Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:17 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aranyosi Ervin: Így gondolj a múltra
Aranyosi Ervin: Így gondolj a múltra


A múlt ma már történelem,
és nincs hatalmad rajta.
Megváltoztatni képtelen
elméd, - bár azt akarja.

Ha megbántottál valakit,
s lélekben most már bánod,
ne fokozd lelked kínjait,
legjobb ha megbocsátod!

Bocsátsd meg régi tettedet,
Bocsátsd meg önmagadnak,
mert amíg rágódsz meglehet,
energiái hatnak.

Kínoz a lelkiismeret,
mert szavad egykor sértett,
a múltnak árnyát élteted,
pedig az csak kísértet.

Amikor megtörtént veled,
a tetted jónak látszott.
Ezt diktálta a “szellemed",
- s ma már tudod, hibázott!

A múltad rossz döntéseit,
bocsátsd meg önmagadnak,
mert amíg rágódsz meglehet,
energiái hatnak.

A múlt ma már történelem,
és nincs hatalmad rajta.
Megváltoztatni
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 14:38
Dodon: Moldovában a többség barátságra törekszik Moszkvával
hangoztatta.

Putyin kifejezte reményét, hogy növekedni fog Moldova oroszországi borexportja, amely tavaly 14 millió liter, az idei év első félévében pedig 8,5 millió liter volt. Elmondta, hogy összességében Oroszország moldovai importja tavaly 40, idén pedig további 14 százalékkal nőtt. Dodon a találkozót követően a Facebookon közölte, hogy Oroszország a moldovai borok esetében jövőre eltörli a vámtarifát.

A moldovai vezető a találkozón arról beszélt, hogy a kétoldalú kereskedelemben sikerült megváltoztatni a 2012-2013-ban elkezdődött tendenciát, és Moldova néhány exportcikkét, egyebek között az almát és a szőlőt 80-90 százalékban az orosz piacra exportálja. Dodon elmondta, hogy Oroszország az első számú befektető hazájában, és köszönetet mondott azért, hogy hazája megfigyelői státust kapott az Eurázsiai Gazdasági Szövetségben.

Dodon szerdán találkozott Kirillel, Moszkva és Oroszország pátriárkájával is. A megbeszélést követően a moldovai államfő Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 18:53
Halloween ünnepe
Halloween ünnepe

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhain-t, vagyis "a nyár végét" és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt.

Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében "léteztek". Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba. Kétségtelenül a legismertebb jelképe Halloween-nek a faragott töklámpás. Ahhoz, hogy megértsük a tök faragás eredetét, azt is tudnunk kell, hogyan kezdődött?


Mióta ünnep a Halloween?

A legtöbb országban ismerik a Halloween ünnepét.
vorosrozsa66, 2018. október 28. vasárnap, 18:34
RMDSZ: megkapják a románórákért járó túlórapénzt a magyar tanítók
kifizetését. A tanács szerint a minisztérium az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét sértette meg. A magyar iskolák tanítói azért tartanak hetente hárommal vagy néggyel több órát, mint a román iskolákban oktató társaik, mert ők a román és a magyar nyelvet is oktatják.

Az RMDSZ hírlevele Szabó Ödön parlamenti képviselőt, a szövetség oktatási szakpolitikusát idézte, aki szerint "az RMDSZ-nek a minisztériumban, a parlamentben és más intézményekben dolgozó szakembereinek közös munkája révén" sikerült megváltoztatni a rendeletet. Kifejtette: az elfogadott rendelet értelmében, újból kifizetik a magyar tanítóknak a plusz órákat, visszatértek az eddigi, jól működő eljáráshoz, amelyet korábban ugyancsak az RMDSZ vezettetett be.

A román kormány Valentin Popa - azóta lemondott - oktatási miniszter kezdeményezésére tíz nappal a tanévkezdés előtt megvonta a kisebbségi iskolák tanítóitól a román nyelv és irodalom oktatásának a jogát. Ezt megelőzően, júliusban az oktatási tárca arról is rendelkezett, hogy a magyar
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 20:37
Jin-jang
várakozásnak vagy az életfelfogásnak megfelelő.

Napi növekedés helyett napi csökkenés legyen. Hagyjuk el a lényegtelent.
Amikor kisöpröd az életedből és az elmédből a lényegtelent, bámulatos
dolgok történnek. Kérdezd meg könyörtelenül magadtól: Ez az életem
magasabb rendű célját szolgálja?

Ahhoz, hogy megismerd önmagad, más emberi kapcsolatok tükrében
vizsgáld meg magad.
Fogadd el mások viselkedését és cselekedetét, hiszen senkit nem tudsz
megváltoztatni. Ehelyett nézd meg, hogyan hatnak rád mások, hogyan
viselkedsz másokkal, hiszen ebben tükröződik a te hited.

Vedd észre, hogy bármi, amit az életben akarsz, megkaphatod azáltal,
ha másoknak segítesz megkapni, amit akarnak.

Fogadd el a dolgokat, ahogy vannak. Üss, ha ütnöd kell. Rúgj, ha rúgnod kell.
Figyelmedet mindig irányítsd az adott pillanatra. A múltad nem határozza meg
a jövődet - az csak attól függ, mit csinálsz az adott
klarika47, 2018. október 14. vasárnap, 19:48
Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gyakran az utolsókból elsők
Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gyakran az utolsókból elsők lesznek, de a sor vége is gyönyörű, ha emelt fejjel, egyenes gerinccel áll, mert belátni a tájat. Tanítsd meg neki, hogy minden könny gyémánttá válik, ha tesz érte, csak egy picit. Tanítsd meg neki, hogy a szép szív az, ami öltöztet, és a mosoly valóban képes megváltoztatni a világot. Tanítsd meg neki, hogy a kenyér fele mindig odaadható annak, akinek nincs, és lehajolni azért, aki elbukott, szárnyakat ad. Tanítsd meg neki, hogy nem minden út járható, de ami az övé, azon repülni is képes lesz. Tanítsd meg neki, hogy a csodákra bizony várni kell, de ha tiszta a szív, a varázslat mindig érkezik. Tanítsd meg neki, hogy nem minden nap szép, de minden napban van valami, amiért érdemes élni. Tanítsd meg, élni, küzdeni, játszva győzni vagy elbukni. Tanítsd meg felállni, könnyeket letörölni, tanítsd tisztán, tanítsd szívből, tanítsd őszintén sírni és nevetni. Mert kell, mert neked szánta az élet. Nem véletlen kaptad a gyermeked, szükséged van
koszegimarika, 2018. október 14. vasárnap, 08:25
Szijjártó: megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika
A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy budapesti sajtóeseményt követően hangsúlyozta, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra. Az ukrán döntéshozók - mint fogalmazott - "a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat" emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni.

A leginkább megdöbbentőnek azonban azt nevezte, hogy a szomszédos ország kormánya sem ezt nem ítélte el, sem az ellen nem tiltakozott, hogy az ukrán parlament honlapján közzétett petíció a kárpátaljai magyarok deportálását említi. A kijevi parlament összejátszik azokkal a szélsőségesekkel, akik nyilvánosságra hozták több száz kárpátaljai magyar adatait, hiszen a kettős állampolgárok azonosítása nyilvános adatbázisok alapján lehetetlen - fogalmazott.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kárpátaljaiakat érintő ukrán döntésekre nincs észszerű magyarázat, a helyi magyar kisebbség jogainak
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 12:51
Amikor a szavaid igazak és kedvesek is egyszerre
"Amikor a szavaid igazak és kedvesek is egyszerre, világokat tudsz megváltoztatni."

Buddha
lilagondolatok, 2018. október 11. csütörtök, 10:34
Lengyel-magyar konferencia kezdődött Krakkóban II. János Pál megválasztásának 40. évfordulója alkalmából
amelyben az államfő felidézte: Karol Wojtyla krakkói érsek pápává választása a kommunizmus időszakában, 1979. október 16-án, majd első lengyelországi zarándoklata 1979 júniusában Lengyelországban az új remény és a társadalmi energia hatalmas kitörését váltották ki, amely rövidesen a sok millió embert vonzó Szolidaritás társadalmi mozgalom megalakulásában nyilvánult meg. A pápa hatására újból bebizonyosodott, hogy az átlagember millióiban felébresztett remény hatalmas erőt képvisel, mely képes megváltoztatni a történelem alakulását, és ezt ma is érdemes szem előtt tartani, amikor világszerte erősödik az ellenállás a túl elitista és átláthatatlan kormányzati stílus ellen.

A NEB elnöke, Földváryné Kiss Réka nyitóbeszédében azt a hatást idézte fel, amelyet a magyarokban is a pápa szállóigévé vált szavai, a "ne féljetek" biztatás váltott ki. Leszögezte: II. János Pál "egyszerre volt egy nagyon konzervatív pápa, az egyházi tanítás és értékek szigorú őrzője, és egy nagyon modern pápa is, akit szerettek a
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:01
Érdekesség
érzelmeinkkel kapcsolatban.
Szakértői körökben egy ideje folyik vita arról, hogy a régi modellek idejétmúltak azzal kapcsolatban, hogy hat alapvető emberi érzelem létezik, és ezeket a világ minden táján ugyanúgy fejezzük ki, mert biológiailag ez van belénk kódolva. A szoftverekkel ez olyan módon függ össze, hogy a szenzorok által érzékelt arckifejezések, vizuális jelek, hanghordozás alapján kategorizálnak, de mivel az emóciók félreérthetők lehetnek, nehéz őket mérni.

Gyászoló fiú akarta megváltoztatni a világot
A hat alapérzelmet Paul Ekman határozta meg, akinek modelljére Charles Darwin, az evolúciós elmélet szülőatyja is hatást gyakorolt. Öröm, bánat, düh, meglepődés, félelem és undor - ez az a hat emberi alapérzelem, amit Ekman szerint arcmimika alapján a világ bármely táján felismernek az emberek.

Az 1934-ben született Paul Ekman édesanyja depresszió miatt öngyilkos lett, a fiú pedig arra tette fel életét, hogy feltérképezze az emberi elme titkait, doktori
kirscha, 2018. október 02. kedd, 21:34
Krónika 8. rész (számvevőszéki beszámoló)
naponta legalább egy olyan korrupciós ügyet megvizsgálna, amelyre az OLAF felhívta a figyelmet.

Varju László kritizálta a választási kampányban az ellenzékre kiszabott bírságokat, köztük a DK-ra kiszabott 16 millió forintos büntetetést is, és kifogásolta, hogy eközben a milliárdokból kampányoló Fidesznél mindent rendben talált a számvevőszék. Hozzátette: egy bírósági eljárásban ízekre szednék azt "gyalázatot, amit az ÁSZ az ellenzékkel művelt", és ezt a kormányoldal is tudja, ezért nem merik megváltoztatni a szabályozást, amely szerint a számvevőszék döntései bíróság vagy más hatóság előtt nem támadhatók meg.Úgy fogalmazott: ne állítsa senki, hogy az ÁSZ nem a Fidesz ökle, amit az ellenzéki pártok ellehetetlenítésére használ, csak akkor mondjanak ilyeneket, ha leváltották Domokos Lászlót, illetve megteremtik a jogorvoslat lehetőségét az ÁSZ "ítéleteivel" szemben.

Jobbik: Domokos nem válaszolt a felszólalásokra

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) bírálta, hogy az ÁSZ elnöke nem reagált a
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 15:23
Kettős állampolgársági vita - Ukrán ellenzéki képviselő: felelőtlen döntés a magyar konzul kiutasítása
a képviselő úgy vélte: a konzul cselekménye formálisan teljességgel megfelelt az ukrán és a magyar jogszabályoknak. "A magyar konzul Magyarország érdekeit képviseli Ukrajna területén. A magyar törvények nem tiltják a kettős állampolgárságot. Magyarország képviselője pedig ukrán állampolgárok kérésére adott nekik magyar állampolgárságot és útlevelet. Ezzel nem sértett sem magyar, sem ukrán törvénycikket. Ez ukrán állampolgárok kezdeményezésére történt, nekik pedig az alkotmány szerint joguk van megváltoztatni állampolgárságukat" - fejtette ki hozzátéve, hogy utóbbiak egy bizonyos idő elteltével, értékelve a helyzetet, dönthetnek úgy: lemondanak vagy a magyar vagy az ukrán állampolgárságukról.

Pavlo Klimkin külügyminiszter múlt szerdán New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának helyszínén Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után jelentette ki, hogy Ukrajna rövid időn belül kiutasítja a beregszászi magyar konzult, amennyiben Magyarország nem hívja vissza őt.
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:41
1/404
Képek, videók
Aranyosi-Ervin-Elalsza nak
eva6
2018. november 03. szombat, 20:31
Aranyosi-Ervin-Ő-a-gaz dám
eva6
2018. október 15. hétfő, 07:47
Aranyosi-Ervin-Szúrós- sün
eva6
2018. október 12. péntek, 08:12
aranyosi_ervin_hala_is ten
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:42
Aranyosi-Ervin-Ne-vond -el
eva6
2018. szeptember 27. csütörtök, 13:56
Aranyosi-Ervin-Kutya-v ágy
eva6
2018. szeptember 21. péntek, 07:33
Aranyosi-Ervin-Anyai-v iga
eva6
2018. szeptember 20. csütörtök, 15:31
Aranyosi-Ervin-Vidámsá got
charlotteani
2018. szeptember 17. hétfő, 13:38
Aranyosi-Ervin-Keresd- az-
eva6
2018. szeptember 13. csütörtök, 08:58
Aranyosi-Ervin-Kíméld- meg
eva6
2018. szeptember 02. vasárnap, 12:00
Aranyosi-Ervin-Ez-a-vi lág
eva6
2018. augusztus 16. csütörtök, 08:46
Aranyosi-Ervin-Virágok -kö
eva6
2018. augusztus 06. hétfő, 07:53
DneEvatolfbon5Aranyosi Erv
charlotteani
2018. szeptember 28. péntek, 01:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.