Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 02:47 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: a koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet
Szijjártó Péter közölte: a járványnak komoly egészségügyi, gazdasági és biztonsági következményei vannak, amelyek további veszélyeket rejtenek magukban az Európai Unióra és az európai országokra nézve.

Előbb ezeket a gondokat kell kezelni, ezért "jó lenne, ha az Európai Unió a migráció ösztönzése helyet az európai emberek valódi problémáival lenne elfoglalva" - húzta alá.

A külügyi tanácskozás központi témáit érintve aláhúzta: a közel-keleti békefolyamat esetében az eddigi uniós erőfeszítések mind kudarcot vallottak. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok által január végén, az izraeli-palesztin konfliktus megoldására előterjesztett béketervének kell lehetőséget adni, szavai szerint ugyanis ez idáig az a legjobb tárgyalási alap, annak van legtöbb esélye a megvalósításra.

Magyarország ellenez minden olyan uniós nyilatkozatot, amely csökkenti az amerikai terv megvalósulásának esélyeit, minden elsietett véleményalkotást, amely a közel-keleti békefolyamat lassulását eredményezné, valamint
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:21
Illegális bevándorlás - Bakondi: a következő időszakban további növekedés várható
Bakondi György elmondta, hogy az olasz és a spanyol irányban is jelentősen nőtt a migránsok aktivitása. Azt tapasztalták továbbá, hogy a Spanyolország és Marokkó közötti megállapodás óta egyre több migráns érkezik a Kanári-szigetekre és Portugáliába.

A balkáni útvonalon is rendszeresek az elfogások. Kisebb csoportokat naponta tartóztatnak fel, de a közelmúltban Észak-Macedóniában egy kamionban 200 pakisztáni és bangladesi állampolgárt találtak.

A főtanácsadó szólt arról is, hogy a migránstáborokban van koronavírus tesztelés és a fertőzésgyanús embereket karanténba tudják helyezni. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, kérdéses, hogy az érkezők hány százaléka találkozik a hatóságokkal. Akiket nem lehet tesztelni potenciális veszélyt jelentenek - szögezte le.

Kitért arra is, hogy régóta szükség lenne arra, hogy olyan új megoldásokat találjon az Európai Unió, ami hosszútávon a biztonságot szolgálja, és amely mögé az államok képesek felsorakozni. Szükség lenne egy olyan migrációs paktumra, amely
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 22:03
Illegális bevándorlás - Lampedusa szigetére tizennyolc migránshajó érkezett egy nap alatt
bizonyultak.

Lampedusa szigete teljesen megtelt: a regisztrációs központban ismét nem férnek el a bevándorlók, akiket a szabad ég alatt a mólón várakoztatnak a Szicíliába való áthelyezésig. Salvatore Martello, korábban baloldali, majd független lampedusai polgármester május óta folyamatosan segítséget kér a római kormánytól a helyzet megoldására. Ugyanezt sürgette Porto Empedocle kormánypárti polgármestere, Ida Carmina is, aki a karanténhajó eltávolítását kérte.

Az Olaszországba érkező migránsokat tesztelik, és kéthetes karanténba helyezik. Kezdetben egyetlen karanténhajó elegendőnek bizonyult, de az érkezések sokszorozódása miatt már nem tudják elhelyezni a migránsokat. Az ideiglenes karanténtáborokból könnyűszerrel távoznak, mivel ezeket nem őrzik szigorúan.

Az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) szenátusi frakcióvezetője, Anna Maria Bernini azt kérdezte, miért hosszabbítja meg a kormány a járvány miatti vészhelyzetet, ha nem képes ellenőrzés alatt tartani a helyzetet. A párt szenátora,
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 18:22
Szijjártó: fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra és az EU külső határainak határozott védelmére
A koronavírus-járvány újabb veszélyforrás a migráció szempontjából, mert azokat az országokat hozza még nehezebb helyzetbe, ahonnan amúgy is migránsok tömege érkezett Európába - hívta fel a figyelmet a tárcavezető görög kollégájával, Níkosz Déndiasszal közös sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter kiemelte: Görögország és Magyarország az Európai Unió külső határait védi, miközben az elmúlt öt évben folyamatosan szembesülnie kellett a migráció jelentette kihívásokkal, veszélyekkel és biztonsági fenyegetésekkel.

A miniszter jelezte: véget kellene vetni minden olyan brüsszeli megnyilvánulásnak, amelyet a migránsok meghívásként értelmezhetnek, és egyértelművé kell tenni, hogy a határsértés bűncselekmény, amelyet a nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelelően szankcionálni kell.

A magyar diplomácia vezetője elmondta: Budapest és Athén egy pontban nem ért egyet, és ez a kötelező letelepítési kvóta, amelyet Magyarország semmilyen formában sem fogad el.

"Ugyanakkor készen állunk arra, hogy
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 14:01
Németh Szilárd: rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédség
és kiemelkedő szerepe volt a honvédség képességeinek, a katonák elhivatottságának és felkészültségének. Hozzátette: a 2021-es költségvetés biztosítja, hogy a honvédség el tudja látni a feladatait.

Németh Szilárd kiemelte: ha azt szeretnénk, hogy Magyarország továbbra is békés, biztonságos és nyugodt hely legyen, a lehető legkeményebben kell fellépni a migrációval szemben.

Rendkívüli módon megélénkült az embercsempészek tevékenysége, "a Soros-szervezetek is mindig ott sürögnek-forognak a migránsok körül", és azt halljuk Brüsszelből is, hogy a migránspártiak aktivitása megnőtt - foglalta össze, megjegyezve, hogy mindezek miatt Magyarország schengeni határaira komoly nyomás hárul. Németh Szilárd hozzátette: kedd este 170 migránst fogtak el a határon szolgálatot teljesítők.

Az államtitkár kiemelte: a határvédelemben továbbra is szükség van a katonákra, rendőrökre.

Szólt arról is, hogy hétfőtől ismét üzemeltetni kell a humanitárius korridorokat, ezeket a katonák ellenőrzik, fenntartják a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:31
Koronavírus - Szakértő: gyorsíthatják a vírus terjedését az illegális bevándorlók
A szakértő azt mondta, hogy a migránsok az elmúlt hónapokban zárt közösségben voltak, nem tesztelték őket, ezért könnyebben terjedt közöttük a vírus. A bevándorlók például a balkáni útvonalon akár öt országot is átlépnek egy-két hét alatt, így rövid időn belül több országba is behordhatják a vírust - tette hozzá.

Kiemelte: a második hullám elkerüléséért vigyázni kell, hogy Magyarország ne engedjen be akárkit.

Horváth József beszélt arról is, hogy a járvány miatt fokozottabbá váltak a hackertámadások. Szerinte ennek hátterében főként az állhat, hogy az emberek otthonról dolgoztak saját eszközeikkel, amelyeken nincs megfelelő védelmi rendszer, így könnyebb a támadásokat végrehajtani.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 08:41
Koronavírus - Szijjártó: a járvány újabb veszélyforrást jelent a migráció szempontjából
Szijjártó Péter arról számolt be, hogy Nikosz Hrisztodulidesszel egyetértettek abban, hogy a két országnak közös érdeke a szigorú határellenőrzés az Európai Unió külső határain.

Leszögezte, hogy határozottan fel kell lépni az embercsempész-hálózatokkal, illetve a velük együttműködő civil szervezetekkel szemben.

A politikus elmondta, hogy a következő hetekben napirenden lesz az Európai Unió és az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok között létrejött, és 2020 urán meghosszabbítani kívánt cotonoui megállapodás újratárgyalása.

"Brüsszel újabb kísérletet tesz a migráció legalizálására, arra, hogy újabb migránsokat engedjen be Európába, de mi ezt a lehető leghatározottabban ellenezzük" - jelentette ki, hozzátéve, hogy az elkövetkező időszakban "kőkemény vitákra" készül az ügyben.

Aláhúzta, a koronavírus miatt az utóbbi hónapokban milliók veszítették el munkájukat Európában, rajtuk kell segíteni, az újabb bevándorlók érkezése felborítaná a munkaerőpiaci folyamatokat, ami ellentétes az
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:01
Az amerikai legfelsőbb bíróság az illegális migránsok gyors kitoloncolása mellett foglalt állást
Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság egy srí lankai illegális migráns ügyében hozott ítéletet, elutasítva azt, hogy alkotmánysértő volna a korlátozott vagy rövidített bírósági felülvizsgálat utáni gyors kitoloncolás. Elemzők szerint az alkotmánybíróság ezzel Donald Trump amerikai elnök bevándorláspolitikája mellett foglalt állást.

A Srí Lankából érkező tamil férfit 2017-ben tartóztatták le, nem sokkal azt követően, hogy átlépte az amerikai határt a kaliforniai San Diego és a mexikói Tijuana között. Azt állította, hogy a hazájában üldözték, mert a tamil kisebbséghez tartozik, és a hatóságok megverték és megkínozták a politikai kapcsolatai miatt. Az amerikai hatóságok nem tekintették "hitelt érdemlőnek" a szavait, miszerint a hazájában félnie kell. A tamil férfi fellebbezett, a San Franciscóban székelő, 9-es számú kerületi bíróság pedig neki adott igazat. Az ügy ezt követően került a szövetségi alkotmánybíróság elé.

A csütörtöki döntés 7:2 arányban
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:53
Illegális bevándorlás - Újrakezdte földközi-tengeri tevékenységét egy olasz civil szervezet mentőhajója
követi, amely nemrég indult el szintén olasz kikötőből Líbia partjai felé. A szervezet a közösségi oldalán jelentette, hogy Líbia és Málta között egy mintegy 200 fős csoportot észlelt, köztük több kisgyereket, amelynek tagjait a líbiai parti őrség utolérte, majd visszaszállította az észak-afrikai országba.

Sajtóértesülések szerint Horst Seehofer német belügyminiszter közölte, hogy Berlin átvesz egy csoportot az áprilisban a spanyol Aita Mari, illetve a német Alan Kurdi hajóval Szicíliába érkezett migránsok közül. A nagyjából 200 embert a hatóságok egy karanténhajón helyeztek el, majd innen olaszországi táborokba kerültek.

A római belügyminisztérium friss adatai szerint Olaszországba év eleje óta több mint 5400 bevándorló érkezett a tavaly ugyanezen időszakban mért valamivel több mint 2000-hez képest. A még a koronavírus-járvány megjelenése előtt, tavaly szeptemberben kötött máltai megegyezés értelmében az Olaszországba érkezők egy részét más európai uniós tagállamok vették át önkéntes alapon. Az
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 19:13
Illegális bevándorlás - Bakondi: politikai akarat birtokában megállítható lenne az illegális migráció
feloldásával azonban - a 2019 hasonló időszakát is meghaladó intenzitással - újraindult a migráció - mutatott rá. Ha a politikai akarat meglenne, akkor "igenis meg lehetne állítani az illegális migrációt, tehát nem igaz az ezzel ellentétes liberális mantra" - értékelt.

Bakondi György egyúttal reális célnak nevezte, hogy az Európai Unió határain kívül állítsák meg az illegális bevándorlást.

A migrációs helyzet alakulásáról felidézte, hogy február 28-án a határnyitásról szóló sajtóhírek bátorítására migránsok több száz tagú csoportjai egymás után indultak el a törökországi menekülttáborokból az unió felé. Bakondi György figyelemreméltónak nevezte, hogy köztük csak elenyésző számban voltak szír menekültek, többségük a török-iráni határon érkezett a kisázsiai országba.

Bakondi György elmondta: a török hatóságok május 22-éig több mint 56 ezer - köztük afganisztáni, iráni, iraki, palesztin, valamint a magrebi és a szubszaharai régióból érkező - migránst tartóztattak fel a határon, ami jelentős
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 14:42
Illegális bevándorlás - Hőkamerarendszert építenek ki a belga tengerparton az embercsempész-hálózatok felszámol
Carl Decaluwé, Nyugat-Flandria tartományi kormányzója szerint a kamerarendszer lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy figyelje az embercsempészek és a veszélyes tengeri útra készülők mozgását a tengerparton és a dűnék között, valamint nagyfelbontású, jól látható képet tud készíteni a már vízre szállt hajókról és utasairól még éjszaka is.

A hőkamerákat a francia határon fekvő, tengerparti De Panne város közelében szerelik fel. A kamerák öt kilométeres területet képesek lefedni. Riasztás esetén a rendőrség éjjelátó, infravörös kamerával felszerelt drónokat tud küldeni a helyszínre, akár a tenger fölé, még éjszaka is.

Nicholas Paelinck, a tartományi rendőrség tagja elmondta, a rendszer kiépítése elengedhetetlen, a nemzetközi csempészhálózatok egyre inkább kibővítik tevékenységüket a belga területen.

Észak-Franciaországból csak május folyamán 97 átkelési kísérletet jelentettek az illetékes hatóságok, ami 75-tel több, mint 2019 azonos hónapjában. A nyugat-belgiumi De Panne közeléből
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:22
Krónika 11. rész (a nemzeti önazonosság védelméről, napirend után)
Kijelentette: önmagában bántó az a felvetés, hogy Trianon a magyarok hibája. Nem lehet Trianont tagadni és nem lehet relativizálni - szögezte le a képviselő, aki azt javasolta a balliberálisoknak, hogy inkább hallgassanak, de ne mismásoljanak Trianon kapcsán.

Hangsúlyozta: a kétoldalú kapcsolatok mellett fontos, hogy a kisebbségi jogok a nemzetközi szervezetekben is érvényre jussanak, az EU testületeivel pedig meg kell értetni, hogy az őshonos kisebbségeket is védeni kell, nem csak az illegális migránsok jogait.

Az elnöklő Hiller István a vitát lezárta.

Napirend utánZ. Kárpát Dániel (Jobbik) szóvá tette, hogy a friss adatok szerint nagyon kevés új lakást adtak át idén Magyarországon. Emellett albérlettámogatási és bérlakásépítési programot javasolt a fiatalok érdekében.

Keresztes László Lóránt (LMP) brutálisnak nevezte az önkormányzatokat érintő kormányzati megszorításokat. Kifogásolta a pécsi egyetemre vonatkozó elvonásokat, illetve azt, hogy kivonul a kormány a helyi
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 20:13
1/196
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
országok zászlói.jpg
maroka
2019. július 12. péntek, 21:20
TRIANONI ORSZÁGOK--343354
furaila
2019. március 20. szerda, 16:35
tovább jutó országok.jpg
maroka
2017. május 12. péntek, 15:08
Címkék
migráció jelentette, Egyesült Államok, koronavírus okozta, veszélyes tengeri, török hatóságok, migráció szempontjából, közösségi oldalán, vitát lezárta, magyar diplomácia, Horváth József, amerikai legfelsőbb, Nikosz Hrisztodulidesszel, dűnék között, érkezők hány, fertőzésgyanús embereket, korlátozott vagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.