Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 13:54 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: kiemelt feladat a világjárvány gazdasági hatásainak kezelése
kell indítani. A mostani és a tíz évvel ezelőtti helyzet között azonban jelentős különbség, hogy 2010 után egy legyengült, míg most erős hazai gazdaságnak kell úrrá lennie a nehézségeken - mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a világjárvány felforgatta a gazdasági folyamatokat, teljesen új világgazdasági verseny indul. A kormány álláspontja szerint a segélyek eladósodottsághoz és kiszolgáltatottsághoz vezetnek, ezért a magyar gazdaságpolitika fókuszában most is a munkahelyek teremtése és a munkahelyeket létrehozó vállalatok támogatása áll - fogalmazott.

A miniszter elmondta, a versenyképesség-növelő támogatási programra eddig 583 pályázat érkezett be, a jelentkező vállalatok 277 milliárd forint értékben vállaltak beruházást, ezzel 104 ezer munkahelyet védenek meg.

Szijjártó Péter kifejtette, munkahelyek csak beruházásból lesznek, ezért a gazdaságvédelmi akciótervben kiemelt figyelmet fordítanak a beruházásokat végrehajtó és ezáltal munkahelyeket teremtő vállalatok támogatására.

Az uniós
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:11
Koronavírus - Módosították Nagykanizsa költségvetését
Balogh László (Fidesz-KDNP) csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a járvány alakítja a büdzsét, de továbbra is kiemelt cél a munkahelyek megőrzése és a gazdaság fellendítése, a módosítás előtt a közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesülettel (ÉVE) is egyeztetett. Áttekintették a korábban elfogadott, négy évre vonatkozó gazdasági programot is, amelyet a veszélyhelyzetnek megfelelően aktualizáltak. Beépítettek olyan célokat is, amelyeket az ÉVE frakciója fogalmazott meg javaslatként.

Bizzer András alpolgármester (Fidesz-KDNP) kifejtette: összesen 926 millió forint bevételkieséssel számolnak a járványhelyzet miatt, az iparűzési adóból például várhatóan 25 százalékkal kevesebb folyik be a tervezettnél. Nem nyúltak hozzá, sőt lehetőség szerint többletforrást biztosítanak az egészségügy, a szociális szféra és a vállalkozások támogatására, de csökkentették az önkormányzati cégek költségvetését, elvonták az intézmények dologi költségére szánt keretet, önkormányzati fejlesztésektől
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 18:34
Krónika 2. rész (napirend előtt: koronavírus-járvány)
elsősorban a kkv-kat nehéz helyzet elé állította a gazdaság visszaesése - mutatott rá.

Hangsúlyozta: Magyarország kereszténydemokrata kormányzata és parlamenti többsége az elmúlt tíz évben politikája központi elemévé tette a kkv-kat, amelyek meg is erősödtek. Aki azt állítja, hogy a kormány nem tesz semmit, nem ismeri el, eltorzítja a valóságot - vélekedett.

Szijjártó Péter válaszában közölte: a gazdaságvédelmi akciótervvel segítséget nyújtanak a magyar vállalatoknak, hogy megvédjék a munkahelyeket és újakat hozzanak létre a jelenlegi körülmények közepette is. A gazdaságvédelmi akcióterv azon pontjai, amelyek Magyarországon a munkahelyeket létrehozó, megvédő cégek beruházásait támogatják, kifejezetten népszerűnek bizonyultak a vállalatok körében - mondta.

Kitért rá: kedd reggelig 167 cég jelezte, hogy élni kíván a támogatási lehetőséggel, és összesen 84,4 milliárd forintnyi új beruházást jelentettek be. Ezek között 136 magyar vállalat van - fűzte hozzá.Fidesz: ki kell vizsgálni a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 11:21
Koronavírus - Nógrádban a helyi gazdaságot erősítő programcsomagot állít össze a megyei önkormányzat
Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) közölte, klaszterbe gyűjtik a megyei termelőket, a kínálatot pedig egy erre a célra létrehozott megyei honlapon, "online piactéren" jelenítik meg. Kommunikációs kampányt indítanak, hogy a Nógrádban élők figyelmét ráirányítsák a helyben előállított termékekre, és arra, hogy aki ezt vásárolja, erősíti a megye gazdaságát, munkahelyeket ment meg, illetve hozhat létre - fűzte hozzá.

Megkeresik azokat a nagyfogyasztókat, feldolgozókat és kereskedelmi láncokat, amelyek a helyi termékek számára állandó beszállítási lehetőséget teremtenek. Ezt a programot már elindították, szakmai partnerük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat - ismertette.

Az elnök hangsúlyozta: a legfontosabb cél, hogy minél több munkahely megmenthető legyen a veszélyhelyzet alatt és után, ezért a rendelkezésre álló - elsősorban pénzügyi - erőforrásokat a lehető leghatékonyabban kell felhasználni.

Szólt arról is, hogy a gazdasági szereplőket segítő
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:32
Szijjártó: Magyarországnak nagy része van abban, hogy megindulhatnak a csatlakozási tárgyalások Albániával és É
helyzet nemcsak egészségügyi veszélyt jelent, hanem komoly gazdasági kihívások elé állítja a világot, benne a magyar gazdaságot is. Ezért hozott a kormány gazdasági döntéseket, és a külügyi tárcánál olyan rendelettervezettel készülnek, amely kihasználja, hogy az EU most lazább szabályokat enged a vállalatok és beruházások támogatására, így a munkahelyek megvédése érdekében olyan beruházások ösztönzésére alkalmas támogatásokat tudnak adni, amelyekkel meg tudják védeni az elmúlt években létrejött munkahelyeket - magyarázta.

Azt is mondta: most is érdemes előremenni és a cégeknek olyan támogatást adni, amelyek további beruházásokra ösztönöznek. Az a kormány, amely a legrugalmasabban, leggyorsabban tud reagálni, nagy versenyelőnyre tehet szert a vírus utáni időszak tekintetében is - vélekedett.

Szijjártó Péter egy a veszélyhelyzet meghosszabbítása körüli vitákra vonatkozó kérdésre közölte: a mostani helyzet nagy kihívást jelent, és az elmúlt hetekben hozott döntések gyorsaságán életek múltak. Ez így
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 15:43
ITM-államtitkár: program indul a foglalkoztatás ösztönzésére
növeli a foglalkoztatottak számát úgy, hogy az előző tizenkét hónap átlagos létszámához képest emelkedjen a foglalkoztatottak száma az érintett létesítményben és a vállalkozásnál egyaránt.

A programra 12 milliárd forint áll rendelkezésre - ismertette.

Bodó Sándor hozzátette: a támogatás mértéke két teljes évi bérköltség 70 százaléka kisvállalkozások, és 60 százalék a közepes vállalkozások esetén. Fontos feltétel, hogy a támogatást igénylő vállalkozásnak a támogatás révén létrejött új munkahelyeket legalább három évig fenn kell tartania.

Kitért arra is, hogy a pályázatban a foglalkoztatotti létszám bővítése részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalóval is teljesíthető. Részmunkaidőben történő foglalkoztatás esetén a foglalkoztatás időtartama nem lehet 4 óránál kevesebb. Arról is tájékoztatott, hogy a konstrukció keretében olyan beruházást is támogathatnak, amely új létesítmény létrehozatalát, vagy egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését, vagy egy meglévő létesítmény termékkínálatának
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:04
Szijjártó: minden idők legtöbb beruházása érkezett Magyarországra tavaly
kifejtette, a kormány összesen 101 nagyberuházásról tudott megállapodást kötni külföldi és magyar nagyvállalatokkal, ami hárommal több, mint a 2018-ban elért korábbi csúcs. A beruházások összértéke eléri az 1705 milliárd forintot, ami szintén abszolút rekordnak tekinthető és a tavalyi GDP csaknem 4 százalékát teszi ki - hangsúlyozta. A kormány összesen 156 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segítette ezeknek a beruházásoknak a megvalósulását.

Az új beruházásokkal létrehozott munkahelyeket 50 százalékkal magasabb fizetések jellemzik, mint a 2017-ben létrejötteket, ez pedig a magyar gazdaság dimenzióváltását tükrözi - tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter szerint ugyanis míg korábban szinte kizárólag termelésorientált nagyvállalatok érkeztek Magyarországra, addig most olyan új technológiákat alkalmazó cégek indítanak beruházásokat, amelyek igazodnak az új világgazdasági korszak által diktált elvárásokhoz. A magyar gazdaság orientációja ezzel a kutatás és fejlesztés irányába fordult
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 10:42
Szijjártó: 170 japán vállalat 35 ezer magyar embernek ad munkát
elsőszámú nemzetközi felvevőpiaca Japán volt. Sikerült megállapodni, hogy a korábbi korlátozások után a magyar baromfihús-termékek exportja újraindulhat, és közel vagyunk ahhoz is, hogy a magyar sertéshús-termékek exportja is újrainduljon - magyarázta.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy jelenleg Magyarország kínálja a legjobb beruházási, befektetési feltételeket Európában, Európa legalacsonyabb adóit Magyarországon kell fizetni. A japán cégek eddig is kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahelyeket hoztak Magyarországra, és most, hogy a magyar gazdaságot egy újabb dimenzióra állítják át, a japán vállalatok újabb magas technológiai színvonalú munkahelyeket hozhatnak Magyarországra - közölte.

Kitért arra: a legnagyobb japán autóipari beszállító vállalatok jelen vannak a magyar piacon és folyamatosan növelik a jelenlétüket. Most, hogy a magyar autóipar átáll az új korszakra, nagy szerepük lesz a magas technológiai színvonalú japán vállalatok beruházásainak - vélekedett.

Szijjártó Péter
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 13:21
Budapesti biotechnológiai parkról szóló szándéknyilatkozatot írtak alá
terén kiemelten támogatja a nemzetstratégiai szempontból fontos hazai egészségipari, gyógyszeripari, biotechnológiai szektort - emelte ki az SE rektora.

Mint mondta, ezen törekvések egybevágnak azzal a kormányzati céllal, melynek eredménye a felsőoktatás versenyképességének növelése, valamint a kutatás-fejlesztés-innováció megújítása.

Az SE rektora szerint a tudáspark segíti majd az egyetemi tudásbázison alapuló, kisebb, koncentrált, technológia-intenzív vállalatok létrejöttét is, új munkahelyeket teremtve támogatja a kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, valamint az egyetemek közötti hatékony tudás- és munkaerőáramlást.

Hozzátette, a kialakítandó science park szempontjából különösen előnyös a három egyetem földrajzi közelsége, és a különböző intézményekben megjelenő tudományágak fontos multidiszciplináris bázisa jön majd létre. Merkely Béla úgy vélte, a tudásparkkal létrehozott tudományos együttműködésben "az értékelvű zsinórmértéket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:01
Szijjártó: a magyar-skót kapcsolatok fejlesztését segíti az új konzulátus Edinburgh-ben
A politikus az MTI-nek elmondta: Skócia Edinburgh-közeli részén mintegy tízezer magyar él, akiknek mindeddig Londonba kellett menniük, ha valamilyen ügyet akartak intézni a magyar állammal kapcsolatban.

Ezért helyénvaló megteremteni annak a lehetőségét, hogy az itteni magyarok helyben tudják intézni az ügyeiket, kényelmesebben és sokkal kevesebb utazással - mutatott rá.

Közölte: ezért Edinburgh-ben is konzulátus nyílik, amelynek az lesz a feladata, hogy segítse a magyar-skót kapcsolatok fejlesztését.

"Számos ponton érintkezik a történelmünk, mi magyarok mindig is megbecsültük és tiszteletre méltónak találtuk a skót népet" - fogalmazott.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: most ennek az együttműködésnek a gazdasági megerősödését látni azáltal, hogy a Skóciából Magyarországra irányuló export lassan eléri a százmillió fontot.

Másrészt a Mol komoly befektetést hajtott itt végre, Aberdeenben képviseleti irodát is nyitott, és Skócia partjainál a kontinentális talapzaton hét kutatási,
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:53
Számok igazolják a családpolitikát
jelentős támogatást nyerhetnek el akkor, ha munkahelyi bölcsődét kezdenek el működtetni. Azt gondolom, a munkáltatóknak is érdeke, hogy létrehozzanak ilyeneket, hiszen így tudják megtartani s már a gyermek hároméves korának betöltése előtt visszahívni a kisgyermekes munkavállalókat, ami a mai munkaerőhiányt figyelembe véve gazdasági racionalitás és érdek is. Miniszteri biztosként minden megyei jogú városban szerveztünk bölcsődei informá­ciós napokat, amelyeken ismertettem az új rendszert. A jövőben a munkahelyeket is meg kell győznünk, hogy éljenek a lehetőségekkel.

- Ezek az intézkedések összefüggnek a javuló demográfiai trenddel, a termékenységi arányszámok megváltozásával?
- Hazánkban már több mint 35 éve tart a népességfogyás, ugyanakkor a kormány családpolitikájának köszönhe­tően nőtt a gyermekvállalási kedv. A teljes termékenységi arányszám a 2011-es 1,23-os mélypont után 2017-re 1,5-re nőtt, ami több mint 20 százalékos emelkedést jelent. 2010-hez képest 1,4 százalékkal több
tinka1951, 2018. március 19. hétfő, 09:48
A Soros-terv magyar fordítása
lényeges dolgokhoz szükséges összegeket, az éves kiadások legalább 5 000 eurót jelentenek menekültenként, azaz 20 milliárd eurót. A Törökországnak nyújtott uniós segély - noha azt a múlt héten megkétszerezték - még mindig csak 1 milliárd euró összegű. Ezen felül az EU-nak szintén segítenie kell preferált kereskedelmi státusszal rendelkező különleges gazdasági övezeteket létrehoznia a térségben, beleértve Tunéziát és Marokkót, hogy vonzani lehessen befektetéseket és létre lehessen hozni munkahelyeket mind a helyieknek, mind pedig a menekülteknek.

Az EU-nak el kellene köteleznie magát, hogy a külső határok mentén fekvő országoknak még legalább 8 - 10 milliárd eurót adjon úgy, hogy a hiányzó összeg az Egyesült Államoktól és a világ többi országától jöjjön. Ez hozzá lenne adható a hosszú lejáratú kötvények összegéhez, amelyeket azért bocsájtanak ki, hogy támogassák Európában a menedékkérőket.


Harmadszor:

az EU-nak azonnal meg kell kezdenie kialakítani az
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
1/6
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (6).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
A gazdasági válság.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:28
A gazdasági
lacika5
2012. augusztus 15. szerda, 10:41
Címkék
kisgyermekes munkavállalókat, helyi gazdaságot, világ többi, konstrukció keretében, 2017-ben létrejötteket, Skuczi Nándor, támogatás révén, egyetemi tudásbázison, különböző intézményekben, javuló demográfiai, munkahelyek teremtése, gazdaságvédelmi akcióterv, gazdaság visszaesése, értékelvű zsinórmértéket, gazdaságvédelmi akciótervben, magyar gazdaságot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.