Belépés
2019. november 11. hétfő | 46. hét | 315. nap | 21:57 | Márton
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyar gazdaság és társadalom fejlődési irányait tekintették át az NFFT ülésén
Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az NFFT elnöke az ülésen egyetértett azokkal a demográfiai kérdésekkel összefüggő felvetésekkel, amelyek szerint a gyermekvállalásnál nem csak az anyagi motivációk a döntőek.A házelnök elmondta: "ha nem tudjuk beleilleszteni a gazdaság logikájába a társadalom újratermelődését és nem vagyunk képesek ezt valamilyen módon az emberek gondolkodásába is beleilleszteni, akkor vesztett ügyünk van", ezt a fordulatot pedig az anyagiak önmagukban nem idézik elő. Ugyanis, mint fogalmazott: "ha valóban lenne összefüggés az anyagi támogatás és a gyermekvállalás között, akkor nem a legszegényebb országokban lenne a legmagasabb a gyermekvállalási hajlandóság."Kövér László kiemelte, Magyarországon olyan helyzetet kell teremteni, hogy anyagilag is jobban járjon a 3-4 gyermeket vállaló szülő, mint az, aki csak egy vagy két gyereket vállal.

Bartus Gábor, az NFFT főtitkára beszámolt a tanács által kétévente készített előrehaladási jelentés tervezetéről.
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 19:12
Gulyás: nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez
Gulyás Gergely közölte: az intézkedés bevezetése egyes ágazatokban komoly nehézséget jelentett volna. Példaként az óvóképzést és a mezőgazdasági felsőoktatást hozta.

Hozzátette: konszenzus most sem volt a hat évvel ezelőtt meghozott döntés visszavonásáról.

Gulyás Gergely a magyar fiatalok nyelvtudásáról azt mondta: az uniós rangsor végén található. Szólt azokról az intézkedésekről, amelyeket a kormány korábban hozott a nyelvtudás javításáért.

Az esetleges jövőbeli nyelvvizsga-kötelezettséget firtató kérdésre azt felelte: nem lát esélyt arra, hogy a most feloldott szigorítást egy-két éven belül visszaállítanák.

Törökország Magyarország szövetségese a NATO-ban és Európa egészének legfontosabb szövetségese a migráció megállításában - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatásával összefüggésben.

Gulyás Gergely hozzátette: Magyarország minden szövetségesével és valamennyi nagyhatalommal jó viszonyra törekszik.

A Törökország területén lévő hárommillió
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 16:32
Szijjártó: Budapesten lesz az ENSZ terrorizmus elleni regionális irodája
közölte Szijjártó Péter.

Kiemelte: a nemzetközi közösségnek már nem azzal kellene foglalkoznia, hogy újabb migrációs hullámokat "inspiráljon", hanem azzal, hogy megteremtse a biztonságos életkörülményeket mindazoknak, akik otthonuk elhagyására kényszerültek.

A miniszter szerint bebizonyosodott, a tömeges illegális bevándorlási hullámok teremtik meg a lehetőséget a terrorszervezeteknek arra, hogy "keresztül-kasul küldözgessék" a világban harcosaikat. Éppen ezért az ilyen migrációs folyamatok megállítása jelentős eszköze a terrorizmus visszaszorításának - tette hozzá.

A konferencián felszólalva Szijjártó Péter azt mondta, hogy az elmúlt években a nemzetközi közösség jelentős sikereket ért el a terrorizmusellenes harcban, de hiba lenne lezártnak tekinteni a küzdelmet. Folytatni kell a harcot a radikalizáció, az értelmetlen öldöklés ellen - hangoztatta, megjegyezve: a terrortámadások egyre agresszívabbak, kegyetlenebbek.

Tavaly mintegy 9500 terrortámadásban több mint 15 ezer ártatlan civil
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 13:12
Babis: elfogadhatatlan a kohéziós támogatásokra szánt összeg csökkentése
A négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - miniszterelnökei a Kohézió barátai nevű, 17 európai uniós tagállamot tömörítő informális csoport prágai tanácskozása előtt tartottak munkaértekezletet.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy a következő költségvetési időszakban az eddigi 1,11 százalékról 1 százalékra csökkenjenek a kohéziós kiadások.

A cseh kormányfő rámutatott: a kohéziós politika célja, hogy a jövőben fokozatosan kiegyenlítődjenek az EU nyugati és keleti tagállamai életszínvonala közötti különbségek. "A csökkentés elfogadhatatlan. Ugyanakkor prioritásként kell kezelni, hogy a támogatási pénzeket értelmesen költhessük el. Lehetőséget kell kapnunk arra, hogy a beruházásokról önállóan, nemzeti szinten dönthessünk" - szögezte le Andrej Babis.

Peter Pellegrini szlovák kormányfő azt hangsúlyozta, hogy a kohéziós politikában nem szabad a valóságtól elszakadt döntéseket hozni. "A valóság az, hogy az EU régi és új tagjai között továbbra is nagy
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:38
Illegális bevándorlás - Bakondi György: ismét felerősödhet a migráció a zöld határos útvonalakon
Hozzátette: az illegális bevándorlókat elsősorban azért sürgeti a tél, mert hideg időben szükségelhelyezéseik lakhatásra nem alkalmasak.

Hangsúlyozta: a folyamat megállításához szükséges lenne, hogy az Európai Unió a 2015 óta folytatott, elhibázott migrációs politikáján sürgősen változtasson, és hogy megoldásokat találjon a külső határok védelmére, az illegálisan Európában tartózkodók hazaszállítására. Ellenkező esetben az egyes országokban már torlódó migránsok, illetve a migránsok és a helyi lakosok között is konfliktusok veszélye állhat fenn - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a nagy csoportokban utazó migránsok a határokon való átjutásnál is kihasználhatják a tömegben mozgás előnyeit.

Kiemelte: ahhoz, hogy a migráció ne tegye ki ilyen nyomásnak az európai belbiztonsági rendszert és szociális hálót, fontos segíteni azokat az országokat, amelyekből nagy tömegben indulnak útnak bevándorlók.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint valamennyi migrációs útvonalon egy nehezen áttekinthető,
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 09:41
Szijjártó: Magyarország minden eddiginél szorosabb kapcsolatot szeretne Brazíliával
Brazília és Magyarország hasonlóan fontosnak ítéli meg a biztonság kérdését, az illegális migráció megállítását, azt, hogy mindenki tartsa tiszteletben szuverenitását, és fontosnak tartja a keresztény közösségek megvédését világszerte - mondta.

Kifejtette, ennek megfelelően a magyar kormány márciusban elfogadott egy határozatot, egy stratégiai előterjesztést arra, hogy Budapest új alapokra helyezi kapcsolatrendszerét Brazíliával. Ehhez az alapok jók, hiszen Brazília Magyarország második legjelentősebb kereskedelmi partnere Dél-Amerikában - jegyezte meg a miniszter.

A most megkötött megállapodások a mezőgazdasági kutatásról, a termékakkreditációról és a vízügyi együttműködésről sokat segítenek abban, hogy a két ország a már folyamatban lévő együttműködését gazdasági területen is még szorosabbra fűzze - mondta.

A kétoldalú kapcsolatok stabilitásában Magyarország fontosnak tartja az emberek között kapcsolatokat - jelentette ki. Az elmúlt években több mint kétezer brazil hallgató tanult
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 07:30
EU-tisztújítás - A kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában
A magyar kormány megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokat támaszt a hamarosan megalakuló új Európai Bizottság iránt - fogalmaz a közlemény.

Közölték: a kormány bízik abban, hogy olyan új Európai Bizottság fog felállni, amely kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában is.

A magyar emberek egyértelművé tették, azt várják az új brüsszeli vezetéstől, hogy állítsa meg bevándorlást, védje meg a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát - hangsúlyozzák.

A közlemény kiemeli: Trócsányi László a magyar kormány biztosjelöltjeként, az új Európai Bizottság leendő biztosaként is ezeket az értékeket vallja.

Ezért számítunk rá, hogy megválasztását az Európai Parlament bevándorláspárti erői minden erejükkel megpróbálják majd megakadályozni - írják.

A magyar biztosjelöltnek szánt szomszédságpolitika és EU-bővítés terület az egyik legfontosabb portfólió és lehetőség arra, hogy az Európa Unió újabb tagállamokkal erősödjön.
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 14:12
Illegális bevándorlás - Zsigmond Barna Pál: Magyarország a migráció helyett a családokat támogatja
A finn parlament igazgatási bizottsága vasárnap és hétfőn rendezett parlamentközi bizottsági konferenciát Helsinkiben az európai uniós tagállamok nemzeti parlamenti képviselőinek, valamint az unió menekültüggyel foglalkozó tisztségviselőinek részvételével.

Zsigmond Barna Pál hétfőn telefonon nyilatkozva az MTI-nek azt mondta, a néppárti, jobboldali pártok felszólalói azt hangoztatták, hogy szigorítani kell a határőrizetet és meg kell akadályozni az illegális bevándorlást, míg a baloldali pártok a szolidaritást hangsúlyozták, de nem tettek javaslatot a migráció megelőzésére.

Az unió tájékoztatása szerint idén tovább nőtt a menedékkérők száma, eddig 350 ezer kérelmet rögzítettek, amelynek 35 százalékát bírálták el pozitívan - számolt be róla a képviselő, hozzátéve, hogy felmerül azonban a kérdés, mi történik a maradék 65 százalékkal. Erre az uniós tisztségviselők sem tudnak választ adni, de az elutasított menedékkérőket jellemzően nem tudják visszaküldeni a származási országukba - jegyezte meg
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 18:51
Demográfiai konferencia - Orbán: ha nincsenek családok, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni
pedig ki kell tartani - hangoztatta a miniszterelnök.

Megjegyezte: Európában, "a magas politikai szalonok világában" a magyar demográfiai politika céljáról - a 2,1-es termékenységi mutató eléréséről - 10-ből 9-en azt mondják, nem sikerülhet. De számos korábbi magyar intézkedésről is így nyilatkoztak: ilyen volt például az IMF "hazaküldése", a bankadó, a rezsicsökkentés, a multinacionális cégek megadóztatása, az arányos jövedelemadó, az egymillió új munkahely létrehozása 10 év alatt, a migránsok megállítása és a határkerítés építése - sorolta, úgy értékelve: "minden egyes, a magyar nemzet számára fontos célt, amit kitűztünk - hiába mondta 10-ből 9, hogy nem lehetséges -, végül mégiscsak elértük".

Kifejtette azt is, hogy régebben Magyarországon meglepetést okozott volna egy demográfiai konferencia, nem is tartottak ilyet, mert "azt gondoltuk, a harkályt nem kell biztatni, hogy kopácsoljon".

A népességfogyás - folytatta a kormányfő - nem világjelenség és nem is a keresztény civilizáció
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 13:42
Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja: Timmermansszal az élen a bevándorláspártiak újabb bosszúra készülnek
Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke csütörtökön, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) brüsszeli vitáján ismertette a jogállamiság fokozott ellenőrzésre vonatkozó bizottsági terveket.

A Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja közleménye szerint a migrációt szervező Soros-hálózatra akarják bízni, hogy eldöntse, melyik tagállam jogállam, melyik nem, és ehhez további eurómilliókkal akarják kitömni a Soros-hálózatot.

"Frans Timmermans volt a bevándorláspárti erők listavezetője az európai parlamenti választáson, és a bevándorláspárti európai baloldallal együtt bosszút akar állni azért, mert megakadályoztuk, hogy ő legyen az Európai Bizottság elnöke" - fogalmaztak.

Timmermans továbbra is aktívan harcol azért, hogy támadást indítsanak a bevándorlást elutasító országok, így Magyarország és Lengyelország ellen. Meg akarják büntetni Magyarországot, amiért a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra. A jogállamiságra hivatkozva
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 13:31
Szijjártó: meg kell változtatni Európa migrációs politikáját
Hozzátette: ma kizárólag az Európai Unió (EU) és Törökország között létrejött, az illegális migráció feltartóztatásáról szóló megállapodás jelent valami fajta védelmet.

"Amennyiben ez a megállapodás valamilyen oknál fogva nem fog működni a jövőben, akkor százezrek és milliók fognak Európába özönleni, őket pedig a nyugat-balkáni országok jelen formájukban egészen biztosan nem fogják tudni feltartóztatni" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Ezért - tette hozzá - meg kell változtatni az európai migrációs politikát, meg kell változtatni Brüsszel hozzáállását, és a migráció ösztönzése helyett végre a migráció megállítására kell koncentrálni, amihez két intézkedésre volna szükség.

"Először is a külső határokat meg kellene védeni. Ma sajnos azt kell mondanunk, hogy Magyarországtól délre az EU semmit nem tett a határok megvédése érdekében, sőt a határok átjárására és megsértésére buzdított százezreket" - emelte ki a tárcavezető, és hozzátette, hogy jelenleg Magyarország védi az EU külső határát. Úgy
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:31
Orbán Viktor Matteo Salvininek: harcostársként tekintünk önre, függetlenül a politikai folyamatok alakulásától
"Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül" - írta Orbán Viktor.

"Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során. Jövőbeni feladatai ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánok Önnek" - fogalmazott Matteo Salvinihez intézett levelében a magyar kormányfő.
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:32
1/24
Képek, videók
Elmerengő tekintettel
sanci81
2018. március 07. szerda, 17:38
Tovaszálló tekintettel
sanci81
2018. január 15. hétfő, 17:25
Különös tekintettel
sanci81
2017. december 30. szombat, 17:59
Tovarévedő tekintettel
sanci81
2017. augusztus 23. szerda, 13:37
Szomorú tekintettel
sanci81
2017. június 25. vasárnap, 15:06
Szende tekintettel
sanci81
2017. június 25. vasárnap, 15:05
Komoly tekintettel
sanci81
2017. június 04. vasárnap, 17:12
Álmos tekintettel
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:46
Bágyatag tekintettel
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:43
Bánatos tekintettel
sanci81
2017. május 21. vasárnap, 16:35
Ártatlan tekintettel
sanci81
2017. május 21. vasárnap, 16:35
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.