Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 08:07 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán Jolán kapta a Torinói Egyetem tiszteletbeli professzori címét
Orbán Jolán olasz, francia és német professzorok után kapta meg a Jacques Derridáról elnevezett elismerést kedden. A címet a Torinoi Egyetem és a Compagnia di San Paolo alapította, hogy a huszadik század egyik legnagyobb gondolkodójára emlékezzenek.

A francia filozófus felismerései a legkülönfélébb tudományos és művészi ágakat termékenyítették meg. Jacques Derrida (1930-2004) kétszer járt Pécsett (1993, 2000) Orbán Jolán meghívására, aki évente szervez Pécsett In memorian Jacques Derrida címmel konferenciákat, melyeknek világszerte nagy a visszhangja.

Orbán Jolán felidézte: a kitüntetést a laudáció szerint "Derrida iránti filozófiai elkötelezettségért, eddigi munkásságáért" ítélték oda neki. Hozzátette: az elismerést annak is köszönheti, hogy a filozófus több szövegét is lefordította magyarra, és Radvánszky Anikó kolléganőjével a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem együttműködésével évente megszervezi a Derrida-konferenciát.

Orbán Jolán a díj keddi átvételekor
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:30
Liguori Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító
százhatvan írás az aszketika, dogmatika, apologetika és az erkölcsteológia területéről, és amelyeket hatvan nyelvre fordítottak le, együttesen tizenhétezer kiadásban. Évek múltán a legbuzgóbb tanítónak (Doctor zelantissimus) kezdték nevezni. Ő volt egyben az utolsó, akit teológusként avattak szentté.
Liguori Szent Alfonz nem csak saját nemzedékére volt hatással. Erkölcsteológiája csaknem hivatalos tankönyvvé vált a hitoktatásban; az imádságról írt írásaiért pedig megkapta az ,,ima doktora" megtisztelő címet. Kiemelkedő tanultsága mellett írt nagyon egyszerű, még a tanulatlanok számára is érthető műveket: ilyenek voltak például az általa komponált karácsonyi énekek. Az egyik leghíresebb, az egész világon ismert, Leszállsz a csillagokból című daláról Giuseppe Verdi azt mondta: ,,e dal nélkül a karácsony nem lenne karácsony". Ha az igazi teológia, vagyis ,,a megismerés, ima és aszkézis", elvezet az egyre nagyobb istenszeretetre, akkor teológus lehet, sőt teológusnak kell
maroka, 2019. augusztus 01. csütörtök, 12:07
Szabó Tünde: az Európa Sportfővárosa cím számos előnnyel jár, és lehetőség is egyben
Az állami sportvezető szerint a "megtisztelő cím számos lehetőséget jelent a sport, a mozgásban gazdag életmód népszerűsítésére, hiszen kihat a gyermekek sportolásra ösztönzésére, és az infrastrukturális fejlesztésekre egyaránt."Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az idén Magyarország sikeres birkózó világbajnokságot és divízió I-es jégkorong-vb-t rendezett, jövőre pedig kajak-kenu-, vívó-, öttusa- és asztalitenisz-vb-nek ad otthont az ország.

Szabó Tünde hozzátette, ezazt is jelenti, hogy "Magyarország versenyrendezőként is bizonyított, ezért egyre több sportág, illetve sportszakmai szervezet szavaz bizalmat nekünk és rendezi nálunk sporteseményét.""Ezek mind tokiói olimpiai kvalifikációs versenyek és az adott szakágak legfontosabb 2019-es eseményei, ezért ezek a rendezvények felelősséggel is járnak, hiszen itt mutathatjuk meg, hogy képesek vagyunk magas szinten megrendezni, és koordinálni világeseményeket" - jelentette ki Szabó Tünde, jelezve, a rendezési jogok
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 14:52
Női kézilabda Győri ETO weblapja
Viktor

- Győri Audi ETO KC bajnoki címei 2018 évben
1) 2018 évi B.L.kupa
2) Magyar K&H kupa
3) EHF kupa

- Görbicz Anita válogatottbeli visszavonulása megihlette egyik rajongóját: a kemény magban szurkoló Nagy Edina, azaz Nedin élete első videoklipjét a kedvence tiszteletére forgatta, ráadásul a róla szóló, neki írt dalból Videó
,,Eljutott hozzám is a dal híre, meg is hallgattam, és a klipet is megnéztem! Nagyon megtisztelő, hogy témát láttak bennem egy ilyen dalhoz. Igazán jóleső érzés, hogy ennyit jelentek a szurkolóknak, köszönöm ezt a szeretetet!" - nyilatkozta Görbicz Anita
,,Az egész csapatot szeretem, egész Győrt imádom. Görbiczről a véleményemet és hogy miért szeretem, azt hadd ne kelljen ecsetelnem, mert akkor itt ülhetnénk reggelig" - nyilatkozta a gyorplusz.hu portálnak.
Elmondta, tudja, hogy semmi sem tart örökké, és nem lesz könnyű az sem, mikor eljön a pillanat, hogy
maroka, 2018. május 23. szerda, 20:49
A világ legszűkebb utcái
Amióta azonban a két ház falai - amelyek közé ékelődik - vizesedni kezdtek, a fal alá levegőbuborékok kerültek, így egyre nehezebb áthaladni az úton. A város lakói nagyon büszkék a Spreuerhofstrasséra, amely 2007-ben kapta meg a megtisztelő címet. De ha már olyan szűk lesz az utca, hogy senki sem tud áthaladni rajta, akkor oda a Guinness-rekord, és senki nem lesz kíváncsi rá. Így a város úgy döntött, hogy megerősíti az épületeket, és továbbra is fenntartja ezt a struktúrát, ameddig csak
schuro, 2018. március 25. vasárnap, 22:48
A magyar kultúra napja - Ráckevei Anna és Alexáné Kardos Ildikó kapta a Debrecen Kultúrájáért Díjat
közösségi emlékezet irányait, hanem lehetővé is teszi az identitás megformálását az egész nemzet számára".

A polgármester szerint Debrecen feladatának tekinti a magyar kultúra értékeinek képviseletét a régió határon túli területein is, ami egyik legfontosabb eleme az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatuknak.

Papp László az ünnepségen bejelentette: az Országos Széchényi Könyvtár azzal a felajánlással állt Debrecen pályázata mellé, hogy amennyiben a magyar városok közül Debrecen kapja meg a megtisztelő címet, akkor 2023. január 22-én, a magyar kultúra napján, az akkor 200 éves Himnusz eredeti kéziratát a városban mutathatják be.

"Ha minden feltétel teljesül, akkor a Himnusz kézirata egy olyan városba érkezik, amely meghatározó szerepet töltött be a szerző életében és fejlődésében: mert bár tudjuk, hogy Kölcsey Szatmárcsekén fejezte be a verset 1823. január 22-én, ám a költő diákként 13 éven keresztül a debreceni Református Kollégiumban tanult" - jelezte a polgármester.

Papp László az
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 20:04
Kövér László: az örökség nemcsak a kövekben, nemcsak az épületekben, hanem a szellemiségben is rejlik
és budai Duna-partokat, benne a Lánchíddal és az Országház épületével.

Hangoztatta, hogy egy 400 fő alatti lakosságszámú kis magyar falu és egy közel kétmilliós magyar nagyváros 30 esztendeje, nemzetközileg is hitelesítve, ugyanazt hirdetik: az örökség nemcsak a kövekben, nemcsak az épületekben, hanem a szellemiségben is rejlik.

Az UNESCO 1987. december 11-én vette fel Hollókőt a világörökségi listára. Magyarországon Hollókő és Budapest volt az első két helyszín, amely kiérdemelte ezt a megtisztelő címet. Az 1973 óta létező listán Hollókő volt az első falu, amelyik ilyen nemzetközi elismerést kapott.

Kövér László arról is beszélt, hogy az évszázadok során Hollókő megtanulta, magától csak a balszerencse érkezik, a szerencséért dolgozni kell.

Ez a tapasztalat és tudás szerencsére mára sem enyészett el, sem Hollókőn, sem Magyarországon - mondta az Országgyűlés elnöke. Példaként említette: "a balsors úgy adta, hogy 2010-ig olyan kormánya volt Magyarországnak, amely adósságba verte az
velemenyezd, 2017. december 10. vasárnap, 18:22
Magyar labdarúgó-válogatott - Sousa nem akar kapitány lenni, különválik a sportigazgatói poszt
Ezt Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja mondta a Digisport csütörtöki, Reggeli Start című műsorában. Hozzátette, a portugál szakember ugyan megtisztelőnek tartja a feladatot, azonban ő kifejezetten klubedzőnek tartja magát.

Bánki Erik kifejtette, tudomása szerint a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyert, jelenleg a Dunaszerdahely együttesét irányító Marco Rossival is történtek már egyeztetések, de több más tréner is szóba került.

Megjegyezte, véleménye szerint a Bernd Storck távozását követően megüresedett posztra vagy egy tapasztalt edző - ebben az esetben külföldi -, vagy egy tehetséges fiatal magyar tréner érkezését várná. Hozzátette, nem szabad kapkodni, így ha nem sikerül a következő néhány napban megtalálni az új szövetségi kapitányt, akkor ideiglenes szakember irányítja majd a válogatottat a Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési mérkőzéseken.

Bánki Erik elmondta, Storck távozásával kettéválik majd a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 15:33
A sötétségből kijönni, világosságban járni
kisebbségként, szétszóratásban, pogány környezetben éltek, éspedig olyanban, melyben sokan nem fogadták el a kegyelem evangéliumát. Azok számára Jézus a megütközés köve, botránkozás sziklája, jel volt, melynek ellene fognak mondani.
Péter a gyülekezetet előbb kisgyermekhez hasonlítja, aki tejet iszik, kóstolgatja, vajon jó íze van-e annak (1-3. v.), majd pedig templomhoz, papi szolgálattal (4-6. v.). A hívők a szabadításért való hála jeleként szolgálják üdvösségük Istenét.
Krisztus követői nagyon megtisztelő címet kapnak: választott nemzetség, királyi papság; szent nemzet, megtartásra való nép. Ez utal arra, mibe került az Úr Jézusnak népe megszabadítása, most már elkülöníttettek, Istennek szenteltettek, megszabadíttattak a bűn és halál sötétségéből, és Isten csodálatos világosságába jutottak. Ez a nemesség már kötelez is: arra hívattak, hogy hirdessék Isten bölcsességét, igazságosságát és irgalmasságát. A sötétség fejedelmének népéhez tartoztak, most azonban, miután Jézus megfizetett értük, Isten
kalmanpiroska, 2017. október 14. szombat, 20:28
OLYMPUS LS-100-ról van valakinek használati tapasztalata?
Hát izé....Kedves Róka Zwölftárs....Újra kivívtad magadnak a megtisztelő címet....:D

Kevered a fogalmakat, nemcsak a politikában, hanem a zenében is...:D Az irodalmi ténykedésedet nem szeretném megítélni, kívül esik az érdeklődési körömön....A zenéről halvány lila fingod sincsen....

Miből gondolom ezt?...:D Aki a Reason-t keverő szoftvernek nézi, az nagyon sötétben botorkál, egy halvány ösvényen, amiről könnyű leesni.....:D Azt gondolom, ennek a vitának itt van vége....Saját magadat tetted érdemtelenné rá....
hatibacsi, 2017. szeptember 05. kedd, 09:50
Kamuti Jenő lett a nemzet sportolója
A sportállamtitkárság szerdai közleménye emlékeztet, hogy a Nemzet Sportolója címet egyidejűleg 12 ember viselheti, ezért Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő április 23-i halálával új tag választása vált szükségessé.

A május 30-i ülésen a nemzet sportolói Kamuti Jenőt javasolták a megtisztelő címre. A vonatkozó jogszabály alapján a nemzet sportolói személyes szavazás útján vagy elektronikus úton maguk tesznek javaslatot az új tag személyére, akit a sportpolitikáért felelős miniszter képviseletében, Szabó Tünde államtitkár terjeszt a kormány elé.

A kormány a Nemzet Sportolója címet és az ezzel járó életjáradékot tizenkettő, hatvanadik életévét betöltött, kimagasló eredményt elért magyar sportolónak biztosítja, akik aktív sportpályafutásukat követően is fontos szerepet töltöttek be vagy töltenek be jelenleg is a magyar és a nemzetközi sportéletben.

"A kormány elfogadta a nemzet sportolóinak javaslatát és döntött arról, hogy Kamuti Jenő legyen a nemzet sportolóinak 12. tagja. Kamuti Jenő
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 10:21
Lauren Child kapta a brit gyermekkönyvírók legrangosabb díját
Child már a tizedik író, aki elnyerte ezt a megtisztelő díjat Nagy-Britanniában. Az írónő szerdán Chris Riddelltől vette át a "koszorús szerző" címét két évre, amellyel 15 ezer fontos (5,3 millió forint) ösztöndíj is jár. A ceremóniát Nagy-Britannia idei kulturális fővárosában, Hullban rendezték meg.

Child a ceremónia alkalmából aggódva szólt arról a jelenségről, hogy a fiúkat nem érdeklik a lányokról szóló könyvek és filmek. Mint kifejtette, nem tudja, hogy ennek oka a kultúránkban gyökerezik, vagy a fiúk csak túl nehéznek tartják, hogy egy olyan könyvet vegyenek a kezükbe, olyan filmet nézzenek meg, amelyben egy lány a főhős. Az írónő szerint ez azért baj, mert megnehezíti a lányok számára, hogy egyenlőnek érezzék magukat a fiúkkal.

A könyveladások adatai is azt támasztják alá, hogy a lány főhősről szóló kötetek kevésbé népszerűek, mint az olyanok, amelyeknek fiú a központi szereplője.

Child éppen most fejezte be legutóbbi Ruby Redfort-könyvét. Ruby eredetileg a Clarice Bean-sorozat
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 14:13
1/13
Képek, videók
Orbán id..jpg
menusgabor
2019. július 09. kedd, 22:26
BUÉK orbán.jpg
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 15:50
Orbán család.jpg
menusgabor
2018. december 22. szombat, 19:10
orbán meze.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 13:53
willi orbán.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 13:46
Orbán 2.jpg
menusgabor
2018. május 30. szerda, 22:51
Orbán 1.jpg
menusgabor
2018. május 30. szerda, 22:50
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
Orbáncfű.jpg
pacsakute
2018. április 14. szombat, 19:29
Orbán_röhög.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:57
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-helmut-kohl.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:55
TorinoiJE9zusKrisztus. jpg
sz719eszter
2017. szeptember 16. szombat, 19:08
A torinói lepel lenyomatá
pacsakute
2017. május 05. péntek, 19:51
Jézus torinoi lepel rekon
pacsakute
2016. június 20. hétfő, 23:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.