Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:20 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cannes - A dél-koreai thriller a sajtó egyik kedvence
Túlélők viadala, Okja) miatt módosították 2017-ben a cannes-i filmfesztivál szabályzatát annak érdekében hogy előző filmje, az Okja - amely a Netflix gyártásában készült -, indulhasson a versenyben. A gyártót a fesztivál kötelezni akarta arra, hogy az alkotást a francia mozikban is bemutassa. Ez nem történt meg, így a streaming szolgáltató nem is nevezhetett azóta filmet a versenybe.

Bong Dzsun Ho viszont tízévnyi nemzetközi kitérő után visszatért hazájába forgatni, és ennek eredményeként egy tőle megszokott hangvételű, besorolhatatlan szociális tragikomédiát készített. Az Élősködők egy négytagú munkanélküli családról szól, amely egy sötét és koszos szuterén lakásban vegetál, amíg a fiút, Kevint egyik külföldre utazó barátja meg nem kéri, hogy helyettesítse őt egy gazdag családban angoltanárként. A nővére által hamisított diplomával Kevin megkapja az állást, elcsábítja tanítványát, és meggyőzi a sznob és naiv anyát, hogy a nővérét is vegye fel művészterapeutának a másik gyerek mellé.

A két szegény
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:51
Az idén három naposra bővül a Floralia virágünnep az Aquincumban
várják az érdeklődőket.

Mint írják, az intézményben található a világ legrégebbi, 1791 éves orgonája, amely 1931-ben, a mai kiállításoknak helyet adó épület alapozásakor került elő. A pénteki programon az orgona és egy ifjú orgonista különös történetét mutatja be a múzeum régésze, miközben az is kiderül, ki és hogyan találta fel a hangszert, miért voltak az első orgonák vízorgonák, és melyik római császár tekintette magát virtuóz orgonaművésznek.

Szombaton és vasárnap a korábbi években már megszokott módon, azonban számos új elemmel gazdagodva kel életre az ókori Aquincum városa. A hagyományőrző csoportok már pénteken beköltöznek a romterületre, hogy betekintést engedjenek az egykor ott élő római és a velük szoros kapcsolatban álló kelta és germán törzsek mindennapjaiba. A csapatok két napon keresztül tábori látogatásokkal, fegyverbemutatókkal, váratlan összecsapásokkal és barbár-római ütközettel szórakoztatják a közönséget.

A Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 11:21
Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa ......
Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társ védőszentje
2019. április 29., hétfő | 9:02
A misztikusra és tudósra, kontinensünk társ védőszentjére emlékezünk liturgikus ünnepén, április 29-én.
Képen: Giovanni di Paolo: Sienai Szent Katalin (15. sz.)
............
Katalin az itáliai Sienában született 1347. március 25-én. A 14. század zűrzavaros évszázad volt, az egyetemes egyházat két nagy gond emésztette: a római pápa hetven éven át a franciaországi Avignonban élt, emellett egyre fenyegetőbbé vált a török veszély. Ezekhez járult még Itáliában a városállamok harca a pápai állam, a császár és egymás ellen.
Szent Katalin életrajzát gyóntatója és lelki vezetője, Capuai Boldog Rajmund domonkos szerzetes és Katalin tanítványa, Tommaso Caffarini írták meg.
Katalin szülei, a sienai Benincasa Jakab kelmefestő mester és felesége, Lapa asszony huszonharmadik gyermeke
maroka, 2019. április 29. hétfő, 22:26
A legjobb húsvéti sonka receptje
Nincsen Húsvét sonka nélkül, már megszokott hagyomány, hogy minden asztalon ott van a finom húsvéti sonka! Sokan azonban nem tudják, mik a kritériumai a tökéletes húsvéti sonkának, éppen ezért segítünk! Megmutatjuk a legjobb húsvéti sonka receptjét


Milyen a tökéletes húsvéti sonka?


A tökéletes húsvéti sonka hagyományos módon pácolt, az ilyen sonkában csak nátrium-nitrát és nátrium-nitrit van. Tudni kell, hogy a nitrát biztosítja azt a jellegzetes pácolt ízt, amit a sonkán érzünk, illetve gondoskodik arról is, hogy minél tovább megőrizze minőségét. A tökéletes húsvéti sonka ugyanakkor nem tartalmaz szénhidrátot! Összetételében 7 % sót, maximum 25 % páclét találunk, a legtökéletesebb szalonnavastagság pedig 2-3 centiméter.A húsvéti sonka esetében fontos az ár, mivel a leértékelt, sokkal olcsóbb sonka sokkal kisebb arányban tartalmaz húsfehérjét. Tudni kell azt is, hogy a hagyományos, nyers
koszegimarika, 2019. április 16. kedd, 06:49
Az igazi gazdagság
hitt a mások gondolataiban.

Mihelyt azonban János elment, a gazdag ember hívta a sofőrjét, és elvitette magát az orvosához. Megkérte, hogy vizsgálja ki alaposan. A vizsgálat - mint számított is rá - kimutatta, hogy kitűnő egészségnek örvend. S ennek ellenére gondolatai még mindig János szavai körül jártak, és ezért, mielőtt a rendelőből eltávozott volna, így szólt: ,,Egyébként, doktor úr, el tudna hozzám jönni ma este vacsorára?" Az orvos elfogadta a meghívást.

A vacsora a megszokott módon folyt le, és szóba került mindenféle téma. Az orvos többször is felállt, hogy távozik, de a vendéglátója mindannyiszor arra kérte, hogy maradjon még egy keveset.

Mikor azután az óra éjfélt ütött, az istentelen gazdag ember megkönnyebbülten kívánt az orvosnak jó éjt.

Néhány perc múlva csöngettek. Amikor a gazdag ember ajtót nyitott, ott állt az öreg János felnőtt lánya, aki így szólt: "Bocsásson meg, Uram, de anyám tudatni akarta önnel, hogy apámnak szívrohama volt, és éppen
kalmanpiroska, 2019. április 12. péntek, 09:39
Nincs Cím
A Család-barát mai adása visszanézhető az alábbi linken, 34 perc 30 másodperctől feleségemmel és gyerekeimmel négyünkről szól a "Családban jó"-rovat "Akiktől nem idegen a billentyűzet sem"
Videó
*
Család-barát 2019.03.27-i adás
2019.03.27.
90 perc, 2019
Új évadához érkezett műsorunk!
Új rovatokkal jelentkezünk, középpontba helyezve az egészséget, de a már jól ismert rovatainkat és a nézőink által kedvelt tematikus adásainkat is folytatjuk.
A Facebookon is újdonságokkal jelentkezünk a velünk tartó nézőinknek, hiszen már az évad első adásától még több érdekességet láthatnak: élő bejelentkezésekkel, receptfotókkal, sztárvendégeink dalaival és a nap érdekes beszélgetéseivel várjuk Önöket! Sztárvendégeinknek az élő bejelentkezések alkalmával is tehetnek fel kérdéséket, akik igyekeznek mindenre választ adni. Az új évadban is
maroka, 2019. április 02. kedd, 11:39
Kárpáthy Zoltán Magyar történelmi film 1966
A Kárpáthy Zoltán 1966-ban Jókai Mór azonos című regényéből készült magyar film. Az Egy magyar nábob folytatása, amellyel együtt 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közt.
- Wikipedia oldalon:
18 év telt el az Egy magyar nábob befejezése óta. Kárpáthy Zoltán 18. születésnapját ünnepelték a Szentirmay-kastélyban. Az ünnepi tortából Katinka kapott elsőnek a fiútól, akivel egy hatalmas fa tövében csókot is váltottak, és örök szerelmet ígértek egymásnak. Az éjszaka közepén Szentirmay Rudolf felkeltette Zoltánt, majd együtt átlovagoltak Kárpáthy János birtokára. Az ősi kastélyban kőművesek bontották ki azt a falat, amely Zoltán édesanyjának lakosztályát zárta el külvilágtól. Rudolf, miközben Zoltán meghatottan téblábolt - sosem látott - édesanyja szobájában, elolvasta Fanny utolsó levelét, amelyben a nő felfedte (volna) legféltettebb titkát Flóra előtt. Szentirmay Rudolf 18 év után tudta meg, hogy Fanny egykor igazából őt szerette.
maroka, 2019. március 15. péntek, 21:33
Illegális bevándorlás - AI: az európai kormányok részt vesznek a migránsokkal szembeni erőszakban a horvát hatá
A londoni székhelyű jogvédő szervezet szerint a horvát hatóságok az illegális határsértőket a horvát határhoz közeli nem biztonságos és koszos boszniai táborokba küldik vissza. A bihaci és Velika Kladusa-i elhagyatott gyárépületekben öt és félezer migráns él nem higiénikus körülmények között, meleg víz, orvosi ellátás és elegendő élelem nélkül - teszik hozzá.

A jelentés, amely a "Szakadék szélére lökni: erőszak és kegyetlenkedés a migránsok felett a balkáni útvonalon" címet viseli, kifejti, hogy az európai kormányok elsőbbségben részesítik a határok védelmét a nemzetközi törvények betartásával szemben, és nemcsak szemet hunynak a horvát rendőrség erőszakos fellépései felett, hanem ezt pénzügyileg is támogatják, táplálva az egyre súlyosbodó humanitárius válságot az Európai Unió peremén. A nyugati kormányok sokkal többet költenek a határok biztonságossá tételére, mint humanitárius segélyre - hangsúlyozzák.

"Azokat az embereket, akik a háborúk és üldöztetések elől menekülnek, a horvát rendőrök
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 13:41
Útravaló – 2019. március 1.
A házasság felbonthatatlanságáról szóló rendelkezés a tanítványok számára is túlzásnak bizonyult, ezért otthon ismét megkérdezték tőle, hogy tényleg így gondolja-e, és ő igennel válaszolt. Amikor Jézus parancsba ad valamit, miközben az sokszor ellentétes a megszokottal, sosem természetellenes, hanem inkább természetfeletti, amely felülmúlja és beteljesíti az ember legmélyebb vágyait. Ilyen az ellenség szeretete, a házastársi hűség, a szűzi élet vagy éppen önmagunk bármilyen más módon történő elfeledése. Hol tapasztalható meg életemben ez az engem felülmúló, kegyelmi működés? Megtapasztalható egyáltalán, vagy csak a megszokások világában élek, és húzok vissza másokat?
maroka, 2019. március 01. péntek, 09:48
Az MNB meghosszabbította a betétkifizetési korlátozást az NHB Banknál
az elvárt 100 százalék alá süllyedt, ami az MNB azonnali beavatkozását indokolja. A jegybank ezért felszólította a bank vezetését és többségi tulajdonosát arra, hogy tegye meg a likviditási helyzet rendezéséhez szükséges intézkedéseket.

Az MNB pénteki közleményében arról tájékoztatott, hogy a hitelintézet a kötelezésnek megfelelően intézkedési tervet nyújtott be a jegybanknak, s megkezdte a likviditási helyzet orvoslására vonatkozó intézkedéseinek teljesítését, a korlátozásoktól eltekintve a megszokott rendben végzi napi működését.

A jegybank folyamatosan nyomon követi az NHB Bank likviditási és egyéb pénzügyi mutatóinak helyzetét. A bank részesedése a magyar hitelintézeti szektor összesített mérlegfőösszegének csupán 0,2 százalékát teszi ki, likviditási helyzete semmilyen módon nem fenyegeti a magyar pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását - hangsúlyozta ezúttal is az MNB.

Az MNB korábbi közlése szerint 67 olyan magánszemély és 88 vállalati betétese van a banknak, akiket a 7 millió
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 20:01
Hardstyle
dolog).

2009-ben a Scooter az Under The Radar Over The Top című albumát legfőképp a hardstyle stílusnak szentelte. A Scooterre jellemző módon ez a hardstyle előadók szerzeményeinek feldolgozását, tulajdonképpen egy az egyben való átemelését jelentette. Ez a hardstyle rajongók részéről nagy felháborodást keltett, azonban pozitívumként felfogható, hogy így a hardstyle, mint zenei stílus, szélesebb körben is ismertté és népszerűvé vált.

2009 végén, a Hardstyle-on belül időnként megszokott újító hullám hatásaként, új hangzásokkal kísérletezgettek a stílus nagyjai. Az egyik ezek közül az Undersound, ami az Olasz Technoboy és Tuneboy által kitalált ötvözete a Lento Violento és a Hardstyle stílusnak. A Lentora jellemző lassú ütem és elnyújtott dob és bassline jellemzi az introban, míg a zene melódia részére ismételten felgyorsul az ütem. A másik műfaj a Dubstyle, ami a Dubstep és a Hardstyle sajátos egyvelege.

2013-ra a világon egyre népszerűbbé vált a műfaj. Ausztráliában,
eposz, 2019. február 07. csütörtök, 23:00
A méz jótékony hatása és használata
is)

Alkalmazása:

• Melegítsen fel 3evőkanál olíva olajat 2 evőkanál mézzel.
• Adjon hozzá egy evőkanál citromlevet és jól keverje össze.
• Míg a keverék meleg, vigye fel a fejbőrére és a hajára.
• Hagyja fent 30 percig vagy tovább, aztán öblítse és mossa le.

Gyors öblítéshez:
A haja samponozása után, vegyen két teáskanál mézet, egy kis citromlevet és 3 csésze vizet, majd keverje össze őket. A keverékkel öblítse le, majd a megszokott módon szárítsa meg a haját.

Hajerősítéshez:
Hogy megerősítse a haját, keverjen bele egy teáskanál mézet a samponba és vigye fel a hajára majd addig mossa, míg a sampon habos nem lesz. Hagyja két percig fent, majd öblítse le.

4. A méz hatása a szemekre:
Talán meglepő, de a méz a szemek ápolására is használható. Az ókori egyiptomiak és indiaiak jól ismerték a méz szemre gyakorolt jótékony hatását.

Ha naponta alkalmazzák, a méz javítja a látást.
A
pacsakute, 2019. február 05. kedd, 21:30
1/180
Képek, videók
dzsung..gif
sz719eszter
2017. augusztus 29. kedd, 13:46
A dzsungel háza
wob
2017. augusztus 27. vasárnap, 15:35
dzsungel.png
chillik
2017. augusztus 08. kedd, 18:46
A dzsungel könyve
sanci81
2017. június 04. vasárnap, 17:05
Dzsungel-idill 01.jpg
chillik
2017. április 11. kedd, 05:38
Dzsungel-idill 02.jpg
chillik
2017. április 11. kedd, 05:37
Molnár Gábor: A dzsungel
rubili
2013. december 16. hétfő, 22:13
A dzsungel könyve
kondacsistvanne
2012. augusztus 05. vasárnap, 19:03
dzsungel karmok.jpg
dnemethk
2012. április 11. szerda, 13:23
Dzsungel könyve pillanatk
dnemethk
2011. június 23. csütörtök, 15:46
dzsungel.jpg
maroka
2011. május 26. csütörtök, 09:19
dzsungel.gif
cady89
2011. április 07. csütörtök, 00:16
horror thriller dvd
elisha24
2014. február 13. csütörtök, 10:04
Thriller.gif
misitata
2012. február 22. szerda, 07:58
M.J. Thriller.jpg
agica2004
2009. július 17. péntek, 14:32
Címkék
ókori Aquincum, ember legmélyebb, teáskanál mézet, megszokások világában, hagyományőrző csoportok, Olasz Technoboy, hajára majd, ifjú orgonista, éjszaka közepén, Nincs Cím, Capuai Boldog Rajmund, pápai állam, Lento Violento, megszokott rendben, határok védelmét, stílus nagyjai,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.