Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:27 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Velencei karneválozók Alattunk lagúna locsog, Szent Márk
Velencei karneválozók

Alattunk lagúna locsog,
Szent Márk téren vár hódolónk!
Karnevál hercege mienk,
Nem veszi tőlünk senki el!

Szép gondolás igyekezzél
Lapátoddal ügyeskedjél,
Ne a maskaránkat nézzed
Hídhoz evezz, ott zenélnek,

ordibálnak, telet űznek,
áldoznak álarcos szüzek,
lángolnak boszorkány-tüzek,
kövön részegek hevülnek.

Tér közepén aranyruhás
Hercegünk visel koronát.
Mindenhol hullámzó tömeg,
Lába körül virágszőnyeg.

Selyemfátylak járják körbe,
Báltáncot ropnak körötte.
Babér nekünk itt nem terem,
Beállunk hát udvarhölgynek!

Kertész Nóra
koszegimarika, 2019. január 19. szombat, 18:10
Titkos szolgálati elszigeteltségben élek
fia - JELENLEG is a Nemzetbiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában kutathatja 1956 történéseit.
*
A volt honvédelmi miniszter, BATA ISTVÁN leszármazottja, pedig a telekszomszédom, aki a háza tetején - az egyik cserép alá - kamerát rejtett el, ami az ablakaimra néz és a lakásajtómra.
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/19/00/10/www.tvn.hu_e4ef53f2d 140cc852517dfe154c59480.jpg
Bárhova megyek, már kint áll a sarkon és figyeli merre, melyik busszal veszem az irányt!
Mert mindenhol ott vannak a megfigyelők, és ha valami olyasmit szeretnék intézni, amivel előnyös élethelyzetbe kerülhetnék, máris a tett mezejére lépve - titkos szolgálati módszerekkel - ELLEHETETLENÍTENEK!.
Mert én : BÓNA MÁRIA ILONA még mindig MEGFIGYELT CÉLSZEMÉLY VAGYOK!
MIÉRT?
Azért, mert már 1956 AUGUSZTUSÁBAN láttam azokat a röpcédulákat?
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/19/00/12/www.tvn.hu_fd443c835 34020c3ecc7c452418b7ea6.jpg
És ezzel tudomást szereztem arról, hogy a rokonaim
furaila, 2019. január 19. szombat, 01:46
Kásler örömmel jelentette a sürgősségi ellátás javulását, ma
az állapotának megfelelően (azonnali ellátást igényel, kritikus, sürgős, kevésbé sürgős, halasztható), majd az ellátás végleges helyére kell irányítani. A betegekkel ezután is egy diszpécsernek kell tartania a kapcsolatot, neki kell tájékoztatni, útba igazítani őket.

Húsz éve kellett volna, most 10 nap alatt vezetnék be a triázst a sürgősségiken
Húsz éve kellett volna, most 10 nap alatt vezetnék be a triázst a sürgősségiken
A józan ész régóta ezt diktálta volna. Január elsejétől mindenhol kötelező lesz a betegosztályozás és a jobb szervezés, de ennek megvalósítása nem lesz egyszerű.

A sürgősségi osztályok tehermentesítésére a halasztható betegeket egy akut alapellátó egységhez irányítják át. Ide azok a betegek kerülnek, akik várhatóan nem szorulnak kórházi bennfekvésre, labordiagnosztikára, ultrahangra vagy sürgős szakkonzíliumra. Az akut alapellátó egységben háziorvos vagy szakképzett ápoló foglalkozik a beteggel, rutinvizsgálatokat végez, vércukorszintet már, EKG-t csinál,
foldinefehereva, 2019. január 15. kedd, 20:14
Az albán nyelv is hivatalossá vált Macedóniában
bűncselekménynek számít, amely nem évül el, és amiért börtönbüntetés jár".

A korábbi nyelvtörvény 2001-ben született, miután fegyveres konfliktus alakult ki az albán lázadók és a kormányzati erők között. Ennek értelmében mindenütt, ahol az albán kisebbség tagjainak a száma meghaladja az összlakosság 20 százalékát, hivatalos nyelvként használható az albán. A 2,1 milliós Macedónia lakosságának mintegy egyharmada albán nemzetiségű. Az új jogszabály szerint viszont a lakosság összetételétől függetlenül mindenhol hivatalosan használható az albán nyelv is.

Gjorge Ivanov az ország nevének megváltoztatásáról szóló jogszabályt sem írta alá, mert alkotmányellenesnek tartja, ahogyan azt az eljárást sem tartja elfogadhatónak és törvényesnek, amelynek keretében az erről szóló macedón-görög egyezményt a parlament ratifikálta. Ennek ellenére a törvényhozás már a szükséges alkotmánymódosítást is megszavazta, és várhatóan rövid időn belül a délszláv országot Észak-Macedóniának fogják hívni. A jobboldali államfő
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 12:01
Földi Pál: Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
küldött a segítségükre és viszonzásképpen megválasztották XIII. Lajost Barcelona hercegévé, amely független volt a spanyol koronától. Az összeköttetés Németalfölddel már régen elveszett, mivel a tengeri utakat a hollandok tartották ellenőrzés alatt, a franciák pedig Breisachot, Val Telline pedig már elveszítette stratégiai jelentőségét.

A "kardinál infáns" volt az egykori nagy spanyol aranybirodalom egyetlen szilárd pontja, aki szakadatlan harcban verte vissza a hollandokat, de nem tudott mindenhol ott lenni, az állandó mostoha körülmények között lévő táborozás, a fizikai megerőltetés, a lelki megterhelés, a bizonytalan spanyol kapcsolat aláásták amúgy is törékeny egészségét, és 1641. november 9-én meghalt.

Ezalatt unokafivére, III. Ferdinánd minden erejét a Habsburg-dinasztia megerősítésére fordította. Még mint magyar király a prágai békében lerakta a birodalom egységének alapjait, és mint császár most igyekezett az abban foglalt elveket végrehajtani. Egymás után a maga oldalára
eposz, 2019. január 15. kedd, 11:06
Öt ország rotaristái indítanak közös humanitárius programokat
a Magyar Rotary District kormányzója emlékeztetett arra, hogy a három ország határ menti településeinek együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza, és az új megállapodás lehetővé teszi a meglévő programok bővítését.

A Rotary klubok csaknem két évtizede minden nyáron közös egyhetes tábort szerveznek a három ország hátrányos helyzetű gyermekeinek a Dél-Alföldön - tudatta a kormányzó. Hozzátette: a jövőben továbbfejlesztik ezt a kezdeményezést.

Bővítik a Rotary cserediákprogramjait, és mindenhol kiválasztanak egy-egy programot, amelybe a szomszédos országok klubjai is bekapcsolódhatnak.

Vladimir Matic, a Szerbia-Montenegrói Rotary District kormányzója példaként a Szabadkai Rotary Klubnak a közelmúltban megvalósult kezdeményezését említette, amely során 70 ezer dollárból vásároltak hallássérült gyermekeknek hallásjavító készülékeket, emellett képzéseket szerveztek pedagógusoknak és diákoknak ezek iskolai használatáról.

A kormányzó elmondta, hasonló program a jövőben akár egy szegedi
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 12:49
Big Mac-index: 30 éve nem volt ennyire drága a dollár
A londoni gazdaságpolitikai hetilap, amely 1986 óta alkalmazza ezt a mérőeszközt, a világ több mint 36 ezer McDonald's éttermében árult emeletes szendvics dollárra átszámolt helyi átlagárát teszi meg az áru- és szolgáltatásárak összehasonlító mércéjének, mivel e termékben mindenhol nagyjából ugyanaz a hét összetevő van.

Így a The Economist elemzői szerint a Big Mac alkalmas annak mérésére, hogy hosszú távon mennyire érvényesül a vásárlóerő-paritás elvileg értékkiegyenlítő hatása az egyes térségekben kapható azonos szolgáltatási és árukosarak esetében.

A 2019-es Big Mac-index is azt mutatja, hogy gyakorlatilag semennyire, ha ugyanis a McDonald's-szendvics valóban a vásárlóerő megbízható mérőeszköze, akkor a mostani vizsgáltba bevont 56 ország és térség valutái - három kivétellel - a dollárhoz viszonyítva változatlanul és az esetek zömében rendkívül alulértékeltek.

Az idei lista az orosz rubel 70,4 százalékos alulértékeltségétől a svájci frank 18,7 százalékos túlértékeltségéig
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:22
Átadták a felújított solti református templomot
áldani mindazt, amit adott, ugyanakkor lehetőség nyílik a közösség és "hitünk közös megélésére is"; a kettő együtt adja a kereszténység erejét - mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány támogatásával gazdagodik lelkiekben az egyházi közösség és Solt települése mellett az egész ország, hiszen a templomban, lelkiekben megerősödő fiatalok révén az egész ország erősödik. "Építünk és nem rombolunk" - szögezte le Soltész Miklós.

Az államtitkár szerint "az emberiség egy szűk csoportja" mindig, mindenhol rombolni akar annak érdekében, hogy a társadalom alapvető szövete szétessen; rombolni akarják "lelki közösségeinket, az egyházainkat is". Két évezred azonban megmutatta, hogy nem fog sikerülni "a kereszténységet sem letaposni, sem félretenni, sem az imádságos lelket eltüntetni a világból" - tette hozzá.

Mint mondta, a Parlamentet, templomot és útszéli keresztet megrongálni méltatlan, de egyben felesleges is, mert úgysem éri el a célját. Az államtitkár szerint mindenkinek megvan a felelőssége,
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 17:42
Nycke Groot nem szerepel többé a holland női kézilabda-válogatottban
A 30 éves játékos csütörtökön a holland szövetség honlapján elmondta, szeretné minél jobban meghosszabbítani a pályafutását, de a teste már nem bírja a legmagasabb szintű terhelést, ezért kényszerült lemondani a válogatottságot.

"A Bajnokok Ligája, a magyar bajnokság és a holland csapat túl sok. Szeretnék mindenhol száz százalékot nyújtani, de nincs rá energiám" - nyilatkozta Groot.

A szövetségi honlap alapján a Bajnokok Ligája-címvédő Győr légiósa 2004 decemberében mutatkozott be a holland válogatottban, amelyben összesen 141 mérkőzésen lépett pályára és 439 gólt dobott. Utoljára a decemberi, franciaországi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén - amelyen 24-20-ra legyőzték Romániát - szerepelt nemzeti színekben. A 2015-ös világbajnokságon és a 2016-os Európa-bajnokságon ezüst-, a 2017-es vb-n pedig szintén bronzérmet nyert.

A holland válogatott fél éven belül a második kulcsemberét veszítette el Groot kiválásával, hiszen győri csapattársa, Yvette Broch augusztus elején bejelentette, hogy
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 17:42
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
keresztül csak Lessingről beszélnek. Azt is tudhatják önök, hogy a Lessing-kutatók egyike a szociáldemokrata Franz Mehring, aki írt egy könyvet Lessing-legenda címmel. Ez Lessinget egy sajátos szempontból mutatja be. Nem mondható, hogy ami ebben kifejtésre kerül, az mindenben helyes lenne. Mindenesetre tudunk egy könyvről a szociáldemokrata irodalmon belül is, ez Mehring egészen vastag műve Lessingről. Lessinget tehát általában mint jelentős személyiséget említik. De ugyanez a Lessing, akitől még ma is mindenhol színdarabokat adnak elő a színházakban - és ezeket igen nagyra értékelik -, idős korában írt egy rövidke művet, amelynek azt a címet adta, hogy Az emberi nem nevelése. Ennek a végén az áll, hogy a lélek témájában tulajdonképpen egyáltalán nem tudunk kiigazodni és a lelki életről igazából semmi sem tudhatunk, ha az ismétlődő földi életek feltevését elvetjük. Még azt is mondja itt Lessing, hogy ha az ember nem áll meg valahol az elmélkedésekben, előbb-utóbb ugyanazokhoz a nézetekhez jut,
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Szíria - Moszkva nem hisz a teljes amerikai csapatkivonásban
"Nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi helyzetben - amikor Washington féktelenül a világuralmat hajszolja és arra törekszik, hogy mindenhol jelen legyen és a kérdéseket kizárólag az ő feltételei szerint oldják meg - az Egyesült Államok fizikailag, maradéktalanul és vitathatatlanul elhagyja katonai értelemben Szíriát" - idézte a diplomata szavait a TASZSZ orosz hírügynökség.

Rjabkov közölte, hogy "a szíriai téma több aspektusáról" hamarosan újabb orosz-amerikai egyeztetés lesz, bár arról nem feltétlenül tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

Az orosz diplomáciai tárca helyettes vezetője megismételte, hogy Oroszország kész folytatni a párbeszédet az Egyesült Államokkal a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erők (INF) felszámolásáról 1987-ben kötött egyezmény jövőjéről. Mint mondta, ha Washington kész erre, akkor "akár holnap is" megkezdődhetnek a tárgyalások a két ország szaktárcái, illetve a két nemzetbiztonsági tanácsa között.

Rjabkov óvta az Egyesült
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 10:02
1/1044
Képek, videók
szent-mark-szekesegyha z-3
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:09
szent-mark-szekesegyha z-2
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:08
szent-mark-szekesegyha z-1
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:06
szent-mark-szekesegyha z-7
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:06
szent-mark-szekesegyha z-5
borigit
2015. január 08. csütörtök, 14:54
szent-mark-szekesegyha z-6
borigit
2015. január 08. csütörtök, 14:53
Karneválos
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 21:38
karneválos zöld.jpg
kerzsi58
2013. április 29. hétfő, 10:32
karnevalok_.jpg
jegesmedve21
2013. február 04. hétfő, 10:31
Fehérben a karneválon.gif
pacsakute
2013. január 27. vasárnap, 15:40
7 egy hajóű karneválon DS
lovaszmarika
2012. szeptember 04. kedd, 14:50
7 bajuszos koma karneválo
lovaszmarika
2012. szeptember 04. kedd, 14:45
nezzed csak
tina64
2012. november 25. vasárnap, 16:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.