Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:37 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a londoni és a párizsi tőzsdék 0,1-0,2 százalékos indexemelkedéssel kezdhetik a pénteki kereskedést, a frankfurti árfolyammutató pedig egy-két pontos emelkedéssel nyithat.

A szerény pluszt mutató Frankfurt kivételével veszteséggel zártak csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok. A frankfurti DAX index 0,01 százalékkal állt pluszban a kereskedési idő végén, míg a londoni FTSE-100 index 0,46 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,85 százalékkal süllyedt mínuszba. Madridban 1,59 százalék, Milánóban pedig 0,78 százalék indexveszteséggel fejezte be a csütörtöki kereskedést a tőzsdeindex.

Az országok feletti árfolyammutatók közül az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,73 százalékkal, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek pedig 0,55 és 0,58 százalékkal gyengültek csütörtökön.A csütörtöki kereskedésben negyedéves vállalati beszámolók voltak a befektetői figyelem középpontjában, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 08:11
Tőzsde - Vegyes kezdésre lehet számítani Európában
magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,46 százalékkal gyengült, Párizsban a CAC-40 index 0,07 százalékkal zárt alacsonyabban. Madridban 0,53 százalékkal csökkent zárásra a tőzsdeindex, Milánóban pedig 0,20 százalékkal emelkedett.

A londoni tőzsdeindex elsősorban a font-sterling árfolyamának csökkenéséből tett szert kiemelkedő nyereségre az európai tőzsdék körében. A font-sterling a dollárral szemben 1,3 százalékkal, az euróval szemben 1,8 százalékkal gyengült csütörtökön.

A csütörtöki kereskedési nap nagy vesztesei a banki papírok közül kerültek ki, az ágazati index közel másfél százalékkal gyengült. A német Deutsche Bank és Commerzbank részvényei négy és három százalékkal gyengültek az egyesülésük körüli találgatások miatt.

Az olajár kissé erősödött pénteken az előző napi negatív korrekció után. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent ára hordónként 67,92 dolláron 0,09 százalékos emelkedést mutatott, a WTI pedig 59,98 dolláron változatlan áron stagnált. Az olajár
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 08:01
BÉT - Emelkedett a BUX a héten
A részvénypiac forgalma a pénteki ünnepnap miatt elmaradt a múlt heti 62,69 milliárd forinttól, a négy kereskedési nap alatt megközelítőleg 52,3 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek. Az OTP a szerdai és a csütörtöki napot is történelmi csúcson zárta.

Az MTI-nek elküldött heti összefoglalójában a CIB Bank a heti események közül kiemelte a forint erősödését.

A magyar fizetőeszköz a tavaly nyáron kialakult 315-325-ös sávból most először tudott kimozdulni, megfelelve az elmúlt két hónap folyamatának, de a további erősödés mértékét még korai megbecsülni - írták.

Kiemelt fontosságúnak nevezték továbbá a Magyar Nemzeti Bank márciusi kamatdöntő ülését, mivel egy esetleges szigorító intézkedés a kamatpiacon is fordulatot hozhat.

A héten a nagy gazdasági centrumokból érkező adatok megerősítették, hogy a világgazdaság érezhetően veszít lendületéből, de a részvénypiacokat mindez továbbra sem ingatta meg - írta a CIB. A pénzintézet megjegyezte,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 20:53
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,48 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,49 százalék veszteséget mutatott az európai kereskedési idő végén.

A még nem hivatalos záróadatok alapján Londonban 0,27 százalékkal gyengült az FTSE-100 index pénteken a kereskedési idő végére, a frankfurti DAX index 1,04 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,47 százalékkal csökkent, Milánóban pedig 0,92 százalékkal, Madridban 0,66 százalékkal gyengült a tőzsdeindex.

London heti eredménye ezzel együtt is egy százalék nyereség lett, a frankfurti DAX indexé két és fél százalék veszteség, a párizsi CAC-40 indexé pedig egy százalék veszteség. Az euróövezeti EuroStoxx50 index is bő egy százalékot veszített a héten.

Európában a pénteki árfolyamcsökkenést a romló növekedési kilátásokra és az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok rendezése körül kialakult újabb kételyekre vezetik vissza tőzsdei szakértők.

Az olajár pénteken ingadozó mértékben de emelkedett, bár a hetet ezzel együtt is a romló
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 17:41
Egységes szerkezetben működik tovább a hazai IT-nagyvállalat
Az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadásával a közlemény szerint az integrált informatikai nagyvállalat dinamikus fejlődési pályára állhat a közös márkanévvel és az immár ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A strukturális átalakításokkal minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket - idézi a közlemény Jászai Gellértet, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnökét.

A megbízásokért jellemzően a nagy nemzetközi IT-vállalatok helyi társaságaival versenyző 4iG központosította, összehangolta és egységesítette tevékenységeit, elősegítve ezzel az erőteljesebb piaci fellépését és az erőforrásainak jobb kihasználását és összességében az eredményesebb működést - tette hozzá.

A cég tavalyi háromnegyedéves beszámolója
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 10:12
Tőzsde - Erős pluszban indították a kereskedést a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,63 százalékos, az S&P 500-as mutató 1,02 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig ugyancsak 1,01 százalékos pluszban indította a napot.

Pekingben kedden, a kereskedelmi tárgyalások második napján az éjszakába nyúltak az egyeztetések az amerikai és a kínai tárgyaló delegáció között. Előző nap Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy képesek lehetnek egy Washington számára is elfogadható megállapodásra jutni.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is derűlátás uralkodik. Kedd délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 1,25 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 1,48 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 1,91 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1433 dollárt adtak, 0,37 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,19 százalékkal drágult a dollár, 108,91 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 15:52
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
A pénteki három-négy százalék után a DJIA-30 index 0,15 százalék, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,20 százalék nyereséget mutatott a hétfői kereskedés kezdetén.

Hétfőn kétnapos tárgyalássorozat indult Kína és az Egyesült Államok magas rangú kereskedelmi delegációi között Pekingben. A piacok nagy reményeket fűznek az ellentétek enyhüléséhez. Az amerikai indexek kiemelkedően jó pénteki teljesítménye a foglalkoztatás minden várakozást felülmúló decemberi növekedésének is volt köszönhető.

Az olaj ára emelkedett hétfőn az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében. A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedési idő kezdetén 1,63 százalékkal állt magasabban a hétfői globális kereskedelemben 57,99 dolláron hordónként. A WTI ára 1,23 százalékkal 48,55 dollárra emelkedett.

A dollár gyengülni kezdett azzal párhuzamosan, ahogy növekszik annak a valószínűsége, hogy a Fed az idén szüneteltetni fogja a
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 15:42
Tőzsde - Pozitív korrekció az amerikai piacokon
pénteken a tőzsdei kereskedés kezdete előtt közzétett adat a foglalkoztatás várakozáson felüli decemberi növekedéséről: a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 312 ezerrel emelkedett decemberben az Egyesült Államokban, miközben elemzők szerényebb, 177 ezres bővülésre számítottak. Sőt, a foglalkoztatottak számának novemberi növekedését a washingtoni munkaügyi minisztérium 155 ezerről 176 ezerre módosította.

Az olajár pénteken folytatta az előző nap megindult emelkedést. Az amerikai kereskedési idő kezdetén a WTI 2,29 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben, 48,17 dolláron hordónként, a Brent ára pedig 2,52 százalékkal 57,36 dollárra emelkedett. Az olajár emelkedését részben az indította el, hogy decemberben piaci felmérés szerint nagymértékben csökkent az OPEC olajtermelése. Ugyanakkor erősítette a kereslet növekedésébe vetett reményeket az is, hogy Kína jelezte hajlandóságát kereskedelmi tárgyalások folytatására az Egyesült Államokkal.

Az arany ára csökkent ugyan
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:53
Tőzsde - Pozitív kezdésre lehet számítani Európában
értékpapírpiacok a karácsonyi szünnapok előtt, vagy már pénteken, vagy hétfőn, rövidített kereskedésben.

A Wall Street szerdai óriási nyereségét, történelmi rekordját követve viszont az európai piacokon is inkább erős, mint gyenge kezdésre lehet számítani csütörtökön. A szerdai volt ugyanis az amerikai piacok valaha elért legnagyobb karácsonyi szünet utáni nyeresége. Igaz, a hétfői eredmény pedig a valaha elszenvedett legnagyobb karácsony előtti veszteség volt.

A Dow Jones árfolyamindex az előző négy kereskedési napon elszenvedett veszteségei korrekciójaként szerdán történetének legnagyobb pont szerinti nyereségét érte el, 1086,25 pontot, azaz 4,98 százalékot, ami százalékban a második legnagyobb nyeresége lett a 2009. március 23-ai 5,8 százalék óta. Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek is 2009 márciusa óta a legnagyobb százalékos nyereségeiket érték el szerdán, négy és öt százalékosat.

A Brent és a WTI ára szerdán nyolc százalékkal emelkedett, miután a szerdai az olajár legnagyobb
velemenyezd, 2018. december 27. csütörtök, 20:37
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
Az európai kereskedési idő végére az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,66 és 0,63 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,77 százalékkal gyengült.

A még nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,44 csökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést, a frankfurti DAX index 1,13 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,73 százalékkal csökkent. Madridban 1,19 százalékkal, Milánóban 1,26 százalékkal állt mínuszban a tőzsdeindex a kereskedés végén.

Az indexcsökkenést az autóipari részvények vezették, az ágazati mutató közel két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett négy százalékos gyengüléssel.

A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös amerikai-kínai kereskedelmi retorziók szüneteltetéséről létrejött megállapodást követő első lelkesedést.

A technológiai ágazat
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:42
Tőzsde - Nagy nyereséggel zártak az európai értékpapírpiacok
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,79 százalék, a Stoxx600 index 1,70 százalék nyereségben állt, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,80 százalékkal emelkedett.

A még nem hivatalos záróadatok alapján a frankfurti DAX index 1,62 százalék nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést, a londoni FTSE-100 index 1,43 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index pedig 2,36 százalékkal erősödött.

Az indexek tekintélyes nyereségükkel együtt is nagy veszteséggel fejezik be az októbert. A DAX havi vesztesége hat és fél, a londoni indexé öt, a párizsi indexé pedig több mint hét százalék.

Az árfolyam-erősödés a többnyire kedvező eredménybeszámolóknak köszönhetően vett lendületet szerdán az európai tőzsdéken. A legnagyobb nyertesek közé soroltak be ennek köszönhetően a nyersanyagipari papírok is, ágazati mutatójuk több mint három százalékos erősödésével.

A francia L'Oreal egyike volt a párizsi tőzsde legjobban teljesítő részvényeinek, árfolyama hét
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 17:42
Tőzsde - Vegyes kezdésre lehet számítani Európában
kereskedés végén több mint négy százalék nyereségben állt, a Daimler közel két százalékkal erősödött, bár napközben öt százalék felett is járt a nyeresége. A BMW közel három százalékkal, a Renault és a Peugeot közel két százalékkal erősödött.

Nagy árfolyamnyereséget értek el a banki papírok is a hétfői kereskedésben kedvező negyedéves eredménybeszámolóknak köszönhetően. A HSBC és a Banco Bpm öt százalékkal erősödött.

Az euró kedden kissé felfelé korrigálta hétfői gyengülését. Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy másfél órával az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben a globális kereskedelemben 1,1377 dolláron.

Az arany ára szintén felfelé korrigálta a hétfői csökkenést, a határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,04 százalékkal unciánként 1228,10 dollárra emelkedett.

Az olajár vegyesen alakult kedden. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a WTI ára 0,18 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 67,16 dolláron, a Brent pedig
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 07:55
1/11
Képek, videók
Átlagbérek Európában szep
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:08
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
Szegénység Európában 7262
megyerimihaly
2011. január 10. hétfő, 00:43
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
Moakley Federal Courthous
szicu
2013. április 15. hétfő, 21:00
Palacio_Federal_Colima .pn
andomanyi
2012. április 06. péntek, 18:31
határidő napló
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:27
párizsieső1112.jpg
maroka
2017. november 12. vasárnap, 12:07
Párizsi ősz
anna4459
2017. október 27. péntek, 18:18
Párizsi anzix.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 10:16
párizsi felkelés 1944. au
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:34
parizsi-ellenallasaug. 20
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.