Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:00 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött a balatoni hajózási szezon, újdonságokkal várják a vendégeket
és az önkormányzatoknak is köszönhető. "Jó balatoni embernek lenni. Büszkék vagyunk arra az értékre, amit őrzünk, és amit képviselünk" - fogalmazott. Bejelentette, hogy a szövetség a strandminősítő rendszer működtetése és a balatoni borok versenye mellett idén meghirdeti az Év balatoni háza versenyt, több kategóriában is. Szólt arról is, hogy fel kell készülni a vendégek fogadására és szórakoztatására esős napokon is, csak így lehet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel karöltve megvalósítani, hogy négy évszakos turisztikai célpont legyen a Balaton.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egyre népszerűbb a Balaton. "A kormány mindent megtesz azért, hogy ne a horvát tengerpartra, hanem a Balatonhoz jöjjenek minél többen, és hogy igazi ünnep legyen minden nap a Balatonnál."

Kollár József, az önkormányzatok tulajdonában lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója beszámolt arról, hogy március 31-től üzemel a társaság új ügyfélközpontja, egy virtuális call
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 14:22
BTF - Megnyílt a Budapesti Tavasz Vásár a Vörösmarty téren
igazgatója a program megnyitásakor tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Az igazgató a legfrissebb KSH jelentésre hivatkozva azt is elmondta, hogy tavaly több mint 10 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyek, ez év első hónapjában pedig már több mint 600 ezren keresték fel a fővárost. Ez a szám a magánszállások forgalmával együtt valószínűleg az egymilliót is átlépte.

Kiemelte, hogy a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kulturális vonzerőt teremt és tart fenn négy évszakos fesztiválok, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál társszervezésével, csakúgy, mint a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi, valamint a Tavaszi Vásár rendezésével. "Ez egy olyan kirakat, ahol egy helyszínen belül számos értéket tudunk bemutatni, és egy valódi közösségi teret létrehozni" - emelte ki.

A vásáron kiállító kézműves mesterek hivatásuk legjavát mutatják be portékáik és műhelyfoglalkozásaik segítségével a közönségnek - hangsúlyozta
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:31
Guller Zoltán: 42 milliárdnyi turisztikai fejlesztés Hajdú-Biharban
bővülést jelent. Hajdúszoboszlón 5,5 milliárd forint, Debrecenben 3,5 milliárd forint volt a szálláshelyek árbevétele 2017-ben - ismertette Guller Zoltán.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a kormány új fejlesztési koncepciója turisztikai térségekben, desztinációkban gondolkodik. Ilyen kiemelt turisztikai térség a Debrecen-Hajdúszoboszló és a Hortobágy-Tisza-tó desztináció.

Felsorolása szerint a debreceni Nagyerdő komplex fejlesztési programja 20 milliárd forintból valósul meg, a "négy évszakos városközpont" kialakítására 3,5 milliárdot, Hajdúszoboszlón a gyógy-park és a promenád kialakítására 5 milliárdot fordíthatnak, a Település- és területfejlesztési operatív programban (Top) pedig a hajdú-bihari települések 7 milliárd forintból fejleszthetnek.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a helyi fejlesztések közül a nagyerdei strand 6 milliárdos beruházását, illetve a repülőtér járatfejlesztési terveit emelte ki.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: a tavalyi 320 ezres
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:52
Turisztikai ügynökség: több mint 19 milliárd forintos turisztikai fejlesztés várható Veszprém megyében
várfejlesztést közel 4, 2 milliárd forintból.

Ugyancsak fontos beruházás a veszprémi állatkert és a Balaton-felvidék fejlesztése, a gyógyhelyi és a reformkori városrészi fejlesztések Balatonfüreden - hangsúlyozta.

Guller Zoltán arról is beszélt, hogy 367 milliárd forintról döntött a kormány, melyet a Balatonnál fognak elkölteni.

Hozzátette: 1 milliárd forintból a Balaton márkát fejlesztik majd, amely a Magyarország márka fontos eleme.

A fejlesztések kiemelt célja, hogy a Balaton négy évszakos turisztikai térséggé váljon és ebben a tekintetben a Balaton "szerves része" Veszprém - húzta alá.

További fejlesztési lehetőséget jelentenek a Kisfaludy szálláshely fejlesztési program pályázatai, melyre a Veszprémmegyében található panziók csaknem mindegyike pályázott, a lehetőség még március 14-ig nyitva áll szálláshelyek létesítésére és felújítására - közölte.

Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő-jelölt kiemelte, hogy Veszprémben szükség
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:34
Sípályák fejlesztését, a négy évszakos turizmust, valamint vándortáborokat támogatott a kormány
támogatása keretében két sípálya fejlesztéséhez hozzájárul, a támogatást az eplényi és a mátraszentistváni síközpontok nyerték, 70-75 százalékos önerő mellett. A lehetőséget azonban nem zárták le, így a sátoraljaújhelyi önkormányzat tulajdonában működő Zemplén Kalandpark mintegy 64 millió forintos fejlesztéséhez több mint 18 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből hóágyúkat és egy, a sípályák karbantartására alkalmas hótaposógépet, ratrakot vásároltak. A szabadidő- és sportcentrum négy évszakos hasznosítása keretében pedig elkezdődött három downhill kerékpáros pálya engedélyeztetése, valamint a libegő-felvonó alkalmassá tétele kerékpárok szállítására - közölte.

Révész Máriusz kiemelte: Sátoraljaújhelyen szűk két évtized alatt épített fel az önkormányzat egy ma már évi 230 ezres látogatottságot elérő szabadidős központot, céljuk a félmilliós vendégszám elérése. A kalandpark nyereséges, az eredmény jelentős részét a tulajdonos visszaforgatja a karbantartásokra, fejlesztésekre -
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 18:04
Szeleta Park létesül Miskolcon, a Herman Ottó Emlékpark területén
sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: az egyik "legfontosabb" ősemberbarlang a Szeleta-barlang. Erre az ősrégészeti lelőhelyre és a Bükk őstörténetére alapozva olyan látogatóközpont hoznak létre, amely kiállítással és élményelemekkel kalauzolja a látogatókat a Bükk és az emberiség őstörténetébe.

A Szeleta-kultúra színvonalas bemutatása négy évtizede várat magára, a projekt célja ezen értékek mai kor követelményeinek megfelelő oktatási és turisztikai szempontú interpretációja. Az egyedülálló, négy évszakos élményt nyújtó látogatóközpont egyebek mellett bevezeti a látogatókat a bükki barlangok évezredes titkaiba, az ősember világába, természetébe, megmutatja a hegység természeti és kulturális örökségét, mindezt hagyományos és interaktív elemekkel.

A létesítmény helyet ad majd különböző foglalkozásoknak, szakmai konferenciáknak, rendezvényeknek, szerves egységként beilleszkedő két tematikus játszótérnek, szakvezetett terepi programok kiindulási pontjainak, periszkópos kitekintésnek, archeológiai
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:04
Színes programok a Tisza-tó napja rendezvénysorozaton
Kovács Sándor, aki egyben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke is, elmondta:a 10. Tisza-tó napja rendezvénysorozat a társszervezetek összefogásával valósul meg. Hozzátette: bár a rendezvénysorozattal kezdődik a nyári szezon, a tó és térsége négy évszakos turisztikai attrakció.

Szólt arról, hogy idén is folytatódik a Tiszta tó a Tisza-tó projekt. A környezettudatos szemléletformálást előtérbe helyező program egyik kulcsfontosságú eleme a szelektív hulladékgyűjtő edények kihelyezése a tó kikötőiben és strandjain - közölte.

Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: május 10-én kerül sor a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyitó ülésére a poroszlói ökocentrumban. Felidézte, hogy a bizottságot tíz évvel ezelőtt alakította meg a Borsod-Abaúj-Zemlén, a Heves és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, minden évben más-más főkapitányság vállalja a gesztorságot.

A bizottsági üléseken civil szervezetek,
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 14:33
Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját keresi a Magyar Turizmus Zrt.
Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) aktív turizmusért felelős igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta:a nemzeti marketingszervezet 50 százalékos uniós támogatást nyert el a pályázat lebonyolítására, 23 700 eurót.

Hozzátette, májusban az ország turisztikai régióiban vidéki roadshow indul, az információs napokon tájékoztatják a lehetséges pályázókat, és megjegyezte, hogy több tucat pályázatra számítanak.

A pályázók felét bejelentés nélkül, személyesen, próbavásárlással is tesztelik a bíráló bizottság tagjai - ismertette. A nyeremény 2 millió forint marketingtámogatás lesz a győztesnek. A nyertes részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat. Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, Tisza-tó, Írottkő Natúrpark, és a Mecsek Zöld út.

Kiemelte: a pályázati feltételek között szerepel, hogy már
velemenyezd, 2017. április 25. kedd, 10:54
Újabb fejlesztések indulnak a Tisza-tó térségében
Kovács Sándor, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is, elmondta: a legdinamikusabban fejlődő régió Magyarországon a Tisza-tó és térsége, amely négy évszakos turisztikai desztináció lesz.

Idén tavasszal írják ki a közbeszerzést a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút-szakasz befejezésére - mondta. A beruházással a Tisza-tavat teljesen biztonságosan körbe lehet majd kerékpározni, hiszen közúti forgalom nem keresztezi ezt az utat - közölte, megjegyezve: a kerékpáros pihenők, szervizek hálózatát is fejlesztik majd.

Tervezik a Tisza-tó és Eger,valamint a tó és Hortobágy közötti kerékpárút kiépítését is. Megvalósulás esetén kerékpárúton lehetne elérni a Tisza-tavat Európából - közölte.

Csaknem 30 ezer kerékpáros turistát számoltak a kiskörei vízlépcsőnél az elmúlt évben, de ennél jóval több két keréken közlekedő turista fordul meg a térségben - számolt be.

Kovács Sándor elmondta: hangsúlyt fektetnek a tó északi területe után a déli részek fejlesztésére is.
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 12:43
Lara: Ékszer-doboz
Ékszerdoboz az én hazám, erdők mezők figyelnek rám,
Hegyeinek lankáiban, nap fürdik mámoros álomban,
Városai, falvacskái, szívemnek kedves utcái
rovom nyáron, rovom télen, amíg mindet megismerem.
Négy évszakos világunkat, soha nem adnám örök tavasznak.
Homokbuckák viharában, edződtem nagy családomban.
Mint a polip karjai, szétáradnak lelkei, bárhol jársz a nagy - világban,
magyar ember jő szemben az utcában,
tengernek homokjában!
Jó hallani szavaikat, érteni gondjaikat,
átölelni erős válluk, érezni szív-dobbanásuk.
lenke1964, 2016. november 27. vasárnap, 13:16
Lovassport - Fazekas Sándor: Szilvásvárad a hazai lovaskultúra fellegvára
Csaknem 1,9 milliárd forint hazai forrásból épült meg ez az impozáns komplexum, amely igazi otthona lesz a hazai lovassportnak - fogalmazott Fazekas Sándor avatóbeszédében. A szilvásváradi program, amely három ütemből áll, része a 2014-ben elindított Kincsem Nemzeti Lovas Programnak és további több milliárdos beruházást tartalmaz - tette hozzá.

Az agrárminiszter kifejtette: a következő ütemekben megújul, és négy évszakossá válik egyebek mellett a szabadtéri lovaspálya egy 6000 fős lelátóval. Hangsúlyozta: a beruházások felélénkítik a település idegenforgalmát, lovassportját és jelentős befolyással lehetnek a lótenyésztésre is. Megítélése szerint a környékre is pozitív hatással lesz a fejlesztés, felértékelődik a Szalajka-völgy, Bélapátfalva és a Bükk egész térsége.

Arról is beszélt: Magyarország egyik legjelentősebb fejlesztése a szilvásváradi lipicai lovasközpont, melynek egyik legfontosabb hatása, hogy megmarad az egyedülálló lipicai ménes, megőrződik annak lóállománya és genetikai öröksége,
velemenyezd, 2016. november 12. szombat, 15:32
Fazekas Sándor: a hétvégén átadják az új fedeles lovardát Szilvásváradon
Fazekas Sándor a szombati átadást igazi lovas ünnepnek nevezte, mivel az egyik legjelentősebb fejlesztés az utóbbi időben a magyar lovas sport világában. A szilvásváradi lipicai lovas központ megújítása igen jelentős beruházás, mivel a régi létesítmény teljesen megújul. Megépül egy négy évszakos pálya is ennek keretében, amely egész évben használható lesz. Emellett a kiegészítő létesítmények is megújulnak. A beruházás a jövő évben fejeződik be.

Mindez a Kincsem Nemzeti Lovas Program része, amely továbbfejlesztéseket is tartalmaz például: Mezőhegyesen, Bábolnán, Fábiánsebestyében és a Nemzeti Lovardában is zajlik a munka. A célkitűzés az, hogy a magyar lovas kultúra világszínvonalú infrastrukturális háttérre támaszkodhasson, a lovaglás iránt egyre nagyobb az érdeklődés az országban, mivel "lovas nemzet vagyunk" - jegyezte meg. A versenyeken indított lovak száma - például - a rendszerváltás óta megháromszorozódott, ami most 4 ezer felett van - tette hozzá a miniszter.

A szakemberek arra
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 11:30
1/4
Képek, videók
HI-FI újdonságok
lacipecsenye
2013. október 24. csütörtök, 10:36
osziuj_ujdonsagok.jpg
k_e_timi
2010. november 06. szombat, 10:55
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
az_ugynokseg_1.jpg
ticsi83
2009. február 10. kedd, 17:14
az_ügynökség_(zolipapa ).j
grand83
2008. május 04. vasárnap, 04:34
napoleon-Kollár.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:29
Solaris Kollár-Bogdán.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 21:35
Solaris-Kollár- A..jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:51
Solaris-Kollár A..jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:49
Kollár-Solaris.jpg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:34
Kollár_Solaris.jpg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:32
Kollár A-Solaris.jpg
agica2004
2014. június 30. hétfő, 15:32
Címkék
hajdú-bihari települések, vezérigazgató arról, szilvásváradi program, Busi László, program megnyitásakor, 2014-ben elindított, Kontrát Károly, térség fideszes, virtuális call, önkormányzatok tulajdonában, fejlesztések kiemelt, szelektív hulladékgyűjtő, emberiség őstörténetébe, déli részek, Magyar Turisztikai Ügynökséggel, eredmény jelentős,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.