Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 16:21 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Sáfrányos karfiolleves
tej
0,5 l csirke alaplé
2 csipet sáfrány
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölve)
2 evőkanál vaj

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen
feviroza, 2015. augusztus 04. kedd, 13:21
Húúúúú, de régen csináltam már!
Egyszerű savanyú krumplileves recept

Hozzávalók:
50 dkg füstölt hús
6-8 szem közepes burgonya
4 babérlevél
1 ek pirospaprika
1 ek finomliszt
1 fej hagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel, a pirospaprikával és 1 merőkanál meleg levessel.
A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet
sarkadykati, 2015. január 14. szerda, 15:40
Káposztás paszuly csülökkel
1 kg savanyú káposzta
35 dkg fejtett bab
1,5 kg sertéscsülök
5 dl tej
4 ek. tejföl
2 ek napraforgó olaj
1 ek fűszerpaprika
2 ek finomliszt
Só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db babérlevél
1 ek ételízesítő
petrezselyem ízlés szerint
2,5 l víz

A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a vízbe babérlevelet, néhány szemes borsot, és puhára főzzük.
A csülköt egy kis áztatás után felkockázzuk, és egy másik lábasban feltesszük szintén hideg vízbe főzni (a csontot is). Mikor a csülök félig puha, hozzárakjuk a babot (amit előző este beáztattunk).
Ha puha a babos csülök, hozzáöntjük a levével együtt a megfőtt savanyú káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, majd összeforraljuk.
A levest kóstolás után fűszerezzük.
Elkészítjük a rántást: a forró olajba belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a
feviroza, 2014. december 08. hétfő, 10:07
Vegyes bableves
Vegyes bableves

Hozzávalók:

1,5 literhez:
30 dkg fejtett bab
25 dkg leveszöldség
1 fej vöröshagyma
1 szem paradicsom
1 db zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
2 pár füstölt virsli
2 dl tejföl
2 k. liszt
petrezselyemzöld
zeller zöld
15 szem bors
1 db babérlevél
morzsolt borsikafű
citromlé

bors

Elkészítés:
Edényben összevegyítem a babot, darabolt leveszöldséget, paradicsomot, paprikát és hagymát egészben, csokorba kötött petrezselymet és zellert, teatojásba töltött borsot, fokhagymát.

Felöntöm 1,2 liter vízzel és megsózom.

Félig lefedve főzöm a levest, hogy a tartalma megpuhuljon.

Közben a karikázott virslit kis olajon átpirítom.

A levesből kiveszem a paradicsomot, paprikát, hagymát, csokrokat, teatojást és helyére megy a virsli.

Lisztes tejfölt 2 merőkanál
horvathnemagdi, 2014. október 06. hétfő, 18:18
x
Kipróbált recept!!!!!
ÖRDÖNGŐS LEKVÁR
(azért sem kecsap!)
Hozzávalók:
2 kg pirosra érett bármilyen paprika (legjobb a saját kertedből)
5-6 (vagy ízlés szerint több) piros cseresznyepaprika vagy hegyes erőspaprika
5-6 szép pirosra érett nagy paradicsom
2-3 (mérettől függően) nagy vöröshagyma
4-5 héjastól felszeletelt piros alma
Fűszerek, feltétlenül:
3 kávéskanál édesnemes —ha lehet, házi— őrölt fűszerpaprika egy merőkanálnyi étolajban feloldva
3 kávéskanál só
3 kávéskanál cukor
1 kávéskanál őrölt feketebors
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál szárított kapor (vagy egy csokor friss kapor)
1 kávéskanál 10 %-os ecet
ízlés szerint további fűszereket is elbír (petrezselyem, bazsalikom, zeller, gyömbér...)
Elkészítés:
Az egészet egy szükséges méretű fazékban fedő alatt pároljuk, de csak addig, hogy összeessen kb fele
nagyuska, 2014. június 01. vasárnap, 15:09
Zöldséges -gerslis sonkaleves
40 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg gersli (hántolt árpa)
2 dl tejföl
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 szál póréhagyma
1 szál zeller
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor petrezselyem


A megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.


Jó étvágyat kívánok!
erzsikepuskas, 2014. február 04. kedd, 11:33
Tárkonyos raguleves...
Tárkonyos raguleves krumpli gombóccal


Hozzávalók:

500 g pulykamell
3 szál sárgarépa
200 g zöldborsó
200 ml főzőtejszín
1 csapott ek. liszt
3 csipet tárkony
petrezselyem
szerecsendió

citrom facsart leve ízlés szerint

A krumpligombóchoz:

1 nagyobb krumpli
2-3 evőkanál liszt
1 tojás
szerecsendió

petrezselyemlevél





A hagymát apróra, a húst kockákra vágjuk.

A
anitahajdu, 2013. december 16. hétfő, 10:13
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:14
Hagymagaluska leves
Hagymagaluska leves

Hozzávalók:

2 fej hagyma
olaj
1 tojás
liszt
só, bors,
1 kiskanál pirospaprika
2 dl tejföl

A hagymát apróra vágom és egy kevés olajban megfuttatom.
Rászórom a pirospaprikát, összekeverem és fél liter vízzel felöntöm.
Lefedem és kb. 10 percig főzöm.
Kiszűröm belőle a főtt hagymát, kicsit kinyomkodom, hogy ne legyen túl nedves.
Hozzáadok egy tojást és annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen
. Sózom és borsozom.
Közben a leveshez annyi vizet öntök, hogy bő 1 liter legyen.
Megsózom, és ha forr, kis galuskákat szaggatok bele a tésztából.
A tejfölt simára keverem egy merőkanálnyi forró levessel,
és ezt visszaöntöm, de már lehúzom az edényt a tűzről.
Megjegyzés: a recept a DPG gyűjteményből származik.
Amilyen egyszerű, annyira ízletes leves.
nanoka72, 2013. július 08. hétfő, 06:51
1/4
Képek, videók
Rumostea.gif
sznejuci
2016. november 30. szerda, 15:13
fagyi rumos dio.jpg
zsokica45
2016. november 03. csütörtök, 21:53
Rumos meggy
irmus
2016. június 23. csütörtök, 17:51
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
Diós-szilvás muffin rumos
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:10
meggyes-rumos.jpg
yvett789
2015. február 19. csütörtök, 17:05
rumos kókuszos.jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:03
rumos vaniliás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:14
rumos-diós kocka.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:42
dios-kevert-rumos-csok is-
erzsikepuskas
2014. január 19. vasárnap, 04:30
rumos-kókuszos tortácskák
jpiros
2012. április 01. vasárnap, 14:52
rumos piskóta krémem
dnemethk
2012. március 25. vasárnap, 15:43
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
Címkék
merőkanál levessel, felkockázott burgonyát, kétféle répát, felhevített vajon, másik csipet, csipet sáfránnyal, maradék karfiolt, karfoil -rózsák, nagy fazékba, karfiolrózsák negyedét, olajat felforrósítjuk, megfőtt savanyú, végén ízesítjük, leveshez annyi, saját kertedből, főtt hagymát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.