfő, 17:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.