Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 11:33 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiss Jenő versei
kívánjak?
Gyöngyöt a nyakába?
sok zsírt a bödönbe
Mosogatógépet,
hogy magát ne törje?
hogy sokáig éljen,
s boldog legyen, boldog
egész életében.


MÉRLEG

Egy kicsi régi,
egy kicsi égi,
egy kicsi könnyű,
egy kicsi szörnyű,
csillám,
villám,
nos, ebből állott
az élet, ebből életem -
most, hogy jobbára tovaszállott,
pár szóval is lemérhetem.
Egy kicsi régi
(sose tagadtam),
egy kicsi égi
(fény a magasban),
egy kicsi könnyű
(hogy le ne rogyjak),
egy kicsi szörnyű
(hogy komolyodjak),
csillám
(káprázat, tűnő álom),
villám
(hogy mellettem levágjon) -
a holt időkből ez maradt,
ez a néhány sovány adat,
kihulltak mind a részletek,
csak a lényegre nézhetek,
kihullt az akta, a belég -
igen, már pár szó is
menusgabor, 2019. szeptember 25. szerda, 20:00
Drunvalo Melchizedek - Az Élet Virágának ősi titka
érzünk ezzel kapcsolatban. Ez semmiben sem különbözött attól, amit az Európából származó hódítók és azok leszármazottjai az indiánokkal tettek.

Amikor a kezdeti konfliktus rendeződött, megállapodtak abban, hogy a marsbeliek megpróbálják megérteni a belőlük olyannyira hiányzó női jelleget; az érzelmeket, melynek ők ugyancsak híján voltak. A dolgok többé-kevésbé lecsendesedtek egy időre. A marsbeliek azonban lassanként kivitelezni kezdték bal agyféltekés technológiájukat, amelyről a lemuriaiak jobbára semmit sem tudtak. A lemuriaiak minden ismerete a jobb agyféltekés technikára korlátozódott, amelyről manapság csak kevés ismerettel rendelkezünk. A pszichotronikus gépek, varázsvesszők és effélék mind-mind a jobb agyféltekés technológiák közé tartoznak. Sokuk alighanem ámulatba ejtene bennünket, ha látnánk azokat működés közben. A jobb agyféltekés technológia segítségével szinte minden elképzelhetőt meg lehet valósítani, éppúgy, mint a bal agyféltekés technikával, ha teljes egészében kihasználjuk a
eposz, 2019. február 26. kedd, 23:15
Illbient
Tudta-e ön, hogy van olyan stílus, hogy PBR&B? Ugye, hogy viccnek hangzik? Hát mert az is. Kitalálója a héten írt egy cikket arról, hogy a Twitteren elejtett poénja hogyan jutott el a Wikipediára. Ezen felbuzdulva szedtünk össze vicces, béna és/vagy fura műfajelnevezéseket. Néhány különösen tanulságos vagy nevetséges példát részletesen is megnéztünk, ismerteket és jobbára elfeledetteket is. Aztán jön még egy hatalmas felsorolás is, mert van alapanyag bőven: hiszen a zenei újságírók a leghülyébbek az egész világon!

Na jó, az újságírók nemcsak vicces baromságokkal állnak elő, hanem meghonosodott, ma már teljesen természetesként használt neveket kis köszönhetünk nekik. Így például a Billboard szerzője találta ki 1947-ben azt, hogy rhythm & blues, és 1949-től ezen a néven listázták a fekete zenéket az akkor már ciki, rossz felhangú "race records" címke helyett. A rock'n'roll elnevezést egy rádiós DJ, Alan Freed terjesztette el Amerikában, amikor műsorát The Moondog Rock'n'Roll House Party névre
eposz, 2019. február 24. vasárnap, 16:37
Trump a védelmi kiadások emelését ígérte és prioritásnak nevezte az új rakétavédelmi technológiákat
"minden amerikait megvédünk minden típusú rakétatámadástól, és ehhez elsődleges fontosságúnak mondta új elfogó berendezések és radarok meghonosítását, a rakétafelismerő rendszerek képességeinek javítását. Kiemelte az űrvédelmi rendszerek fontosságát is.

Leszögezte továbbá, hogy az Egyesült Államok "100 százalékig a NATO-val tart". Ezúttal is hozzátette, hogy a NATO-tagországoknak nagyobb hozzájárulást kell fizetniük.

Az elnök nem említette az észak-koreai, iráni, kínai vagy orosz fenyegetést, jobbára az amerikai-mexikói határvédelemről beszélt.

Az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott rakétavédelmi beszámoló azonban részletesen szól Washington aggodalmairól az iráni, orosz és kínai katonai képességek erősödése miatt és "különleges fenyegetésnek" nevezi Észak-Koreát.

A jelentés számba veszi azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az Egyesült Államok az ellenséges rakétatámadások elleni védelem érdekében tesz, beleértve a világűrbe telepítendő érzékelők és a szintén a világűrbe
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 21:12
P. Géraldy
kerestem?"

Fordította: Baranyi Ferenc
Ő MONDTA: A REGGELBEN

Ő mondta: "A reggelben van valami savanykás.
A délután sokkalta édesebb. Esteledik .Gyújtsuk
meg az összes lámpát. És menjünk el itthonról!
Lássunk embereke ! Bárkiket! Akiket te kívánsz .
Szeretem, ha sokan vagyunk, szeretek ledér
ruhában kacarászni mindenen, jobbára
semmiségeken - és későn vetődni haza. Hallgass!
És ez legyen beleegyezésed. Nem! Nem!
Nem kell tanács se kifogás! Egy férfi aki szereti
asszonyát, vidámnak akarja látni őt! Hagyd
élnem madár életem."

Fordította: Baranyi Ferenc
SYLVETTE-HEZ

Napközben odakint olvastál. S vacsora
után - reszketve,
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Amerikai félidős választások - NYT: már nem nagyon akarnak a demokraták Bill Clintonnal kampányolni
megsegítésére.

"Miközben a demokraták a saját identitásukat keresik a Trump-korszakban, egy dolog szembetűnően világossá vált: Bill Clintonnak nincs helye ebben" - állapította meg a The New York Times. Majd hozzátette: "pár nappal a félidős választások előtt (Bill) Clinton egyfajta politikai purgatóriumban találja magát, képtelen meghaladni a saját személyes múltját és politikai döntéseit, és a párt felemelkedőben lévő liberális szárnyán belül kiátkozzák őt".

Egy olyan választás idején, amelyet jobbára a MeToo mozgalom és a női jelöltek nagy száma határoz meg, Bill Clinton már nem vonzó személység - írta a lap. Ugyanakkor utalt arra is, hogy Clintontól nemcsak az elnökként elkövetett "szexuális indiszkréciói" miatt óvakodnak a jelöltek, hanem azért is, a fiatal és a liberális szavazók szemében nem népszerű a valahai, centristának nevezett politikája sem.

Tamika Mallory, a Donald Trump megválasztása után alakult Nők Menete nevű tiltakozó mozgalom egyik szervezője így fogalmazott a The New
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 18:34
WTA-vb - Babos ismét döntőt játszhat párosban
Az első játszmában egy-egy gyors brék után fej fej mellett haladtak a felek 6:6-ig, így jöhetett a rövidítés. Ebben jobbára a rivális vezetett, s 6-5-nél sikerült értékesítenie a második szettlabdáját, így 47 perc alatt előnybe került.

A folytatásban aztán már Babosék irányítottak, kétszer is elvették az ausztrál, amerikai kettős szervajátékát, a sajátjukat pedig csak egyszer veszítették el, így további 38 perc elteltével egyenlítettek.

A döntő szakasz, amely az egyik fél tizedik pontjáig tartó szuper tiebreak volt, izgalmasan alakult, ugyanis Babosék 6-1-es vezetése után jött a fordítás, Barty és Vandeweghe 7-6-ra átvette a vezetést. Innen 8-8-ig együtt haladtak, s először a második helyen kiemelt Babos és Mladenovic jutott meccslabdához, amelyet egyből ki is használt, így bejutott a fináléba.

Az idei US Open döntőjében Barty és Vandeweghe nyerte a két kettős párharcát, így Baboséknak most sikerült visszavágniuk.

A másik ágról az első helyen kiemelt Barbora Krejcikova, Katerina
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 17:52
Vb-2018 - Szenegáli győzelem a lengyelek ellen
félidő:

-----------

60. perc: a középpályáról Krychowiak hazafelé emelte a labdát, kifutott rá kapujából Szczesny, és megindult Bednarek is, de nem értették meg egymást, a gyorsabban eszmélő Niang lecsapott rá kettejük között, majd rövid sprint után az üres kapuba passzolt (2-0).

86. perc: a szenegáli térfél közepéről elvégzett szabadrúgás után Krychowiak fejelt a kapuba (2-1).

Alig akadt helyzet az első félidőben, a kapuk elvétve forogtak veszélyben. Az elején a lengyelek passzolgattak jobbára hátul, amikor pedig meg akartak indulni, rendszerint elvesztették a labdát. A szervezetten futballozó szenegáliak gyors ellentámadásokat vezettek, igaz, komolyabb lehetőségük nekik sem akadt. A gól is úgy esett, hogy egy távoli kísérletnél a labda lengyel védőn irányt változtatott. A némi labdabirtoklási fölényben játszó európai csapatnak két lövése ment kapu mellé, az erős és gyors játékosokból álló afrikainak négy, egy pedig góllal zárult. A lengyel támadókhoz kevésszer jutott el a labda.

A
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 19:13
Megállapodás született az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjának maximálásáról
lépni, egyes szolgáltatók valószínűleg ezt megelőzve már korábban is eleget tehetnek majd ezen előírásoknak, ahogyan az a roamingdíjak eltörlésekor is történt.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő a szociáldemokrata frakció sikereként értékelte a mostani egyezséget. "Az elmúlt években szívós munkával őröltük fel egyes cégek utóvédharcát, s a megoldás végül mindenkinek jó, de legfőképp az EU polgárainak, akik immár méltányos árakon kommunikálhatnak egymással" - közölte.

"A konzervatív oldal jobbára csak kiválasztott köröknek akar kedvezményeket biztosítani, mi baloldaliak viszont a közjóra összpontosítunk" - emelte ki a képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az új szabályokat még hivatalosan is jóvá kell majd hagynia az uniós társjogalkotó szerveknek, az EP-nek és a tanácsnak.

A BEUC európai fogyasztóvédelmi szövetség arról számolt be, hogy az EU-n belül hívások díjai jelenleg 5 és 80 eurócent között alakulnak az uniós országokban.

A kritikus hangok szerint ugyanakkor
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 19:20
Pozitív idézetek 7
befogod a szád. (Einstein)

Rosszindulatú megjegyzésekbe még senki nem halt bele - egyszerűen hozzátartoznak az élethez, főleg, ha az ember sikeres valamiben. (Paulo Coelho)

A siker napról-napra megismételt kis igyekezetek összessége. (Robert Collier)

Ha csak azt tesszük, ami nem esik nehezünkre, soha nem leszünk sikeresek. Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk meredeken felfelé halad. (Gary Chapman)

A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták. (William Feather)

A sikeres emberek tisztában vannak a fontossági sorrendekkel. Ők tudják, hogy kitartó, kreatív és intelligens kockázatvállalás idővel az elképzelhető legnagyobb biztonságot nyújtja. (David J. Haskins)

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem
irmus, 2018. május 28. hétfő, 16:17
Ébresztő, hazafiak!
lesz, ha a Jobbik nem szerez egyedül többséget ? Szintén Kálmán Olgica kérdésére (5:15-től), hogy mi lesz, ha a Fidesz kisebbségbe került, és egyedül nem tud kormányt alakítani a Jobbik azt a dodonai választ adta, hogy "először érjük el a hidat, aztán átmegyünk rajta", továbbá "két hét alatt még sok minden történhet..." Sőt szerinte "ez Vona Gábornak a legnagyobb teher, ő többféle forgatókönyvvel készül, amelyet rajta kívül más még nem is ismer."

Felháborító arcátlanság és sunyiság, hogy a jobbára a mostani vezetés által megtagadott régi idők és párttal egykor együttműködött hiteles emberek miatt a Jobbik iránt még érdeklődést mutató hazafias szavazó nem tudhatja meg, hogy mit tervez a Jobbik a választás után, ha koalícióra kényszerül ? Ezt úgy hívják bianco csekkes felhatalmazás. Ezek szerint bármilyen párt neve felkerülhet a partner listára. Utólag. A beleszólás és korrekció lehetősége nélkül.

Ez egy kész átverő show, amelyhez hazafias szavazatokra pályáznak Vonáék, anélkül, hogy
menusgabor, 2018. április 06. péntek, 18:30
Szabó Magda élete utolsó pillanatáig olvasott
tartva, egy esőben ázó árva huskyn akadt meg a tekintete: ,,Az ételét is megosztotta az állatokkal. A reggelihez például mindig bőven kért felvágottat, de mind a macskák ették meg. Ő ilyen volt" - idézi fel keresztfia nevetve.

A nappali egyik falát a padlótól a mennyezetig könyvespolc fedi. Ez azonban csak egy töredéke azoknak a könyveknek, melyeket Szabó Magda hosszú élete során összegyűjtött. A kötetek nagy része a készülő debreceni múzeumba kerül, a kerepesi házban jobbára az írókollégák dedikált példányai maradtak, emellett néhány régi könyv, és persze Szabó Magda könyveinek külföldi kiadásai, melyek több hosszú polcot megtöltenek. A mai napig ő az egyik legtöbbet fordított magyar író, csak Az ajtót több mint negyven nyelvre fordították le.

Tasi Géza szerint Szabó Magdát kétszer fedezték fel: annak idején Hermann Hesse a Freskó kicsempészett példányát olvasva ajánlotta őt a német kiadók figyelmébe, a 2000-es évek elején pedig újult érdeklődéssel fordultak a
tinka1951, 2018. március 14. szerda, 17:43
1/35
Képek, videók
KISS JENŐ 2.jpg
feviroza
2014. november 28. péntek, 08:15
A régi kicsi házat
homokivar
2009. január 28. szerda, 22:51
a kicsikém régi fényében
chesy555
2008. március 26. szerda, 18:13
Kicsit régi... (Horváto.)
balley
2006. szeptember 29. péntek, 21:18
én kicsit régi kép 1 éves
atessz
2006. szeptember 23. szombat, 22:24
Kicsit régi kép!!!
aayla
2006. augusztus 29. kedd, 22:57
0 a kicsordul a könnyünk
lovaszmarika
2018. október 31. szerda, 11:01
nem könnyű.jpg
sz719eszter
2018. július 01. vasárnap, 14:28
ami könnyű már elértem.jp
sz719eszter
2018. június 22. péntek, 19:01
Könnyű kedvesnek lenni, a
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:05
szép estét,könnyü álmot h
cuppika59
2018. június 04. hétfő, 22:54
Könnyű kedvesnek lenni..
rushlilly
2018. április 13. péntek, 13:50
könnyű.jpg
sz719eszter
2018. január 31. szerda, 10:29
Könnyű szeretni azt
anna4459
2018. január 23. kedd, 08:36
Nem könnyű.
alvaro-hopihe
2018. január 04. csütörtök, 10:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.