Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 16:48 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtos,sonkás tölcsérek
akkor szükség lehetpluszban egy kevés tejre vagy vízre.

Amíg a tészta kelt elkészítettem a tölteléket:

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj
2 szál újhagyma
maradék sonka
maradék kolbász
fél kápia paprika
maradék sajt (nekem most sárga cheddar volt)
1 ek. liszt
fél csésze tej
só, bors
reszelt saj

Tetejére:

1 felvert tojás
szezámmag

Serpenyőben megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, a kockára vágott sonkát és a finomra aprított kápia paprikát. Csak 1-2 percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több borssal. Alaposan elkevertem a masszát és hűlni hagytam.

A megkelt tésztát liszttel finoman meghintett
nanoka72, 2018. szeptember 03. hétfő, 05:36
Tejfölös vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ezt a receptet tényleg érdemes leírni! Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni. Forrás
nanoka72, 2018. július 30. hétfő, 09:40
Emeletes, habos szelet
tej
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:
2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
tortadara vagy csokiforgács

Elkészítése:

Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A
aranyag, 2018. július 27. péntek, 19:10
Sütemény receptek
tej, 4 kanál liszt, 1 csomag vanília cukor

Hozzávalókat jól kikavarjuk. Majd a 4 lap közzé kenjük szét egyenlően, és mázzal borítjuk be.

Máz:
5dkg vaj, 1 kanál kakaó, 15 dkg porcukor, 1 dl víz

Mézeskrémes

Hozzávalók:
15 dkg cukor, 15 dkg zsír, 4 evőkanál méz, 2 db tojás, 2 kanál tej,

Gőz fölött addig pároljuk a hozzávalók keverékét, amíg el nem olvad.

45 dkg lisztet és 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát keverünk a gőz fölött megolvasztott masszához. Ezt sütőben kisütjük.

Krém:
1 csomag margarint, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vanília cukrot, 4 dl tejet, és 5 dkg lisztet sűrűre főzzünk, és teszünk bele egy citrom reszelt héját. Az egészet összekavarjuk.

Püspökkenyér

4 darab tojást, 4 evőkanál cukorral kemény habbá kiverünk. Hozzáadunk 5 dkg mazsolát, 5 dkg lisztet, 5 dkg dióbelet, 5 dkg étcsokoládét. Jól összedolgozzuk. Majd jól kizsírozott sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Cukrozott szilvás sajttorta
Hozzávalók
Az alapért

100g pisztácia-kernelek
1 x 160g-os csomag Az illat különbségét kóstolja meg a mandulával vagy a citrommal
75 g vajat megolvasztott

A sajttorta számára

6 evőkanál Prosecco
6 lap Dr Oetker levélzselatin
1 x 397 g édesített sűrített tej
200ml dupla krém
180g teljes zsírtartalmú krémsajt (Philadelphiát használtuk)

A zseléért

6 érett piros szilva
4 evőkanál Prosecco
4 lap Dr Oetker levélzselatin

Díszíteni

1 közepes tojásfehérje
3 evőkanál caster cukrot
150 g friss ribizli

A sajttorta legfeljebb 2 nappal előre elkészíthető. Nem alkalmas fagyasztásra.

Vonalozzon egy 20 cm-es négyzet alakú, laza fenekű torta ónát sütőpapírral.
Tegye a pisztáciát és kekszet egy élelmiszer-feldolgozóba, és keverje össze finom morzsákat. A megolvadt vajat és a fagyot ismét 5 másodpercig fel
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 10:02
Emeletes, habos szelet
szerint)
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

Vaníliás krém:

2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:

2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
tortadara vagy csokiforgács


Elkészítése:
Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.
Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 13:42
Eperhabos kocka
HOZZÁVALÓK 15 KOCKÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 4 tojás | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt
Az epres pudinghoz: 30 dkg eper | 2 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére: 1 csomag habfixáló | 4 dl hideg habtejszín | 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 10 dkg friss eper

1. A tésztához egy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül a kakaóporral és sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan sima tésztává keverjük.

2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-22 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízszintesen két lapba vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe.

3. Az epres pudinghoz összeforraljuk
koszegimarika, 2018. május 10. csütörtök, 08:36
Bögrés édességek Anyák Napjára
CSOKOLÁDÉS SZELET

Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk és a sütőben (180 fokon) 15 percig sütjük.
A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép forrása: Receptár

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS
lizawolf, 2018. május 05. szombat, 18:38
Snickers
Snickers

Hmm.. mi igazi karamell fanatikusak vagyunk..nyamnyam..
Alapból a snickersből egy egész kartonnal meg tudnék enni, jajj is lenne nekem.. :D
Na de most, hogy megcsináltam az itthoni verzióját, hát nagyon nehéz leállni.
Érdemes kipróbálni, biztos, hogy nem utoljára készítettem el!!:)

Hozzávalók:
Tészta
130 g liszt
70 g cukor
40 g vaj
1 tojás

Karamellréteg:
200 g cukor
1,5 dl habtejszín
50 g vaj
250 g sós mogyoró

Csokiréteg:
200 g csokoládé

Elkészítés:
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
Majd adjuk hozzá a vajat.
Kapcsoljuk le alatta a tüzet,
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 20:02
Ciános sütemény
Hozzávalók:
25 dkg vaj/margarin
9 evőkanál tej
50 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
1 db zöld színű keserű mandula aroma
2 evőkanál kakaópor
1-2 kanál rum, vagy rumaroma (a Stroh rum a legjobb)
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ét tortabevonó

A vajat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Még melegen hozzáadjuk a darált kekszet és diót. A masszát elfelezzük, az egyik feléhez a rumot és a kakaóport, a másikhoz a mandulaaromát adjuk. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomjuk először a kakaós masszát, rá pedig a zöldet. A tetejére a megolvasztott tortabevonót kenjük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Ha egy nagy tepsivel szeretnénk, akkor dupla adagot érdemes belőle készíteni.
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:00
Diós-kávékrémes
Diós-kávékrémes

Hozzávalók:

A tésztához:
3 ek. liszt
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
fél cs. sütőpor

A krémhez:
3 dl tej
3 ek. liszt
1 ek. őrölt kávé
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek. dió (darált)
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj (olvasztott)

Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20cm x 36cm)
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30
irmus, 2018. március 18. vasárnap, 10:01
Aranygaluska
sárgája
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál rum
Csipet só
50 g vaj
Szóráshoz:
200 g darált dió
100 g kristálycukor
10-20 g vaj

Elkészítési idő: 40 perc + kelesztés + sütés

Elkészítés:

50 ml tejet langyosítsunk meg, oldjunk fel benne 2 kiskanál kristálycukrot, és keverjük hozzá az élesztőt. Pár percig hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a maradék kristálycukrot, csipet sót, maradék langyos tejet, a megolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt. A citromot alaposan mossuk meg, majd a héját vékonyan reszeljük bele. Ízesítsük rummal, majd kézi dagasztógéppel alaposan dolgozzuk ki a tésztát. Ezután takarjuk le, és kelesszük fél órán keresztül.

Közben egy kerek, tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, vékonyan hintsük meg darált dióval, a többi diót pedig keverjük össze a kristálycukorral. Melegítsünk meg 10-20 g vajat.

Amikor a tésztánk a kétszeresére kelt, borítsuk lisztezett deszkára,
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:44
1/32
Képek, videók
Sajtos rúd.jpg
pacsakute
2019. január 06. vasárnap, 20:44
Sajtos_rudak.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:55
7Sajtos csirkemell
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:36
Sajtos-tejszínes csirkeme
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:36
vegyes,+sajtos rud 041.jp
taszat
2018. január 26. péntek, 09:03
Sajtos roló
irmus
2018. január 13. szombat, 14:11
sajtos rudacska 001.JPG
katalinkohut
2017. december 29. péntek, 02:07
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Sajtos, fokhagymás cukkin
irmus
2017. július 16. vasárnap, 14:52
60-as kínáló tölcsérek.jp
idobak
2010. december 17. péntek, 18:39
Túrós tölcsérek Amaril
bezsa
2007. szeptember 16. vasárnap, 14:34
Még egy kevés idő
dandej
2019. május 21. kedd, 23:24
erőm kevés.jpg
sz719eszter
2018. október 11. csütörtök, 08:24
Kevés embernek sikerül.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:21
Igen kevés van ..
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:29
Címkék
nagyobb tálba, citrom héját, mandulaaromát adjuk, olvasztott vajat, sajttorta számára, langyos süteményt, kávét elkeverjük, kétféle cukrot, kétszeresére kelt, közepébe öntjük, langyos tejfölt, megolvadt vajat, mandulával vagy, sütőpapírral bélelt, lisztet összekeverjük, lisztes keveréket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.