Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 09:29 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem módosította alapkamatát a Bank of England, az inflációs jelentés szerint lefulladtak a beruházások
vonatkoznak, ha a Brexit-folyamat zökkenőmentesen lezajlik.

A brit jegybank szerint ha Nagy-Britannia rendezetlen módon - vagyis a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül - távozik az Európai Unióból, annak következményei között lehet az áruforgalom késlekedése a határokon, fennakadások keletkezhetnek a beszállítói láncolatok működésében, és mindez súlyos és költséges hatást gyakorolhat a brit üzleti szektor termelőkapacitására.

Nagy londoni elemzőházak e forgatókönyv megvalósulásának esetére azt sem zárják ki, hogy a brit gazdaság recesszióba süllyed.

A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális hitelminősítői részlege (S&P Global Ratings) által e héten Londonban ismertetett új előrejelzés szerint megállapodás nélküli Brexit esetén a brit gazdaság négy-öt negyedévig tartó recesszióba kerül, és ez a GDP-érték 2,7 százalékos halmozott visszaesését okozza két év távlatában.

Az S&P modellszámításai szerint ezután a brit hazai össztermék ismét növekedésnek indul,
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 15:31
Boros Gergely váltja Doma Gergőt a kajak-kenu szövetség szakmai igazgatói posztján
akkor is, ha ez a munka még korántsem ért a végére.

"Sokat tettünk érte, hogy kiszűrjük azokat, akik nem megengedett módon készülnek. Úgy érzem, hogy Boros Gergellyel ahhoz is sikerült hozzájárulnunk, hogy a sportág régiós működése erősödjön, így a kis- és közepes klubok is több figyelmet kapjanak és tevékenységük is mérhetőbb legyen. Gergő ideális arra, hogy átvegye tőlem a stafétát és folytassa a megkezdett munkát" - mondta Doma Gergő.

Boros Gergely, aki eddig a régiós feladatok megvalósulásának operatív felelőseként segítette az MKKSZ munkáját, két éve hagyta abba az aktív versenyzést. Az Atomerőmű SE korábbi sportolója K-4 200 méteren nyert világ- és Európa-bajnoki aranyérmet is.

"Örömmel folytatom a Csabai Edvin által megkezdett és a Doma Gergő által folytatott munkát, nagy megtiszteltetés, hogy az elnökség bizalmat szavazott nekem, amit köszönök. A legfontosabb feladataimnak tartom, hogy segítsem az edzők és a tagszervezetek munkáját és hogy a kollégáimmal közösen mindent megtegyünk a
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 11:51
Hazaárulás, történelemhamisítás, káosz - a Sargentini-vita
szövetségesével együtt 32 állam roppant gyűrűjébe szorítva a szó szoros értelmében a végkimerülésig vívott, négy véres esztendő szörnyű erőfeszítései után, a baloldali bomlasztás következtében összeomlott. Mikor a Központi Hatalmak a kimerüléstől ájultan összeroskadtak a küzdelem harmadik évében belépett Amerika friss és elhasználatlan ereje előtt, megkezdődött a kimerült és tehetetlen ellenfelek vagyona felett az osztozkodás. Közép-Európa feldarabolásának, elgyengítésének, a dánszláv álmok megvalósulásának, a nagy szláv előnyomulásnak várva-várt ideje végre elérkezett."

Nem lehet kimondani, azt sem, hogy miért volt akkora veszteségünk a bolsevizmus elleni háborúban, azaz, a Donnál. Számokat hazudoznak az elesettekről, s káromolják - az akkor politikai viszonyokat figyelmen kívül hagyva - a magyar politikai vezetést, kihegyezve a gyalázkodásokat Horthy Miklós Kormányzóra. Ugyanakkor, arról nem szól a fáma, hogy kik adtak el papírbakancsot a hadseregnek, s kik lázítottak a Magyar
menusgabor, 2018. szeptember 11. kedd, 22:15
Az EU ellenzi Izrael telepépítési politikáját
kelet-jeruzsálemi leendő lakóegység építési pályázatát készítették elő.

Amennyiben a tervek megvalósulnak, veszélyeztetnék azösszefüggő és életképes jövőbeli palesztin állam kilátásait - húzták alá.

Az Európai Unió továbbra is együttműködik a két fél, valamint nemzetközi és regionális partnereivel annak érdekében, hogy támogassák a tárgyalásos úton létrejövő, két államon alapuló megoldás felé vezető folyamatot, amely az egyetlen valószerű és életképes módja a felek jogos törekvései megvalósulásának - tették hozzá.

Az izraeli hatóságok legutóbb kedden hagyták jóvá 384 új lakás építését az 1967-ben elfoglalt Ciszjordániában. A védelmi minisztérium döntése szerint főként a biztonsági kerítés és falrendszer Izrael felé eső oldalán, de 1967-ben elfoglalt területeken álló telepeket bővítik.

Információk szerint a keddi tanácskozáson mintegy ezer további telep ügyében született döntés. Közel négyszáz lakás esetében már meg is kezdhetik az építkezést, de 622 más lakásnál is lépéseket tettek az
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 17:33
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: egye nagyobb globális növekedési kockázat a kereskedelmi háború
0,2 százalékponttal lassítaná a világgazdaság növekedési ütemét 2019-2020-ban, az amerikai és a kínai gazdaságban pedig ennek a kétszerese lenne a negatív növekedési hatás.

Mindezt súlyosbítaná az üzleti bizalomra és az értékpiacokra gyakorolt második körös hatás.

Az Oxford Economics szerint abból a feltételezésből kiindulva, hogy a vámkonfliktus eszkalációja 10 százalékos átlagos globális tőzsdei árfolyamzuhanást okoz, a modellszámítások azt jelzik, hogy az eszkalációs forgatókönyv megvalósulásának halmozott negatív hatásai összességében 0,4 százalékkal fognák vissza a világgazdaság növekedési ütemét 2020-ban.

Egy másik nagy londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics legfrissebb helyzetértékelése szerint Kína nem csupán megtorló vámintézkedésekkel reagálhat, hanem azzal is, hogy alaposan megnehezítheti a kínai piacon aktív amerikai vállalatok életét.

A Capital Economics kimutatása szerint az amerikai multinacionális vállalatok Kínában működő többségi tulajdonú
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:15
Kell a zsaroló EU? Ez egyenlő a szovjetunióval, vagy rosszabb?
...Azé' a FIDESZES FÖLDRABLÁS total-full-extra-sized megvalósulásának ismeretében (plédul: Lázár «féreg» János vadászkastélyával a háverja földbirtokán bévül...), ölég nagy f@aszság, 'szocialista földrablásra' hívatkozni!...

(Édes Végtelen Energiatér! Micsoda egy vakeszű, álságos barom...) :((
foxworkinspace, 2018. június 13. szerda, 18:06
Az EB kimondta: a támogatási összegek kifizetése ezentúl jogállami kritériumoktól függ! - Szép, mi?
magasabb összegekkel kellene hozzájárulniuk az Európai Unió éves költségvetésébe, ámde az aktuális évi európai büdzséből a tagországok irányába folyósítandó támogatások (kohéziós-alapból részesedés, továbbá a mezőgazdasági támogatási összegek) kifizetését mindenképpen jogállami "megfelelésekhez" kötnék!
Közelebbről:
▪ az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz, továbbá
▪ a tagországok bírói és ügyészi karának függetlenségéhez
▪ a korrupciós "tranzakciók" megvalósulásának lehető legkisebb arányú megvalósulásához (itt feltétlen visszacsatolás lesz az Európai Ügyészséghez való csatlakozás elvéhez...)

(Egyelőre, ennyi...)

A 'kimondás' persze, egyelőre javaslattétel szintű, viszont a jogállamisági kritéium-előírásokat, NEM LESZ LEHETSÉGES MEGVÉTÓZNI!

...Úgyhogy: Kacinszki-nak és orbánnak, COKI! :))

Baby K - Roma - Bangkok (Official Video) ft. Giusy Ferreri
foxworkinspace, 2018. május 02. szerda, 18:45
Időutazás a XX. század elejére
Időutazás a XX. század elejére

Debrecen a legfényesebben az 1800-as évek végétől az 1900-as évek első harmadáig ragyogott - köszönhetően a megannyi igényes beruházásnak.

Az intenzív fejlődés természetesen rá is fért az addigi poros cívisvárosra. Az építkezéseket, a jóléti intézkedéseket és a szükséges pénz előteremtését azonban olyan ügyesen tették az akkori vezetők, hogy a világháború és a gazdasági válság se tudott teljesen gátat vetni a nagyszerű tervek megvalósulásának. Az alább megtekinthető múltidéző videónkat a Debreceni Képeslapok Facebook-oldalára feltöltött üdvözlőkártyákból állítottuk össze. A csodás másolatokkal Bakó Irén, Bodrogközi Katona Zsuzsa, Hajdúné Bódán Ilona, Károly Róbert, Vekerdi Károly, Vértesi Ferenc és V. Pákozdi Károly Zoltán örvendeztette meg magazinunk közönségét a családi kincsestáraikból.


Ezer köszönet a posztokért, s kellemes és tanulságos időutazást kívánunk Mindenkinek!
(Nagyobb fotóért kattints a
tinka1951, 2018. március 11. vasárnap, 09:34
Isten bölcsessége
"Mire törekszik Isten? Mi a szándéka? Mit akar elérni? Amikor embert alkotott, azt kívánta, hogy az ember szeresse, tisztelje és dicsőítse Őt, e bámulatosan gazdag és csodálatosan elrendezett világ Teremtőjét, a világgal Isten akarata szerint éljen, s ily módon élvezze mind a világot, mind pedig Istenét. S bár az ember elbukott, Isten nem adta föl eredeti szándékát: még mindig azt akarja, hogy az emberek nagy serege eljusson odáig, hogy szeresse és tisztelje Őt. Végső célja: elvezetni őket a tökéletes Istennek tetszés és a tökéletes istentisztelet állapotába, ahol Isten lesz számukra minden mindenben, s ahol ők és Isten egymás szeretetének állandó tudatában örvendeznek - az emberek Isten üdvözítő szeretetében, mely öröktől fogva az övék, Isten pedig az emberek viszontszeretetében, melyet a kegyelem vált ki belőlük az evangélium által.
Ez lesz Isten 'dicsősége' - de az emberek 'dicsősége' is, értve ezalatt e súlyos szó egész tartalmát. Ám ez a dicsőség csak a következő világban fog beteljesedni, az egész
kalmanpiroska, 2018. január 01. hétfő, 21:25
Jeruzsálem státusza - Spanyolország szerint tárgyalással lehet csak dönteni a kérdésben
A spanyol politikus újságírói kérdésre válaszolva reagált arra, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán Jeruzsálemet ismerte el a zsidó állam fővárosának.

Méndez de Vigo hangsúlyozta: a dél-európai ország vezetése elengedhetetlennek tartja az "óvatosságot, ésszerűséget, felelősséget" ebben az ügyben.

"Nem szeretnénk, hogy az ilyen típusú fellépések a feszültség növekedéséhez vezessenek" - fogalmazott.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy Spanyolország az izraeli-palesztin konfliktus úgynevezett két állami megoldását támogatja, ahogy az Európai Unió is. Ez azt jelentené, hogy Izrael mellett létrejönne egy független palesztin állam.

"Bármilyen egyoldalú döntés kontraproduktív lehet" - mondta Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter guatemalai hivatalos útján újságíróknak, hozzátéve, hogy épp ezért nem támogatják az ilyen lépéseket.

"Hisszük, hogy hosszú távon az egyetlen fenntartható lehetőség a két államé" - jelentette ki a spanyol politikus, hangsúlyozva a békés együttélés
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 15:49
Simicskó: 2019-ig száz új, hazai fejlesztésű buszt vásárol a magyar honvédség
Volvo együttműködésében évente 40 buszt gyártanak le, és remélte, hogy e hadiipari fejlesztés a magyar gazdaságra jótékony hatással lesz.

Vargha Tamás honvédelmi államtitkár arról beszélt egyebek mellett, hogy sok-sok év után Székesfehérváron az Ikarus-gyár csarnokaiba "élet költözött" és gyártás folyik. Úgy vélte, az "utolsó utáni pillanatban" megmentették azt a tudást és gyártási kultúrát, amely jelen volt a városban egykoron.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester régi álom megvalósulásának nevezte a fehérvári buszgyártás újraindulását, amellyel a világban is ismert brand újjáéledt. A város régi nagy gyártóvállalatai közül a Köfém és a Videoton "él és virul", a harmadik nagy, az Ikarus pedig új lehetőséget kapott - vélekedett. Remélte, hogy a jövőben újra Székesfehérváron gyártott Ikarus-buszokat használnak a város közösségi közlekedésében.

Széles Gábor, az Ikarus elnöke kiemelte, hogy részben saját stratégiával, részben állami hadiipari megrendelésekkel az Ikarus növekedési pályára
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 16:32
Megjelent a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által benyújtott előterjesztés véleményezési határideje szeptember 27. A Nemzeti turizmusfejlesztési stratégiában foglaltak megvalósulásának folyamatos nyomon követése, monitoringja az állami turizmusirányítás csúcsszervének, a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a feladata.

A stratégia megvalósításához a 2030-ig terjedő időszakban előirányzott fejlesztési források: 574,6 milliárd forint hazai költségvetési forrás és 253,6 milliárd forint uniós fejlesztési forrás.

A stratégia szerint a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma országosan eléri az ötvenmilliót, a 2016-os 27 millió 629 ezer után.

Magyarország helyezése a turizmus versenyképességi világranglistáján (WEF ranglista) a 2016-os 49. helyezéshez képest a 30. lesz 2030-ban. A turizmus közvetett és közvetlen hozzájárulása a GDP-hez 16 százalékra nő, és 450 ezer embert fog foglalkoztatni. A Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció keretében felújított szobák száma eléri a 30 ezret
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 17:24
1/26
Képek, videók
ez lefulladt
benkata
2006. június 10. szombat, 18:05
Módosított Blanka
lrjuditka
2010. november 18. csütörtök, 15:14
módosított006.jpg
shamen
2010. szeptember 18. szombat, 19:38
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.