Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 15:37 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Bakondi: fokozódhat a migrációs nyomás a járvány után
Bakondi György hangsúlyozta: ennek első jelei máris tapasztalhatóak, mert miközben a koronavírus miatt bevezetett szigorú határzárak idején csak napi egy-egy határsértés történt, az enyhítéseket követően már napi 60-70.

Ugyanakkor továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy az Európai Unió bíróságának döntését, illetve a tranzitzónák megszüntetését követően nem változik sem a magyar kormány migrációs politikája, sem a határőrizeti rendszer.

Csupán az változik, hogy a migránsok a menedékkérelmüket a külképviseleteken adhatják be és nem a tranzitzónában, "a kerítés túloldalán" várhatják meg amíg arról döntés születik - mondta Bakondi György.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:53
Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni
kérdezték, hogy az Európai Bíróság csütörtökön arról döntött: a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A főtanácsadó nem tartja véletlennek, hogy a bíróságnak ez a gyors döntése egybeesett azzal, amikor az Európai Parlamentben Magyarországról vitáztak. Úgy értékelt, politikai nyomásgyakorlásról van szó, melynek célja a Magyarország által kialakított határrendészeti rezsim és migrációs politika megváltoztatása.

Kiemelte: "a Soros György által szervezett civil szervezetek", a baloldali liberális pártok és az Európai Unió apparátusa 2015 óta folyamatosan arra törekednek, hogy lehetővé tegyék, áthaladhassanak Magyarországon az emberek, megszűnjön a határőrizet, vagyis, hogy a magyar emberek akarata helyett mások érdekei, politikai célja érvényesüljenek.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat az országokban feloldják,
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 21:26
Koronavírus - Varga Judit: a magyar kormány elleni támadások egy erős és egységes Európa elleni támadást jelent
között az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti jövőbeli kapcsolatok elhúzódó tárgyalásai mellett azt írta, még nem sikerült legyőzni a koronavírus okozta járványt, a rendkívüli intézkedésekre továbbra is szükség van. Az európai gazdaság segítségre szorul, további eszközökre és forrásokra van szükség a fellendülés elősegítéséhez. Ezzel összefüggésben alapvető fontosságúnak nevezte összehangolt álláspont kialakítását a következő többéves pénzügyi kerettel kapcsolatban. Kiemelte továbbá, hogy a migrációs válság sem ért véget. Noha a járványhelyzet és az ahhoz kapcsolódó lezárások csökkentették az illegális határátlépési kísérletek számát, valószínűleg még erősebb formában jelentkezik majd a korlátozások enyhítésekor - hangsúlyozta.

"Európának manapság, jobban, mint valaha, közös álláspont kialakítására és együttműködésére van szüksége. Magyarország készen áll arra, hogy együtt dolgozzon azokkal, akik hajlandóak politikai konszenzust kialakítani e nehéz kérdésekben" - húzta alá az igazságügyi
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 13:22
Koronavírus - Uniós biztos: minden menedékkérőnek joga van az egyéni elbírálásra
A svéd biztos kiemelte, hogy közös uniós megközelítésre van szükség a menekült- és bevándorlási politika terén, és minden tagállamnak szolidaritást kell mutatnia e téren. Hozzátette: Olaszországon, Máltán, továbbá most már a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken is újra erősödik a migrációs nyomás.

Köszönetét fejezet ki továbbá Luxemburgnak, Németországnak, Portugáliának és Szlovéniának kísérő nélkül érkezett kiskorú menekültek befogadásáért. Elmondta, hogy folytatódik a legsérülékenyebb helyzetben lévő menekültek áttelepítése a görög szigetekről, az elmúlt két hétben több mint 1550 főt helyeztek át a tagállami hatóságok.

Johansson a szakbizottságban arról is beszélt, hogy az unióban a koronavírus- járvány miatt bevezetett határlezárásoknak fokozatosan véget kell vetni, mivel "ez az állapot tarthatatlan és nem fogadható el".

"A szabad mozgás már életünk alapvető tényezője lett. A mostani helyzet arra emlékeztet, milyen volt, amikor még Európa keleti részében nem utazhattak az
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 18:02
Illegális bevándorlás - Bakondi: a legnagyobb aktivitás a görög zöldhatáron várható
Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték szerdán az M1 aktuális csatornán, hogy Nikosz Panajótopulosz görög védelmi miniszter szerint az időjárás jobbra fordultával az illegális bevándorlók száma növekedni fog.

Hangsúlyozta: a balkáni útvonal szinte valamennyi országa számvetéseket készít és információkat gyűjt a várható migrációs hullám nagyságáról. Mint mondta, tény, hogy Görögországban több mint 100 ezer, a balkáni útvonalon valamivel több mint 120-130 ezer, Törökországban 3,8 millió migráns tartózkodik jelenleg.

Magyarországot közvetlenül a szerbiai helyzet érinti - emelte ki, rámutatva: amennyiben Szerbia megszünteti a kijárási korlátozásokat és táborai őrzését, arra lehet számítani, hogy a magyar határon intenzívebb, a korábbi időszakra jellemző migrációs nyomás alakul ki.
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 10:31
Koronavírus/Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: ha csillapodik a járvány, ismét megindulnak a migráns
A műsorban elhangzott, hogy márciusban 43 százalékkal kevesebb menedékkérelmet adtak be Európában, mint egy évvel korábban, amit a koronavírus-járvánnyal magyaráznak.

Horváth József erre reagálva elmondta, az embercsempész-hálózatok tudomásul vették, hogy a legtöbb európai ország lezárta határait, ezért a tevékenységüket döntően felfüggesztették. Ugyanakkor a tengeri útvonalakat továbbra is használják, sőt már teherhajókon is megpróbálják Európába juttatni a migránsokat - tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy a probléma "hibernálódott", de nem oldódott meg, így a migrációs nyomás a következő hónapokban újra erősödhet - közölte.

Kitért arra is, hogy a számítások szerint Görögországban mintegy százezer illegális bevándorló lehet, és a balkáni útvonalon is körülbelül annyian lehetnek. Tehát mintegy kétszázezer migráns vár most is arra, hogy bejuthasson az Európai Unióba - összegzett a szakértő.
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 21:04
Koronavírus - A déli Lampedusa és az északi Friuli is migrációs nyomás alatt van
Három külön hajóval mintegy százötvenen érkeztek hétfő éjszaka és kedd reggel Lampedusára. Az első csoportban 64 ember, a másodikban 72-en érkeztek, majd további tizen, és a sziget felé tart egy negyedik hajó is. Ezt megelőzően a hétvégén százan érkeztek.

Toto Martello, a sziget polgármestere hangsúlyozta, hogy Lampedusa egyszerre három problémával küzd: a koronavírussal, a migrációval és a gazdasági zuhanással. A római kormány azonnali segítségét sürgette a migránsok elszállításában. "Vagy elviszik őket Lampedusáról, vagy hozzánk is küldjenek karanténhajót, melyre a migránsokat át tudjuk helyezni" - jelentette ki a polgármester. Arra a karanténhajóra hivatkozott, amelyen a szicíliai Palermo kikötőjében több mint 130 migránst tartottak megfigyelés alatt két hétig. Nem engedték őket partra szállni, hanem rögtön erre a karanténhajóra helyezték át őket. A legnagyobb olasz komphajót, a Rubattinót a közlekedési tárca bocsátotta rendelkezésre. Két hét elteltével a 138 migráns mindegyike negatívnak
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 15:42
Koronavírus - Borrell: köszönet illeti a visegrádi országokat a Líbiának biztosított támogatásért
Josep Borrell az uniós tagállamok külügyminisztereinek videókonferenciáját követően tartott online sajtótájékoztatóján szomorúnak nevezte, hogy az összecsapások a járvány kitörése ellenére folytatódnak és fokozódnak az észak-afrikai országban.

Kijelentette: azonnali tűzszünetre van szükség a konfliktus lezárásához és a politikai folyamat elindításához. Mihamarabb stabilizálni kell a líbiai helyzetet, ellenkező esetben a növekvő migrációs nyomás kockázatával kell számolni Európában.

"Ha nem sikerül Líbiát stabilizálni, akkor nem lesznek előremutató eredmények sem a migráció kérdésével kapcsolatban" - emelte ki.

Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, jelen pillanatban a járvány megállítására és az emberéletek megmentésére kell összpontosítani. Nincs ideje semmiféle vizsgálat megindításának az új típusú koronavírus-járvány eredetének felderítése érdekében. Bármiféle vádaskodás a nemzetközi összefogás sikerét veszélyezteti - húzta alá.

Borrell továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 21:09
Koronavírus - Szijjártó: a V4-ek támogatják a járvány elleni küzdelmet Líbiában
biztonságban, amíg a szomszédos térségekben továbbra is súlyos a járványhelyzet - magyarázta. Hozzátette: ezért tárgyaltak az Afrikában és a Nyugat-Balkánon kialakult helyzetről.

Kiemelte: a visegrádi csoport már korábban megállapodott abban, hogy 35 millió euróval támogatja Líbiát, elsősorban a határvédelmét. Most azonban megegyeztek, hogy ennek az összegnek egy részét a koronavírus-járvány elleni küzdelemre használják fel Líbiában. Ennek az az oka, hogy a járvány újabb lendületet adhat az illegális migrációs hullámoknak. Azokban az instabil térségekben ugyanis, ahol emberek százezrei, milliói foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy Európa felé indulnak, újabb inspirációt jelenthet a járvány okozta bizonytalan helyzet - mondta.

Szijjártó Péter kitért arra: Magyarország a Nyugat-Balkánon eddig hat országnak nyújtott támogatást, adott maszkokat és védőruhákat, ami hozzájárul ahhoz, hogy fenntartsák a térség védekezési képességét, arra az esetre, ha újabb illegális migrációs nyomás jelentkezne a
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 18:18
Krónika 8. rész (klímaváltozás)
fejlesztést végrehajtott annak érdekében, hogy a források diverzifikáltak legyenek - hangasúlyozta.

Nacsa Lőrinc (KDNP) korábbi fővárosi fakivágásokra utalva úgy vélte: a balliberális képviselők csak beszélnek a klímavédelemről, de amikor tettekre van szükség, akkor ezzel ellenkezőleg cselekszenek. Ellenzéki felvetésekre reagálva arról is beszélt: az épületek energetikai korszerűsítésére számos program volt az elmúlt években.

LMP: ha nem sikerül csökkenteni az éghajlatváltozás hatásait, "bődületes" migrációs nyomás várhatóKeresztes László Lóránt (LMP) a környezetbarát közlekedést sürgetve azt kérdezte, hogyan fog megújulni a hazai közösségi közlekedés járműparkja, a buszpark.

Beszélt továbbá arról, hogy ha középtávon nem sikerül érdemi cselekvést kifejteni az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése érdekében, akkor "bődületes" migrációs nyomással kell szembenézni.Jobbik: el kellene kezdeni a családi házak energetikai korszerűsítésétZ. Kárpát Dániel (Jobbik)
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 19:12
Koronavírus - KNBSZ-főigazgató: a bioterrorizmus megjelenésére is vannak jelzések
egyes válságövezetekben: Irakban, Szíriában és Afganisztánban is. Ennek kapcsán viszont hozzátette: értékelésük szerint, amint a járvány alábbhagy, kiújulhatnak a fegyveres összecsapások a válságövezetekben, köztük Irakban és Szíriában is.

Emellett arra is fel kell készülni: az egyes országokban bevezetett rezsimintézkedések miatt a Közel-Keleten és az afrikai térségben is olyan belpolitikai feszültségek, állami szintű problémák lehetnek, amelyek miatt Európa is újabb nyomás alá kerülhet, például migrációs szempontból.

A missziós szerepvállalások is átalakultak. Irakban időszakosan felfüggesztették a kiképzést, emiatt sokan kivonták erőiket. Afganisztánban a korábban eldöntött csapatkivonást felgyorsította a járvány. Maliban komoly fertőzés érte missziót. Ezért onnan szinte naponta döntenek a katonák kivonásáról.

A hadiipari vállalatok sok helyen teljesen vagy részlegesen leálltak, illetve átálltak járványügyi eszközök gyártására - közölte Béres János, de hozzátette több helyen már kezdték a
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 13:01
Koronavírus - Az EP hárommilliárd euró felszabadítását hagyta jóvá az uniós egészségügyi ágazat számára
támogatást lehet majd nyújtani a tagállami egészségügyi rendszereknek.

Az unió megvásárolhatja a szükséges orvosi eszközöket, betegeket és orvosi berendezéseket szállíthat, további szakemberek munkába állítását finanszírozhatja a legnehezebb helyzetbe került területeken, és segítheti a tagállamoknak mobil tábori kórházak létesítésében.

A jogszabály egyebek mellet további forrásokat tesz elérhetővé az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ számára (3,6 millió euró), de a megnövekedett migrációs nyomásnak kitett Görögország számára (350 millió euró) és az albániai földrengés utáni újjáépítésre (100 millió euró) is biztosít segítséget.

Az EP jóváhagyta azt a javaslatot is, hogy a tagállamok a még fel nem használt uniós forrásokat a járvány hatásainak mérséklésére fordíthassák. A rugalmasságnak köszönhetően a tagállamok igényeik szerint csoportosíthatnak át forrásokat a három kohéziós alap (az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Európai Szociális Alap és a Kohéziós Alap), a
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 18:55
1/92
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Téli-Bakony.jpg
cserhat3
2017. május 12. péntek, 20:06
Páris, az én Bakonyom 01.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:49
Páris, az én Bakonyom 02.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:48
Magyar János a bakon 01.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:49
Magyar János a bakon 02.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:48
bakonyi húsgolyók.jpg
snbela44
2014. november 25. kedd, 09:16
Bakonyi patak
borigit
2014. november 08. szombat, 10:36
Bakonos csirkemell őzgeri
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 09:29
Bakony
groszmadel
2014. február 21. péntek, 17:17
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.