Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 03:48 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szepes Mária: Gondolatok gyógyító ereje.
DEFINÍCIÓKAT!

A már rögződött vagy rögződni akaró, káros tendenciákat a következő módon lehet áthangolni: A depresszív impulzusoknak nem adunk gondolattestet abban a formában, ahogy mérgezett tartalmuk megkívánná, hanem antitoxinnal vegyítve engedjük felszínre őket. Nem fojtjuk el tehát. Veszélyes komplexumukat nem gyömöszöljük vissza a tudattalan zónákba, ahol tovább fertőzhetnének és erjedhetnének, hanem az értelem fényében kiengedjük belőlük a feszítő rossz gőzöket. Például : Valaki fél egy közelgő dátumtól, mikor nehéz körülmények között helyt kell állnia. Ez a dátum jelenthet vizsgát, egzisztenciát eldöntő bemutatkozást, bírósági tárgyalást, nyilvános szereplést stb.

A negatív egyéniség ilyenkor átengedi magát őrlő gondolatainak. Számtalanszor végigéli a különféle buktatókat, izgalmas veszélylehetőségeket. Képzelete hóhérrá, fordulatos grand guignol szerzőjévé alakul át, és saját szerencsétlen fantomalakját a legelviselhetetlenebb megszégyenítések, kínos helyzetek középpontjába
pacsakute, 2019. november 30. szombat, 19:25
Ukrán válság - Maas: Oroszországnak ideje teljesítenie a rendezésben vállalt kötelezettségeit
Az ukrán fővárosban tartott sajtótájékoztatóján Heiko Maas a normandiai négyek, Oroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország közelgő csúcstalálkozójára utalva kijelentette: "A Donyec-medencében zajló háborúban már több mint 13 ezer ember halt meg, ideje véget vetnünk ennek, túl régóta ez a valóság Ukrajnában. Most van egy jó lehetőség, talán hosszú ideje a legjobb lehetőség arra, hogy változtassunk a helyzeten" - tette hozzá.

"Fontos lépések történtek Sztanicja Luhanszkában, Zolotéban és Petrivszkében, végrehajtották a csapatok szétválasztását, zajlik a (Sztanicja Luhanszka-i) híd építése. Véleményünk szerint itt az ideje, hogy Oroszország végrehajtsa a megállapodásokat, cselekedetekre és eredményekre van szükség" - idézte a Jevropejszka Pravda hírportál a német diplomatát.

Maas szerint a Donyec-medence egyes területeinek különleges státusáról és a helyi választások előkészítéséről szóló törvény, valamint a háború éveiben az Ukrajna által nem ellenőrzött területeken elkövetett
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 18:32
Legyen a lelkedben egy kis zúg
Úgy kell most berendezni a lelkünket a közelgő hideg télre, mint az
otthonunkat.

Ki kell takarítani a koszt belőle, időről időre, be kell gyújtani, hogy ne
fázzunk.

Legyen a lelkedben egy kis zúg, ami csak a tied, ahol meg lehet pihenni
és szeretni lehet az életet egy hűvös estén. Zárd be a lelked ajtaját is,
ne engedd be aki gyanús, aki meglophat, az álmokat, vágyakat rablóktól
védd meg lelked otthonát. De engedd be, ki szeretettel lépi át házad
küszöbét, lásd vendégül és öleld meg, ha búcsúzik.

Tartalékolj a télre éléskamrádban nyugalmat, békét, csendességet,
vidámságot kis befőttes üvegekben. Szelektálj. Dobáld ki végre a sok
régi kacatot, a sérelmeket, a bánatot, húzd ki a rozsdás szögeket lelked
falából.

Legyen helye az újnak, az érkező szépségeknek. Táplálékod legyen
egy jó könyv, egy zene, bármi, ami által több leszel.

Legyen a lelked egy olyan hely, ahova jó lesz hazatérni
klarika47, 2019. november 16. szombat, 06:33
EU-tisztújítás - Az EU kötelezettségszegési eljárást indít Nagy-Britannia ellen biztosjelöltje megnevezésének e
úgy ítélte meg, hogy az Egyesült Királyság megsértette a szerződésekben foglalt kötelezettségeit.

Az Egyesült Királyságnak legkésőbb november 22-ig kell válaszolni az uniós bizottság felszólítására, illetve orvosolnia kell az elmaradást. A rövid határidőt az a tény indokolja, hogy a következő Európai Bizottságnak minél előbb hivatalba kell lépnie - írták.

Mint közölték: az Egyesült Királyság levelében azt írta: nincsen abban a helyzetben, hogy javaslatot tegyen új biztosjelölt személyére a közelgő, december 12-re kiírt előrehozott parlamenti választásokra való tekintettel.

Az Európai Bizottság ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy a kialakult uniós ítélkezési gyakorlatnak megfelelően egy tagállam nem hivatkozhat a nemzeti jogrendszerében fennálló rendelkezésekre az uniós jogból eredő kötelezettségek be nem tartásának igazolására.

Az Európai Unió működéséről szóló szerződés vonatkozó cikkével összhangban az Európai Bizottság felkérte az Egyesült Királyságot, hogy a november 22-ig terjedő
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:37
Halványan derengő . . .
Halványan derengő . . .

Halványan derengő késő
őszi délutánon , nagyanyám
jóságos arcát láttam
a bágyadt napsugárban .
Szótlanul álltam , távoli
emlékek csupán , az elmúlt
életemből egy kevéske részlet ,
de a szívembe , hála az égnek
oly sokszor visszatérnek .
Megvillannak előttem a
gondtalan gyermek kori képek ,
nagyanyám kérően , intő szavai ,
még most is fülemben
csengenek , hozzám beszélnek .
Nagyanyám te drága jó lélek ,
szívemből kívánom , odafent
a mennyben , nyugodjon
a lelked örökös békében .


Bédné Marika : 2019 . 11 . 07 . 12 : 46 . - Drága jó nagyanyám közelgő névnapja

tiszteletére írtam - e versemet
bedmarika47, 2019. november 07. csütörtök, 12:52
U23-as birkózó-vb - Szabó Tünde: a verseny motivációt ad az utánpótlásnak
Szabó Tünde a budapesti Ludovika Arénában vasárnapig zajló U23-as birkózó-világbajnokság keddi ünnepélyes megnyitóján kijelentette: a magyarországi sportesemények bebizonyították, hogy egy ország, egy város és egy sportág összefogása milyen csodálatos eredményeket hozhat. Felidézte, hogy Budapest tavaly minden idők legjobb birkózó-világbajnokságát rendezte meg, idén pedig büszkén viselheti az Európa sportfővárosa címet, és megszámlálhatatlanul sok rangos sporteseménynek ad otthont.

Az államtitkár elismerően szólt a rendező Magyar Birkózó Szövetségről (MBSZ), amely megfogalmazása szerint az elmúlt időszakban bámulatos fejlődésen ment keresztül, és új dimenzióba emelkedett. Végül reményét fejezte ki, hogy a magyar birkózósport rövid és hosszú távon is sokat fog profitálni a mostani eseményből.

Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke azt mondta, "ezen az U23-as vb-n tulajdonképpen a jövő bajnokai vannak jelen, akikkel a közelgő világ- és Európa-bajnokságokon, valamint a jövő tavaszi olimpiai
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 18:45
Vízilabda Eb - Märcz Tamás: Hosnyánszky visszatérése plusz erőt adhat
Eb-n. Hozzátette, néhány poszton kevesebben vannak, de azokra a helyekre nagyon nehéz lenne betörni, ahol akár öt-hat játékossal is számolhat.

Märcz Tamás elmondta, az előttük álló 48 órában négy edzésen vesz részt a keret, ezeken nem a fizikai állapotot szeretnék lemérni vagy fejleszteni, hanem a már korábban gyakorolt taktikai elemeket kívánják frissíteni. Kiemelte, fontos, hogy a játékoskapcsolatok a vízben és a parton is alakuljanak, utóbbi miatt is lakik szállodában most együtt a gárda.

A közelgő Eb-ről a szakember megjegyezte, van olyan potenciál a csapatban, hogy akár a végsőkig is eljusson, még akkor is, ha elképesztően kemény ellenfelekkel kell majd megküzdeni.

A nemzeti csapatba több mint két év után tért vissza az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert, akitől a szövetségi kapitány azt várja, hogy a jelenlétével és a kisugárzásával plusz erőt ad. Hozzátette, rendkívül rutinos, több poszton is bevehető játékosról van szó, akinek a 2017-es budapesti vb után meghozott döntése
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 13:53
Egy hét múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019
már most, napi szinten is szembesülnek a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz okozta problémákkal.

A három nap során tíz plenáris szekcióban több mint 80-an tartanak majd előadást, emellett a rendezvény margóján további tizenhat kísérő esemény várja az érdeklődőket a helyszínen.

A rendezvény programjában kiemelt figyelmet kap a víz értéke, a vízkészletekre nehezedő nyomás és a tömeges migráció közötti összefüggések, valamint a tudomány és a technológia lehetőségei és szerepvállalása a közelgő vízválság elkerülésében.

A nemzetközi találkozó a figyelemfelkeltés mellett cselekvésre is buzdít, ezért a konferencia zárásaként Budapest Felhívás címmel nyolc pontban fogalmazzák majd meg a javaslatokat a vízzel kapcsolatos kihívások kezelésére - mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára, az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke a közleményben. A rendezvényt október 17-én délután Szijjártó Péter külgazdasági és
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 16:21
Főpolgármester-helyettes: nem értékelték politikai támogatásként Scarlett Johansson szavait
A főpolgármester-helyettes az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írta: Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, félórás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő - ahogy közleményében maga írja - "megosztotta vele őszinte elismerését".

"Egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak" - olvasható a kommünikében.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta: szeretnék biztosítani a színésznőt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13-án.

A képek publikálásának időpontjáról egyébként a színésznőt képviselő filmgyártó cég döntött - jegyezte meg a főpolgármester-helyettes. Közölte azt is, nem tudják, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 11:01
P. Pálffy Julianna versei
közepén és nem tudott betelni a látvánnyal. Nem hallotta a kocsik zaját,
nem zavarta a kipufogók bűze, csak a fényeket látta, csak a víz szagát érezte.
A francia dal szövegét nem értette és mégis, a férfi hangja minden alkalommal
apró hidegrázásokat futtatott végig a testén. Most is így érezte, amikor a kora őszi,
langyos szél végigszánkázott a nyakán mint egy selymes érintés.

Szürke fellegek takarták az eget, beborítva mindent a szürkeségükkel. Már érezni
lehetett a közelgő eső illatát.

Csak egy pillanatra mert lenézni, tudta magáról, hogy vonzza a mélység.

A folyó békés és csalogatóan hívogató volt, nyugalmat ígérő. Csak egy pillanat volt,
csak egy pillanatra érezte a feneketlen mélységet, csak egyetlen pillanatra érezte át
a zuhanást. Egyre erősebben szorította a korlátot és kényszerítette magát, hogy
másfelé nézzen. Mint varázsütésre, egyszerre gyulladtak fel a lámpák bevilágítva
a várat, a hidakat, a folyót, a várost. Eltűnt a
menusgabor, 2019. október 06. vasárnap, 21:00
Önkormányzat 2019 - Hír TV: "Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikról vallanak"
Az mno.hu-n pénteken közzétett cikk szerint a szocialista politikus a többi között olyan állításokat fogalmaz meg, hogy "aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza".

A videofelvételen az is látható, ahogy Lackner Csaba (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) épp egy "kólának" nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Azt írták: a politikus "meglepő állításokat" tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) is. Arról beszél, hogy tavaly a kerületben felvettek 1,2 milliárd forintnyi hitelt, úgy, hogy 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékuk. Ez mind a "Krinyón" (Kránitz Krisztiánon) keresztül ment, "senki nem sajnálta tőle" - mondta a felvételen
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 17:32
Víz-világtalálkozó - A globális vízválság megelőzése az októberi, budapesti konferencia kiemelt témája
Az alig egy hónap múlva kezdődő eseményre csaknem kétezer résztvevőt várnak a világ minden részéről, köztük állam- és kormányfőket, minisztereket, valamint nemzetközi szervezetek, illetve a pénzügyi és a vízügyi szektor képviselőit.

A kormány által szervezett rendezvény programja a többi között olyan kiemelt témákra fókuszál, mint a víz értéke, a vízkészletekre nehezedő nyomás és a tömeges migráció közötti összefüggések, illetve a tudomány, valamint a technológia szerepe a közelgő vízválság elkerülésében - írták.

Öt kontinensről folyamatosan érkeznek a regisztrációk, államfők, miniszterek, a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó nemzetközi intézmények, illetve a kormányok, az üzleti, a pénzügyi és a tudományos élet képviselői jelzik részvételi szándékukat - tájékoztatott Joó István, a KKM export növeléséért felelős helyettes államtitkára, az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke.

A közleményben kifejtette, hogy kiemelt érdeklődést tapasztalnak
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 07:05
1/126
Képek, videók
Szepes Mária.png
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:14
Szepesi Mária.png
bbbarbara
2015. április 12. vasárnap, 19:54
Szepes Mária..jpg
jozsuzsa
2015. január 22. csütörtök, 18:38
Szepesi Mária.jpg
bbbarbara
2015. január 07. szerda, 21:56
Szepes Mária idézet.jpg
pacsakute
2014. szeptember 01. hétfő, 16:35
Szepes Mária Nincs jogom
mester126mari
2014. március 08. szombat, 19:58
Szepes Mária(1).jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:10
Szepes Mária(2).jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:09
Szepes Mária - A gyógyító
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:39
Varázsszó ( Szepes Mária)
pacsakute
2013. március 09. szombat, 16:46
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő nekünk..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:26
Következő ..jpg
mailona
2012. május 28. hétfő, 17:43
következő otthonom.jpg
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.