Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:10 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keringési zavarokra
életfolyamatok dinamikáját testesíti meg.

Szervezetünk keringését a szív munkája és az érfalak rugalmassága tartja fenn. A szívciklus szakaszai: összehúzódás - elernyedés - nyugalmi fázis. Felnőtteknél a percenkénti összehúzódások száma 60-80, gyerekeknél 80-100/perc.

Az utóbbi években a keringési betegségek kezelésében jelentősen felértékelődtek a fitoterápiás lehetőségek. Különösen igaz ez a megelőzésre, illetve a kiegészítő terápiákra. Sajnos a modernnek nevezett társadalmakban vezető haláloknak számítanak a keringési betegségek, ezért kell kiemelt figyelmet fordítanunk elkerülésükre, vagy megfelelő kezelésükre.

Degeneratív szív-és érrendszeri betegségek csoportjába a gyulladással nem járó panaszok tartoznak, mint például az időskori szívpanaszok, az erek elmeszesedéséből fakadó problémák, illetve ennek a következményei, az angina pektoris, a szívinfarktus, az agyi keringési zavarok, a perifériás érszűkületek.

Ezek az állapotok lassan, fokozatosan
pacsakute, 2019. március 08. péntek, 21:42
Kövér: szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
Az Országgyűlés elnöke a parlamenti ősz legfontosabb történésének nevezte, ami szerdán a parlamentben, illetve a Kossuth téren zajlott.

Az eseményeket "anarchiába hajló, eszetlen, irracionális rendbontásnak minősítette", és úgy fogalmazott: ami a Házon kívül történt, semmivel nem különbözött attól, mint amit az ellenzék a patkón belül csinált.

Lehetett sejteni, hogy szintlépésre készülnek, előre be is jelentették, hogy meg akarják akadályozni a törvényhozás normális működését - közölte Kövér László, aki elmondta: előzetesen gondolt arra, hogy pulpitusfoglalásos akcióval készül az ellenzék, ez azzal a különbséggel következett be, hogy ötvözték az eddig kipróbált eszközöket.

Arról, hogy szükséges-e házszabály módosítása, azt mondta: ettől függetlenül is gondolkodnak azon, hol kell finomításokat végezni.

Ami történt, felveti annak igényét, hogy áttekintsék, kell-e változtatni a fegyelmi rendelkezéseken - jelezte.

Úgy tűnik, ami azokban eddig volt, nem elég visszatartó erő -
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 21:32
A Magyar Zene Háza alapérzéseit mutatja be egy jótékonysági koncert
muzsikálás legyen, mint majd a Magyar Zene Házában. A koncert demonstráció, felhívás arra, hogy fedezzük fel a hangokat - mondta Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai vezetője.

Kifejtette, hogy az elhangzó zajszimfóniát azokból a videókból állítják össze, amelyeket bárki beküldhetett a környezetében található tárgyak megszólaltatásával. Batta András hozzátette: a tervek szerint a 2020 végére megvalósuló Magyar Zene Házával szeretnék éreztetni, hogy a zenét mindig együtt játszották a különböző társadalmakban; a majdani állandó kiállításon rögtön az előtérben lesznek dobok, amelyeket bárki megszólaltathat, együtt játszva is.

"Az épület közvetlen és közvetett értelemben is egy nyitott, befogadó intézmény lesz, amely nemcsak azt szeretné visszaadni az embereknek, amit a zene ismerete okoz, hanem azt is, amit a zene csinálása" - jegyezte meg a szakmai vezető.

Mint elhangzott, december 16-én délelőtt a BMC-ben a zajszimfónia előadása mellett a Virtuózokból ismert Boros Misi zongorázni fog, és
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 10:21
Mikulás
ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. A szintén használatos Télapó kifejezés a 20. század első harmadában keletkezhetett,[forrás?] már a két világháború között is használták a Mikulás szó szinonimájaként.

A Mikuláshoz köthető magyar néphagyomány a globalizáció hatására megváltozott: addig amíg a két világháború között a Mikulás alakja a mennyben élt, a gyerekeket az égből figyelte, segítői pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a mai fogyasztói társadalmakban egyre inkább elterjed az a nézet, hogy Mikulás, illetve országonként más-más alak, aki Mikulásunk megfelelője, a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.

Szent Miklós

Szent Miklós (mozaik, Villach-Beljak).

legendája és december 6-iki egyházi ünnepe kapcsán
taltos1, 2018. december 06. csütörtök, 01:36
A pesti forradalom és a sajtószabadság
a városokba, főként Pest külvárosaiba, és részben értelmiségi pályára törekvő szegényekig, de amelyek mind a feudális rendszer megdöntésében, a továbbjutás útjának megnyitásában voltak érdekelve. Az adott magyarországi viszonyok közt nem képviseltek a nemességhez mérhető erőt, de történelmileg kritikus helyzetekben, főleg a fejlettebb, városias központokban, mégis jelentős tényezőnek bizonyulhattak. Politikailag azzal a kispolgársággal állíthatók párhuzamba, amely a fejlettebb francia és német társadalmakban a radikális, republikánus törekvések hordozója volt. A kialakuló hazai kispolgárságot erős magyar nacionalizmus jellemezte, a Habsburg-monarchia kormányzatával {II-1-39.} és, ahol, mint Pesten, ilyet maga fölött talált, a jobb módú német céhpolgársággal szemben, azután a demokratizmus igénye, amelyet érzékennyé tett a kisember társadalmi védtelensége is. E rétegek a bizalmatlanul nézett nemesi liberalizmus polgári programját úgy szerették volna kiszélesíteni, hogy saját igényeik is beleférjenek. Petőfi,
ametiszt54, 2018. március 15. csütörtök, 10:28
Rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbánt az ENSZ ....
rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktort, és a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait próbálta Magyarországra aggatni.

Zeid Raad al-Husszein válaszában azt írta, minden egyes szavát vállalja annak a felszólalásának, amiben arról beszélt: ,,Az idegengyűlölők és a rasszisták Európában már nem is feszengenek, mint Orbán Viktor Magyarországon, aki korábban a hónapban azt mondta, »nem akarjuk, hogy a színünk keveredjen másokéval«. Nem tudják, hogy mi történik a kisebbségekkel az olyan társadalmakban, amikben a vezetők etnikai, nemzeti vagy faji tisztaságot akarnak?"

Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosaFotó: FABRICE COFFRINI/AFP
A főbiztos szerint a magyar miniszterelnök február 8-án elmondott beszéde világos, rasszista beszéd volt, ami minden afrikai, ázsiai, közel-keleti vagy latin-amerikai nőt, férfit és gyereket sért. Hozzátette, hogy az ehhez hasonló hiedelmek korábban elterjedtek voltak az Egyesült Államok egy részén és Dél-Afrikában is, a
tinka1951, 2018. március 07. szerda, 09:20
Mikulás
ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. A szintén használatos Télapó kifejezés a 20. század első harmadában keletkezhetett,[forrás?] már a két világháború között is használták a Mikulás szó szinonimájaként.

A Mikuláshoz köthető magyar néphagyomány a globalizáció hatására megváltozott: addig amíg a két világháború között a Mikulás alakja a mennyben élt, a gyerekeket az égből figyelte, segítői pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a mai fogyasztói társadalmakban egyre inkább elterjed az a nézet, hogy Mikulás, illetve országonként más-más alak, aki Mikulásunk megfelelője, a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.

Szent Miklós

Szent Miklós (mozaik, Villach-Beljak).

legendája és december 6-iki egyházi ünnepe kapcsán
taltos1, 2017. december 06. szerda, 00:17
Az ülés rejtett kockázatai
eredményezhet a csonthártyában, az ízületi szalagokban, a porcok felszínében, így eredményezve degeneratív elváltozásokat.

Hogyan harcoljunk a kockázatok ellen?
Az aktív testmozgást és az egészséges életmódot természetesen semmi sem helyettesítheti teljes mértékben (ezek járulnak hozzá legnagyobb mértékben szívünk és tüdőnk egészségéhez). Sokunk képtelen szakítani ülőmunkájával, mert feladatköre asztalhoz és székbe szögezi. Az üléssel töltött órák száma folyamatosan nő a modern társadalmakban. A legjobb megoldás ezért magát az ülést egészségessé tenni - ehhez persze radikális változtatásokra van szükség.

Vigye haza a lényeget!

7 perc alatt elolvasható PDF tudásanyagunkat azonnal elküldjük az ön számára, ha kéri:

Az üléssel az a legnagyobb gond általában véve, hogy passzív tevékenység. Ha sikerülne valahogy részben aktívvá tenni, az rengeteget javítana a helyzeten, mert nem csak a gerincet és a törzsizmokat mozgatná, de ezeken át a keringésre, a légzésre,
tinka1951, 2017. szeptember 07. csütörtök, 13:51
Juliette Binoche cannes-i versenyfilmje a magyar mozikban
Bruno Dumont előző filmjeihez (Flandria, Emberiség) hasonlóan legújabb alkotását is Észak-Franciaországban forgatta. Tőle szokatlanul ezúttal a groteszkhez és a burleszkhez nyúlt, s a komédiába egy melankolikus szerelmi szálat is beleszőtt.

A rendező az MTI-nek adott interjúban magát egy olyan festőhöz hasonlította, aki egész életében a szülőföldjét festi meg, de mindig másképpen.

"Számomra a filmkészítés a dicsőítés eszköze. Mivel Észak-Franciaország nem számít különösen szépnek, sokkal érdekesebb éppen ennek a nem túl nagy becsben álló tájnak egyediséget kölcsönözni, mint például Párizsnak. Egyetlen filmet forgattam a fővárosban, de nagyon nehéz volt, mert Párizs jelentéseket hordoz. Jobban szeretek egyszerű embereket és egyszerű tájakat filmezni, mert a kamerával olyan ellensúlyt tudok képezni, amely hangsúlyossá teszi őket" - hangsúlyozta Bruno Dumont.

A festői tengerparti öbölben játszódó burleszk történet középpontjában egy dekadens, vérfertőző nagypolgári család áll. Van Peteghemék
velemenyezd, 2016. november 16. szerda, 12:34
Novák Katalin: a nőknek és a férfiaknak ugyanolyan lehetőségeket kell teremteni
csatlakozott. A világ minden részén ezen a héten tetszőlegesen napon rendezik meg iskolákban ezt a tanórát, így megalkotva a legnagyobb tanórát.

Az ENSZ által "azonosított" 17 globális célt szeretnék megismertetni világszerte, elsősorban a gyermekekkel. Az idei tanóra fő témája az ötödik cél: a nemek közötti egyenlőség - közölte.

Pásztor Attila elmondta: a két nem közötti különbségtétel történetileg különféle okokból alakult ki, és valamilyen formában és mértékben máig fennmaradt. A modern társadalmakban az oktatás területén ez a fajta egyenlőtlenség már kevésbé jelentkezik, Magyarországon a helyzet megnyugtató.

Matolcsy Miklós, a kezdeményezés magyarországi szervezését bonyolító PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Magyarországon tavaly 2030 osztály vett részt a 2030-ig kitűzött globális célokért megtartott tanórán.

Idén a tanórát szeptember 19. és 23. között tartják az általános iskolákban. Hétfő reggelig több mint 1500 osztály jelentkezett Magyarországról A
velemenyezd, 2016. szeptember 19. hétfő, 12:45
Kohut Katalin: A boldogtalanság
Ahány ember, annyiféle boldogtalanság lehetséges. Egyetlen közös eredő viszont az ország, melyben élni kényszerül. A jóléti társadalmakban sokkal több az örömérzet, sokkal nagyobb a szabadság, bár az is igaz, hogy az alja rétegnek is, akik állandó veszélyforrást jelentenek a boldogságban élőknek.

Magyarországon azelőtt kevesen nevezhették magukat boldognak. Tudjuk, hogy az igazi nemesség a lélekben rejtőzik, s az igazi gazdagság az emberség. Ezt a sokak által megfogalmazott igazságot az ország több ezer éven keresztül semminek tekintette. Mindig olyanok éltek jólétben, akik igazából ezt fel sem foghatták, nem is érezhették, nem jelentett számukra örömérzetet, mert a politika helyezte őket az ország élére. A javak soha nem voltak igazságosan elosztva emberség szerint. Volt kísérlet cselédség megszüntetésére, munkásosztály, parasztság emberré nemesítésére, az aljanép követelt jogainak megadására, a gyilkosok bűnbocsánatára, a nemesség megszüntetésére, a szocialista ember-eszmény
kohlinka, 2016. március 23. szerda, 23:24
1/11
Képek, videók
Keringés.gif
pacsakute
2015. december 17. csütörtök, 21:27
Keringés.png
pacsakute
2014. április 23. szerda, 17:22
6. Keringés....jpg
anci-ani
2011. október 02. vasárnap, 14:13
SzKT- Dénes munkája.jpg
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:34
Sok év munkája de megérte
wob
2015. december 29. kedd, 15:08
kezem munkája
orban47
2015. december 01. kedd, 19:03
Timi munkája
dnemethk
2014. január 04. szombat, 00:22
Peter Savitt munkája.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:38
B. Brigitta munkája1.jpg
dnemethk
2012. október 29. hétfő, 18:01
B. Brigitta munkája2.jpg
dnemethk
2012. október 29. hétfő, 18:01
B. Brigitta munkája3.jpg
dnemethk
2012. október 29. hétfő, 18:00
Polyák Ildikó munkája
bubsza
2012. szeptember 23. vasárnap, 20:22
Anyum munkája Nekem.jpg
dnemethk
2012. szeptember 02. vasárnap, 22:07
Oleg Shuplyak munkája
dnemethk
2012. augusztus 14. kedd, 07:53
Címkék
magyar mozikban, égből figyelte, koncert demonstráció, állapotok lassan, javak soha, burleszkhez nyúlt, tanórát szeptember, kezdeményezés magyarországi, ülést egészségessé, nemek közötti, környezetében található, világ minden, egészséges életmódot, kialakuló hazai, helyzet megnyugtató, jobb módú,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.