Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 00:55 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vihar - Több mint hetvenszer riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
Ruttkai-Dér Vivien főhadnagy elmondta, Nyíregyháza Borbánya városrészéből mintegy húsz segélyhívás érkezett az este folyamán, többségében esővízzel elöntött pincék szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

Több mint ötven hivatásos tűzoltó mellett az önkormányzati és önkéntes egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a civil mentőszervezetek és a polgárőrök is folyamatosan dolgoznak a kárhelyszíneken - tette hozzá a szóvivő.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 22:43
A mentők napja, 72 éves A mai napon
újraélesztést tanító úgynevezett hősképző programot és több tucat ember életét menti meg a tavaly óta telepíthető életmentő mobiltelefonos alkalmazás is.

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ezen a napon kitüntetéseket, pénzjutalmakat adnak át az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak.

Az alapításkori 76 mentőállomásból álló országos hálózat fejlődése változatos képet mutat. Napjainkban a Mentőszolgálat 253 mentőállomással rendelkezik; telepítésük koncepciója a mentőegységek riasztását követő 15
foldinefehereva, 2020. május 10. vasárnap, 21:37
Vihar - Ötvenhárom településen dolgoznak a tűzoltók Szabolcsban
Dudás Szilvia elmondta, folyamatosan érkeznek az önkéntes egységek és a mentőszervezetek tagjai az érintett településekre, mellettük több megyéből további hivatásos tűzoltókat vezényeltek a kárhelyszínekre. A munkálatokat hatvan technikai eszköz segíti.

A legkritikusabb pontok Kisvárda térségében, Nyírmadán, Pusztadoboson, Gyulaházán, Ajakon és Mátészalkán vannak. A legtöbb munkát a kidőlt, lehasadt faágak eltávolítása és a megrongálódott tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítása adja - tette hozzá.

Közölte: egyre több helyen van újra áram, harminckilenc település több mint tízezer fogyasztójánál azonban még nem állt helyre a szolgáltatás.
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:18
Áramfejlesztőket és szivattyúkat kapott 16 önkéntes mentőszervezet
Az átadás annak a fejlesztésnek az egyik állomása, amelynek során az Európai Unió az Energiahatékonysági Operatív Program keretében az idén 1,5 milliárd forinttal támogatja a magyarországi önkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységét.

Mukics Dániel, az OKF szóvivője ez alkalomból elmondta: a támogatás nyomán 260 áramfejlesztőt, 260 zagyszivattyút, 20 kárhelymegvilágító reflektort, 20 sátorkészletet, 240 tábori ágyat és hálózsákot, 45 kisteherautót, 45 quadot, 200 utánfutót, 2 targoncát, illetve 962 egyéni és speciális védőfelszerelést vehetnek át az önkéntesek.

A teljes új eszközparkot a nyár közepéig osztja ki az OKF - tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy országszerte mintegy 1500 megyei és helyi mentőszervezetben 26 ezer önkéntes végez mentési és kárelhárításai feladatokat, kiegészítve a katasztrófavédelem tevékenységét.

A többi között olyan speciális mentési feladatokban vesznek részt, mint eltűnt személyek felkutatása, vízből mentés, viharkárok
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:02
Költségvetés - BM: kevesebbet költenek a tömeges migráció kezelésére, többet terrorellenes célokra
A Belügyminisztérium összesen 773 milliárd forintos kiadással számolhat 2019-ben a szerdán beterjesztett jövő évi költségvetési javaslat szerint, szemben az idei 791 milliárd forinttal. A fejezet 27 milliárd forintos bevétellel számol - ez csaknem megegyezik az idei évre tervezettel -, így a tárca költségvetési támogatása várhatóan csaknem 746 milliárd forint lesz jövőre.

A legszembetűnőbb változás, hogy amíg a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra 2018-ra 50 milliárd forintot irányzott elő a büdzsé, 2019-re ugyanerre a célra 35 milliárd forinttal kevesebbet, mindössze 15 milliárd forintot fordítanának. Jelentősen nőnek ugyanakkor a terrorellenes intézkedésekhez kapcsolódó kiadások: amíg idén 1,5 milliárd forintot terveztek erre a célra, jövőre már 25 milliárd forintot fordítanának erre.

Több mint egymilliárd forinttal csökken a tárcánál a személyi juttatásokra tervezett összeg: jövőre 6,2 milliárd forintot fordítanak erre, miközben az ez évi költségvetésben 7,5 milliárd
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 15:41
Rendészeti bizottság - Folyamatos a katasztrófavédelem korszerűsítése
köszönhetően igen alacsony, mintegy 3 százalékos a dolgozók elvándorlása.

A főigazgató elmondta: az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának erősítése érdekében az a céljuk, hogy minél közelebb vigyék a kistelepülésekhez is a tűzoltóságokat. Ezért a 105 hivatásos tűzoltó-parancsnokság mellett már 42 tűzoltóőrsöt létesítettek, 602 önkéntes tűzoltó-egyesülettel kötöttek együttműködési megállapodást, amelyek közül 46 jogosultságot szerzett az önálló beavatkozásra is. A nyilvántartott önkéntes mentőszervezetekben már húszezren tevékenykednek - tette hozzá.

Feladataik közé tartozik ipari létesítmények, köztük több mint 600, különböző besorolású, veszélyes üzem és 260 úgynevezett "kritikus infrastruktúraelem" felügyelete és ellenőrzése is. Ezeknél súlyos üzemzavar eddig nem lépett fel. 76 ezer - köztük 36 ezer veszélyes - közúti, vasúti, vízi és légi szállítmányt ellenőriztek az idén, és mintegy ezer esetben állapítottak meg szabálytalanságot, ami kevesebb, mint a korábbi években -
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 13:12
Vihar - A fővárosi tűzoltók közel 100 helyen avatkoztak be a vihar miatt
Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe betört esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat, akiknek munkájátönkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek és polgárőr egyesületek is segítették.

A közlemény szerint a II. kerületben például egy óvoda alagsori helyiségébe folyt be víz, és több mint egy méter magasan gyűlt össze. A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton egy terebélyes fa dőlt egy autóra, ahogy a Százados úton, a VIII. kerületben is kidőlt fa rongált meg egy kocsit. A Városligetben ötven-hatvan centiméter mély pocsolya nehezítette a trolibusz közlekedését. A pocsolyában egy mentőautó is elakadt.

Mindeközben a solymári, a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókat és a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották egy pilisvörösvári 150 négyzetméteres családi ház tetőterében keletkezett tűzhöz, amit vélhetően villám okozott. Az épületből négyen menekültek ki, senki nem sérült meg. A lángokat húsz tűzoltó öt vízsugárral fékezte meg.
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 22:44
Költségvetés - BM: jövőre több juthat terrorellenes célra és a tömeges migráció kezelésére
A tárcánál csaknem 26 milliárd forintos bevétellel számolnak, ez csaknem megegyezik az idei évre tervezettel. A hazai működési költségvetésből, a felhalmozási költségvetésből, valamint az európai uniós fejlesztési költségvetésből az idei 667 milliárd forintnál több, 759,8 milliárd forint bevétel érkezne a BM-hez.

A legszembetűnőbb változás, hogy a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokra 2017-re 100 millió forintot irányzott elő a büdzsé, 2018-ra ugyanerre a célra 50 milliárd forintot fordíthatnának. Hasonló változás figyelhető meg a terrorellenes intézkedésekhez kapcsolódó kiadásoknál: idén 100 millió forintot irányoztak elő erre a célra, jövőre működési kiadásként 410 millió forintot, felhalmozási kiadásként pedig csaknem 1,1 milliárd forintot tüntettek fel erre a célra.

Jelentősen nő a BM igazgatási költségvetése; csak személyi juttatásokra több mint kétszer annyit költhet a javaslat szerint 2018-ban, mint az idén. Az idei költségvetésben 3,3 milliárd forintot irányoztak elő
velemenyezd, 2017. május 02. kedd, 18:34
Bucsek Gábor: a rendőri munka elismertségének legnagyobb fokmérője a lakosság elismerése
esemény megnyitóján arról beszélt: immár hagyományossá vált rendezvényükkel megmutathatják, hogy nem csak a hétköznapok során dolgoznak együtt a szervezetek, hanem együtt is ünnepelnek. Kitért arra is, hogy múlt év óta a megyei ügyeletek közös objektumokban működnek és csak a fővárosban tavaly 5 ezer esetben dolgoztak együtt a rendőrök és a tűzoltók.

A tűzoltó dandártábornok megköszönte az önkéntes segítők munkáját is, külön megemlítve az önkéntes tűzoltókat, a polgárőröket, az önkéntes mentőszervezeteket és karitatív testületeket.

Fontos célnak nevezte, hogy megmutathassák szervezetüket, képességeiket azoknak az állampolgároknak, akiknek a védelmére esküt tettek. Ismertette: számos bemutatóval várják az érdeklődőket a nap folyamán, például a szénmonoxid-mérgezés veszélyére is felhívják a figyelmet. Hozzátette: az országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny döntőjét is a nap folyamán rendezik meg, 40 diákcsapat összesen 200 résztvevője küzd majd meg egymással.

Április 24-e, Szent György
velemenyezd, 2017. április 22. szombat, 11:41
Megállapodást írt alá a magyar és szerb tűzoltószövetség
A két szervezet együttműködését szabályozó megállapodásnak köszönhetően a két szervezet hivatalos keretek között koordinálhatja tevékenységét, beleértve a határon átnyúló tűzvédelmi és tűzmegelőzési teendőket is - tájékoztatta Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az MTI-t.

A hazai tűzoltószövetség a magyarországi önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltókat, valamint a speciális mentőszervezeteket összefogó, érdekeiket képviselő, tevékenységüket koordináló szakmai szervezet.

A Szerb Tűzoltó Szövetség, amelynek Dragan Mihajlovic az elnöke, a legnagyobb országos tűzvédelmi szakmai szervezet, amely az összes tűzoltószervezetet és egységet tömöríti.
velemenyezd, 2017. február 11. szombat, 12:12
Katasztrófavédelem: öt év alatt több mint felére csökkent a tűzesetek száma
Góra Zoltán főigazgató szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt öt évben 94 százalékkal nőtt a szervezet által elvégzett tűzvédelmi ellenőrzések száma.

Jelentős volt tavaly a szabadtéri tüzek számának visszaesése: míg 2015-ben 7816 ilyen eset volt, addig az elmúlt évben 4592, ami 41 százalékos csökkenést jelent - tette hozzá a tűzoltó vezérőrnagy.

Elmondta: 2016-ban a fő célkitűzések közé tartozott a tűzmegelőzés erősítése, az önkéntes tűzoltó- és mentőszervezetek támogatása, a kéményseprő szolgáltatás bevezetése, új gépjárműfecskendők üzembe állítása, valamint a veszélyes anyagok szállításáról szóló uniós irányelvek alkalmazása.

Hozzátette, hogy az elmúlt évben jelentős eredményeket értek el: 2015-höz képest 17 százalékkal kevesebb tűzeset történt és 2 százalékkal kevesebb műszaki mentést hajtottak végre.

Kitért arra, hogy beváltotta a reményeket az önkéntesek támogatása is: már 556 önkéntes tűzoltó-egyesülettel működnek együtt és ezek közül 39 szerezte meg az önálló
velemenyezd, 2017. február 10. péntek, 11:12
A Magyar Tűzoltó Szövetséghez csatlakoztak a különleges mentőszervezetek
Magyarországon, mert azzal a beavatkozásoknál rövidül a kiérkezési idő, nő a biztonság.

Az MTSZ elnöke szólt arról is, hogy megkezdődött a szövetség köztestületté válásának előkészítése. A munka várhatóan jövőre fejeződik be, és azt remélik, hogy olyan, a katasztrófavédelemhez kapcsolódó nyilvántartási és adatkezelési feladatokat vállalhatnak át az államtól, amelyek elvégzése így a korábbinál kevesebbe kerül.

Dobson Tibor a szövetség jövőbeni terveiről szólva kiemelte a nem hivatásos tűzoltó- és mentőszervezetek felszerelésének, járműállományának további modernizálását, a fiatalok aktivitásának növelését a tűzoltó-egyesületekben. Jelezte, mindezt a hivatásos állománnyal együttműködve képzelik el.

A dandártábornok a szervezet munkáját értékelve elmondta: a szövetséghez tartozó önkéntes tűzoltó-egyesületek, önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok mintegy 29 ezer tűzoltója 838 járművel 11 ezer beavatkozást végez évente. Ennek is köszönhető, hogy a kormány a 2008-as 114 millió forinthoz képest
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 16:14
1/5
Képek, videók
Ruttkai - Latinovits
furaila
2016. december 06. kedd, 20:51
Ruttkai Évike.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 14:44
Ruttkai Éva
gesztus
2014. július 13. vasárnap, 21:09
Ruttkai Éva
janna53
2014. január 28. kedd, 21:32
ruttkai éva bevásárol
lacipecsenye
2013. november 21. csütörtök, 21:37
ruttkai éva
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:47
ajtay andor ruttkai éva
lacipecsenye
2013. február 03. vasárnap, 20:33
Gábor Júlia - Ruttkai Éva
cipello
2012. október 13. szombat, 23:24
ruttkai.jpg
marcsip49
2012. július 07. szombat, 16:30
Ruttkai Éva
drozdikata
2012. február 08. szerda, 19:33
A szeretet - Ruttkai idéz
marcsip49
2011. november 29. kedd, 14:02
Nyiregyháza
dandej
2018. október 22. hétfő, 12:51
2007_Feher_Nyiregyhaza .jp
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 18:15
Nyíregyháza 2014.08.12 (1
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyháza 2014.08.12 (2
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.