Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:25 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 12. rész (kultúra)
működik jól, mert alapvető volta dacára nem kap elegendő költségvetési forrást.

Párbeszéd: ez nem a nemzeti kultúra védelméről szól

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd vezérszónoka azzal kezdte felszólalását: ez a törvényjavaslat nem a nemzeti kultúra védelméről szól, hanem a kormányzat - sok másikkal együtt - e törvényjavaslat esetében is arra használja a válsághelyzetet, hogy az összes vitatható kezdeményezését törvénybe foglalja.

Szerinte számos ágazatban azért kerülnek veszélybe a munkahelyek, mert a kormányzat nem cselekszik, itt húszezer ember munkahelyét pedig az veszélyezteti, hogy a kormány átszervez.

Az ellenzéki képviselő a javaslatot alaptörvény-ellenesnek nevezte, mondván, a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme és fenntartása az állam és mindenki kötelessége.

Hozzátette, egyetlen érdekképviselet sem ért egyet a kormánnyal abban, hogy a változással javulna a szférában dolgozók helyzete.

Szerinte sokan nem a bér mértéke, hanem más
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 22:33
Koronavírus - A munkahelyek védelméről szóló tájékoztató filmet jelentet meg a kormány
Dömötör Csaba hangsúlyozta, azért kell erről beszélniük, mert a vírussal együtt a káros gazdasági következmények is megérkeztek, a kormány pedig számos döntést hozott erre válaszul.

Felidézte, a kabinet felfüggesztette a március 18. előtt kötött hitelek törlesztését, meghosszabbította a lejáró gyed- és gyes-jogosultságokat, felfüggesztette a kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat, a leginkább bajba jutott ágazatokban pedig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük.

Emellett jelentős segítség, hogy több tízezer kisadózó vállalkozónak, katásnak nem kell átalányadót fizetnie - tette hozzá.

Dömötör Csaba aláhúzta, a kormány azon dolgozik, hogy döntései részleteiről mindenki értesüljön. "Mert az, hogy vigyázunk egymásra, nemcsak az emberéletek, hanem a munkahelyek védelmére is vonatkozik" - mondta.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 15:21
Együttműködik a Hungary Helps Ügynökség és az Ökumenikus Segélyszervezet
kiemelte: a kormány stratégiai szövetségesként tekint az Ökumenikus Segélyszervezetre, amellyel két új közös támogatási programot is indítanak.

Az egyik projekt keretében a két szervezet részt vesz a dzsihadista terroristák által feldúlt iraki Szindzsár térségének újjáépítésében, segítve a népirtást elszenvedő jazidi lakosság visszatérését. Emellett támogatják az iraki kurdisztáni Hanke város menekülttáborában élő jazidi kisebbség életkörülményeinek javítását: támogatják egy árvaház felépítését és munkahelyeket hoznak létre a belső menekülteknek.

A mintegy 160 millió forintból megvalósuló fejlesztések mellett további 29 millió forinttal támogatják a jazidi népirtás traumatizált túlélőit segítő iraki keresztény missziót.

A másik, ukrajnai program keretében a polgárháborús válság sújtotta Herszon városban segítik 12 millió forinttal egy családi krízisközpont létrehozását - közölte az államtitkár.

Azbej Tristan hangsúlyozta: a Hungary Helps program révén a "magyarok gyorsan, ugyanakkor
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:21
Horváth Ildikó: Magyarországon nagyon fontos a családok és a gyermekek egészségének védelme
egészségért elnevezésű pályázat keretein belül rendezett programon azt hangsúlyozta, hogy a 2010 óta hozott intézkedések eredményeként 2017-re félmillióval szorult vissza a dohányosok száma, csak minden negyedik ember gyújt rá. Ehhez hozzájárult a nemdohányzók védelméről szóló törvény megalkotása, a dohányboltok számának csökkenése, valamint a dohánytermékek adótartalmának növelése - közölte az államtitkár. Nagy eredménynek nevezte, hogy 95 százalékban teljesül az az elvárás Magyarországon, hogy a munkahelyeken és a közösségi tereken nem terhelik a dohányosok a nemdohányzókat.

Elmondta, hogy a népegészségügyi feladatok ellátására kiírt, Három generációval az egészségért elnevezésű pályázat összege 5,4 milliárd forint; 81 háziorvosi praxisközösség nyert.

A pályázat égisze alatt a nyár folyamán induló munka célja a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, az egészségtudatosság erősítése, az onkológiai szűréseken való részvétel növelése és a gyermekek egészséges életre nevelése.

Ledia Lazeri,
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:56
A dohányzási tilalom hatására javult a vendéglátóiparban dolgozó nők újszülöttjeinek egészsége
A kutatók azt vizsgálták, hogy miként hatott a dohányzás korlátozása a vendéglátóiparban dolgozó nők gyermekeinek születéskori egészségére - olvasható a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Felidézik, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvény 2012-ben életbe lépett szigorításának következtében tilossá vált a dohányzás többek között a kocsmákban, a szórakozóhelyeken, a munkahelyeken és a közforgalmú intézményekben. A legnagyobb változás a vendéglátóhelyek, kocsmák esetében történt, ahol korábban ritka kivételt jelentett a dohányzás korlátozása.

A kutatás során a vendéglátóhelyeken felszolgálóként, pincérként dolgozó nők újszülöttjeinek egészségi mutatóiban a szigorítás előtti és utáni időszak között bekövetkező változást hasonlították össze egy kontrollcsoport hasonló adataival. A kontrollcsoportot a kereskedelemben és szolgáltatási szektorban dolgozó nők (például bolti eladók, pénztárosok, fodrászok, kozmetikusok) újszülöttjei alkották. Utóbbiak
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 11:21
Amerikai importvámok - Az Európai Bizottság szerdán dönthet a válaszintézkedésekről
a bizottság szerdai ülésén, amennyiben úgy találják, hogy a bejelentett amerikai intézkedések ártanak az európai érdekeknek.

Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő aláhúzta, hogy az EU nem zéró összegű játszmaként tekint a kereskedelempolitikára, melynek nyertesei és vesztesei vannak. "A kereskedelemnek minden fél számára előnyösnek kellene lennie" - fogalmazott.

Ugyanakkor leszögezte: "Nem dughatjuk homokba a fejünket. Amikor valaki egyoldalú és tisztességtelen lépéseket hoz, amelyek munkahelyek ezreit sodorják veszélybe Európában, akkor határozottan kell fellépnünk, de szigorúan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályainak megfelelően."

Ez azonban nem a konfliktus eszkalációjáról, hanem pusztán az európai érdekek védelméről szól - jelentette ki.

Hozzátette, az acél- és alumíniumszektorban a globális túlkapacitás jelenti az alapvető problémát, amelyet a gyökerénél kellene kezelni.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön jelentette be, hogy 25 százalékos importvámot vezetnek be
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 15:12
Illegális bevándorlás - Rogán: a bevándorlók helyett a magyar családok otthonteremtésére fordítják a pénzt
Rogán Antal közölte: az elmúlt egy évben mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az Európában kialakult bevándorlási krízis tarthatatlan.

A Frontex hivatalos adatai szerint csak ebben az évben 1 millió 550 ezer illegális bevándorló lépte át Európa határait. Egyre többen gondolják azt, hogy valódi megoldást kell találni - szögezte le a politikus, megjegyezve: az unió és a tagállamok vezetői közül egyre többen látják be, hogy Európa határain kell megállítani az embereket.

Ennek alapja lehet Orbán Viktor kormányfő javaslata, és annak is első pontja: az európai határok közös védelme - mondta Rogán Antal.

A miniszter szerint az illegális migrációval kapcsolatban felmerülő kockázat kétféle - biztonsági és kohéziós - értelemben is súlyos.

Európában már kézzelfogható, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt. Emellett a fokozódó mértékű bevándorlás azokból a régiókból, ahol más kultúrát, vallást képviselő emberek élnek, az Európai Unió belső kohézióját fenyegeti - közölte.

Ha
velemenyezd, 2015. december 22. kedd, 09:11
Hoppál Péter: köszönet jár a magyarság kultúráját őrzőknek
tartalmat kell adni a haza fogalmának, hiszen a Kárpát-medence egyetlen kulturális, oktatási, társadalmi, szociális, gazdasági, valamint politikai tér. Ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy szorgalmazza a fiatalokat a Kárpát-medencébe visszacsábító Diaszpóra és Szórvány Ösztöndíj Program kiterjesztését.

Aláhúzta: a szülőföldről történő kivándorlás nagy probléma, és ha ebben az ütemben fogyatkoznak továbbra is, akkor az soha nem látott problémát jelent majd a külhoni magyarságnak. Hozzátette: munkahelyek létrehozásával nagyobb eséllyel tarthatnák a fiatalokat szülőföldjükön.

A beszédeket többek között a hagyományőrzésről, a nemzeti és kisebbségi kulturális értékek védelméről, a hungarikumokról szóló előadások követik a nap folyamán.

Szombaton a Konferencia és a II. Magyar Üzletember Fórum együttes programjában az iskolarendszerű oktatás hagyományőrzésben és a vállalkozások oktatásban betöltött szerepéről, a gazdaság és kultúra egymásra hatásának új dimenzióiról is szó lesz.

Ezt követően a
velemenyezd, 2015. augusztus 07. péntek, 15:33
A szenátusi demokraták megakasztották Obama gyorsításra szóló felhatalmazását a kereskedelmi szerződések ügyébe
kereskedelmi megállapodásokat, vagyis úgy, hogy a törvényhozásnak ne legyen módja módosítania azokat.

Megfigyelők szerint a törvénytervezet ügye csak ideiglenesen akadt el, a szenátorok többsége ugyanis támogatja a Csendes-óceáni Partnerséget. A demokrata párti honatyák azonban azt szeretnék, ha a kereskedelmi szerződések jóváhagyásának meggyorsításával egy csomagban három másik törvényt is elfogadnának.

Ezek a kereskedelem által hátrányosan érintett alkalmazottak támogatásáról, a vámhivatali munkahelyek védelméről és a valutamanipulációval szembeni fellépésről, valamint arról szólnának, hogy meghosszabbítják a fekete-afrikai országoknak nyújtott kereskedelmi kedvezményeket.

Mitch McConnell, a szenátusi republikánus többség vezetője kedden beleegyezett abba, hogy a kereskedelmi szerződések miatt állásukat vesztő alkalmazottak támogatásáról szóló törvénytervezetet - ez 2021-ig évi 450 millió dollárt biztosítana az átképzésre - összekapcsolják a kereskedelmi szerződések jóváhagyásának
velemenyezd, 2015. május 12. kedd, 23:33
ÁNTSZ: a legtöbbször a közterületen sértik meg a dohányzás ellenes szabályokat
szerint az idén több mint 27 ezer egységet ellenőriztek. Bírságot 120 esetben, 3,3 millió forint értékben szabtak ki.

A buszmegállókban, vasútállomásokon, pályaudvarokon találkoznak a legtöbbször tilosban dohányzókkal a közegészségügyi felügyelők, tisztiorvosok, az összes bírság háromnegyedét ilyen esetek miatt, magánszemélyekre szabták ki.

A tájékoztatás szerint jóval kevesebb esetben bírságoltak közforgalmú intézményben, szórakoztató, vendéglátó-ipari egységben és közoktatási intézményben, munkahelyeken.

A legmagasabb bírság az eddig beérkezett adatok szerint 250 ezer forint volt, amit egy egészségügyi intézmény dolgozójának kellett befizetnie.

Érzékelve azt, hogy a legtöbb probléma a közlekedési eszközök megállóiban, állomásokon tapasztalható, az ÁNTSZ jövő évre kiemelt munkatervi feladatként határozta meg ezek ellenőrzését - írták.

2012. január 1-jén lépett hatályba a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása, amely megtiltotta a dohányzást többek között a nyilvános zárt
velemenyezd, 2014. december 30. kedd, 07:05
Krónika 4. rész (harmadik országbeli polgárok, építésügyi törvények, örökségvédelem, nemzetközi együttműködés)
szűnt meg. A hatástanulmányoknak legalább a minimuma meglenne - jegyezte meg.

A kormányt azonban ez nem érdekli, bevételi feltupírozási folyamatot látnak - mondta, és elképesztőnek nevezte az indoklást, miszerint az államadósság elleni harcot szolgálja a kezdeményezés.LMP: munkahelyteremtést kellett volna előírni

Schiffer András (LMP) szerint a probléma nem a módosítással van, hanem azzal, ami nincs benne. Ha valamiért értelme van ilyen kötvényt kibocsátani, az az, ha valóban munkahelyeket tudnak teremteni. A módosítás azonban ilyen előírásokat nem tartalmaz - bírált. Hozzátette, azt is meg kell nézni, milyen hatása lesz a hazai kis- és középvállalkozásokra a döntésnek. Az LMP-s politikus kitért arra is, hogy semmilyen szabályozás nincs benne az offshore-lovagok távoltartására.

Fidesz: nem biztos, hogy ez a legalkalmasabb eszköz a munkahelyteremtésre

Tuzson Bence (Fidesz) rámutatott: ha valaki átmenetileg szeretne Magyarországon tartózkodni 250 ezer helyett 300 ezer eurót
velemenyezd, 2014. december 09. kedd, 13:22
Választás 2014 - Fidesz: erős többség kell a családok támogatásának folytatásához
többséggel sikerülhetett az elmúlt négy évben - hangsúlyozta a szóvivő, aki ezért arra kérte szimpatizánsaikat, hogy vasárnap az egyéni jelöltek és az országos listát állító pártok közül is a Fidesz-KDNP-re szavazzanak.

Selmeczi Gabriella azt mondta: aki vasárnap a Fideszre szavaz, az további munkahelyteremtésre, béremelkedésre, adó- és rezsicsökkentésre szavaz. Aki azonban az ellenzéket támogatja, az adóemelésre, a családi adórendszer és a rezsicsökkentés eltörlésére, a bankadó kivezetésére és a munkahelyek veszélyeztetésére szavaz - fogalmazott.

Vasárnap meg kell védeni a kisgyermekes édesanyákat segítő intézkedéseket is - folytatta -, így a gyed extrát, a családi adókedvezményt, a hároméves gyest, a bölcsődeépítési programot és a munkahelyvédelmi akciót. Értékelése szerint aki a jelenlegi kormánytöbbségre voksol, az az édesanyák mellett szavaz, aki viszont az ellenzéket választja, az a kisgyermekeseket sújtó megszorításokra szavaz.

A szóvivő hozzátette, hogy a Fidesz támogatása egyenlő a
velemenyezd, 2014. április 02. szerda, 15:04
1/6
Képek, videók
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.