Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:58 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MÁV: február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok
újabb fázisban, február 4-től várhatóan a decemberi menetrendváltásig Pécel és Aszód között teljesen szünetel a forgalom. A tízhónapos vágányzár ideje alatt mindkét sínpárt elbontják és újjáépítik, illetve Péceltől Turáig elkezdődik az állomások és megállóhelyek teljes átépítése is. Idén négy állomás és mintegy 22 kilométernyi vonalszakasz teljes átépítése történik meg.

Közölték: a gödöllői HÉV-járatokon elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket. Felhívták az utasok figyelmét, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak a MÁV-csoport menetrendi keresőjében vagy a Vonatinfó mobilalkalmazás segítségével.

A munka első ütemében, május 12-ig tartó menetrendi változások között említették, hogy az S80-as személyvonatok csak Budapest-Keleti pályaudvar és Pécel, illetve Aszód és Hatvan között közlekednek. A Keleti pályaudvar és Pécel között óránként két pár, a reggeli csúcsidőszakban 6 és 8 óra között három pár vonat közlekedik. Az Aszód-Hatvan viszonylaton óránként egy-egy vonat közlekedik mindkét
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 20:02
Ismétlés....
Ez az a valami, amit mindnyájunknak legalább hetente egyszer el kéne olvasnia!
Mindenképp olvasd el az egészet!

> Regina Brett, a cleevlandi Plain Delaer 90 éves újságírója írta:
> "Öregedésem emlékezetessé tételére egyszer leírtam 45 tanulságot, melyet az életben felfedeztem. Ezt a cikkemet olvasták mind közül a legtöbbet, így hát 90. születésnapom alkalmával itt van még egyszer":
> 1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
> 2., Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
> 3., Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
> 4., A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
> 5., Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
> 6., Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
> 7., Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
> 8., Haragudhatsz istenre, elviseli.
> 9., Az első fizetésedtől spórolj a
lovaszmarika, 2019. január 18. péntek, 17:10
Brexit - Német pártok vezetői és üzletemberek maradásra kérik Nagy-Britanniát
levelet aláírta mások mellett Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Andrea Nahles, a koalíciós partner Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, Norbert Röttgen, a szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának elnöke, Reiner Hoffmann, a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) elnöke, Dieter Kempf, a Német Iparszövetség (BDI) vezetője és Thomas Enders, az Airbus európai repülőgépgyártó konglomerátum vezérigazgatója.

A levél szerint ha Nagy-Britannia mindenképpen ki akar lépni az EU-ból, tudnia kell, hogy Németországban és Európában mindig lesznek barátai. A briteknek tudniuk kell azonban azt is, hogy nincs visszafordíthatatlan döntés, Európa ajtaja mindig nyitva marad előttük. Az aláírók szerint Nagy-Britannia nélkül az európai kontinens nem lenne a mai, szabadságban és jólétben élő közösség, és a németek nem felejtették el, sőt nagyon hálásak azért, hogy a második világháború borzalmai után Nagy-Britannia nem fordított hátat Németországnak, hanem
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 14:31
Idén átlagosan napi 820 forintért lehet síbiztosítást kötni
Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) tájékoztatása szerint a síelésre utazók 65-70 százaléka köt utasbiztosítást. A többi síző sem feltétlenül védtelen a károkkal és felmerülő költségekkel szemben, hiszen sokan rendelkeznek például bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítással vagy Európai Egészségbiztosítási Kártyával (EEK). Ám az EEK kizárólag az ellátási költségeket fedezheti, a kártyabiztosításokat pedig jobbára általános utazási igényekre alakították ki. Így utazás előtt mindenképpen célszerű ellenőrizni, hogy például egy magashegyi mentés milliós költségére vagy a sífelszerelés kártérítésére nyújt-e a kártya biztosítása megfelelő fedezetet.

A szövetség elnökségi tagja, Molnár László elmondta, hogy a megfelelő síbiztosításnak ma már része a megfelelő felelősségbiztosítási és jogvédelmi fedezet is. Sérüléssel járó baleset esetén ugyanis a vétkes félnek nem csupán a sérült egészségügyi ellátását vagy megrongálódott személyes tárgyait, hanem a munkából való kiesése miatti
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 07:05
Férfi kézilabda-vb - Vladan Matics: a szerencse nagyon hiányzik
Egyiptommal, így a D csoport második helyén végzett, és egy pontot visz magával Herningbe. A középdöntőben az olimpiai bajnok és társházigazda Dániával, az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával, valamint az Afrika-bajnok Tunéziával találkozik a csapat.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

Bóka Bendegúz közölte, nagyon csalódottak, mert az Egyiptom elleni döntetlen után egy bravúrral mindenképpen javítani akartak, de ez nem jött össze, csupán apróságokon múlt.

"A védekezésünkben voltak hibák, és támadásban is rontottunk, amikor nem lett volna szabad. Úgy gondolom, ezeken múlt a találkozó. Nagyon nagy szükségünk van a friss erőkre, ráadásul meccsről meccsre fogyatkozunk, most Bodó Richárd dőlt ki. Ebből a mérkőzésből ki lehet indulni, megmutattuk, hogy bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt" - mondta a Balatonfüred balszélsője.

A magyar keretből Balogh Zsolt és Bodó Richárd
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 23:02
Férfi kézilabda vb - Izland is a középdöntőbe jutott
A macedónoknak mindenképpen nyerniük kellett volna, hogy továbbjussanak a müncheni B csoportból, de utoljára a második félidő közepén 16-15-nél vezettek, mert ellenfelük jobban bírta a hajrát.

A MOL-Pick Szeged izlandi balszélsője, Stefan Rafn Sigurmannsson öt lövésből csupán egy gólt dobott, a Telekom Veszprém macedón balszélsője, Dejan Manaszkov viszont hét kísérletből ötször volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 5. (utolsó) forduló:

A csoport (Berlin):Németország-Szerbia 31-23 (16-12)

korábban:Brazília-Korea 35-26 (18-10)

később:Franciaország-Oroszország 20.30

B csoport (München):Izland-Macedónia 24-22 (11-13)

korábban:Bahrein-Japán 23-22 (10-9)

később:Spanyolország-Horvátország 20.30

D csoport (Koppenhága):Katar-Argentína 26-25 (16-13)

korábban:Egyiptom-Angola 33-28 (19-12)

később:Magyarország-Svédország 20.30

C csoport (Herning):

korábban:Tunézia-Ausztria 32-27 (18-17)Chile - Szaúd-Arábia 32-27 (21-13)

később:Dánia-Norvégia
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 19:52
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
halottra-emlékezéssel, lassanként meglepi az az érzés, hogy a halott odafigyel. Ezt csak akkor nem érzi az ember, ha figyelmetlen és nem veszi észre azt a sajátos melegséget, amely a felolvasás közben jön létre. Valóban el lehet sajátítani ezt az érzést. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor - ezt el kell mondani - érvényes a szellemi világgal szembeni magatartásra nézve az a szabály, amelyet ebben az esetben is alkalmazni kell. Ezt a szabályt sokszor kell tekintetbe venni: ha felolvasunk a halottnak, mindenképpen használunk neki, feltéve, hogy hall bennünket. Ha nem hall bennünket, akkor először is teljesítettük kötelességünket, és talán elérjük, hogy mégis meghall bennünket; mindenképpen nyereségünk azonban, hogy olyan gondolatokkal és eszmékkel telítjük magunkat, amelyek bizonyosan táplálékul szolgálnak a halottaknak az előbb említett módon. Tehát semmiképpen sem vész el semmi! A gyakorlat azt mutatja, hogy a felolvasottak észlelése valóban hihetetlenül elterjedt a halottak között, és nagy szolgálatot
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Az ember mint a teremtő [...]
Az absztrakciók nem érnek fel az érthetőségig. Mert a kozmoszban működik a legnagyobb művész. A kozmosz olyan törvények szerint alakít, melyek legmélyebb értelemben kielégíthetik a művészi érzéket is. Senki meg nem érti a földbe süllyesztett lepkét, hacsak nem művészi érzékkel metamorfizálva az absztrakt gondolatokat. Senki meg nem érti a kozmikus erők, a fény által fel a levegőbe emelt növény-virág tartalmat a pillangóban, hacsak nem mozdítja meg egy művészi gesztussal az absztrakt gondolatokat. Mindenképpen mérhetetlenül felemelő élmény az, mikor beletekintünk a természet dolgainak mélységesen benső rokonságába.

Sajátos dolog a növényen ülő rovar látása, mikor egyben azt is látjuk, ahogyan az asztralitás a virág körül működik. Itt a növény kifelé törekszik a földi térről. A színekben ragyogó virágszirmok felett a növény ég utáni vágyakozása működik. Ezt a vágyat a növény maga nem tudja kielégíteni. Ekkor a kozmoszból felé sugárzik az, ami a lepke. Benne saját vágyának kielégítését látja a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Letartóztatták az iráni Press TV egyik műsorvezetőjét az Egyesült Államokban
25 éve dolgozik az iráni állami televíziónak. Ideje felét Iránban, felét pedig Coloradóban tölti, ahol a gyermekei is élnek.

Egyik fia, Hossein Hashemi elmondta amerikai újságíróknak, hogy édesanyját akkor tartóztatták le, amikor St. Louisban fel akart szállni egy Denverbe induló repülőgépre. Az FBI Washingtonba vitte, ott tartják őrizetben.

"Még mindig nem tudjuk, mi történt" - mondta Hossein Hashemi, hozzátéve, hogy tudomása szerint édesanyjának nincs köze semmilyen bűncselekményhez, és mindenképpen együtt akar működni az FBI munkatársaival. Azt is elmondta, hogy ő és testvérei büntetés terhe melletti idézést kaptak az egyik denveri vádesküdtszéktől.

A Press TV Teheránban sajtókonferenciát tartott, és Paiman Dzsebeli, a televízió helyettes vezetője bejelentette: minden jogi eszközt igénybe vesznek munkatársuk védelmében.

A televízió megszólaltatta Bahran Ghaszemit, az iráni külügyminisztérium szóvivőjét, aki arról beszélt, hogy a letartóztatás jól érzékelteti a Trump-kormányzat
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 07:04
Brexit - Merkel: a brit félnek kell javaslatot tennie a következő lépésekre
A kancellár a szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának ülése előtt tett nyilatkozatában kiemelte, nagyon sajnálja, hogy a londoni alsóház elvetette a brit európai uniós tagság rendezett felszámolásáról kötött megállapodást.

"Szerintünk most a brit félnek kell megmondania, hogyan tovább" - fogalmazott Angela Merkel.

"Van még idő a tárgyalásra, várjuk a brit miniszterelnök javaslatait" - tette hozzá.

Elmondta, hogy a Brexit mindenképpen káros folyamat, rendezett és rendezetlen formában is, a német kormány pedig mindent megtesz ennek a kárnak a korlátozásáért és egy "rendezett megoldásért".

Aláhúzta, hogy Németország minden eshetőségre felkészül, így a Bundestag már csütörtökön tárgyal a kormány előterjesztéseiről, amelyek a rendezetlen Brexit esetén végrehajtandó intézkedésekről szólnak.

A kormánypártok részéről szintén azt hangsúlyozták, hogy a megállapodáson nyugvó, rendezett Brexitre kell törekedni, és tárgyalni kell a londoni vezetéssel.

Az ellenzék viszont
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 13:02
Brexit - Német külügyminiszter: vége a játszadozásnak
a helyzetet - mondta a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa.

A koalíciós társ Kereszténydemokrata Unió (CDU) részéről Peter Altmaier gazdasági miniszter a ZDF országos köztelevízióban azt mondta, lehetőséget kell adni a briteknek arra, hogy "tisztázzák álláspontjukat".

A Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodást ugyan "alapvetően" nem lehet módosítani, de van még néhány hét a kilépés tervezett időpontjáig - mondta a miniszter.

A megállapodás nélküli, "kemény" Brexitet mindenképpen el kell kerülni, mert súlyos következményekkel járna, és nem csak Nagy-Britanniában. "Mindenki veszítene Európában, és senki sem nyerne" a brit EU-tagság rendezetlen felszámolásával - mondta Peter Altmaier.

A rendezetlen Brexit veszélyeire hívta fel a figyelmet mások mellett Olaf Scholz SPD-s alkancellár, pénzügyminiszter és Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke is, és több gazdasági érdekképviselet.

Angela Merkel kancellár egyelőre nem foglalt állást nyilvánosan a Brexit-megállapodás
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 10:51
1/1580
Képek, videók
péceli képek
lacipecsenye
2012. augusztus 02. csütörtök, 09:58
Dr Péceli Endre síremléke
irmus
2012. július 10. kedd, 07:01
péceli Ráday-kastély.jpg
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 13:58
Dr Péceli Endre síremléke
klerierzsi
2010. március 28. vasárnap, 15:03
Pécelen Edittel&Julival,2
vates
2008. május 19. hétfő, 15:26
Elakadt vonatok 01.jpg
chillik
2016. szeptember 25. vasárnap, 05:44
Elakadt vonatok 02.jpg
chillik
2016. szeptember 25. vasárnap, 05:43
Halálba vivö vonatok.jpg
chillik
2016. június 11. szombat, 17:39
Vonatok.gif
pacsakute
2012. július 12. csütörtök, 15:00
megnéztük a vonatokat
dnemethk
2012. április 23. hétfő, 07:16
Vonatok-luxussal.jpg
mailona
2011. augusztus 29. hétfő, 19:16
vonatok-naptar-belul.1 168
ria6406
2011. január 16. vasárnap, 17:30
,VONATOK.gif
mailona
2010. október 19. kedd, 14:28
20081108vonatokth1.gif
csilla663
2010. szeptember 02. csütörtök, 14:26
Amerikai vonatok nyomtávj
cipello
2010. július 31. szombat, 21:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.