Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így lehetnek hófehérek a ruhák hipó nélkül
beveted.
Minden háztartásban megtalálható, egyszerű, mégis hatékony szerekkel könnyedén hófehérré varázsolhatod a beszürkült, és sárgás ruhákat is.
Ecet
Az ecettel nemcsak a színes ruhák színét frissítheted fel, hanem az elsárgult ruháidat is újra fehérré varázsolhatod. Adj 1-2 dl ecetet az áztatóvízbe, hagyd ázni egy délutánon keresztül, majd mosd ki! A gépbe is tehetsz ecetet: válassz olyan programot, ami előmosást is tartalmaz, a rekeszbe pedig, amibe a fehérítőt szoktad adagolni, tégy ecetet. A mosás végére az ecetszagnak nyoma sem lesz, a ruháid pedig fehérebbek lesznek.

Tej
A tej tökéletes folteltávolító, és fehérítésre is jó. A tej kiszedi a szinte eltávolíthatatlan tintafoltot, a kávéfoltot, és még a vörösborfolt ellen is tökéletes. Ha fehérítéshez használod, áztasd a felsődet egy éjszakán keresztül tejben, majd mosd ki a szokásos módon.Citromlé
A citromlevet áztatáshoz és mosáshoz is használhatod. Folteltávolításhoz készíts
eva6, 2019. február 10. vasárnap, 11:19
Vesztergom Andrea : Közeledett az ősz.
lássa meghalni a nagybeteg asszonyt. Beszélt, beszélt, egy szép jövőről, boldogságról. Még akkor is beszélt, amikor Zsofka mama teste már kihűlve pihent a kislány karjaiban.
Reggel jött érte az apja. Nem szóltak semmit, csak fájdalmasan néztek egymásra. Zsizsa most szó nélkül megfogta az apja kezét és ment vele, haza, az új otthonába, immáron megbékélve a sorsával.

Nagyanyó abbahagyta a mesét. A gyerekek szomorúan hallgattak, s látták, hogy még nagyanyó szeme is elhomályosodott a történet végére.
- Nos hát, ilyen tanító nénitek lesz nektek. Zsizsa visszajött a faluba, oda, ahol ő is gyerek volt egyszer. Visszajött oda, ahol lakott, ahol a karjaiban halt meg Zsofka mama. Ő építette azt az új, fehér kis házat a mészégető mellett, hogy majd az ő gyerekei is ott nőhessenek fel. S majd meglátjátok, hogy megszépült! A szálszélka haja dúsabb lett, már a pántlikát is elbírná, ha akarná. A kis Zsófia nagyon takaros menyecskévé cseperedett.

A falubeliek még sokáig beszéltek erről
lilagondolatok, 2019. január 08. kedd, 11:10
Metrófelújítás - Tarlós: év végén elkezdődhet az északi szakaszon a műszaki átadás-átvétel
Tarlós István elmondta: a vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások. Az alagút tisztítási, mosási munkáit elvégezték már, akárcsak a próbaszigetelés-javításokat, ezeknek folyik a kiértékelése, és megkezdődött a régi tűzjelző rendszer bontása is.

Az állomások felújításáról szólva közölte, folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása.

Tarlós István elmondta, hogy folyamatban van a déli és középső szakasz állomásainak felújítására a tárgyalásos közbeszerzési eljárás, a részvételi felhívás február elején jelenhet meg, eredményes eljárások esetén a szerződéskötés júliusban várható.

A főpolgármester közölte azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszteni majd, hogy tizenharmadik helyszínként a Kálvin téren is épüljön lift a mozgáskorlátozottak segítése
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 15:21
jaj te kis vidám, csillogó szemű
Minden nap látok egy csodát, egy csodát a gyerekek szemében. hihetetlen életigenléssel, pozitivitással, és mosollyal. minden oviban, rendezvényen van legalább egy valaki aki elvarázsolja a figyelmemet.
Ma sem unatkoztam egy pillanatra sem. De ma végre itthon vagyunk. Ajándékokkal megrakva érkeztünk haza. kipakolás után a gyerekek, majd a kutyusok.....és a konyha , majd a fürdő következett, és a mosógép. Gyors mosás ilyenkor már csak az fér bele, de a második megy.
A drágám már tereget, és megyünk fürödni....hosszú volt a mai nap is. Utazás, fellépések, gyerekek, mikulás, egyeztetés, sok gyerek.....elfáradtam estére. Hazafelé még betoltunk egy manó-kajáldás menüt...nem kellett volna. Egész jó idő lett , így kiszellőztettük az egész házat, kellemesebb lesz az alvás.
Várom a fürdőt is, mert vettem kneip fürdősót, csak hogy meglegyen az élmény is. Nem tudom mikor jutunk el wellnessezni, most rengeteg minden áll még előttem. Ráadásul Zsani ajándékát is ki kellene találnom végre és Mónikának is
dundulino, 2016. december 09. péntek, 22:40
Végre megérkezett az ünnepi hangulat :-)
körmöcskéknek nevezte el. Igen, csillog, és a kövecskék sem hiányozhatnak róla. mutatós, mégis egyszerű, és ünnepies.
EL kellene jutni még fodrászhoz is idén...de mikor.......
Ma még enni sem jutott nagyon idő....néhány datoja, meg az ebéd is az lesz szerintem. Nem igazán egészséges, így étkezni, de valahogy most nem megy több és más..... talán később.....
Ma vagyunk csak itthon és elmegy minden idő a rohangálással, vásárlással, főzéssel, mosással, majd délután takarítok is.....egyszer csak a végére érek :-D Viszont az 51,5 kg-ot tartom. Ez szép teljesítmény, ugye? Ó 54-55-ről. Lehet van, akinek ez semmi, rajtam meglátszik, hiszen alacsony vagyok, és a farmer méret is nagyon biztató. Nem vagyok csont sovány....szerintem én sosem leszek már az az igazán vékony nő...a lábaim izmosak, vagy vastagak , kinek mi tetszik.....de a 26-os farmer méret elég imponáló nekem. Hogy ez meddig marad majd így....a jövő zenéje. A zenéről jut eszembe....nagyon jó dalok születtek. A kis szövegírónk, csak egyet
dundulino, 2016. november 28. hétfő, 11:28
nincs megállás ...vagy mégis van?
Gödöllőn, beszaladtam a Müllerbe. Kisfiamnak szerettem volna tolltartót venni. Olyan kevés normális fiú tolltartó volt, hogy kezdtem elszontyolodni, majd rátaláltam egy faber tolltartóra, amely fel volt töltve, és elfogadható áron volt. Úgy örült neki. És én is, hogy végre nem papír tolltartót sikerült találnom neki, ami reményeim szerint ebben az évben nem fog szétszakadni :-DDDDD
A bál szuperül sikerült, mindenki dőlt a nevetéstől, rengeteget táncoltunk,és hatalmas tapssal jutalmaztak a műsor végére. DE estére elment a hangom és elfáradtam, már csak arra tudtam gondolni, hogy hazaérjünk a hatalmas ködben....hazáig végig "röhögtük" az utat.....teljesen készen voltunk a naptól!
Holnap persze hajnalban indulunk újra, de azt hiszem a mai nap, és hamarosan a délutáni lazítás is segít majd , hogy újra kipihenten és energiával induljon a következő hét. Sajnos a jövő héten egy nap sem lesz megállásra, de remélem sikerül végig csinálni azt a hetet is. Feltölt minket, amikor hatalmas bulivá válik a
dundulino, 2016. január 31. vasárnap, 15:51
A gyapjú feldolgozása
leletek tanúsága szerint a vaskor óta változatlan. Nagy figyelemmel nyírták a juhokat, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyenletesen vágják le a gyapjút, ugyanakkor ne sértsék meg az állat bőrét. A nyírás akkor érdemelt elismerést, ha a bunda egy darabban maradt meg.
A lenyírt gyapjút - feldolgozás előtt - még további tisztításnak vetették alá. Lehetőleg folyóvízben mosták úgy, hogy vesszőből font, egyenes oldalú, mély kosárba tették, a kosarat beleállították a vízbe és ott kikötötték. Egy rúd végére korong alakú mosókarikát rögzítettek és ezzel nyomkodták a vízben ázó gyapjút. Alkalmanként előzőleg otthon meleg vízben áztatták, majd kint a vízparton átsulykolták.
Mosás után otthon kötélen vagy nagy, alacsony peremű vesszőkasokban szárították. Teljes kiszáradás után a gyapjú fellazítása, szálasítása volt a következő munka. Először kézzel csipkedték, szaggatták kis csomócskákra az összetapadt gyapjút, majd fésülték a gerebenen, mesteremberek a kézikártolón. Ezáltal a gyapjú laza, szálas,
lenke1964, 2015. december 29. kedd, 18:38
Gráma Béla: Maradj velem
bokrokra, ők fürödtek a vízben, mert ilyen alkalmakkor egy-két szomszéd is társult és összegyűlt a gyermeksereg. A fürdés is lenyűgözte őket. Versenyeket szerveztek, hogy ki tud többet lenni víz alatt, meg hogyan halad pancsolásban, mert úszni még nem tudtak, a víz viszont akkora volt, hogy hason fekve, kinyújtott karokkal érték a meder fenekét és kövekbe kapaszkodva húzták magukat előbbre. Csábítóbb volt a halászás, persze gyermek módon, hosszú fűzfavesszőre fekete cérnát kötöttek, hogy a halak ne lássák, a végére tenyerükben meghajlított gombostűt és arra tűzték a sáskát. Volt horgukra akadt márna, paduc meg purkulica, de ők azt nem árulták el, hogy valódi horog van a botjukon. A szerencse ritkán jött. Akkor fogta Apó életében az első és utolsó halat. Nyeszlett kicsi volt, mindössze tíz cm és szép kékes színben játszott. A nagyobb ,,szakértők" azt mondták snájder, de Apó szivárványhalnak nevezte, mert valahogy az hangzatosabb volt.

Amikor a mosás befejeződött, behúzódtak a szomorúfűz
anna4459, 2015. szeptember 25. péntek, 10:09
Kis történetek a vasútról
eredményével.
Történt egyszer, hogy egy személyszállító szerelvény lemosásával bízták meg őket.
A szerelvényt először belül kellett lemosni, felmosni, ablakokat megtisztítani, hulladékot eltávolítani.
Ekkor még mindenki lelkes volt.
Ezután következett a külső mosás. Az illetékesektől kaptak megfelelő mosószert, amit slaggal felvittek a kocsik oldalára, tetejére. Hosszú nyelű kefékkel jól beledörzsölték a vegyszert mindenhol, hadd oldja fel a szennyeződést.
Amikor a szerelvény végére értek, gondolták, megérdemlik, hogy pihenjenek egyet.
Úgy is lett: Ahogy az idősebbektől látták, ők is futárt küldtek a boltba, akinek visszatérte után nekiálltak beszélgetni.
Telt-múlt az idő. Eszükbe jutott, hogy a vagonokra felhordott vegyszert le kellene mosni.
Hozzáláttak. Nagyon elcsodálkoztak, hogy a kocsik tetejére, oldalára, ablakokra felhordott és onnan nagyon csúnyául lefolyt vegyszer sehogy sem akar onnan lejönni. Ráégett.
Senki nem figyelmeztette őket, hogy a vegyszer
stefenson39, 2015. július 31. péntek, 14:00
Balatoni vendéglátós
megromlik. Nem tudod elhasználni az 500 ml-es tejfölt, mert azt enni egy hétig... A balatoni boltok egyébként is drágábbak, tehát azért költened kell rendesen... (Ahol én voltam, szerencsére annyit ettünk ebédre, vacsorára, amennyit akartunk, de reggeli nem járt. Persze, mondhatni megharcoltunk ezért... Fontos tény még, hogy nagyon sokszor este 18-19-kor tudtunk EBÉDELNI! - mert addig folyamatosan jöttek a vendégek.)

A szakács, aki 80-ért elvállalta a májust, elmondta, hogy hónap végére előleget kellett kérnie, mert a mosással, cigivel, kajával, egyéb kiadásokkal mínuszba került! Hallod, lejött pénzt keresni, erre átment mínuszba! Nem hittük el...

A szakácsok bérét a szezonhoz igazítják, amit írtam. Júliusban és augusztusban kapják a legmagasabb bért, májusban minimálisat 80-120 ezer, majd július-augusztusra 150-180 ezer forintot/hó! (Egy-két jobb szakácsnak megadják a havi 200-220 ezret is! - hűhha..)

Ők sokszor reggel 7-re mennek, hisz le kell
koszegimarika, 2015. július 02. csütörtök, 12:27
Az ablaktisztítás aranyszabályai
mosóporral és alacsony hőfokon is jó eredmény érhető el. Megfelelő centrifugálás után még nedves állapotban tedd fel a függönyöket, így azok szépen kilógják majd magukat, és nem lesz szükség vasalásra. Időzítsd úgy, hogy a mosóprogram akkorra járjon le, amikorra elkészültél az ablakokkal, így nem kell órákig nedvesen gyűrődniük a mosógépben, hanem rögtön visszakerülhetnek a helyükre. Mivel nedvesek, ezért könnyen rájuk tapad a lakásban szálló por, az ablakpucolás műveletét ezért a tavaszi nagytakarítás végére időzítsd, amikor már minden más tiszta.
És még egy hasznos tipp a függönyökhöz: a korrodált, fém függönycsipeszeket tedd ecetes vízbe, miután levetted a függönyöket. Ez lemarja róluk a rozsdafoltokat, így az nem fogja meg majd a nedvesen visszarakott tiszta függönyeidet.

Szerszámozd fel magad

Ha már lent vannak a függönyök, készítsd magad mellé az összes szükséges szerszámot. Nem kell túl sok: egy kézi spriccelő
anna4459, 2015. május 05. kedd, 07:25
Jó tanácsok
vagy a fal felőli oldalon tartottuk. Sehol nem voltunk sem mi, sem az irataink, vagy a pénzünk veszélyben.
Találkoztunk egy erdélyi kispappal az út alatt egy este. Neki Barcelonában, amikor a parkban aludt, ellopták a pénzét és a fényképezőgépét. Ami rosszabb volt: a bankkártyáját nem fogadták el az automata pénzkiadók. Került viszont egy francia útitárs, aki kölcsönzött neki addig, amíg az édesanyja nem küldött utána egy kis pénzt. Élethelyzet.
Elmondhatom, nekünk biztonságos utunk volt. A végére készültünk, amiről azt írta néhány visszaemlékező, hogy arrafelé álzarándokok lopnak. Mivel szakadó esőben tettük meg a zarándokút ezen szakaszát, mi ilyet nem tapasztaltunk. Viszont azt láttuk, hogy ezen az utolsó 100 km-en felhígult a zarándokok csapata. Egyre több lett mellettünk a frissen vasalt, szafari öltözékű zarándok, akinek még az árcédula is a nyakában lógott. Természetesen náluk két méteres zarándokbot volt (frissen lakkozva, fém véggel, gondosan ráakasztva a jelképes kis dísztök), mellyel
lenke1964, 2014. december 27. szombat, 20:14
1/5
Képek, videók
hófehérek.jpg
agica2004
2013. augusztus 05. hétfő, 11:27
hófehérek
sarkoziferencne
2008. február 01. péntek, 09:43
Ikon hatású ruhák
pacsakute
2018. augusztus 08. szerda, 20:16
0 álom szép ruhák sora an
lovaszmarika
2017. június 16. péntek, 17:37
0 a a Ruhák 1.jpg
lovaszmarika
2017. június 16. péntek, 17:34
0 a a Ruhák.jpg
lovaszmarika
2017. június 16. péntek, 17:34
Ruhák szimfóniája.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 12:48
cipők-alkami ruhákhoz.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:04
cipők-fekete ruhákhoz.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:01
cipők-ruhákhoz.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:00
Ruhákat nézők
sanci81
2017. február 19. vasárnap, 15:40
Báli ruhák.jpg
pacsakute
2016. június 10. péntek, 16:00
Szép kék ruhák.jpg
pacsakute
2016. június 09. csütörtök, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.