Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 15:28 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Matteo Salvini: "nem bántam meg az olasz határok védelmét"
becsületét és méltóságát védelmeztem, az egész kormány egyetértésével" - hangoztatta Salvini. Kifejtette, teljesen nyugodtan várja a mentelmi bizottság keddi véleményét, és "mindent ismét ugyanígy tennék, nem személyes érdekből, hanem országom védelmében".

A Liga vezetője egy későbbi bejegyzésében hozzátette, a két kormányerő, a baloldali Demokrata Párt (PD) és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) bíróság elé akarja őt állítani: "Ettől még nem változtatom meg nézeteimet, az illegális bevándorlók kikötésének megállítása, az emberkereskedők elleni küzdelem, Olaszország biztonságának, becsületének és méltóságának védelme nem bűncselekmény, hanem kötelesség".

A volt belügyminiszter a római parlament felsőháza mentelmi bizottsága keddi ülése előtt reagált Federico D'Inca, az M5S politikusa szavaira, aki kijelentette, hogy a párt bizottsági tagjai arra szavaznak, hogy Matteo Salvinitől vonják meg mentelmi jogát. A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) politikusa, Mariastella Gelmini hangoztatta, hogy Salvini
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 22:02
Krónika 10. rész (isztambuli egyezmény, napirend után)
Vita az isztambuli egyezményről

Az időzítést kifogásolta Tordai Bence (Párbeszéd) is, aki szerint a tárgyalt előterjesztés indoklása "felerészben butaság, felerészben hazugság".

Feltéve a kérdést, hogy mi lehetett a kezdeményezés valódi oka, azt vetette fel: a ratifikáció után nemzetközi ellenőrzés tárhatná fel a valós magyarországi helyzetet a területen. Azt hangsúlyozta: évente félszázan esnek kapcsolati erőszak áldozatául.

Másik lehetséges indokként azt említette, hogy kormányoldalon azt gondolják, "a nők ne lennének egyenrangúak a férfiakkal". Harmadik opcióként arról beszélt, hogy egy "álbalhéval" próbálják elterelni a figyelmet a koronavírus-járvány és az általa kiváltott gazdasági problémák gyenge kezeléséről.

Szél Bernadett (független) szerint "bántalmazott nőket és gyermekeket használnak fel a pitiáner politikai játékaikhoz" kormányoldalon, hiszen eddig is tudott volt, hogy nem akarják az egyezményt ratifikálni.

Bősz Anett (DK) azt mondta, hogy - szemben a
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 21:43
Koronavírus - Borrell: köszönet illeti a visegrádi országokat a Líbiának biztosított támogatásért
Josep Borrell az uniós tagállamok külügyminisztereinek videókonferenciáját követően tartott online sajtótájékoztatóján szomorúnak nevezte, hogy az összecsapások a járvány kitörése ellenére folytatódnak és fokozódnak az észak-afrikai országban.

Kijelentette: azonnali tűzszünetre van szükség a konfliktus lezárásához és a politikai folyamat elindításához. Mihamarabb stabilizálni kell a líbiai helyzetet, ellenkező esetben a növekvő migrációs nyomás kockázatával kell számolni Európában.

"Ha nem sikerül Líbiát stabilizálni, akkor nem lesznek előremutató eredmények sem a migráció kérdésével kapcsolatban" - emelte ki.

Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, jelen pillanatban a járvány megállítására és az emberéletek megmentésére kell összpontosítani. Nincs ideje semmiféle vizsgálat megindításának az új típusú koronavírus-járvány eredetének felderítése érdekében. Bármiféle vádaskodás a nemzetközi összefogás sikerét veszélyezteti - húzta alá.

Borrell továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 21:09
Koronavírus - Egészségügyi védőfelszerelést ajándékozott Magyarország Boszniának
szomszédságában él, ezért az az érdeke, hogy ott béke, nyugalom, stabilitás és fejlődés legyen. Szijjártó Péter rámutatott, hogy Bosznia-Hercegovina kifejezetten kulcsszerepet játszik a térség stabilitásának és békéjének megőrzésében.

A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy Bosznia-Hercegovina komoly kihívások előtt áll az illegális migráció tekintetében. "Ez egy migrációs útvonal, ezért fontos, hogy az ország a jövőben is mindent megtegyen az illegális migrációs folyamatok megállítása érdekében" - húzta alá.

Szijjártó Péter csütörtöki boszniai útja során találkozott Bisera Turkovic külügyminiszterrel, Fahrudin Radoncic biztonsági miniszterrel, valamint Milorad Dodikkal, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagjával.

Mint mondta, tárgyalópartnereivel egyetértettek abban, hogy "az illegális migráció veszélyes, meg kell állítani, és most nemcsak biztonsági, hanem nagyon komoly egészségügyi kockázattal is jár". Ezért - annak érdekében, hogy Bosznia-Hercegovina
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 15:32
Megszavazta a szlovén parlament az új átmeneti kormányt
A négypárti koalíciós kabinetet 53:31 arányban fogadták el a 90 tagú ljubljanai törvényhozásban.

Az új kormánykoalíciót alkotó négy párt - a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS), a kereszténydemokrata Új Szlovénia (NSi), a Modern Közép Párt (SMC) és a Szlovénia Nyugdíjasainak Demokrata Pártja (DeSUS) - összesen 48 parlamenti képviselővel rendelkezik a törvényhozásban.

Janez Jansa a szavazást megelőzően a parlamentben ígéretet tett, hogy maximális erőfeszítéseket tesznek a koronavírus-járvány megállítására. Beszédében főleg erre helyezte a hangsúlyt, hisz az új átmeneti kormány egy nappal az után alakult meg, hogy Szlovéniában járványt hirdettek.

Mint mondta, a kormány a parlamenti ülést követően azonnal megtartja első ülését, amelyen újabb intézkedéseket vezetnek be a fertőzés megfékezésére.

Bejelentette továbbá, hogy válságstábot hoznak létre, mert most következetes, hatékony és óránkénti koordinációra van szükség a vírus terjedésének megállítására nemcsak Szlovénián belül,
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 21:43
Szijjártó: Az EU teljes szolidaritásáról biztosította Görögországot
Kiemelte: emlékszik arra, amikor öt évvel ezelőtt, 2015-ben vitáztak az EU külső határainál megjelenő migrációs nyomásról. A jelenlegi 27 külügyminiszterből öten voltak jelen azon a vitán.

"És amikor arról beszéltünk, hogy a határokat meg kell védeni, hogy Magyarország kerítést épít, továbbá rendőröket és katonákat küld a határra annak érdekében, hogy megvédjék az országot, akkor Budapestet a legcsúnyább jelzőkkel illették" - húzta alá. Hozzátette: Magyarország a legdurvább nemzetközi politikai támadások középpontjában állt, a 20. századi legsötétebb diktatúrákkal hasonlították össze.

Mára azonban az akkori magyarországi álláspont vált általános európai állásponttá, hiszen a mai napon az EU az európai külső határok védelméről, a migrációs nyomással szembeni ellenállásról, valamint az illegális határátlépésekkel szembeni fellépés támogatásáról beszélt - fogalmazott Szijjártó Péter.

Úgy vélte: öt év után végre sikerült megértetni az EU-val, hogy Európát, az európai embereket és az európai
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 14:22
Fidesz: a "Soros-tervet" akarja megvalósítani a Momentum liberális pártcsaládja
Az Európai Parlament (EP) liberális csoportja - amelynek a Momentum is tagja - közzétette migrációs csomagját, amelynek több pontja "igen ismerős a Soros-tervből" - fogalmazott a politikus, megjegyezve, hogy az Újítsuk meg Európát nevű képviselőcsoport alelnöke Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.

Halász János a liberálisok javaslatairól kifejtette: Európát bevándorlókontinenssé, nyitott társadalommá akarják tenni, kötelező betelepítési kvótát akarnak, vagyis a migránsok kötelező szétosztását minden tagállamba, és nagyobb befolyást adnának a Soros-szervezeteknek a migráció kezelésében.

Azt is mondta, hogy állampolgárságot akarnak adni a bevándorlóknak, ezzel pedig nemcsak választójogot adnának a migránsok tömegeinek, hanem rövid idő alatt teljesen átalakítanák Európa kultúráját is. Emellett fel akarják gyorsítani a migránsok betelepítését, családegyesítését, és csökkentenék a nemzetállamok hatáskörét a migránsok kérelmeinek elbírálásánál - idézte a javaslatokat.

A szóvivő értékelése
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 12:21
Illegális bevándorlás - XXI. Század Intézet: fontosak maradnak a nemzeti megoldások
A közlemény szerint az Európai Unió nem egységes abban, hogy miként viszonyuljon a migrációhoz, hiszen több meghatározó uniós tagállamban bevándorláspárti kormány van hatalmon, amely nem hajlandó vagy nem akarja végrehajtani a szigorú bevándorlásellenes intézkedéseket. Ilyen például Olaszország, ahol a baloldali fordulat óta jelentősen nőtt az oda érkező bevándorlók száma, ráadásul újabb meghívólevelet küldenek azzal, hogy Giuseppe Conte kormányfő a baloldali Demokrata Párttal egyetértésben sietteti a Matteo Salvini által korábban elfogadtatott migrációs biztonsági csomag eltörlését - írták.

Felidézték: Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy jelentősen emelkedett a Törökországba érkező bevándorlók száma 2019-ben, aminek eredményeként radikálisan nőtt a migrációs nyomás a balkáni útvonalon. Emiatt a magyar határon ismét ezrével kell feltartóztatni az illegális bevándorlókat, és újra meg kellett erősíteni a határvédelmet. Mindez azt jelenti, hogy
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 13:41
Magyar Levente: továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás
Magyar Levente kifejtette: egyre több irányból egyre nagyobb számban érkeznek migránsok Magyarország felé; karácsony óta több mint kétezer illegális határátlépési kísérletet regisztráltak, és a katonák, rendőrök számára nagy munkát jelentett a határ megvédése, az ünnepi időszak békéjének biztosítása.

Közölte: nincs változás abban, hogy Európában Magyarország az egyetlen ország, amely képes és hajlandó megvédeni magát és a teljes kontinenst az illegális migrációtól, miközben más országok vagy átengedik a migránsokat, vagy képtelenek megbirkózni ezzel a kihívással. Európának meg kell tanulnia, hogy a békét és a nyugalmat nem adják ingyen, hanem komoly áldozatokat kell hozni érte - hangsúlyozta.

Magyar Levente kitért arra: Magyarország ugyanakkor nem érzéketlen mások szenvedései iránt, ezért indította el a Hungary Helps programot, amellyel már több tízezer ember helyben maradását támogatta, valamint segített emberhez méltó feltételeket teremteni az illegális migráció kiinduló országaiban.
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 15:51
A választási kampányban Salvini kész akár börtönbe vonulni a migránshajók megállításáért Sárközy Júlia, az MTI
A sajtóval is megosztott nyilatkozatot Matteo Salvini közösségi bejegyzéssel kommentálta: "Országom az otthonom. Becsengetsz az ajtómon, és ha ismerlek, ajtót nyitok, de ha átugrasz a kapun, elküldelek (..) bíróság elé állíthatnak, bebörtönözhetnek, nem érdekel, készen állok 18 év börtönre is".

Matteo Salvini ügyvédje adta át a felsőház mentelmi bizottságának a 30 oldalas feljegyzést, amelynek első része részletesen rekonstruálja az olasz parti őrség Gregoretti nevű hajója és az ezzel tavaly nyáron érkezett 131 migráns ügyében hozott döntéseket. A dokumentum többi része mellékletként hivatalos e-maileket tartalmaz.

A hajó július 26-án kapott kikötési engedélyt a szicíliai Augusta katonai kikötőjében, a migránsok azonban csak 31-én szállhattak partra, miután öt európai tagállam vállalta befogadásukat.

Matteo Salvinivel szemben a szicíliai Siracusa ügyészsége kezdeményezett eljárást a hajón lévő migránsok személyi szabadságának korlátozása, a nemzetközi konvenciók megsértése, hivatali
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 13:51
Illegális bevándorlás - XXI. Század Intézet: 2020 az erősödő migráció és az útkeresés éve lesz Európában
kontinensen, ami csaknem tíz százalékkal több, mint 2018 azonos időszakában. Az utolsó negyedéves európai adat pedig várhatóan további növekedést mutat majd, hiszen az időközi jelentések alapján szinte mindenhol fokozódott a migránsok beáramlása - tették hozzá.

Kiemelték: a magyar kormány 2015 óta folyamatosan arra hívja fel az európai vezetők figyelmét, hogy a migráció veszélyeivel hosszú távon kell számolni, és a jelenlegi válságra olyan megoldást kell találni, amellyel az illegális bevándorlás megállítása, és a bajban lévő országok megsegítése mellett biztosítható Európa kulturális jellegének megőrzése.

Orbán Viktor miniszterelnök márciusban azonnali cselekvésre szólított fel a migráció, a határvédelem és az európai egység ügyében, mert - mint fogalmazott - "egyébként 20, 30, 40 év múlva olyan következményekkel néznek szembe az utódaink, talán még mi magunk is, amit bánni fogunk". A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy 13 év alatt félmilliárddal nő a túlnépesedés és rossz
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 15:51
Salvini bevándorlási törvényeinek eltörlését követelte a Hering-mozgalom római tömegtüntetése
A mozgalmat vezető Mattia Santori olvasta fel a Heringek első programját, amely arra szólította fel a politikusokat, hagyjanak fel az örökös választási kampányhangulattal, és az erre kijelölt demokratikus intézményekben, ne a közösségi felületeken politizáljanak. A Heringek-követelése egyértelműen Matteo Salvinire utalt, aki volt belügyminiszterként és most ellenzékben is majdnem kizárólag interneten terjeszti politikai üzeneteit. A Heringek kiáltványa a politikusok közösségi oldalainak pénzügyi "átláthatóvá" tételét szorgalmazta az esetleges anyagi támogatások feltüntetésével. Ezen kívül az erőszak kizárását sürgették a politikából hangsúlyozva, hogy a verbális támadás egyenlő a fizikai agresszióval. "Az igazsághoz közeli" sajtót követeltek, amely tiszteletben tartja a tényeket.

Végül a Matteo Salvini belügyminisztersége alatt bevezetett és azóta is hatályos migrációs törvénycsomag eltörlését követelték. "Olyan törvényeket akarunk, amelyek középpontjában nem a megfélemlítés áll, befogadó
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 18:41
1/26
Képek, videók
Salvins Albatross, Procla
diana68
2009. december 23. szerda, 07:01
A határokat a féltés szab
borigit
2015. április 20. hétfő, 13:10
A határokat a féltés szab
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 15:21
Én nem látok határokat_n.
lilagondolatok
2014. július 15. kedd, 15:31
határok.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:49
A határokról.jpg
pacsakute
2012. október 13. szombat, 19:49
Rendezzük a határokat
velika
2010. március 01. hétfő, 12:08
Játék határok nélkül-1
magdaseppa
2008. szeptember 01. hétfő, 10:23
1027 - hatarok nelkul.jpg
takacsandrea3
2008. május 03. szombat, 12:32
határok
mandragorah
2007. június 12. kedd, 21:32
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
A Kormányzó szülei
furaila
2020. március 06. péntek, 00:38
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.