Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:44 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták a Szent Erzsébet rózsája-díjat
Veres András köszöntőjében kiemelte: aki "nyitott szemmel és befogadó szívvel" jár a világban, az mindig, minden körülmények között megtalálja azokat, akiknek az ő szeretetére és segítségére van szükségük.

Hozzátette: Szent Erzsébet a "szolgáló és segítő szeretet példaképe", a róla elnevezett és idén 19. alkalommal odaítélt elismerés pedig azt üzeni a világnak, hogy ma is vannak, akik készek "megnyitni szívüket mások felé"

Veres András kitért arra is: a méltó emberi élethez szükséges javak igazságos elosztása soha nem sikerült és ma sem valósul meg a világban. Ezért hagyják el otthonukat ma is százezrek a jobb élet reményében.

A püspök szerint azonban jobb, ha "mindannyian ott tudunk boldogulni, ahova a gondviselés állított minket". Ehhez viszont az is kell, hogy mindenki észrevegye és segítse a körülötte élő szegényeket.

A gálaesten Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek átadta az eucharisztiáról meghirdetett rajzpályázat díjait.

A bíboros arról beszélt: az
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 23:04
Mandula
kóborlásaiból, Phyllis helyett egy kopár fácskát talált. Szégyenében megölelte, s erre a mandula azonnal kihajtott és virágba borult. A halálon győzedelmeskedő szerelem legendája Portugáliában is ismert.

Az ókori Rómában és a középkori Európában a cukrozott mandula különleges ajándéknak számított. Esküvőkön az ifú pár irányába szórták, így kívántak termékeny, anyagi nehézségektől mentes házasságot.

Svédországban a karácsonyi rizspudingba tesznek egy szem mandulát. A hiedelem szerint aki megtalálja, az különösen szerencsés lesz a rákövetkező évben.

A Közel-Keleten a zöld mandulát egészben fogyasztják. A még puha héjú termés savanyúságát sós ízekkel ellensúlyozzák.Hogyan vásároljuk és tároljuk?

A hámozatlan mandula sokáig eláll. Piacon gyakran találkozunk vele. A héj nem lehet felnyílt, penészes, vagy foltos. Rázzuk meg: ha zörög, a mandula kiszáradt. Keressünk másik árust.

Hámozás után a mandula könnyen megavasodik, ezért ne
eva6, 2018. november 17. szombat, 15:09
F. Szabó Mihály:SZERETET
F. Szabó Mihály:SZERETET

Mi a Szeretet? Egyfajta érzés.
Nemes gondolat.
És nemes szándék.

Ha Szeretet él egy emberben.,
Annak szándéka
Hogy bárkin segítsen

A Szeretetet leírni nem tudjuk,
De a létezését
Ezer jelből látjuk.

A Szeretetből sok minden ered,
Mitől sokkal szebb,
Sokkal jobb az élet-

A Szeretet sok mindent legyőzhet,
Ami keserűvé
Tenné az életet,

A Szeretet, ahol kell vigasztal,
Akár egy mosollyal
Akár egy jó szóval.

A Szeretet nem ismer haragot,
Csak békességet,
És bocsánatot.

A Szeretet segít a szükségben,
Kiben szeretet van,
Segít a szegényen.

A Szeretet keresi a szépet,
És azzal nagyon sok
Embert gyönyörködtet.

A Szeretet mindig megtalálja a jót,
Abból sok embernek
Juttat útravalót.

A
vorosrozsa66, 2018. november 14. szerda, 12:22
Szent Márton
Hogyan kerül ide a lúd, a liba?

Az egyik változat szerint Márton, aki a kora középkor legnépszerűbb szentje volt, szerzetesként szeretett volna élni, viszont az emberek, látva jóságát (megosztotta köpenyét egy koldussal), szent életét, püspökké akarták választani. Márton a megtisztelő cím elől elbújt egy libaólba, nehogy megtalálják. A libák azonban hangos gágogásukkal elárulták, így mégiscsak püspökké választották.
koszegimarika, 2018. november 10. szombat, 20:20
Ha megéled önmagad ...
"Tudod, ha megéled önmagad, a lényed képes megvilágítani másokat, esélyt adva, hogy ők is megtalálják önnön egyéniségüket. Ám a többség nem bírja elviselni, ha megéled azt, aki vagy. Nem tudnak mit kezdeni veled, ha kilógsz a sorból. Ha kibontod a szárnyaid, erőnek erejével tartanak a földön. A legtöbb feléd forduló embert Te nem érdekled. Őket csak az érdekli, hogy ne légy több náluk, ne élj önnön lényed szerint. Mert akkor nekik is szembe kell nézniük önmagukkal. Szembe kell nézniük azzal, hogy elpocsékolták az életüket, amikor hagyták, hogy a ragyogás helyett szürke masszává olvadjanak."

A. J. Christian
jupiter21, 2018. november 01. csütörtök, 16:07
Szép napot mindenkinek!
"Sokat vitatkoztak Magyar honban arról, hogy ki a magyar. Van, aki szerint az, akinek a nagyszülője magyar volt. Tetszetős válasz, de a korszellem, amelyet kialakítottunk, a fejlődés, amit megindítottunk, az országépítés és nemzetegyesítés, amelybe belevágtunk, a lelkület, amely magával ragadott bennünket, egy új választ is ad arra a régi kérdésre: ki a magyar? Barátaim, az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz. Ennek a háznak az a küldetése, hogy hozzásegítsen bennünket ahhoz, hogy az unokáink is magyarok lehessenek. Legyen ez a hely a magyar népi kultúra főhadiszállása. Legyen az a hely, ahol kitalálják annak a módját, és megtalálják az az (sic!) utakat, hogy elvihessük népművészetünk értékeit a magyar fiatalokhoz..." -Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Hagyományok Háza megnyitóján.

Ki a magyar? De mikor merül fel egyáltalán ez a kérdés egy rendes polgári család asztalánál, ahol a
kirscha, 2018. október 30. kedd, 08:53
Krónika 8. rész (bizottsági jelentések vitái)
Folytatódó vita a honvédség létszámkeretének növeléséről

A korábban megtartott általános vitához hasonló álláspontokat ütköztettek kormánypárti és ellenzéki képviselők a honvédség létszámkeretének növeléséről szóló előterjesztés bizottsági jelentésének vitájában.

Ellenzéki oldalról elsőként Demeter Márta (LMP) kért szót, újra hangsúlyozva, hogy a honvédség jelenleg is nyolcezres létszámhiánnyal küzd, ezért továbbra sem látják értelmét a létszámkeret bővítésének. Hangsúlyozta, az LMP elsősorban a katonák illetményalapjának növelésével szeretné vonzóbbá tenni a honvédségi pályát.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) ismételten azt kérte, hogy a honvédelmi miniszter adjon valódi magyarázatot a létszámkeret növelésére, mivel szerinte azzal továbbra is adós.

Mesterházy Attila (MSZP) úgy fogalmazott, a kormány javaslata feltételezhetően PR-célokat szolgál, a honvédség létszámának növelését ugyanis inkább a katonai hivatás vonzóbbá tételével kellene kezdeni.

Németh Szilárd honvédelmi
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 21:33
Szép napot mindenkinek!
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:"Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz. Mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek."

október 28. - Az animáció világnapja
Megünneplését az ASIFA nemzetközi szervezete kezdeményezte
kirscha, 2018. október 28. vasárnap, 08:15
Honnan ered a töklámpás? A töklámpás eredete egy régi ír
Honnan ered a töklámpás?

A töklámpás eredete egy régi ír mondából származik, amiben Lámpás Jacknek (angolul: Jack O'Lantern) egy részeges, ám csalafinta naplopónak sikerült rászednie az ördögöt. A pórul járt ördög végül megígérte Jacknek, hogy soha sem fog a pokolra kerülni. Azonban amikor Jack meghalt, a mennybe nem engedték be bűnös élete miatt, az ördög viszont a pokolba sem akarta befogadni, így lelke a menny és a pokol között rekedt. Végül az ördög megszánta Jacket, és egy örökké izzó fadarabot dobott neki, hogy megtalálja a visszautat az élők világába. Jack az izzó parazsat egy kivájt karórépa belsejébe tette. A legenda szerint lelke azóta is e répa-lámpás fényénél keresi a megnyugvást.
koszegimarika, 2018. október 26. péntek, 15:22
Az idő figyelemre méltó dolog. A legtöbben csak azért élünk,
Az idő figyelemre méltó dolog. A legtöbben csak azért élünk, ami előttünk áll. Néhány napért, néhány hétért, néhány évért. Az egyik leggyötrelmesebb pillanat minden ember életében valószínűleg az, mikor belátja, hogy elérte azt a kort, amikor már több dolgot hagyott maga mögött, mint amennyi még vár rá. És mikor már nincs előttünk sok idő, más dolgokat kell keresni, amiért érdemes élni. Emlékeket, talán. Délutánokat a napsütésben, valakivel kézen fogva. A frissen kiterített virágföld illatát. A vasárnapokat a kávézóban. Talán unokákat. Az ember megtalálja a módját, hogy valaki más jövőjéért éljen.

Fredrik Backman
koszegimarika, 2018. október 24. szerda, 08:56
Hogy, megtaláljalak...
Hogy megtaláljalak...

Friss illatok kacagnak már
nyíló ég alatt,
nyújtózó fák közt kereslek,
rég nem láttalak.

Rólad mesél, súg a nádas,
zsong a fűzberek,
minden arra ösztönöz, hogy
megkeresselek.

Rétek ébredő dalában
ringsz, mint árnyalak,
feléd küld az új tavasz, hogy
megtaláljalak.

(Alexandrosz)
kszilona, 2018. október 23. kedd, 17:39
Szabó Gita: Ha útra kél a hajnal
fejére,
És átlép a hajnal küszöbén.

Folyóvízben mossa álmos arcát,
Törölközik zsenge rét füvén,
Mire búcsút int Neki a hajnal,
Megjelenik frissen és üdén.

Melegét a föld magába zárja,
Termővé lesz minden ami él,
Zöld ágak közt madár dala zendül,
Kísérő dalt a tücsök zenél.

A Nap útja hosszú és magányos,
De Ő járja, hisz más dolga nincs,
Tudja jól, az éltető sugára
Erőt adó fénylő drága kincs.

Sziklacsúcsot Ő is megtalálja,
Búcsúfénnyel csendben elköszön,
Mert a Hold már türelmetlen kissé,
Zavarja a meleg fényözön.

Látóhatár szélén vissza néz még,
Minden munka elvégeztetett,
Fáradt szemét megleli az álom,
És nyomában sötét este lett.

Lámpását a Hold meggyújtja büszkén,
Enyém már a sötét éjszaka,
Nyugovóra tért a rét, s az erdő,
Elnémult a tücskök víg hada.

Fészkéről már egy madár se rebben,
A természet mind aludni tér,
Pihen a
lilagondolatok, 2018. október 23. kedd, 13:06
1/902
Képek, videók
szent erzsébet ápoló.jpg
maroka
2018. október 23. kedd, 10:52
Szent Erzsébet 1207 ̵
furaila
2016. november 02. szerda, 15:42
Árpád-házi Szent Erzsébet
ametiszt54
2015. január 20. kedd, 10:19
Szent Erzsébet44867603_n.
cserhat3
2014. november 22. szombat, 12:25
szent_erzsebet_o.jpg
bongyi53
2014. november 20. csütörtök, 00:12
Árpádházi Szent Erzsébet
sacimama
2014. március 10. hétfő, 22:26
Arpadhazi_Szent_Erzseb et_
ircsike36
2013. június 05. szerda, 22:21
szent_erzsebet_ablakke p_9
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:25
szent_erzsebet_0.jpg
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:24
szent erzsébet.jpg
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:24
arpadhazi_szent_erzseb et.
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:22
arpad-hazi-szent-erzse bet
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:22
magdi_rózsája0515.jpg
maroka
2018. május 15. kedd, 17:09
ARANY-A-RÓZSÁJA.gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 13:24
baratsag rozsaja.jpg
relisisi
2016. december 02. péntek, 15:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.