Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 18:38 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mint sokszínű orchideák
Mint sokszínű orchideák

Ki Istenét nem szereti,
a szívét nem bontotta ki
a szépség:
mint a virágot.
- Százszínű érzésbe fordul,
mikor egy szív jótól gyógyul:
megfürdik
a sok örömben.
Ember! Ha vágyol jó lenni,
nem kell hozzá semmi, semmi:
csak szeress
minden szépet itt!
- Vallj Istenről, megváltásról,
az élet fakadásáról,
mi benned,
mint a bomló rügy
pattanásig feszül, s kinyíl.
S mint sokszínű orchideák,
az Élet csodálatos Urát
dicsérik
a vadonban is.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. június 29. hétfő, 22:16
Krisztus zsákmánya
Gyakran elgondolkodom azon - és olyan ez nekem, mintha csodálatos zenét hallanék ilyenkor -, hogy mi Isten kiválasztottai vagyunk. Kiválasztottnak lenni csodálatos, drága előjog, és ez is Dávid zsákmánya. Szövetségben állunk Istennel, ígéreteket adott nekünk, és esküvel kötelezte magát, hogy szavát megtartja. Ez is Dávid zsákmánya. Hol hallottatok volna valamikor is a megváltásról, a kiválasztásról, a szövetségről meg hasonlókról, ha nem lett volna Isten Krisztusa, aki vérén megváltott bennünket? Zengjetek hát dicséretet ti, akik elveszített örökségeteket visszakaptátok, és még buzgóbban ti, akiket megáldott minden lelki áldással a mennyekben, miután az Atya kiválasztott benneteket Jézus Krisztusban. Zengjetek dicséretet szent nevének, és mondjátok csodálatos kiváltságotokról: ,,Ez Dávid zsákmánya!"

C. H. Spurgeon
kalmanpiroska, 2020. június 21. vasárnap, 20:47
Victor Hugo: Nyomorultak - francia–olasz–NDK fil
A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól - az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő (Crowe), miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a munkásnő leányáról, Cosette-ről, az életük örökre megváltozik
- A film Victor Hugo 1862-es regénye alapján készült.
- A Nyomorultak (eredeti cím: Les Misérables) 1958-ban bemutatott egész estés francia-olasz-NDK filmdráma
A nyomorultak főszereplőjének egy egész életében menekülésre kényszerített, rovott múltú, de nemes lelkű embert választott, akit 19 év gályarabságra ítéltek azért, mert nővére éhező gyermekeinek kenyeret lopott. Jean Valjean könyörtelen üldözője, Javert felügyelő, aki irtózik a bűntől, a törvény szigorú őre folyamatosan a nyomában van és próbálja börtönbe
maroka, 2020. március 18. szerda, 21:25
A keresztút nemcsak Jézus passiója,
A keresztút nemcsak Jézus passiója, nemcsak a Szentírás legnagyobb drámája, nem csupán egy szenvedéstörténet. Életünk során mi is (van, hogy nap, mint nap) átéljük a keresztút egyes állomásait, nekünk is fel kell vennünk keresztünket és fájdalmak, szenvedések közepette fel kell vinnünk azt saját Golgotánkra. Így a keresztút egy ma is élő és ható, mindannyiunkhoz szóló személyes üzenet. Üzenet nem csak a megváltásról, az Istenért és embertársainkért vállalt áldozatról, a szeretetről, hanem üzenet a reményről is, hogy a mi kereszthordozásunk sem haszontalan és fölösleges. Jézus keresztútjával értelmet adott a szenvedésnek és mindennapi gondjainkban, fájdalmainkban is erőt meríthetünk az Ő gyötrelmeiből, aki értünk és miattunk járta végig ezt az utat.
Sokaknak azonban, akik önerőből próbálnak útjukon járni, a szenvedések csak érdesítik és nehezebbé teszik keresztjüket. Nekik keresztútjuk az elhagyatottságban a kereszten véget ér, míg azoknak akik Jézussal egyesítik szenvedésüket, azoknak a fájdalom csak
maroka, 2020. március 06. péntek, 17:55
Ferenc pápa: A megtapasztalt szeretet mindig arra indít,
ha valami halálos mérget isznak, nem árt nekik; betegekre teszik a kezüket, és azok meggyógyulnak" (Mk 16,18). A történelem tanúsága szerint attól fogva Máltán nincs vipera: ez Isten áldása erre a nagyon jó népre, amiért befogadták őket.
A máltai tartózkodás kedvező alkalommá vált Pál számára ahhoz, hogy ,,testet" adjon a hirdetett szónak, és együtt érző szolgálatot végezzen a betegek gyógyításával. És ez az evangélium egyik törvénye: amikor egy hívő tapasztalatot szerez a megváltásról, azt nem tartja meg magának, hanem továbbadja másnak. ,,A jó mindig közölni akarja önmagát. Az igazság és a szépség minden hiteles megtapasztalása magától fogva ki akar áradni, és minden mély szabadulást átélő személy fogékonyabbá válik mások szükségletei iránt" (Evangelii gaudium apostoli buzdítás, 9). Egy ,,megpróbált" keresztény minden bizonnyal közelebb kerülhet ahhoz, aki szenved, mert tudja, mi a szenvedés, és képesebb nyitott és érzékeny szívűvé válni a másokkal szembeni
maroka, 2020. január 09. csütörtök, 11:32
Mohácsra és Komlóra érkezett a missziós kereszt
felemelkedésé.
............
Augusztus 28-30-ig Mohácson, a belvárosi templomban, augusztus 30-ától szeptember 2-áig pedig Komlón, a Szent Borbála-templomban róhatták le tiszteletüket a hívek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós jelképe előtt.
Augusztus 29-én, a mohácsi csata évfordulójának emléknapján szentségimádást tartottak a missziós kereszt jelenlétében, majd Battonyai János káplán mutatott be szentmisét. Homíliájában a megváltásról és a keresztről elmélkedett.
A kereszt az az olvasztótégely, amelyen át kell jutnunk, hogy képessé váljunk a Szent Istennel való egyesülésre. A kereszt csak akkor nyeri el igazi, keresztény értelmét, ha meglátjuk benne azt az utat, mely a feltámadásban végződik. Űzzük el tehát lelkünkből annak a haragvó Istennek a képét, akit Krisztus áldozatának kellene lecsillapítania - biztatott a szónok. Homíliája végén pedig arra bátorította a mohácsi híveket, hogy
maroka, 2019. szeptember 03. kedd, 22:48
Gyakorlati keresztény élet
tette, ezzel elejét vesszük sok viszálynak és irigységnek. És ha mi is megalázzuk magunkat, ahogyan Ő tette, akkor Isten minket is felmagasztal a maga idejében. Ez az igeszakasz elejétől végéig a gyakorlati keresztyénséget mutatja be.

Erre kell gondolnom, amikor tanító könyveket olvasok. Ezekben a könyvekben a szerzők megkísérlik a hitünkre vonatkozó valamennyi bibliai kijelentést rendszerbe foglalni, tehát az Istenről, Krisztusról, a Szentlélekről, az angyalokról, az emberről, a bűnről, a megváltásról stb. szóló tanítást. Mindez önmagában kétségkívül értékes lehet és segíthet minket, mégis általában nagyon hideg, ha nem kíséri istenfélő élet. Lehet valaki értelmileg nagyon járatos a Biblia tanításaiban, ugyanakkor mutatkozhatnak nagy hiányok jellemében.

Ha úgy tanulmányozzuk a Bibliát, ahogy azt Isten nekünk adta, akkor sohasem tapasztalunk ellentmondást tanítás, felelősség, elmélet és gyakorlat között. Mindkettő mindig csodálatosan kiegyensúlyozott és egymással
kalmanpiroska, 2019. augusztus 31. szombat, 08:07
Mikulás napján a tököli börtönben
társai sorsára.
Jómagam a hátralévő idő rövidsége miatt megtérési bizonyságomat mondtam el, felemlítve, hogy elvetettem Istent, haragudtam rá amiért hagyta, hogy életemben komoly negatívumok következzenek be. Több, mint ötven éves koromban ismertem meg igazából, amikor is megváltoztatta életem irányát a rosszból jóra, a hálál felé vezető útról az élet útjára és vallom, hogy Jézus az élő Isten Fia, kinek szeretete és kegyelme nélkül nem élhetünk.
A mai szolgálatnak a vezetője, a bűnről, megváltásról, Isten szeretetéről és kegyelméről beszélt, majd egy közös imával és megvallással zártuk az alkalmat.
Szétosztottunk Gedeon féle Bibliákat és Mai Ige kiadványokat. Érdekes, alig 4-5 ember jelezte, hogy nincs Bibliája, de pillanatokon belül szétosztásra került az összes, amit magunkkal vittünk, sőt még többre is lett volna s igény.
Sikeresnek éreztük a szolgálatot, mivel a bizonyságokból az derült ki, hogy Istennel együtt megváltoztatható az élet, jó útra lehet térni Isten szeretetének és
maroka, 2018. december 17. hétfő, 17:28
139 éve született Móra Ferenc
kezed
Kinyújtottad felém,
S árnyául elfogadtál sugárzó
életednek...


ÉNEK A BÚZAMEZŐKRŐL - részlet

Otthon, az én hazámban, szikkadt és száraz a föld, nem álmodik a paradicsomról, és elérhetetlen magasságban boltozódik fölötte a félénken kékülő ég. Otthon, az én hazámban nem virágzanak kaméliafák, nem nevezik el a tereket a megváltásról, és nincsenek megváltott emberek, akik kacagva csókolódzanak az élettel, - csak lehajtott fejű, szomorú és fáradt emberek vannak.

Otthon, az én hazámban csak a búzamezők mernek még harsogón zöldülni, a szélesen kiterített bársonyszobrok a teremtő Isten asztalán, betakarói és elsimogatói a sebeknek, amiket ember ekéje vágott a földeken és Isten ekéje az embereken.

Otthon, az én hazámban,az alvó akácok, a kipattant szemű jegenyék alatt, az aranyszőke vadvizek mentén ma
menusgabor, 2018. július 19. csütörtök, 21:29
Az újjászületés látóvá tesz
Az újjászületés látóvá tesz

"Ha valaki újonnan nem születik..." János 3,3-10

Egy vak sokat tudhat, de annak, aki lát, a "tudása" más, mint a vak személyé. Isten mindenhatóságának a csodája teheti a vakokat látóvá, akik ezáltal új világba lépnek be. Azt, amit előbb hallásból-mondásból tudott, most más, új módon ismeri meg. Az újjászületés nélkül az emberek sokat tudhatnak Istenről és az isteni dolgokról, de csak egy újjászületett ismeri az Isten országába való bejáratot, mint aki tapasztalatból tudja, hogy mi a különbség a testtől és a Lélektől való születés között. Bár az ember nem tud egyszerre mindennek nevet adni, egy dolgot tud: vak volt, és most lát. Az ember beszélhet az igazságról, mielőtt ismerné azt. De hogy megértse, mi az igazság, ahhoz meg kell ismernie azt, igazságból kell születnie, igazság által meg kell szabadulnia az újjá nem született ember vakságától. A Szentlélek tanít meg a lelki dolgokat megérteni, és azokhoz illeszkedni. Ő tanít azokról beszélni olyan szavakkal,
kalmanpiroska, 2018. június 18. hétfő, 08:42
Jöjj kövessük Jézust - keresztút
violkakiss készítette a videót.

A keresztút nemcsak Jézus passiója, nemcsak a Szentírás legnagyobb drámája, nem csupán egy szenvedéstörténet. Életünk során mi is (van, hogy nap, mint nap) átéljük a keresztút egyes állomásait, nekünk is fel kell vennünk keresztünket és fájdalmak, szenvedések közepette fel kell vinnünk azt saját Golgotánkra. Így a keresztút egy ma is élő és ható, mindannyiunkhoz szóló személyes üzenet. Üzenet nem csak a megváltásról, az Istenért és embertársainkért vállalt áldozatról, a szeretetről, hanem üzenet a reményről is, hogy a mi kereszthordozásunk sem haszontalan és fölösleges. Jézus keresztútjával értelmet adott a szenvedésnek és mindennapi gondjainkban, fájdalmainkban is erőt meríthetünk az Ő gyötrelmeiből, aki értünk és miattunk járta végig ezt az utat.
Sokaknak azonban, akik önerőből próbálnak útjukon járni, a szenvedések csak érdesítik és nehezebbé teszik keresztjüket. Nekik keresztútjuk az elhagyatottságban a kereszten
maroka, 2018. április 24. kedd, 19:35
Őri István
mesét,
amit a dosszié mesél,
s nézni egy-egy képet - Téged
emlékezni a régre,
mikor úgy hittem: soha el nem érlek,
s most mégis itt vagy velem,
egyetlenem,
szerelmesem...

A fakó papírok a mi Könyvünk
Rólad szóló drága Evangélium
a sötétségről - mikor nem érhettelek
a teremtésről - mikor először fogtam szép kezed
a vándorlásról, harcokról és győzelmekről - mikor követtelek
a kétségekről és szenvedésről - mikor elvesztettelek
s a Megváltásról - mikor visszatértél, s a két út újra egybe lett.

Nézd, Kedvesem!
Életem!
Mindenem!
milyen szép votál akkor,
s milyen szép vagy most...
kinevetjük az éveket,
mert megnyertük a csatát,
elnyertük az Életet
együtt
örökké
túl az időn...

Minden a miénk, mi létezett
s mi létezni fog,
mert Te minden vagy
a nap érted melegít
a föld érted forog
s a szív megáll,
az elme támolyog,
mert fel nem
horvathzsoka, 2018. március 18. vasárnap, 13:09
1/12
Képek, videók
Reményik verse Istenről
sacimama
2014. július 06. vasárnap, 16:38
Istenről, hitről, szerete
hajdrikpatoselam
2009. december 04. péntek, 16:10
Kovács Erzsébet Csöpi Hor
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:03
KOvácsné Bodrts Erzsébet.
kismotor
2009. március 07. szombat, 22:08
kisl.szíves.jpg
durcimarcika
2020. július 01. szerda, 15:34
1táj sziv.jpg
durcimarcika
2020. június 27. szombat, 16:02
623Sziv kezekbol másolata
koszegimarika
2020. június 10. szerda, 08:30
fehér szív útja06.05.png
maroka
2020. június 05. péntek, 13:10
maci szívvel
eva6
2020. május 26. kedd, 18:23
Szív alakú doboz
eva6
2020. május 20. szerda, 17:06
Szivek rózsákkal
eva6
2020. március 11. szerda, 10:00
Bukowski a kacagó sziv.jp
liliana01
2020. március 10. kedd, 10:47
szív formában0309.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 10:00
Címkék
hívő tapasztalatot, szélesen kiterített, viszonzatlan szerelemről, föld érted, szív jótól, könyörtelen Javert, búzamezők mernek, mohácsi csata, szépség minden, belvárosi templomban, összetört álmokról, betegek gyógyításával, Vallj Istenről, feltámadásban végződik, történelem tanúsága, fájdalom csak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.