Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 05:39 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hátfájdalomról
Kinek nem fájt még életében a háta? A hátfájás bármikor és bármilyen életkorban fenyegethet bennünket, főleg akkor, ha sokat ülünk, de a sok állás vagy fizikai munka miatt is megerőltethetjük ezt a testrészünket. A hátunk azonban nem csak akkor fájhat, ha meghúztuk az izmainkat. A hátfájásnak más, komoly okai is lehetnek. Akár még lelki problémák miatt is érezhetjük úgy, hogy nem jó sem állni, sem ülni, sem feküdni, annyira fáj ez a testrészünk.

Az ülőmunka miatt gyakran jelentkezhetnek hátat érintő panaszok, hiszen a rossz testtartás miatt megfeszülnek, a görnyedt testtartás miatt a lapocka körüli részen pedig még be is görcsölhetnek az izmok.

A hát fájdalmát akár lelki dolgok, negatív érzelmek is okozhatják, hiszen stressz esetén befeszülnek a nyak, a hát és a váll izmai, ami szintén generálhat fájdalmat. A megerőltető testmozgás szintén okozhat hátfájdalmat. Testedzés előtt, a sérülések elkerülése érdekében mindig melegítsen be, és edzést követően ne felejtkezzen el a
pacsakute, 2020. február 20. csütörtök, 22:44
Koronavírus - hasznos információk
légúti betegségeket okozó vírusok olyan csoportjába tartozik, melynek ismert tagjai a hétköznapi influenza, Súlyos Akut Légzési Szindróma (SARS) és a Közel ? Keleti Légzési Szindróma (MERS).

A vírus annyira új, hogy nagyon kevés ismeret áll rendelkezésünkre. Több nemzetközi kutatócsoport is megkezdte a járványt okozó új koronavírus elleni vakcinák kifejlesztését, amely akár évekig is eltarthat.

A COVID-19 fertőzés leggyakoribb klinikai tünetei a magas láz, a száraz köhögés, a mellkasi fájdalom, a légzési nehézségek és a fáradékonyság. A tünetek a betegség korai stádiumában enyhék vagy közepesen erősek. A mellkasról készült röntgenfelvételek szerint mindkét tüdő érintett lehet.

A koronavírus főképpen emberről emberre terjed, a fertőzés történhet köhögés ill. tüsszentésen keresztüli légcseppek közvetítésével ill. a vuhani egyetem kórháza és a vuhani virológiai intézet szakértői szerint a fertőzöttek széklete is fertőz. A legújabb ismeretek szerint az új koronavírus már
pacsakute, 2020. február 15. szombat, 00:03
Az INFLUENZA 6 KORAI TÜNETE
megnyilvánulhat, különösen a fejben, a háton és a lábakon. A hidegrázással együtt már jellegzetesebbnek tartjuk a jelenséget és jobban odafigyelünk rá. Az influenza már a láz kialakulása előtt is hidegrázást okozhat. Egy meleg takaró alá bújva növeljük a testhőnket és csökkenthetjük a hidegrázást. Fájdalmait, ilyen esetben csillapíthatja például acetaminofen vagy ibuprofén tartalmú fájdalomcsillapítókkal.

3. Köhögés
A tartós köhögés is jele lehet az influenzának. Az influenza vírus zsibbadással és mellkasi kellemetlen érzéssel (légcsőhurut esetén) egyidejűleg is okozhat köhögést. A váladék felköhögése az influenza korai szakaszában ritkán jellemző.
Ha légzési problémái vannak, például asztma vagy tüdőtágulat, akkor szükség lehet orvoshoz fordulni a további szövődmények megelőzése érdekében! Emellett hívja fel az orvost, ha színes váladékot észlel. Az influenza szövődményei lehetnek bronchitis és tüdőgyulladás is. Vegyen köhögés elleni cseppeket vagy gyógyszert, hogy csillapítsa a
pacsakute, 2020. február 05. szerda, 21:30
A száraz köhögés okairól
háttérben.

A száraz köhögést valamilyen torokban keletkező irritáció okozza és általában semmilyen váladékozással nem jár együtt. Az orvosok megkülönböztetnek akut és krónikus köhögést. A krónikus hosszabb ideig is elhúzódhat. Általában hosszabb ideig tart, mint 6 hét.

Az asztma egy tüdőt érintő gyulladásos betegség, ami köhögéssel társul. A köhögés éjjel felerősödhet, de a reggeli ébredés után is intenzívebb lehet. Az asztmának egyéb tünetei is lehetnek, ilyen például a légszomj, a zihálás, a mellkasi szorító érzés vagy fájdalom. Jelenleg nincs gyógymód a betegségre, viszont a tünetek enyhítésére sokféle kezelés áll rendelkezésre.

Az idiopátiás tüdőfibrózis során egy hegszövet alakul ki a tüdő belsejében. Ez a hegszövet az idő folyamán egyre jobban megvastagszik, ami egyre jobban megnehezíti a légzést a betegségben szenvedő számára. Az idiopátiás szó arra utal, hogy valójában még az orvosok sem teljesen biztosak abban, hogy mi okozza a betegséget. A betegség tünetei közé
pacsakute, 2020. január 16. csütörtök, 20:54
A törökországi kurdbarát párt volt társelnöke elvesztette az eszméletét a börtönben, de nem vitték kórházba
Aygül Demirtas mikroblog-bejegyzéseiben arról számolt be, hogy fivére november 26-án vesztette eszméletét. Rámutatott: a hosszú ideig tartó tudatvesztéshez mellkasi fájdalom és nehézlégzés vezetett. Elsősegélyt cellatársa, Abdullah Zeydan nyújtott neki - tette hozzá Aygül Demirtas.

Az ügyvédnő kifejtette: ezt követően mentőt hívtak, de csak elektrokardiográffal (EKG) vizsgálták meg testvérét. Hangsúlyozta: Selahattin Demirtas sürgősségi ellátás helyett átfogó kórházi kezelést kért, amit a börtönorvos is megerősített, mondván a politikust kardiológusnak, neurológusnak és gasztroenterológusnak is látnia kell.

Aygül Demirtas kiemelte: bár ő és testvére többi ügyvédje Selahattin Demirtas azonnali kórházba szállítását kérelmezte, ez hét nap elteltével sem történt meg. Az ügyvédnő úgy vélte, hogy ez egy ilyen jelentős egészségügyi probléma esetén azt jelenti: védencét életveszélyes állapotban tartják.

Aygül Demirtas szerint ezzel testvére "politikai fogsága csaknem az élethez való jogát célzó
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:42
Légzést segítő gyógynövények
Sok olyan gyógynövény létezik, amelyek elősegítik a könnyebb légzést és segítséget nyújthatnak légzési gondok esetén. Ilyen gyógynövény lehet a Ginkgo biloba, az ökörfarkkóró, a bíbor kasvirág, az édesgyökér, a kakukkfű, az oregánó, a borsmenta vagy éppen az örménygyökér.

Az édesgyökér az egyik legjobb gyógynövény a légzési problémák orvoslására, mert antibakteriális, antivirális, köptető, gyulladásgátló és nyugtató hatásokkal rendelkezik. Mivel az édesgyökér tele van szaponinokkal, így erőteljesen veszi fel a harcot a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. A benne lévő antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív stressz kialakulását, illetve a légutak gyulladását is eredményesen szüntetik meg, ami a könnyebb légzést biztosítja.

A bíbor kasvirág megnyugtatja az egész légzőrendszert, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást. Ha valaki légúti betegségben szenved, mindenképpen
pacsakute, 2019. október 25. péntek, 13:44
Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL
15,6-szor gyakrabban halnak hirtelen halált. A hirtelen halál 84%-a kardiális eredetű, tehát jogosan nevezik hirtelen szívhalálként is. Oka a hirtelen kialakult ritmuszavar, leggyakrabban kamrafibrillatio, ritkábban bradyarrythmiák vagy asystolia, elektromechanikus disszociáció, illetve tartós kamrai tachycardia, ritkán a kamrafal rupturája, szívtamponád. A fentiekben vázolt okok kialakulásában leggyakrabban akut oxigénhiányos állapot, az ionháztartás-zavara, fokozott fizikai, terhelés, ritkábban erős mellkasi ütés jelölhető meg.

Ezen elszomorító adatok alapján napjainkban már az alapfokú újraélesztés a társadalom valamennyi felnőtt tagja számára alapvető kompetencia kellene legyen. Az újraélesztés sikere sok mindentől függ, de döntően az befolyásolja, hogy mennyire jól képzett az első ellátó! Minden segítség nélkül eltelt perccel 10%-al csökken az életesély.

Az újraélesztés az akut légzés- és keringésmegállás helyreállítása, az irreverzibilis szervkárosodások kialakulásának
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 08:49
"Antenna", vagy valami más
"ANTENNA" az egyik szomszéd HÁZTETŐN
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1031125&aid=278300

Egyre nehezebben viselem mindazt, amiben részem van ott, ahol lakni kényszerülök! Leginkább a nagy fájdalmat okozó MIKROHULLÁMOKAT, meg azt a MAGYARSÁGELLENES VÖRÖS ZÓNÁT, amivé változott az elmúlt 22 évben lakóhelyem.
Már volt úgy, hogy a konyhában ebédeltünk két kisiskolás unokámmal, és beszélgettünk a trianoni békediktátum előtti Nagy-Magyarországról. A konyhában 3 kép van a falon, az ebédlőasztal fölött. Az egyik egy térkép és ezzel kapcsolatban kérdezgettek a gyerekek.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278300&kid=1031128&sort=
Két rézkarc:
1. Az egyiken a felújított HILTON Szálló háttérben a Mátyás templom csúcsos tornyával látható.
2. A másik: rézkarc az ORSZÁGHÁZAT ábrázolja a budai oldalról.
Egy térkép:
3. Középen Nagy-Magyarország térképe van, bekeretezve a 64 vármegye-címerrel!

Beszélgetés közben, hirtelen elviselhetetlen fájdalom hasított a
furaila, 2019. július 13. szombat, 15:54
Megszakította útját egy Birminghambe tartó repülő Budapesten
A reptéri egészségügyi szolgálat közlése szerint a fedélzeten egy szívproblémákkal korábban kezelt, fiatal katari férfi lett rosszul, aki mellkasi fájdalomra panaszkodott. A beteg utast a repülőtérre riasztott mentők kórházba vitték.

A repülőgép reggel folytatta útját Birmingham felé.
velemenyezd, 2019. június 10. hétfő, 11:38
Hörghurut ellen természetes módszerekkel
A hörgők akut gyulladása általában megfázás vagy fertőzés esetén alakul ki, és fájdalmas köhögéssel, sűrű köpettel, szörcsögő légzéssel, valamint fejfájással és mellkasi fájdalommal jár.

A krónikus hörghurut oka lehet hosszú éveken át tartó cigarettafogyasztás, a szennyezett levegő, a csapadékos éghajlat vagy a rossz étkezési szokások. Okozhatja azonban tüdő- vagy szívbetegség. Főleg idősebb korban a szív erejének csökkenése miatt vér torlódhat fel a tüdőben, amely nehézlégzéssel és köhögési ingerrel jár.

A sokkal gyakoribb, fertőzéses forma megelőzésére és annak megfelelő kezelésére kiválóan alkalmasak a természetes antibiotikumok.

Tegyünk naponta háromszor egy-egy evőkanál aloélevet, zöldbúzafűlevet, valamint 3 csepp grapefruitmag- és propoliszkivonatot egy nagy csésze meleg hörghurutteába. A tea tartalmazhat például ánizst, édesköményt, martilaput, oregánót, kakukkfüvet, borsikát vagy lándzsás útifüvet.

Rendszeres arcgőzölés: 5-5 csepp teafa-, levendula- és
pacsakute, 2019. május 19. vasárnap, 21:26
Galagonya - szív barátja
galagonyakivonatot szedő embereknél minden esetben csökkent a diasztolés vérnyomás a kontrollcsoport tagjaihoz képest, akik nem kaptak galagonyakiegészítést.

Az állatkísérletek szerint a galagonyakiegészítés hasznos lehet mint természetes gyógymód, mégpedig a rossz, vagyis az LDL-koleszterinszint csökkentésére. Más vizsgálatok szerint ez a gyógynövény a koleszterinszintet is csökkenti, illetve jelentősen hozzájárul a testsúlycsökkenéshez is.

Amikor a szív véráramlása csökken, akkor mellkasi fájdalom következik be, amelyet anginának is neveznek. Az angina a szívkoszorúér-betegség egyik kiemelkedő tünete. A kutatások azt mutatják, hogy a galagonya hatékony gyógymód lehet az angina megelőzésére és kezelésére.

A galagonya bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek segítik a perifériás és a koszorúerek tágulását, ez pedig jelentősen javíthatja a vér áramlását a szívben.

A menopauza számos tünetet idéz elő, beleértve a hőhullámokat, a súlygyarapodást, a hüvelyszárazságot, a
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 17:46
A savas reflux és a GERD otthoni gyógymódjai, házi praktikák
citrusfélék és a vitrusfélék leve,
paradicsom, marinara szósz, és paradicsomlé,
zsíros vagy olajban kisütött ételek,
csokoládé,
hagymafélék és fokhagyma,
szénsavas üdítők és szénsavval dúsított víz,
koffeintartalmú italok, és a koffeinmentes kávé,
borsmenta,
alkohol.

Készítsen étkezési naplót, amelyben lejegyzi, mikor mit evett és ez hatással volt-e GERD-es panaszaira (mint például a gyomorégés, nyelési nehézségek, mellkasi fájdalom, vagy torokfájás). A napló segítségével felfedezheti azokat az ételeket, amelyek ön számára kiváltják a tüneteket, valamint segítségével könnyebben meg tudja határozni az étkezések megfelelő időpontjait. Azt is tartsa észben, hogy a nagyobb étkezések extra nyomást mérnek gyomrára, amely miatt gyengülhet a nyelőcső záróizma.

A savas refluxot bizonyos ételek fogyasztásával is gyógyíthatja. Az antioxidánsokban gazdag ételek, mint az áfonya, a szeder, vagy a csereszne, csökkenthetik
pacsakute, 2019. február 25. hétfő, 21:50
1/39
Képek, videók
Gyakorolni-a-beket-saj at-
menusgabor
2020. február 28. péntek, 19:03
jézus ki jön a sírból0228
maroka
2020. február 28. péntek, 18:07
mindenki a maga jussát.jp
liliana01
2020. február 27. csütörtök, 12:16
virágkutya Bilbaoban a Gu
durcimarcika
2020. február 27. csütörtök, 11:50
kwiaty a.png
koszegimarika
2020. február 26. szerda, 14:06
tavasz a kertünkben0225_2
maroka
2020. február 25. kedd, 16:52
tavasz a kertünkben0225.j
maroka
2020. február 25. kedd, 16:52
0_7d1f5_629a9323_L.png .jp
koszegimarika
2020. február 25. kedd, 08:36
9b8972c5f52c28a61e7756 afb
koszegimarika
2020. február 23. vasárnap, 07:30
Zsiráf és a kis zebra.jpg
pacsakute
2020. február 22. szombat, 22:46
Törpe malac és a kutyus.j
pacsakute
2020. február 22. szombat, 22:46
Sivatagi róka és a kisoro
pacsakute
2020. február 22. szombat, 22:46
Hátfájás ellen.jpg
pacsakute
2013. június 18. kedd, 16:58
hátfájásra.jpg
dnemethk
2013. január 22. kedd, 16:35
hátfájásra BANÁN.jpg
dnemethk
2013. január 05. szombat, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.