Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:47 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
tíz éve "rohasztja le" az egészségügyet és a miniszterelnök mellett az egészségügyért felelős Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is alkalmatlan volt feladatára.

Szóvá tette, hogy a gazdaságmentő csomag a GDP 4,5 százalékát teszi ki. Sürgette a válságkezelő alapjövedelem bevezetését és úgy látta, a felelősség áthárítása jól megy a kormánynak. Nyilván Karácsony Gergely felelős mindenért, vagy ha nem, akkor Brüsszel, az ellenzék, vagy Soros - hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az alapjövedelemről azt mondta, az ugrás lenne abba az időbe, amikor jobban megérte segélyből élni, mint dolgozni és ezt az időszakot nem akarják vissza.

Aknamunkával vádolta a Párbeszédet a járvány elleni védekezésben azért, mert támadta a kormányt a határon túliaknak juttatott védőfelszerelések miatt. Ez a létező leggyalázatosabb folytatása a december 5-i politikának - közölte. Hozzátette: Müller Cecília munkáját egy lejárató videóval "támogatták". Az
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:12
Szijjártó: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból
árbevétel-növekedést vár a magyarországi gyártás indulásától, és a piaci igények alapján pedig már most azzal számolnak, hogy a magyar üzemet tovább bővíthetik majd.

Az iváncsai üzem 2021. elejétől termelhet, főképp a német és az olasz piacra. A négyből két gyártócsarnok már elkészült, egyikbe meg is érkezett a gyártósor - közölte a cégvezető, hozzátéve, hogy a Yaris Kabin a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra.

Galambos Dénes, a térség ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa a nagyberuházások felgyorsítását sürgette a bejelentés alkalmából, mivel azokat a versenyképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlennek tartja.

A 2010-ben kezdődött újraiparosítási stratégia tapasztalataira hivatkozva kifejtette, hogy a térségben a fejlesztéseknek köszönhetően sok ezer munkahely jön létre, megszűnik a munkanélküliség. Szerinte várhatóan további fejlesztések várhatók itt a paksi erőmű építése és a több százmilliárd forint értékű vasúti és közúti projektek
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 17:18
Koronvírus - XXI. Század Intézet: "nemzetközi brigádok" célkeresztjébe került Magyarország
"független polgári szerveződésként" és a "demokratikus elvek" iránt elkötelezett közszereplők csoportjaként definiálják, miközben az aláírók egytől-egyig egykori, vagy ma is aktív politikai szereplők - hívják fel a figyelmet a intézet elemzői.

Emlékeztettek arra, hogy a kiáltványnak - a CIVICO Europa társelnökei mellett - két kezdeményezője volt: az elmúlt évtized leghangosabb "magyarkritikusa", a liberális EP-képviselő, Guy Verhofstadt, valamint az az Andor László, aki Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki tanácsadója, majd szocialista uniós biztos volt 2010 és 2014 között, és aki az "erősen baloldali értékrendet valló" Eszmélet című folyóirat köréhez tartozik.

Az aláírók között - folytatták - szociáldemokrata, szocialista és liberális kormányfők, miniszterek nevei bukkannak föl, soraikban pedig olyan "filozófus celebritások" is megtalálhatóak, mint a szlovén Slavoj Zizek, vagy az Orbán Viktort "gazembernek" nevező Bernard-Henri Lévy, "aki korábban többek között Líbia bombázásért lobbizott" - olvasható
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 14:12
Koronavírus - Intenzív osztályon a brit kormányfő, a külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellát
A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson kérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellátását.

Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

A kormányfőt azonban vasárnap este a londoni St. Thomas kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. E tünetek közé tartozik a magas láz.

A Downing Street szóvivője még hétfő délután is azt hangsúlyozta, hogy Johnsont nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba orvosának tanácsára.

Napközben Boris Johnson maga is azt tudatta a Twitteren közzétett üzenetében, hogy jó hangulatban van, dolgozik, és folyamatosan tartja a kapcsolatot kormányának és stábjának tagjaival.

A kormányfői hivatal illetékesének esti beszámolója szerint azonban a miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosi stáb javaslatára
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 22:53
Orbán Viktor az evangélikus egyház vezetőivel egyeztetett
A találkozón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos is.

A kormányfő elismeréssel szólt az evangélikus egyház oktatási és szociális tevékenységéről, és kiemelte: ezeken a területeken a felek hagyományosan jó partnerei egymásnak.

A keddi megbeszélésen áttekintették a magyar kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház már kitárgyalt, aláírás előtt álló megállapodását, amely az 1998 végén megkötött megállapodás helyébe lép, tekintettel az azóta lezajlott társadalmi és jogi változásokra - mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor üdvözölte, hogy a megállapodás megnyugtatóan rendezi az állami iskolákban a kis létszámú csoportok hit- és erkölcstanoktatásának finanszírozását, biztosítja az Evangélikus Hittudományi Egyetem működésének anyagi feltételeit, valamint képzési portfóliója bővítésének támogatását. A kormány támogatja az egyház budapesti kórházának létrehozását, félszáz parókia felújítását, 30 gyülekezeti tér megújítását,
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 16:43
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
létezett a "három t-s gyakorlat, a tűr, tilt, támogat" - közölte. A tiltott tartalmak közé tartozik például Greta Thunberg, a tűrt tartalom például a Mi Hazánk Mozgalom, a támogatott tartalmak pedig a kormány és a Fidesz javaslatai - mondta.

A közmédia az e-maileket nem cáfolta, tehát azok valószínűleg léteznek - jelentette ki.

Kitől érkeznek olyan e-mailek és telefonok az MTVA-ba, hogy miről kell, vagy miről nem kell beszélni a műsorokban? - tette fel a kérdést.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt felelte, a Kádár-korszak örökségét azok képviselik, "akikkel önök egy listán szerepelnek és együtt indulnak" a választásokon.

Az államtitkár úgy fogalmazott: nem tekinti feladatának, hogy egyes médiumok, szerkesztőségek működését az Országgyűlésben kommentálja, "pláne nem névtelen forrásokra hivatkozó, külföldi lejárató cikkek alapján".

A magyar média sokszínű, mindenki megtalálja a saját ízlésének, világnézetének és igényeinek megfelelő médiumokat -
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 18:47
Langerné: a roma nők anyaként és a munkában is helyt tudnak állni
visszajelzésekre tekintettel folytatni kell, kiterjesztve akár az egészségügyi és az oktatási területre is.

Fontosnak mondta, hogy a roma nők valóban értékteremtő munkát kapjanak, mert saját példájukkal jól tudják motiválni gyerekeiket a tanulásra és munkára is. Egy előre nem látott folyamat is elindult: sok roma férfi is csatlakozott az eredetileg nőknek indított programhoz, ők is beváltak a szociális területen, maguk is kitanulták a szakmát - ismertette a helyettes államtitkár.

Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos is arra hívta fel a figyelmet, hogy "elképesztő tudások rejtőznek" a roma asszonyokban, akik, ha kell, néhány ezer forintból "életben tudják tartani" a családjukat. Ezt a tudást jól lehetne kamatoztatni, ha a közfoglalkoztatás keretei között például olyan munkákat végezhetnének, amelyben már jártasak, így például savanyítóüzemben dolgozhatnának - hívta fel a figyelmet.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) rendezvényén mutatták be a Roma nők egymás közt címmel
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 15:01
Sikerült kormányfőt választani a németországi Türingia tartományban
A Baloldal (Die Linke) politikusát a tartományi parlament (Landtag) a harmadik fordulóban választotta meg, amikor már nem abszolút többségre, hanem csak a leadott szavazatok többségére volt szükség a tisztség elnyeréséhez. Az első két fordulóban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) frakcióvezetője, Björn Höcke is indult, a harmadikban Bodo Ramelow volt az egyetlen jelölt.

A harmadik fordulóra kiosztott szavazólapon így csak a jelölt neve, és az igen, a nem és a tartózkodás opció szerepelt. Igennel 42 képviselő, nemmel 23 képviselő szavazott, 20 képviselő tartózkodott. A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) 5 képviselőből álló frakciója nem vett részt a választáson.

A Baloldalnak, a szociáldemokratáknak (SPD) és a Zöldeknek együtt éppen 42 képviselőjük van. A három párt az előző, 2014-2019-es ciklusban parlamenti többségre támaszkodva vezette a tartományt. A következő hónapokban kisebbségben kormányoznak, és a tervek szerint 2021 áprilisában előrehozott Landtag-választást
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 17:41
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
fertőzés Magyarországon, de nagyon valószínű, hogy lesz, ezért fel kell rá készülni. Ez azonban alapvetően szakmai kérdés, az ellenzék viszont politikát csinál belőle - tette hozzá. A kormány felkészült, az operatív törzs felállt, a szakemberek teszik a dolgukat, "képesek leszünk arra, hogy amikor ideér a fertőzés, akkor azt majd kezelni tudjuk" - közölte, kérve az ellenzéket is az egészségügyi dolgozók és döntéshozók támogatására.

A DK képviselője szerint a választókat nem nyugtatja meg a miniszterelnöki reagálás, mert nem válaszolt arra, hogyan biztosít a kormány megfelelő feltételeket a "tönkretett egészségügynek".

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: 2003-2009 között, a baloldal kormányzása idején, egyedül Magyarországon csökkent az egy főre jutó egészségügyi kiadás az egész OECD-térségben. A Gyurcsány-kormányok alatt 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel, 6 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el, és a baloldali kormány volt az is, amely
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 15:13
Az Emmmi saját halottjának tekinti Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművészt
A Kossuth-díjas művész halálhírét szerdán Facebook-oldalán közölte Balog Zoltán romaügyi miniszterelnöki biztos.

Szentandrássy István 1957-ben született Budapesten. Állami gondozottként nőtt fel. Kezdetben verseket és drámákat írt, majd rajzolni kezdett, ezután jutott el a festészethez - emlékeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében a minisztérium. Mestere a szintén roma származású Péli Tamás volt, akit Csapon, egy gyermektáborban ismert meg. Itt találkozott először a cigány kultúrával és identitással.

"Már gyermekkorában elkezdett rajzolni, de egy ágyhoz kötő betegség kellett hozzá, hogy felfedezze: rajzai megelevenednek és üzenni tud velük". Festő lett belőle, bár valódi festészetet oktató iskolát nem járt, mégis a legnagyobbak közé jutott, a legnagyobb alázattal - fogalmaztak.

Azt írták: Péli Tamás festőművész mondta vele kapcsolatban, hogy a "mester mindig mestert nevel". Ez a mondás beigazolódott. A festészetnek, színeknek, de a szavaknak is mestere volt, festményeibe
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 09:41
Brexit - Hétfőn kezdődnek a hivatalos tárgyalások a jövőbeni kapcsolatrendszerről
A londoni miniszterelnöki hivatal által közzétett menetrend alapján hétfőn először a két tárgyalóküldöttség vezetői találkoznak. A tájékoztató neveket nem említ, de a brit kormány főtárgyalója David Frost, az Európai Unió delegációját pedig továbbra is Michel Barnier vezeti, aki a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló tavalyi tárgyalássorozaton is unió főképviselője volt.

Hétfőn a küldöttségek plenáris ülést is tartanak, a konkrét tárgyalási témák kedden és szerdán kerülnek napirendre.

E két nap elsődleges fontosságú tárgyalási pontjai közé tartozik a kétoldalú áru- és szolgáltatás-kereskedelem, a beruházási tevékenység, valamint a polgári repülés, a halászati jogok és a versenyjogi feltételek szabályozása.

Csütörtökön plenáris ülés és a tárgyalásvezetők kétoldalú megbeszélése zárja az első fordulót.

Nagy-Britannia január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek lejártáig, vagyis december 31-ig
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 17:02
Koszovói miniszterelnök: megvan a szükséges alap a köztársasági elnök menesztéséhez
Szerda délelőtt Albin Kurti feltöltötte az internetre egy megállapodás képét. A dokumentumot 2013-ban az akkor miniszterelnöki tisztséget betöltő Hashim Thaci, valamint Anders Fogh Rasmussen akkori NATO-főtitkár írta alá.

A mindeddig titokban tartott megállapodás széles körű jogokat biztosít a Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderőnek (KFOR), például kiköti, hogy a koszovói biztonsági erők csak a KFOR jóváhagyásával léphetnek be Koszovó északi, többségében szerbek lakta részébe. Noha ez a kitétel szerepelt a 2013 áprilisában Szerbia és Koszovó közötti úgynevezett brüsszeli megállapodásban, a miniszterelnökség szerint az a tény, hogy erről a parlament jóváhagyása nélkül döntött az akkori kormányfő, alkotmányba ütközik, ezért jogalapot biztosít az államfő eltávolítására. A koszovói miniszterelnök szerint viszont az eredeti brüsszeli megállapodásban a biztonsági erők és a KFOR jogosultságairól nem esett szó, arról csak a most napvilágot látott
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 18:12
1/62
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
0 Karácsonyi fenyő c4d290
lovaszmarika
2020. január 03. péntek, 14:39
karácsonyi cica0102.jpg
maroka
2020. január 02. csütörtök, 10:55
karácsonyi angyalka0102.p
maroka
2020. január 02. csütörtök, 10:54
karacsonyi_fohasz_albe rt_
menusgabor
2019. december 28. szombat, 20:59
Univerzum karácsonyfa.gif
pacsakute
2019. december 28. szombat, 19:20
boldog-bekes-karacsony t-k
menusgabor
2019. december 28. szombat, 15:41
Karácsony
eva6
2019. december 26. csütörtök, 18:37
Karácsony este
eva6
2019. december 26. csütörtök, 18:32
0 Boldog Karácsonyt FB_IM
lovaszmarika
2019. december 26. csütörtök, 16:17
0 a Szép karácsonyt.png
lovaszmarika
2019. december 26. csütörtök, 16:16
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
Címkék
Dömötör Csaba, eredeti brüsszeli, Björn Höcke, versenyképesség megőrzéséhez, CIVICO Europa, Hashim Thaci, tiltott tartalmak, brit kormány, tervek szerint, koszovói miniszterelnök, nagyberuházások felgyorsítását, londoni miniszterelnöki, létező leggyalázatosabb, eredetileg nőknek, küldöttségek plenáris, Greta Thunberg,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.