Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:38 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A sós vizes fürdő egészségre gyakorolt jótékony hatása
1. Jó hatással van a bőrre:
Tiszta és természetes formájában használva, a sós vizes fürdőben sok olyan tápanyag és ásványi anyag található, amely megfiatalítja a bőrt. Olyan ásványi anyagokat tartalmaz ugyanis, mint a magnézium, kalcium, bróm, nátrium és kálium, amelyek a bőr pórusain keresztül szívódnak fel. Ezek nem csak megtisztítják a bőr felszínét, de egészségessé és ragyogóvá is teszik.

2. Segíti a méregtelenítést:
A sós fürdő segíti a bőr méregtelenítését. A meleg víztől megnyílnak a pórusok, így az ásványi anyagok mélyebben a bőrbe tudnak hatolni és mélyebben tisztítják a bőr. A sós fürdő megszabadít a méreganyagoktól és baktériumoktól, amelyek a nap folyamán a bőrön keresztül szívódtak fel, így a bőr fiatalos kinézetű marad.

3. Fiatalosabb kinézet:
A sós fürdő rendszeres használatával csökkenthető a ráncok megjelenése, mivel a fürdőtől a bőr puha és rugalmas lesz. A sós fürdő ugyanis jó hatással van a bőrre és kiegyensúlyozza a bőr hidratáltságát.

4.
pacsakute, 2019. április 18. csütörtök, 19:17
Halál a strandon:
..................
A parton felforrósodott testtel vízbe ugrani pillanatnyi döntés. Szervezetünk ugyanilyen gyorsan kap sokkot a hideg víztől, az ember elveszti cselekvőképességét, és ott vége is mindennek. A jelenséget leginkább hirtelen halált okozó szív ritmuszavarnak nevezhetjük.
Mindegy milyen évet írunk, nyáridőn, strandszezonban egyre-másra érkeznek a hírek: egy ember vízbe ugrott, elmerült és azóta keresik. Értelmetlen, feldolgozhatatlan halál, főként akkor, ha úszni tudó, makkegészséges fiatalokról van szó, ráadásul naponta elhangzik a figyelmeztetés, miszerint felhevült testtel senki ne vesse magát a vízbe. Mert ,,megáll a szíve" - tudjuk ezt jól laikusként is, annyiszor hallottuk. Mégis, mi történik ilyenkor ott a víz alatt abban a néhány másodpercben? Hogyan kerülhetjük el, és kinek kell fokozottan ügyelnie?
- Dr. Vaskó Péter kardiológust, belgyógyászt, a Kardio Központ orvosát
maroka, 2018. augusztus 14. kedd, 18:43
Égess zsírt céklával!
Égess zsírt céklával!Tele van értékes ásványi anyagokkal, felgyorsítja az anyagcserét, és karcsúsít. Ez a cékla, ami már a görögöknek is a kedvenc itala volt, nem véletlenül, hiszen az erőteljes színű zöldségnek rendkívül erős regeneráló hatása van.

Regenerál és tisztít

A cékla regeneráló hatású, csökkenti a vérnyomást, és rengeteg kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Tisztítja a májat és a vért - a kutatások szerint segíthet az alkohollal és kábítószerekkel kapcsolatos szenvedélybetegségek leküzdésében is. Az egészséges életmód híveinek az egyik kedvence, mert nem csak ellát rengeteg vitaminnal, hanem plusz energiát is biztosít. Az intenzív színű és ízű zöldségféle rendkívül egészséges, sokoldalúan felhasználható, nem utolsósorban pedig az emésztőrendszer és az anyagcsere szempontjából is kedvező hatással bír. Zöld levelei is ehetőek, nem beszélve az értékes gyökérgumóról, mely nagyon gazdag
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 16:03
Sylvester Anita
tikkasztó forróság,
tényeket emleget, nem viseli sorsát,
magától magáig menekülve lázad,
nincsen lelke mélyén tisztító alázat.
Nem látja a napot sűrű fellegektől,
nem tudja olvasni a hitet szemekből,
hiába mondanád, ne aggodalmaskodj,
magad irányítod minden egyes napod.
Isten ege nélkül a lelke hontalan,
szíve kővé mered, a fájdalma marad,
a kiutak nélkül léte csak szenvedés,
minden, amit kapna, neki az oly kevés.

Csendesedj el, elme, zúgó víztől távol,
lásd meg az erdőt is a sok magas fától,
békesség tisztásán önmagad fénye ég,
ahogy éled benned a megváltó remény.
CSILLAGOK KÖZÖTT


Alkonyon hív a távol
csendben kél aranya
lehunyt szemem fátyolán
borzong az éjszaka

Az éjjel öröme zeng
míg alszik a madár
lüktet a vér zenéjén
a
menusgabor, 2018. május 15. kedd, 21:00
Lepkeorchidea
balkonra, ne válassz neki napos vagy szeles, huzatos helyet, szélvédett félárnyékban sokkal jobban érzi magát. Az orchideák számára fontos a magas, 50-60 százalékos páratartalom, egyes fajták pedig még ennél magasabb, 70-80 százalékos páratartalmat is igényelnek.


Bár a párát szereti, a vizet nem különösebben. Soha ne öntözd vagy permetezd úgy, hogy tocsogjon a földje a víztől, mert hamar elrohad. Törekedj az arany középútra: se száraz, se túl nedves ne legyen a talaj a cserepében, hetente elég locsolni, lehetőleg eső- vagy ásványvízzel. Fontos a rendszeres táplálás is, a szaküzletekben kaphatóak speciális, orchideák számára kifejlesztett tápoldatok és műtrágyák.

A legszebben és leggyorsabban úgy fejlődik az orchideád, ha nem virágföldbe ülteted, hanem speciális ültetőközegbe, ami általában fakéreg, kókuszrost, perlit és tőzegmoha keveréke. Fajtától függően az
vorosrozsa66, 2018. február 11. vasárnap, 18:26
A citrom
de a ráncokat is! Jól alkalmazható hegek esetén, vagy öregségi foltok megelőzésére is. Mivel méregtelenítő hatású, ezért a bőr szépségét, selymes tapintását is fenntartja.

7. Segít a fogyásban

A citrom pektin rostot is tartalmaz, ami csökkenti az éhségérzetet, így segíti a plusz kilókkal való harcot.

8. Csökkenti a gyulladást

Ha rendszeresen iszol citromos vizet, akkor csökkented a savasságot a szervezetedben, ami a betegségek egyik fő kiváltója. A citromos víztől az ízületekben felhalmozódó húgysav is csökken, ami az ízületgyulladásokért nagy mértékben felelős.

9. Energialöketet ad

Amikor a citromlé bekerül az emésztőrendszerbe, sok energiát ad, ami segít segít csökkenteni a szorongást és a depressziót. ( Még a citrom illata is nyugtató hatással van az idegrendszerre ! )

10. Segít kiváltani a koffeint

Amíg nem próbálod ki, addig úgysem fogod elhinni: de a reggeli kávé helyett egy csésze forró citromos víz tényleg csodát
horvathnemagdi, 2018. január 16. kedd, 08:55
Tallóztam
szépségét, selymes tapintását is fenntartja.

7. Segít a fogyásban

A citrom pektin rostot is tartalmaz, ami csökkenti az éhségérzetet, így segíti a plusz kilókkal való harcot.

8. Csökkenti a gyulladást

Ha rendszeresen iszol citromos vizet, akkor csökkented a savasságot a szervezetedben, ami a betegségek egyik fő kiváltója. A citromos víztől az ízületekben felhalmozódó húgysav is csökken, ami az ízületgyulladásokért nagy mértékben felelős.

9. Energialöketet ad

Amikor a citromlé bekerül az emésztőrendszerbe, sok energiát ad, ami segít segít csökkenteni a szorongást és a depressziót. ( Még a citrom illata is nyugtató hatással van az idegrendszerre ! )

10. Segít kiváltani a koffeint

Amíg nem próbálod ki, addig úgysem fogod elhinni: de a reggeli kávé helyett egy csésze forró citromos víz tényleg
horvathnemagdi, 2017. november 30. csütörtök, 10:33
Érdekesség!
arra, hogy a Királykútnál frissítő hatású vízzel olthatják a szomjukat, és a további utazásuk idejére feltétlenül lássák el magukat az életet adó vízzel. A ma palackozott székesfehérvári Aqua Mathias ásványvíz nevét Mátyás királyról kapta, mivel a város ásványvizeiről Mátyás király kódexei is említést tesznek.

Szintén útleírások ismertették a török időkben a budai források vizét. Browne Edward orvos 1668-ban leírta, hogy egy török ivott a Tányér-fürdő (Király fürdő) forrásából, és ezüst pénze a víztől "arannyá" változott (a víz kénhidrogén tartalmának következményeként). Wernher György sárosi várkapitány (1551) szerint a budai meleg vizű források hőmérséklete olyan, mint "a tisztítótűzben bűnhődők büntetései", és "némelyik olyan forró, hogy a belédobott tojás ugyanolyan gyorsan megfő, mint az erős tűznél". A számos budai forrás közül ma a Margitszigeti forrás vizét, a Margitszigeti Kristályvizet palackozzák. A Juventus forrás vize a Rudas gyógyfürdőben ivókútból fogyasztható.

A parádi
piroska0101, 2017. november 10. péntek, 08:15
Szilágyi Domokos
ökröket
sürge-fürgén
szekérkasba
raktam,
befogtam a
négy zsák lisztet,
s: -Gyű te! hojszra!
csára!
Oly igaz, mint
hogy a nevem
Bokorugró
Sára.

Pali molnár ül a padon,
s mint a szeszgyár,
úgy pipál.
Ráköszönök:
- Szép jó estét
fényes délben,
Senki Pál!
A minap még
itten láttam,
- hová lett a
malma?
Egykettőre
megkerítse
élve avagy halva!

Mondja erre:
- Biz a malom
meghűlt a sok
víztől,
reggel-este,
éjjel-nappal
köhécsel meg
prüszköl,
láza is van,
s mint egy dézsa,
földagadt az
orra:
- elment tán a
korcsomába
egy kis forralt
borra.-

Indulnék, de
jön a malom
szembe:
hát hóttrészeg!
S azt rikoltja:
- Itt se vagyok,
megyek és
eprészek!

Úgy elszaladt,
hanyatt-homlok,
kecskebukát
vetve,
mintha várná
az
menusgabor, 2017. november 05. vasárnap, 20:30
7 népszerű étel, ami örökre eltűnhet
7 népszerű étel, ami örökre eltűnhet

nekünk mind nagyon hiányozna

Szerző:nuus

Nincs abban mit tagadni, hogy nemcsak Magyarországon, de a világ számos pontján mintha megbolondultak volna az évszakok. Az egy dolog, hogy megviseli az embert, elrontja a kedvünket, mert néhány növényfajt meg egyenesen a kipusztulás fenyeget miatta.

A mezőgazdaságnak megvannak azok az íratlan szabályai, amelyek meghatározzák, hogy hol és mikor, mit termelhet az ember. A természet törvényei minden emberi szándéknál hatalmasabb. A hidegebb tájakon nem próbálnak meg déligyümölcsöt termeszteni és a sivatagos területen sem sikerülne nagy vízigényű növénykultúrát gazdaságosan meghonosítani. Trump hiába tagadja a klímaváltozás tényét, már a néhány fokkal megemelkedő hőmérséklet, és ezzel együtt a következmények simán meg pecsételhetik egy-egy fontos élelmiszerforrás sorsát.

Itt van hét olyan népszerű növény, ami még a mi életünkben eltűnhet a Föld
horvathnemagdi, 2017. június 11. vasárnap, 11:12
Jótevés.......
lábam.
Az idős ember a szemben lévő bolt kirakataata előtt térdelt egy asszony előtt. A kövön fekvő asszony fejét fogta és itatta a vízzel, amit az előbb vittem neki. Majd letört egy darabot a kenyérből és szalámit tett rá. Apró, óvatos mozdulatokkal etette a hajléktalan asszonyt.
Két percen belül ott voltam velük. Kérdeztem, hogy hívjak-e orvost. Mondták nem kell. Beszélgetni kezdtünk. Kértem, hogy folytassuk nálunk. Az idős bácsival együtt támogattuk fel az emeletre a nénit. Az ételtől és víztől erőre kapott, mondta.
Lakásom ajtajában kisfiaim vártak. Nem kérdeztek semmit. Egyikük széket hozott, a másik szó nélkül nyitotta a hűtőt.
-Hagyd kisfiam- szóltam rá, s ő már hozta is az ételrendelő lapot.
Törülközőt vettem elő, a fürdőszobába kísértem a nénit. Tiszta pólót készítettem neki, a fiam pólóját. Gyermekem szólt:
-Ne azt apa, az túl pici, hozok egy nagyobbat. Éppen jó volt rá. Közben telefonon levest rendeltünk. Kértem, hogy meleg legyen. Az lett, mind az öt adag. Amíg
agica2004, 2017. március 27. hétfő, 13:23
1/20
Képek, videók
Egészségre ártalmas!
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:04
egészségre
rneckernusz
2010. július 21. szerda, 15:37
Káros az egészségre!
szalai0913
2010. július 04. vasárnap, 14:19
Írtózom a víztöl!!!.png
farkas1945
2011. március 25. péntek, 16:36
Ásványi anyagok és vitami
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:56
Csak a hülyék tudnak mind
sanci81
2017. július 02. vasárnap, 19:30
A nők tudnak látni
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:55
Boldogok akik el tudnak h
margoboszi
2013. december 17. kedd, 19:18
A víz felett is tudnak ál
csalogany13
2012. szeptember 19. szerda, 21:17
méghogy nem tudnak nevetn
nagyiful
2010. november 19. péntek, 17:52
Hogy tudnak ilyet alkotni
csalogany13
2010. október 13. szerda, 10:35
ők már tudnak valamit.jpg
agica2004
2010. május 17. hétfő, 15:54
Akik tudnak hallgatni!.jp
szilvia108
2009. július 22. szerda, 11:32
Boldogok, akik tudnak
jakabgasparne
2009. május 28. csütörtök, 07:51
tudnak bulizni XD
windist
2008. szeptember 03. szerda, 20:40
Címkék
betegségek egyik, néhány másodpercben, számos budai, napot sűrű, fiam pólóját, íratlan szabályai, Aqua Mathias, török ivott, bőrbe tudnak, bőrön keresztül, szaküzletekben kaphatóak, erőteljes színű, idős bácsival, hideg víztől, éjjel öröme, citromlé bekerül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.