Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:15 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Sáfrányos karfiolleves
tej
0,5 l csirke alaplé
2 csipet sáfrány
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölve)
2 evőkanál vaj

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen
feviroza, 2015. augusztus 04. kedd, 13:21
Húúúúú, de régen csináltam már!
Egyszerű savanyú krumplileves recept

Hozzávalók:
50 dkg füstölt hús
6-8 szem közepes burgonya
4 babérlevél
1 ek pirospaprika
1 ek finomliszt
1 fej hagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel, a pirospaprikával és 1 merőkanál meleg levessel.
A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet
sarkadykati, 2015. január 14. szerda, 15:40
Káposztás paszuly csülökkel
1 kg savanyú káposzta
35 dkg fejtett bab
1,5 kg sertéscsülök
5 dl tej
4 ek. tejföl
2 ek napraforgó olaj
1 ek fűszerpaprika
2 ek finomliszt
Só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db babérlevél
1 ek ételízesítő
petrezselyem ízlés szerint
2,5 l víz

A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a vízbe babérlevelet, néhány szemes borsot, és puhára főzzük.
A csülköt egy kis áztatás után felkockázzuk, és egy másik lábasban feltesszük szintén hideg vízbe főzni (a csontot is). Mikor a csülök félig puha, hozzárakjuk a babot (amit előző este beáztattunk).
Ha puha a babos csülök, hozzáöntjük a levével együtt a megfőtt savanyú káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, majd összeforraljuk.
A levest kóstolás után fűszerezzük.
Elkészítjük a rántást: a forró olajba belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a
feviroza, 2014. december 08. hétfő, 10:07
Vegyes bableves
Vegyes bableves

Hozzávalók:

1,5 literhez:
30 dkg fejtett bab
25 dkg leveszöldség
1 fej vöröshagyma
1 szem paradicsom
1 db zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
2 pár füstölt virsli
2 dl tejföl
2 k. liszt
petrezselyemzöld
zeller zöld
15 szem bors
1 db babérlevél
morzsolt borsikafű
citromlé

bors

Elkészítés:
Edényben összevegyítem a babot, darabolt leveszöldséget, paradicsomot, paprikát és hagymát egészben, csokorba kötött petrezselymet és zellert, teatojásba töltött borsot, fokhagymát.

Felöntöm 1,2 liter vízzel és megsózom.

Félig lefedve főzöm a levest, hogy a tartalma megpuhuljon.

Közben a karikázott virslit kis olajon átpirítom.

A levesből kiveszem a paradicsomot, paprikát, hagymát, csokrokat, teatojást és helyére megy a virsli.

Lisztes tejfölt 2 merőkanál
horvathnemagdi, 2014. október 06. hétfő, 18:18
x
Kipróbált recept!!!!!
ÖRDÖNGŐS LEKVÁR
(azért sem kecsap!)
Hozzávalók:
2 kg pirosra érett bármilyen paprika (legjobb a saját kertedből)
5-6 (vagy ízlés szerint több) piros cseresznyepaprika vagy hegyes erőspaprika
5-6 szép pirosra érett nagy paradicsom
2-3 (mérettől függően) nagy vöröshagyma
4-5 héjastól felszeletelt piros alma
Fűszerek, feltétlenül:
3 kávéskanál édesnemes —ha lehet, házi— őrölt fűszerpaprika egy merőkanálnyi étolajban feloldva
3 kávéskanál só
3 kávéskanál cukor
1 kávéskanál őrölt feketebors
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál szárított kapor (vagy egy csokor friss kapor)
1 kávéskanál 10 %-os ecet
ízlés szerint további fűszereket is elbír (petrezselyem, bazsalikom, zeller, gyömbér...)
Elkészítés:
Az egészet egy szükséges méretű fazékban fedő alatt pároljuk, de csak addig, hogy összeessen kb fele
nagyuska, 2014. június 01. vasárnap, 15:09
Zöldséges -gerslis sonkaleves
40 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg gersli (hántolt árpa)
2 dl tejföl
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 szál póréhagyma
1 szál zeller
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor petrezselyem


A megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.


Jó étvágyat kívánok!
erzsikepuskas, 2014. február 04. kedd, 11:33
Tárkonyos raguleves...
Tárkonyos raguleves krumpli gombóccal


Hozzávalók:

500 g pulykamell
3 szál sárgarépa
200 g zöldborsó
200 ml főzőtejszín
1 csapott ek. liszt
3 csipet tárkony
petrezselyem
szerecsendió

citrom facsart leve ízlés szerint

A krumpligombóchoz:

1 nagyobb krumpli
2-3 evőkanál liszt
1 tojás
szerecsendió

petrezselyemlevél





A hagymát apróra, a húst kockákra vágjuk.

A
anitahajdu, 2013. december 16. hétfő, 10:13
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:14
Hagymagaluska leves
Hagymagaluska leves

Hozzávalók:

2 fej hagyma
olaj
1 tojás
liszt
só, bors,
1 kiskanál pirospaprika
2 dl tejföl

A hagymát apróra vágom és egy kevés olajban megfuttatom.
Rászórom a pirospaprikát, összekeverem és fél liter vízzel felöntöm.
Lefedem és kb. 10 percig főzöm.
Kiszűröm belőle a főtt hagymát, kicsit kinyomkodom, hogy ne legyen túl nedves.
Hozzáadok egy tojást és annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen
. Sózom és borsozom.
Közben a leveshez annyi vizet öntök, hogy bő 1 liter legyen.
Megsózom, és ha forr, kis galuskákat szaggatok bele a tésztából.
A tejfölt simára keverem egy merőkanálnyi forró levessel,
és ezt visszaöntöm, de már lehúzom az edényt a tűzről.
Megjegyzés: a recept a DPG gyűjteményből származik.
Amilyen egyszerű, annyira ízletes leves.
nanoka72, 2013. július 08. hétfő, 06:51
1/4
Képek, videók
Rumostea.gif
sznejuci
2016. november 30. szerda, 15:13
fagyi rumos dio.jpg
zsokica45
2016. november 03. csütörtök, 21:53
Rumos meggy
irmus
2016. június 23. csütörtök, 17:51
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
Diós-szilvás muffin rumos
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:10
meggyes-rumos.jpg
yvett789
2015. február 19. csütörtök, 17:05
rumos kókuszos.jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:03
rumos vaniliás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:14
rumos-diós kocka.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:42
dios-kevert-rumos-csok is-
erzsikepuskas
2014. január 19. vasárnap, 04:30
rumos-kókuszos tortácskák
jpiros
2012. április 01. vasárnap, 14:52
rumos piskóta krémem
dnemethk
2012. március 25. vasárnap, 15:43
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
Címkék
szükséges méretű, szilvát megmossuk, felkockázott burgonyát, csülök félig, karikázott virslit, másik csipet, tejfölt simára, felkockázott sonkát, levest kóstolás, pirított karfiolt, csipet sáfránnyal, csokor friss, merőkanálnyi étolajban, leves ízesítésén, merőkanálnyi forró, tejfölt kikeverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.