Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:09 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A bebörtönzött Oleh Szencov helyett a rendező képviselői vették át az EP Szaharov-díját
vádjával, miután egy évvel korábban őrizetbe vették az Oroszország által Ukrajnától illegálisan elcsatolt Krím félszigeten, ahonnan Szibériába hurcolták.

A Kijev szerint koholt vádak alapján elítélt férfi nem ismerte el bűnösségét.

Tajani az EP nevében felszólította az orosz hatóságokat a filmrendező azonnali szabadon bocsátására, a képviselői padsorokban sokan hasonló üzenetet megfogalmazó táblákat tartottak magasba.

Az ülésen felolvasták Szencov köszönőlevelét, amelyben hatalmas megtiszteltetésnek nevezte a díjat, s abbéli reményét fejezte ki, hogy lesz még ideje valóban kiérdemelni.

"Nem az számít, hogyan él vagy hal meg valaki, hanem az, hogy milyen célokért" - mutatott rá.

Natalja Kaplan elmondta, hogy unokatestvére jobb egészségi állapotban van, amióta befejezte az éhségsztrájkot, de meglettek a következményei, súlyos szív-, vese- és májproblémái vannak, és nem tudni, hogy ezekből valaha is fel fog-e épülni teljesen. Hozzátette, "Noha Olehet továbbra is rendkívül nehéz
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 14:52
CDU-tisztújítás - Összefogásra szólította fel a CDU-t Angela Merkel pártelnöki búcsúbeszédében
Hangsúlyozta, hogy a CDU a vezetése alatt megváltozott, már nem az a párt, amelynek irányítását több mint 18 éve átvette, "és ez így van jól".

A CDU a politikai közép "egyetlen néppártja", és az a feladata, hogy összefogja "Németországot, Európát, az idős és a fiatal nemzedéket, Keletet és Nyugatot, az erősebbeket és a gyengébbeket, várost és vidéket, a helyieket és a migránsokat" - mondta Angela Merkel.

Rámutatott, hogy a CDU a második világháború utáni Németország 70 évéből 50-et kormányon töltött, fél évszázadon keresztül CDU-s politikus volt Németország kancellárja. Ez azért sikerült, mert a párt mindig az értékei alapján politizált, de nyitott volt, és megértette, hogy "mindig érdemes lehet a mások szemével is nézni a világot" - fogalmazott.

Felidézte, hogy amióta 2000. április 10-én először megválasztották elnöknek, a CDU a szövetségi parlamenti, a tartományi törvényhozási és a európai parlamenti választásokat együttvéve 72 alkalommal folytatott választási kampányt.

Ezek a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:02
Jövőre Prágában lesz az Operalia tehetségkutató verseny
A verseny mintegy ezer résztvevője közül kiválasztott 40 énekes július 21. és 26. között a prágai Nemzeti Színház történelmi épületének színpadán méri össze tudását. A zenei kíséretet az opera zenekara biztosítja Plácido Domingo vezényletével.

A negyven résztvevő először három selejtező körben mérkőzik meg egymással, s közülük tízen jutnak be a döntőbe, ahol öt kategóriában fogják értékelni az énekeseket.

Az operaszínpadok új csillagainak versenyében tíztagú nemzetközi zsűri dönt, amelynek tagja lesz a New York-i Metropolitan opera és a milánói Scala művészeti igazgatója is.

Az Operalia megrendezéséért komoly versengés folyik. A versenyt korábban mások mellett London, Los Angeles, Párizs, Verona, Mexikóváros és Peking látta vendégül.

Prága már korábban jelentkezett és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy jövőre megrendezheti a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális eseményt.

A világhírű spanyol operaénekes és a prágai Nemzeti Színház együttműködése tavaly kezdődött, amikor a
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:02
November második hétvégéjén rendezik jövőre Nyíregyházán a rali Eb-futamot
A szerdai döntés értelmében a Rally Hungary-t november 8. és 10. között rendezik meg. A nyíregyházi futam egy hónapja került be az előzetes naptárba, amelyről most mondta ki a végső szót az erre hivatott testület.

A 2019-es ERC-sorozatban négy aszfaltos és négy murvás verseny szerepel, Magyarország az egyik aszfaltos versenyt rendezheti meg.

"A sportdiplomáciai feladatok itt lezárultak, mostantól már koncentrálhatunk a rendezvényre" - nyilatkozta az MTI-nek közvetlen a döntés után Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke. Hozzátette: "hatalmas megtiszteltetés a hazai autósportnak, hogy egy újabb nemzetközi versenysorozat naptárában szerepelhetünk."
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 15:02
Charlotte Prodger iPhone-művész kapta a 2018-as Turner-díjat
Prodger teljes egészében mobiltelefonjával forgatta.

A művész a díjátadón meghatottan köszönte meg az elismerést, amely megfogalmazása szerint "nagyon megérintette".

"A történetek, amelyeket elmesélek, bár az enyémek és személyesek, de olyanok is, amelyeket sokak - queer identitásúak - átélhettek" - mondta.

(Az önmagukat queernek vallók elhatárolódnak a hagyományos nemi identitásoktól, így például a kizárólagos hetero- vagy homoszexulitástól.)

A 44 éves művészt korábban az a megtiszteltetés is érte, hogy őt választották Skócia képviseletére a 2019-es velencei biennálén.

A zsűri indoklásában a Bridgit festői képeit és Prodger munkáinak művészettörténeti vonatkozásait emelte ki.

A Bridgit a kortárs élet számos témáját érinti, a gondolatgazdag, költői és meditatív alkotásban Charlotte Prodger saját nemi, nemzeti identitását keresi, és azt mutatja be, hogyan változnak szubjektív nézeteink - ismertette a BBC.

A zsűri elnöke, Alex Farquharson szerint a győztes munka sok fontos
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 10:41
Megjelent a Sport 2018 évkönyv
lenni, nagyon összetartó volt a csapat, a sportolók, az edzők szurkoltak egymásnak, remek volt a hangulat.

Vékássy Bálint köszönetet mondott az újságíróknak, akik "hóban, fagyban, kánikulában" tudósítanak a sporteseményekről, közvetítve ezeket a szurkolóknak, s azt kívánta: 2019-ben is legyen elég muníció a kötet megalkotásához.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke kiemelte, hogy ezt a projektet mindenki a magáénak érzi, sportolóként és szerzőként is nagy megtiszteltetés a sportévkönyv szereplőjének lenni minden évben. Hangsúlyozta, hogy a Nagy Béla-program keretében támogatták a kötet létrejöttét, ez a program jövő nyárig 50 millió forinttal segíti különböző sporttémájú kiadványok, kiállítások, honlapok létrejöttét. Az MSÚSZ vezetője egyben bejelentette, hogy hosszú szünet után idén újra lesz futballévkönyv is.

A férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó februárban Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét szerezte meg, Liu Shaolin Sándor, Liu
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:55
Férfi vízilabda Szuperkupa - A Ferencváros élne a második eséllyel
idényben a sorozat történetében második alkalommal hódította el az Eurokupát, s most másodszor is lehetősége van arra, hogy a kontinens aktuális bajnokával nézzen farkasszemet. A pólós szuperkupa legutóbbi 19 kiírásában mindig az első számú európai trófea tulajdonosa diadalmaskodott. Tavaly az FTC legnagyobb hazai riválisával, a Szolnokkal szemben maradt alul ötméteresekkel.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: akárcsak egy évvel ezelőtt, most is óriási megtiszteltetésnek tartják, hogy ott lehetnek a döntőben. Hozzátette, kiélezett mérkőzésre számít, ugyanis a Ferencváros 38 évvel ezelőtt hódította el utoljára ezt a kupát, míg az Olympiakosz 2002 után másodszor lehet szuperkupagyőztes.

Varga Dénes, az együttes olimpiai bajnok klasszisa hangsúlyozta, remek fizikai állapotban várják az összecsapást, s úgy gondolja, a hazai pálya miatt talán valamivel esélyesebbek is, mint riválisuk. Megjegyezte, egy ilyen mérkőzésen "nem elég szimplán jól játszani", meg kell
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:04
Valdemar Poulsen - mágnes hangrögzítés elterjedését
született Koppenhágában. Előtte tiszteleg most a kereső főoldalán látható különleges logójában a Google.
- Poulsen először orvosnak készült, majd műszaki vonalon belépett a koppenhágai telefontársasághoz. Itt dolgozta ki a 19. század utolsó éveiben a mai értelemben vett magnó elődjét: az elektromágnesesség jelentését hasznosító fonográf fél órányi hangzóbeszéd rögzítését tette lehetővé. Találmányát elvitte az 1900-as párizsi világkiállításra, ahol nem csak egy fődíjat érdemelt ki, hanem az a megtiszteltetés érte, hogy rögzítette Ferenc József osztrák császár és magyar király hangját - a mai napig ez a legrégebbi, jelenleg is rendelkezésre álló rögzített hangfelvétel a világon.
A világkiállításon kapott elismerés után céget alapított találmánya piacra dobásához, de kora nem értékelte igazán a találmányt, ami így kereskedelmi bukássá lett.
Ez nem szegte Poulsen kedvét, a mérnök ugyanis nem sokkal később megalkotta úgynevezett ívadóját, mellyel előbb pár kilométert, majd némi
maroka, 2018. november 23. péntek, 16:53
ICF: szabályváltozásokról, új versenysorozatról döntenek Budapesten
"Nagy megtiszteltetés, hogy a kajak-kenu világ Budapesten gyűlt össze, és tartja közgyűlését, amely kétévente az ICF legfontosabb plénuma. Itt van a teljes vezérkar. - mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. - Már az előző napokban is zajlottak fontos egyeztetések, többek között mi is egyeztettük már az ICF vezetőivel a jövő évi világbajnoksággal kapcsolatos terveket, elképzeléseket. Pénteken és szombaton pedig szabálymódosításokról, új versenyszámok felvételéről, sok olyan dologról esik szó, amely alapjaiban határozza majd meg a sportág jövőjét."

A sportvezető elárulta, az ICF egyik törekvése, hogy meghosszabbítsa a szezont, ennek érdekében jelentős újításra kerül majd sor.

"Két világkupa-sorozatot is szeretne a nemzetközi szövetség, az egyiket a hagyományos május-júniusi időpontban, a másikat pedig az őszi idényben, egy sprint versenyszéria keretében. Utóbbi fő célja, hogy olyan helyszíneken is rendezzenek viadalokat, amelyek bent vannak a városokban, ezáltal még
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 15:22
Ébredés
az ébredés, mert ellopjuk Istentől a neki járó dicsőséget. Figyeljünk és csodálkozzunk: Jézus ezt mondta: 'Dicsőséget emberektől nem nyerek' és 'Mi módon hihettek ti, akik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek?' (Jn 5,41.44) Elég a testies vállveregetésből és a prédikátor ajnározásából! Elég abból, hogy ki-ki a maga rádióműsorával, gyülekezetével vagy könyvével dicsekszik! Ó, milyen émelyítő a szószékről elhangzó testies hivalkodás: 'Nagy megtiszteltetés számunkra, stb.' S a meghívott szónok (aki valójában egyedül kegyelemből állhat ott) nem csupán elfogadja a hízelgő szavakat, hanem el is várja! A legtöbb ilyen igehirdetőről elmondható, hogy sosem vennénk észre, milyen nagyszerűek, ha nem csinálnának nekik ekkora hírverést, mielőtt az emelvényre lépnek!
Szegény Isten! Neki mindebből bizony nem sok haszna van! S hogy akkor vajon miért nem teljesíti be rajtunk egyszerre áldott és rettenetes ígéretét, és miért nem köp ki bennünket a szájából? Kudarcot
kalmanpiroska, 2018. november 20. kedd, 13:02
Nemzetek Ligája - Rossi: a játékosok átérezték az utolsó két meccs fontosságát
kapitány.

"Nagyon más ez a munka, mint amit korábban csináltunk. Számomra különösen furcsa, hogy nem találkozom minden nap a játékosokkal. Sőt, minden hónapban csak egy hetet, esetleg tíz napot tudtunk együtt dolgozni" - fejtette ki. Hozzátette, most még hosszabb szünet vár rájuk, hiszen márciusban találkoznak legközelebb.

"Igazából nem is tudom, mi lesz most velem, mert szükségem lenne arra, hogy ott legyek a pálya szélén, hogy érezzem a gyep illatát" - fogalmazott.

Kiemelte, nagy megtiszteltetés számára a magyar válogatott szövetségi kapitányának lenni.

"Sokkal fontosabb, mint bármilyen más feladat, amit bármelyik klubnál csináltam eddig. Mindig hangsúlyozom, hogy a magyar válogatottnak nem tudtam volna nemet mondani, és ez független minden körülménytől" - mondta.

A jövőre előre tekintve elmondta, jövő vasárnap Dublinban ott lesz az Európa-bajnoki selejtezők sorsolásán, amely nagyon fontos esemény.

"Ha ilyenkor van egy kis szerencsénk, több esélyt kaphatunk a továbbjutásra.
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 18:38
Valakinek szüksége van rád! - Anyának lenni.........
mesét.
Vannak napok, amik végtelennek tűnnek, a
folyamatos készenléti állapot monotóniája pedig végsőkig kimerít. Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy nekik RÁM van szükségük. Nem valaki másra, sőt, egyetlen egy emberre sem az egész földkerekségen - csak
és kizárólag rám. Minél hamarabb elfogadom, hogy az, hogy anya vagyok azt jelenti, hogy soha nem kapcsolhatok ki teljesen, annál hamarabb megtalálom a békét az életemnek ebben az őrült szakaszában. Az anyaság az én kötelességem, privilégium és megtiszteltetés
számomra. Készen állok, hogy mindig ott legyek, amikor valakinek szüksége van rám - akár nappal, akár éjjel. Anyának lenni azt jelenti, hogy amikor hajnali egykor épp lefekszem az ágyba, a kislányom felsír álmában. Anyának lenni azt jelenti, hogy a párommal hetek óta nem volt egy normális beszélgetésünk. Anyának lenni azt jelenti, hogy kávén és hideg ételmaradékokon élek. Anyának lenni azt jelenti, hogy a gyerekem szükségleteit az enyémek elé helyezem - méghozzá gondolkodás nélkül.
bongyi53, 2018. november 08. csütörtök, 05:39
1/204
Képek, videók
Szenci Molnár Ferenc,író.
farkas1945
2011. február 01. kedd, 14:58
szenczi_molnar_albert. jpg
deaktibor
2008. október 11. szombat, 18:57
szenczy0031.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:58
szenczy0001.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:57
szenczy0059.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:57
szenczy0060.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:56
szenczy0063.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:35
szenczy0062.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:35
szenczy0061.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:34
szenczy0058.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:33
szenczy0057.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:33
szenczy0056.JPG
bekesibaptista
2007. november 30. péntek, 19:33
Szaharai sivatag
dandej
2018. július 10. kedd, 18:57
szaharai havazás 1
taltos1
2016. december 22. csütörtök, 21:22
1745szahara.jpg
m-irene
2015. február 28. szombat, 19:57
Címkék
orosz hatóságokat, gyep illatát, fődíjat érdemelt, Nagy Béla-program, pólós szuperkupa, szerdai döntés, sportvezető elárulta, sprint versenyszéria, Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, kizárólagos hetero-, Charlotte Prodger, Magyar Sportújságírók Szövetségének, nemzetközi szövetség, zenei kíséretet, díjátadón meghatottan, normális beszélgetésünk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.