Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 16:53 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Már csak holttesteket találtak a romok alatt a török mentőcsapatok
takarót és csaknem 4 ezer hősugárzót szállítottak a térségbe, ezen felül pedig idáig közel 34 ezer adag melegételt osztottak szét.

Az Anadolu török állami hírügynökség hétfői információi szerint a hatóságok eddig nagyjából 15 ezer embert helyeztek el az ideiglenes menedékhelyeken, ahol biztosított a napi háromszori étkezés. Mindemellett sokan sátrakban vészelik át a hideg éjszakákat, nekik a meleg ételen túl hősugárzó is a rendelkezésükre áll.

Az AFAD arra is rámutatott, hogy a mentési munkálatokban legkevesebb 4000 ember, több mint 20 mentőkutya, majdnem 600 szárazföldi és öt légi jármű vett részt. A katasztrófavédelem mérőműszerei péntek este óta 1008 utórengést rögzítettek, 21 közülük 4-es fokozat fölötti volt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton Elazigban tartózkodott, és azt mondta, hogy országának nincs szüksége segítségre a természeti csapást követően.

Törökországban gyakoriak a mérsékelt és közepes erősségű földmozgások, mindazonáltal nagyobb időközönként erős vagy akár
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 17:51
Merkel: a következő EU-csúcson dönteni kell az albán és az észak-macedón csatlakozási tárgyalások megindításáró
kancellár aláhúzta, hogy az EU jelenti a nyugat-balkáni térség jövőjét, és a berlini vezetés elkötelezett a régió országainak csatlakozása mellett. Ez nemcsak a térségbeli államok érdeke, hanem az EU jelenlegi tagjainak is. "Aki rápillant a térképre, és ismeri a geopolitikai összefüggéseket, tudja, hogy mindenkinek jó, ha egyszer majd a Nyugat-Balkán valamennyi országa EU-tag lesz" - fogalmazott Angela Merkel.

Arról is szólt, hogy Németország a tavaly novemberi földrengés utáni helyreállítási munkálatokban is támogatja Albániát, és a kormány részt vesz az Európai Bizottság február 17-re meghirdetett nemzetközi adományozói konferenciáján.

Edi Rama kiemelte, hogy a német kancellár támogatása a csatlakozási folyamatban rendkívüli jelentőségű hazájának, és nagy jelentősége van annak is, hogy megkezdte a munkát az új Európai Bizottság, amelynek tevékenységében világosan megmutatkozik a "geopolitikai dimenzió".

Albánia és Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak elindítását az EU-s tagországok
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 12:01
Sikerült a Szőke Tisza gőzös kiemelése Szegeden
előzte meg, a többi közt 15 felfújható ballont gyártattak, melyek tíz méter hosszú és másfél méter átmérőjűek, egyenként akár 80 tonna teherbírásúak. Ezek közül kettőt átfűztek még a folyómederben álló, a parthoz vontatott test alatt, majd a ballonokat felfújva emelték meg a hajó a szárazföld felé álló tatját. Ezután kezdődött el a hajó partra vontatása a gépházban kialakított konzolhoz rögzített drótkötelek, csigasorok, nagy teljesítményű csörlők, és a test alá rakott ballonok segítségével. A munkálatokban mintegy harminc ember vett részt, több munkagéppel.

Heizler Tamás, a kiemelést végző MA-HARD Vízépítő Kft. ügyvezetője elmondta, a folyamat néhány technikai probléma miatt a tervezetnél hosszabbra nyúlt, de a hajótest jól viselte a mozgatást, ehhez azonban szükség volt arra, hogy néha centiről-centire mozgassák a több száz tonnás testet.

A szakember közölte, a Szőke Tiszát a parttól távolabb helyezik el, és hamarosan elkezdődik a test kitakarítása. A hetekig vagy hónapokig tartó munka után
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 16:38
Az amerikai kormány újabb segélyt nyújt a hurrikán sújtotta Bahamáknak
egészségügyi szakemberek szerint a legtragikusabb helyzet a Bahamák északi szigetén, Abacón van. A csaknem 300 kilométeres óránkénti sebességgel süvítő hurrikán teljesen letarolta a szigetet, jóformán egy ház sem maradt épen. A bahamai kormány két sátorvárost húzott fel gyorsan, és itt mintegy 4000 ember lelt átmeneti otthonra. Akiket már a vihar előtt evakuáltak Abacóról, a héten bejelentették, hogy mindenképpen visszatérnek, akkor is, ha az otthonukból nem maradt semmi.

A még mindig tartó mentési munkálatokban és az újjáépítés beindításában a USAID szakemberei mellett több amerikai segélyszervezet és egyetem munkatársai is részt vesznek.

Amerikai sajtóértesülések szerint a Fehér Ház nem tervezi azt, hogy átmenetileg úgynevezett "védett státuszt" adjon a Bahamákról menekülőknek.

Az átmeneti ideig tartó védelmet az amerikai kormány a háborúk és természeti katasztrófák elől menekülőknek nyújtja mindaddig, amíg a menekülés nem válik okafogyottá. Így például ilyen átmeneti menekültstátuszt
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 23:31
Több mint 550 millió eurós uniós támogatás segíti az M30-as autópálya meghosszabbítását
Az uniós Kohéziós Alapból finanszírozott beruházás célja a forgalom felgyorsítása, a közúti biztonság javítása és a forgalmi torlódások csökkentése. A fejlesztés segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését - közölték.

Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos az uniós finanszírozással összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy az érintett közúti összeköttetés kiépítése régóta esedékes, és közvetlen előnyökkel jár Borsod-Abaúj-Zemplén megye egymillió lakosa számára, akik a jövőben gyorsabban, biztonságosabb és kényelmesebben utazhatnak. A jobb összeköttetés pozitív hatásai pedig végső soron Magyarország és Szlovákia számára is érezhetőek lesznek, például a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés, a turizmus és a kereskedelem terén - mondta a magyar uniós biztos.

Az uniós finanszírozás fedezni fogja többek között egy 60 kilométeres autópályaszakasz és 48, az
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:11
NAK: a repce vetését segíti, a napraforgó betakarítását nehezítette a csapadékos idő
emiatt gyengén fejlődtek, vagy ki sem keltek a magok, és sok helyen tavasszal ki kellett tárcsázni az állományokat.

Közölte azt is, hogy a mintegy 560 ezer hektáron termesztett napraforgó betakarítását az eső akadályozta, ugyanakkor a jelenlegi száraz időjárás kedvező feltételeket biztosít majd a munkálatokhoz.

Pusztavámi Márton, a NAK Vas megyei elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a megyét az elmúlt napokban átlagosan 22 milliméter eső érte, amely egy-két napos kiesést okozhat a szántóföldi munkálatokban, a betakarításhoz az időjárási előrejelzés szerint optimális körülmények várhatók. A repce vetése a megyében befejeződött, jelenleg a növényvédelmi intézkedések vannak soron.

Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar megyei elnöke ismertette, hogy a kukoricánál jók a terméskilátások a szélsőséges időjárás ellenére, az augusztusi meleg felgyorsította az érést, így a korai fajták betakarítása már meg is kezdődött. A kukorica termésátlagait a Hajdúságban 8-11 tonna között várják, a bihari térségben az
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 10:01
Nem marad el Plácido Domingo szegedi fellépése
százegyszer hívták a függöny elé, nyolcvanperces tapsorkán köszöntötte az Otello bécsi bemutatóján 1991-ben. A szívéhez legközelebb áll a Végtelen szeretet című albuma, amelyen Wojtyla pápa versein keresztül a megbékélés, a tolerancia üzenetét tolmácsolja.
Őszinte szeretettel, és önzetlenül segít az élet bármely területén, és soha nem tévesztette szem elől a bajbajutottakat. Az 1985-ös mexikói földrengés után az elsők között ajánlotta fel a segítségét, és aktív közreműködő volt a mentési munkálatokban.
A színházi portástól az államelnökökig mindenkit egyforma tisztelettel illet. Azon kevés művészek egyike, akik a személyüket körülvevő sztárolás mellett is megőrizték az emberségüket. Minden megnyilvánulásából végtelen szeretet árad. Elegancia, közvetlenség és nyitottság jellemzi. Minden földrészen ismerik és tisztelik. Érzelemben gazdag, különleges hangjával több évtizede sok-sok millió embernek szerez örömteli pillanatokat.
“Idealista békekövetnek vallja magát. Véleménye szerint a
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 11:40
Ankara az EU-szankciók ellenére újabb hajót küld Ciprus közelébe energiahordozók utáni kutatás céljából
területeken végzi a kutatást, amelyekre az Észak-ciprusi Török Köztársaság engedélyt adott. A tárcavezető kiemelte: Törökország rendelkezik azzal a kapacitással, hogy kitermelje és értékesítse az olajat, illetve a gázt a nemzetközi piacon.

Dönmez emlékeztetett: Ankarának jelenleg három hajója tartózkodik a térségben, a Fatih és a Yavuz nevű fúróhajó, továbbá a Barbaros Hayreddin Pasa földtani kutatóhajó. Jelezte, hogy a negyedik hajó, az Oruc Reis szintén földtani kutatóhajóként vesz majd részt a munkálatokban.

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn döntöttek arról, hogy az EU szankciókat vezet be Törökország ellen a Ciprus partjai mellett megkezdett "illegális" török próbafúrások miatt. Az elfogadott szankciók között szerepel egyebek mellett több EU-török magas szintű tanácskozás, például a társulási tanács üléseinek a felfüggesztése, a Törökország mint uniós tagjelölt ország számára elkülönített finanszírozás csökkentése és az Európai Beruházási Bank hiteleinek
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 16:32
Tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat árvizek miatt Dél-Kínában
A központi árvízvédelmi hatóság munkacsoportokat küldött az árvíz sújtotta területekre - Hunan, Csainghszi, Kuanghszi és Kujcsou tartományokba -, hogy segítséget nyújtsanak a helyi kormányzatoknak a kárenyhítési munkálatokban.

A Hunan tartományban található, népszerű turistacélpontnak számító Narancs-szigetet le kellett zárni, miután a felduzzadt Hsziangcsiang folyó részben elárasztotta a szigetet.

Kuangszi tartományban nyolc várost sújtottak árvizek, köztük a mintegy 7 milliós lakosú tartományi székhelyet, Nanningot is.

A kínai meteorológiai hivatal előrejelzése szerint a heves esőzések a következő napokban alábbhagynak majd a Jangce vidékén, de a Tibeti Autonóm Terület délkeleti részén, valamint a vele szomszédos Szecsuan és Jünnan tartományok északnyugati részén továbbra is 50-90 milliméteres csapadékra lehet számítani.
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 13:01
Szijjártó Péter uniós vezetőkkel folytatott megbeszéléseket Kanadában
van a magyar gazdaság dimenzióváltásának sikerességében, ugyanis az egyik legnagyobb kutatásfejlesztési és innovációs központot a Nokia működteti Magyarországon az informatika területén.

Mindkét ország komoly szerepet szán az atomerőműveknek a jövőben. Finnországban jelenleg két atomerőmű projekt is zajlik, ezért szoros az együttműködés a két ország között az üzemeltetésbiztonsággal és a képzésekkel kapcsolatban. Emellett több finn nukleáris cég is komoly érdeklődést mutat a paksi bővítési munkálatokban való részvétel iránt - tette hozzá.

Szijjártó Péter a Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszéléséről elmondta: Magyarország és Bulgária gazdasági kapcsolatai folyamatosan rekordokat döntenek, a két ország kereskedelmi forgalma pedig meghaladta 1,5 milliárd eurót. Szijjártó Péter hozzátette, hogy ebben kétségtelenül fontos szerepet játszik a legnagyobb magyar cégek folyamatos jelenléte a bolgár gazdaságban.

Az OTP csoport a Societe Generale megvásárlásával a
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 18:22
A dunai hajóbaleset újabb áldozatát találták meg Kulcsnál
férfival együtt hivatalosan eddig 11 halálos áldozata van Hableány turistahajó balesetének, hét holttestet még aznap megtaláltak, hétfőn és kedden két-két embert emeltek ki a Dunából, egyiküket a hajóroncsból. 17 ember továbbra is keresnek.
*
- Újabb holttestet hoztak felszínre a Margit hídnál.
..............
Mint arról korábban beszámoltunk újabb holttestet találtak a búvárok a Hableány roncsainál. Egy mentési munkálatokban részt vevő szakembertől megtudtuk, hogy az volt a keddi terv, hogy ismét egy nyílászáró környékére beakadt áldozatot hoznak majd a felszínre.
Ma délelőtt már tettek egy kísérletet a magyar búvárok arra, hogy felhozzák a másik lent talált áldozatot is, de nem jártak sikerrel. Ezt követően kétórás válságértekezletet tartottak a mentésben részt vevő vezetők, ahol alaposan átbeszélték, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy felszínre hozzák a tizedik áldozatot is. Ezúttal a magyar búvárok
maroka, 2019. június 04. kedd, 21:19
Dunai hajóbaleset - TEK: újabb holttestet találtak a hajóroncsnál
sodrásra és a nulla látási távolságra - bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket.

A délutáni merülés során, részletes előkészítő tevékenység és megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen, sikerült a holttestet felszínre hozni - közölte a TEK.

Úgy fogalmaztak: "a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek". A mentési munkálatokban részt vevők elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik - áll a közleményben.

Múlt szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták,
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:01
1/23
Képek, videók
A Mentőcsapat.hu.c.jpg
finike
2007. szeptember 22. szombat, 15:50
A Mentőcsapat.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 08. szombat, 14:10
Mentőcsapat A Kenguruk Fö
rambobby
2007. május 08. kedd, 04:30
Holttestek a sortűz után.
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:29
Holttestek.jpg
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 12:21
Holttestek.3.jpg
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 12:21
Holttestek.2.jpg
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 12:21
Holttestek.1..jpg
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 12:21
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.